Diensten

Uw boek maken met behulp van experts

Redacteurs

Tanja Kole en Michelle Tjelpa

Oranje Vormgevers maakt professioneel en creatief vormgegeven boeken, die opvallen tussen het grote aanbod van andere boeken. Het ontwerp wordt afgestemd op de inhoud, de doelgroep en jouw wensen. Het maakt niet uit of je zelf al een idee hebt voor het ontwerp (van het omslag en/of het binnenwerk), of dat je de Oranjes na een uitgebreide briefing schetsen laat maken.

Oranje Vormgevers werkt voor uitgeverijen zoals mo'media, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, Uitgeverij Leopold en Zwijsen. Maar ook voor bedrijven als Philips Research, DSM Dyneema, Janssen de Jong Groep en Architectuurcentrum Eindhoven.

Dit Eindhovens bureau, dat bestaat uit vijf ontwerpers, maakt o.a. boeken op het gebied van vrije tijd en reizen, gezondheid & voeding, lifestyle & cadeau, eten & drinken, opvoeding en woon- & tuinboeken. Maar ze ontwerpen ook omslagen voor romans.

Lees verder
Vormgevers Noord-Brabant

Karel Geboers en Linda van de Kerkhof

Ontwerpstudio Karel & Linda maakt unieke grafische en interactieve ontwerpen. Ontwerpen die je boek een persoonlijkheid geven. Wat past bij jou? Brutaal, zakelijk, speels of subtiel? Vertel het ze! Dan steken ze de koppen bij elkaar, de handen uit de mouwen en maken je blij met een krachtig ontwerp..

Karel & Linda zijn twee enthousiaste ontwerpers die werken in De Plint in het centrum van Tilburg. Samen helpen ze je een stijl te vinden die héél dicht bij je DNA ligt. Want in een tijd van uitpuilende media is een authentiek verhaal heel belangrijk. Het schudt je los van je concurrenten.

Lees verder
Vormgevers Noord-Brabant

Nicoline van der Beek

Nicoline van der Beek is een jonge freelance grafisch ontwerper gevestigd in Leidschendam. Ze heeft een aantal jaar gewerkt als vormgever bij een uitgeverij en heeft daarom veel ervaring met de vormgeving van allerlei soorten boeken; van dichtbundel tot kinderboek en van wetenschappelijke publicatie tot roman. Je kunt bij Nicoline terecht voor zowel de vormgeving van je omslag als de opmaak van je binnenwerk. Haar specialiteiten zijn het maken van unieke typografie en het toepassen van handgemaakte elementen in haar ontwerpen. Deze digitaliseert ze om zo een origineel, uniek ontwerp te creëren. Met haar frisse blik is ze goed op de hoogte van de trends binnen de verschillende genres. Haar doel is het maken van omslagen die esthetisch verantwoord zijn en meteen jouw aandacht trekken in de boekwinkel.

Lees verder
Vormgevers Zuid-Holland

Paul Scholte

Paul is een door de wol geverfde boekenmaker en een specialist in alle mogelijke genres. Of je boek nu 'Altijd Frankrijk', 'Door de ogen van de hond', 'Bedrijfskunde voor apothekers', de 'Lean Website Methode', 'Ida Sipora', 'Pleite' of 'Je maakt wat mee als hotelier' heet, en of je werk nu stilletjes in een lekkere leunstoel gelezen gaat worden of breeduit wordt besproken in een conferentie met internationale collega’s: deze ontwerper en vormgever geeft je werk smoel, ervaring en liefde mee. Paul woont en werkt samen met zijn echtgenote, redacteur, columnist en schrijver Wendy Hendriksen Scholte in het centrum van Den Haag. Samen verzorgen zij het gehele boekentraject: van redactie en ontwerp tot en met het leveren van het drukklare document voor de persen van Pumbo!

Paul maakt alles mooier. Hij geeft vorm aan de romans, reisverhalen en thrillers, sprookjes, verhalenbundels en biografieën, wetenschappelijke boeken, beleidsstukken en rapporten, bedrijfskundige- en managementboeken, naslagwerken en studieboeken, catalogi, memoires en vrijetijdsboeken, historische boeken, kookboeken, chick-lits en businessromans die door het Haags Bureau (of een externe redacteur of een extern bureau) zijn geredigeerd. Paul gaat uit van het standpunt dat een boek het werk van de auteur moet blijven. Persoonlijk, met karakter, en uniek. Dat betekent: geen standaard cover, geen machinaal zetsel, maar maatwerk en aandacht voor de inhoud. Je ontvangt presentaties met voorstellen voor de cover, de rug, de achterflap en het binnenwerk van je boek en je mag meer verwachten: oprechte samenwerking, meedenken, een luisterend oor, eensgezind handelen én een snelle doorlooptijd zijn vanzelfsprekend. Paul koppelt creativiteit aan gedegen kennis van de technische processen, zodat je zinvol geadviseerd wordt over stijl, leesbaarheid, formaten, fonts, bladspiegels, het mooier maken van illustraties en vormgeven van infographics en dergelijke zaken. Het Haags Bureau inspireert je ook om na te denken over de verkoop van je boek, over doelgroepen, over persberichten en over het geven van interviews. Van de eerste letter tot en met de boekpresentatie: het Haags Bureau vormt samen met Pumbo jouw team.

Lees verder
Vormgevers Zuid-Holland

Fabian Smit

Fabian Smit (1972) is eigenaar van Fabdesign, een ontwerp- en communicatiebureau dat hij in 2006 startte. Fabian heeft vóór die tijd enkele jaren bij een ontwerpbureau gewerkt waar hij diverse museumcatalogi, kunstboeken en relatiegeschenkboeken mocht ontwerpen voor bekende opdrachtgevers als: Cobra Museum Amstelveen, United Service Group, Museum Jan van der Togt, Biënnale Amstelveen, VVV Texel, Industrieel Toerisme Zaanstad, Bake Five, etc. Daarnaast had hij in die tijd het voorrecht om te mogen werken voor o.a. bekende kunstenaars als: Corneille, Eugène Brands, Carel Willink, Rob Scholte, Leentje Linders, Ulay, Walter van Oel, Nedko Solokov, Herman Krikhaar en Evert Thielen. Maar ook voor talloze andere getalenteerden, die iets minder bekend zijn bij een groter publiek.

Fabian werkt dagelijks met lef, creativiteit en passie aan uiteenlopende concepten en alle mogelijke creatieve producties. Naast vormgever van logo's, huisstijlen, verpakkingen, websites, folders, brochures, etc. en bedenker van doeltreffende campagnes, is hij altijd een fervent boekenmaker gebleven. Of je boek nu 'Kind in Cobra', 'Een eeuw Willink', 'Texel Verbeeld', 'Help! Ik moet spreken', 'VakantieDoeBoek voor Volwassenen', 'Beeld in Beeld', 'Oog in Oog', 'Face to Face' of '65 jaar voetbalclub RKEDO' heet. En of je werk nu als eigen proeve van bekwaamheid voor een selecte doelgroep bedoeld is, als relatiegeschenk op de koffietafel komt te liggen, of breeduit wordt besproken tijdens een challenge conferentie; bij deze ontwerper en vormgever krijgt jouw werk gezicht, beleving en bezieling mee.

Lees verder
Vormgevers Noord-Holland

Diewertje van Wering

Ontwerpbureau Diewertje is een klein en veelzijdig bureau. Je kunt haar inschakelen voor het ontwerpen van boeken (van cover tot back), magazines, huisstijlen, POS materialen, instore communicatie, online communicatie. Ook heeft zij een netwerk van freelancers om zich heen, waarmee zij in teamverband complexere klussen aanpakt. Diewertje heeft de opmaak van vele boeken en magazines op zich genomen. Haar ontwerpstijl is eigenzinnig, veelzijdig, typografisch, helder met veel oog voor detail.

Lees verder
Vormgevers Noord-Holland

Marthijn Stam en Quirine Reijman

De Zagerij ontwerpbureau is een klein en veelzijdig bureau dat zich volledig richt op maatwerk publicaties. Ontwerpen begint voor De Zagerij bij het begrijpen en doorgronden van wat jij wilt 'vertellen' zodat ze een ontwerp maken dat bij jou past. Je kunt De Zagerij inschakelen voor het ontwerpen van je cover, de opmaak van het binnenwerk en indien gewenst voor het maken van illustraties. Uiteraard leveren ze alles technisch correct aan bij Pumbo zodat het gedrukte resultaat volledig aan je verwachtingen voldoet.

De Zagerij verzorgde de opmaak van vele boeken en magazines. Hun ontwerpen zijn eigenzinnig, helder en tot in de details verzorgd. Zo wordt design meer waard dan het kost.

Lees verder
Vormgevers Illustrators Zuid-Holland

Arthur de Rooij

Arthur de Rooij, ontwerper van huis uit, werkt dagelijks vanuit Hoorn. Zoals velen begonnen aan de HEAO, maar hij was toch meer onder de indruk van de vormgeving en opmaak van de studieboeken dan van de inhoud zelf. Vandaar dat de Grafische School een logisch gevolg was. Letters en typografie stromen nog net niet door zijn aders. Naast typografie is ontwerpen zijn passie. Mooie grafische dingen maken waar hij zelf van geniet, vindt hij het leukst en hij laat anderen ook graag genieten van zijn (perfectionistische) werk. Dat werk moet vooral leuk zijn. ('Als het niet leuk meer is, moet je wat anders gaan doen', is een uitspraak die hij graag gebruikt.)

Naast het ontwerp en de opmaak van je boek (ook koffietafelfoto- en kunstboeken), verzorgt Arthur ook de visuele presentatie van het omslag: het ontwerp van het omslag dus. Of er gebruik wordt gemaakt van een illustratie of een foto is aan jou. Arthur komt met dat ene originele idee. Altijd in overleg met jou, maar ook altijd met een adviserende kracht om vooral vanuit de consument te denken. Het ontwerp moet grafisch verantwoord zijn en vooral een goede communicatiekracht hebben. Dat vindt hij een goede combinatie en hij is hier dagelijks mee bezig vanuit zijn eigen designbureau: Bureau De Rooij. Vanuit zijn discipline als vormgever denkt hij ook mee over de 'after sales': persberichten, promotionele acties en unieke presentaties van jouw uitgave.

Lees verder
Vormgevers Noord-Holland

Wendy Hendriksen-Scholte

Wendy is als generalist thuis in alle genres. Of je boek nu 'Altijd Frankrijk', 'Door de ogen van de hond', 'Bedrijfskunde voor apothekers', de 'Lean Website Methode', 'Ida Sipora', 'Pleite' of 'Je maakt wat mee als hotelier' heet: naast correctie en redactie is meedenken in het nóg beter maken van je boek haar specialiteit. Daarom kun je haar werkzaamheden gerust als redactie-plus beoordelen! Wendy woont en werkt samen met haar echtgenoot, grafisch ontwerper en vormgever Paul Scholte in het centrum van Den Haag. Samen verzorgen zij het gehele boekentraject: van redactie en ontwerp tot en met het leveren van het drukklare document voor de persen van Pumbo!

Lees verder
Zuid-Holland Vormgevers Redacteurs
Vormgeving en overige diensten

Manuscript controleren en redigeren – Hulp van taalexperts van Scriptium

De prijs voor de redactie van jouw manuscript verandert op basis van de gekozen diensten en levertermijn. In de basis kost een redactie op taal (spel- en typefouten, taalfouten, grammatica en interpunctie) €0,012 per woord. Voor een redactie op taal & structuur (aanvullend zinsbouw, verwijswoorden, paragraafstructuur en continuïteit) geldt een prijs van €0,015 per woord. Wens je daarnaast feedback te ontvangen op de inhoud van het manuscript (verhaallogica, personage-ontwikkeling, inhoudelijke tegenstrijdigheden en algehele spanning/opbouw) kost de redactie €0,018 per woord. Al deze prijzen zijn inclusief btw en er geldt een starttarief van €12,50 per manuscript.

Na het indienen van je manuscript volgt eerst een gepersonaliseerde offerte. Deze offerte is vrijblijvend en dient ter weergave van de te verwachten kosten. 

Lees verder
Redacteurs Zeeland

Janneke van Bemmel

Janneke is een taalpuzzelaar. Ze redigeert en schrijft teksten voor zeer uiteenlopende klanten. Van communicatiebureaus, advocaten, en technische bedrijven tot (semi) overheid. Na een carrière als manager/directielid bij de winkelketen Dille & Kamille, waar ze zich ook bezig hield met schrijf- en redigeerwerk, heeft ze sinds 2011 haar eigen tekstbureau.

Volgens Janneke kan bijna iedereen schrijven, maar of ook iedereen dat wil lezen, is de vraag. Ze is kritisch en punctueel en ze houdt van ouderwetse bloemrijke Nederlandse taal. Toch is ze zelf meer van het schrappen; met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk zeggen. Ze is alert op fouten en stopwoorden, vooral bij redactiewerk.

Lees verder
Redacteurs Utrecht

Anouk Smies

Is een schrijfster, dichter en redacteur, die vindt dat taal een kracht is die in elke schrijver anders tot leven komt. Heeft veel ervaring in het redigeren van verschillende soorten teksten (onder andere blogs en romans) en heeft twee dichtbundels op haar naam staan. Na ervaring met het schrijven van onderwijsmateriaal en haar studie Cultuurwetenschappen won haar liefde voor taal het van haar andere ambities. Al snel richtte ze haar eigen bedrijf op: Tekstbureau Purus. Ze streeft er niet alleen naar jouw teksten te corrigeren, maar wil er boven alles jouw kernkracht in ontdekken om die te versterken!

Anouk redigeert onder andere blogs, romans, artikelen, webteksten en gedichten. Ze kijkt met een nauwkeurige, maar vooral bevlogen blik naar zinsbouw, stijl, spelling, toon en ritme. Voor haar is het belangrijk in het redigeren heel nauw bij de stijl van de schrijver aan te sluiten, en deze als het ware te onderstrepen, uit te lichten en aan te scherpen.

Lees verder
Redacteurs Zuid-Holland

Léon Blickman

Léon Blickman, sinds lange tijd werkzaam in het voortgezet onderwijs, had naast lesgeven al heel lang een andere passie: het verbeteren van teksten. In zijn studententijd hielp hij al veel medestudenten aan een beter leesbare scriptie, waar hij natuurlijk ook de (soms) vele spel- en stijlfouten uit verwijderde.

Een jaar of tien geleden besloot hij iets met die passie te gaan doen: hij richtte tekstcorrectiebureau Tekstblick op. Sindsdien heeft hij talloze manuscripten persklaar gemaakt, zowel in opdracht van uitgeverijen als van particulieren. Daarnaast heeft hij veel websites en scripties verbeterd.

Hij is van mening dat iedere tekst voor publicatie twee keer moet worden gecontroleerd, en wel om twee redenen. Ten eerste herschrijft de redacteur veel zinnen, waardoor er een typefoutje in kan sluipen. Ten tweede ziet zelfs de beste redacteur-corrector bij eerste lezing nog wel eens een foutje over het hoofd.

Lees verder
Redacteurs Zuid-Holland

Bianca Nederlof

Een uitstekend taalgevoel, oog voor detail, kennis van storytelling, heldere afspraken en een prettige samenwerking. Dat is wat je van Bianca Nederlof kunt verwachten. Zij werkt sinds 2010 onder de naam Manuscriptredactie.nl als redacteur en corrector voor zowel uitgeverijen als particulieren.

Ze kent het klappen van de zweep als het gaat om het schrijven van fictie. Haar thrillerdebuut Ongrijpbaar stond in 2015 op de shortlist voor de Schaduwprijs (CPNB) en de Hebban Thriller Debuutprijs. Eind 2016 komt haar achtste kinderboek uit, bij uitgeverij De Vier Windstreken. Enkele korte verhalen zijn gepubliceerd in Schrijven Magazine en in verhalenbundels (waaronder Insomnia van uitgeverij LetterRijn en Zin en Waanzin van Literair Werk).

Lees verder
Redacteurs Zuid-Holland

Rob Steijger

Rob Steijger werkt op freelancebasis voor uitgevers en schrijvers en is met name gespecialiseerd in fictie en waargebeurde verhalen (al dan niet voorzien van een fictief jasje).

Robs aanpak is vooral gericht op het verstevigen van het eerste hoofdstuk. Dit voorziet hij van plot-technische verbetersuggesties die de schrijver vervolgens op de rest van zijn manuscript kan toepassen. Al geschreven of nog niet!

Lees verder
Redacteurs Zuid-Holland

Leanne Aalbertsen

Leanne Aalbertsen is eigenaar en oprichtster van Edits33. Zij heeft Nederlands gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en specialiseerde zich in Book, Publishing & New Media, Moderne Literatuur, Jeugdliteratuur en Educatie.

Ze corrigeert en redigeert met veel enthousiasme allerlei genre boeken, dichtbundels, verhalenbundels en teksten in alle soorten en maten. Ze coacht schrijvers tijdens het schrijven van hun manuscript, ze geeft cursussen creatief schrijven en ze werkt een aantal dagen als docent Nederlands.

Tijdens en na haar studie heeft ze veel ervaring opgedaan met PoD en het uitgeven in eigen beheer door haar werkzaamheden bij een van de eerste Printing on Demand uitgeverijen in Nederland. Zij vervulde daar de rollen van corrector, redacteur en schrijfcoach. Ze begeleidde schrijvers bij het gehele proces, van manuscript tot uitgave in eigen beheer.

Zij is in staat kwalitatief hoogstaand correctie- en redactiewerk af te leveren aangepast op de doelgroep en vooral, met oog voor de stijl van je tekst.

Lees verder
Redacteurs Coaches Noord-Brabant

Sandra Di Bortolo

Sandra is als eigenaar/redacteur werkzaam bij Tekstbureau Het Zusje. Na een hbo-opleiding Communicatie heeft zij in deeltijd Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Open Universiteit, en daarnaast heeft zij de opleiding tot uitgever gevolgd aan de Uitgevers Academie. Dat betekent dat zij beschikt over een brede kennis en ervaring op het gebied van schrijven en uitgeven in eigen beheer.

Sandra houdt zich met name bezig met het redigeren van fictie, non-fictie, autobiografieën, kinderboeken, chicklit, managementboeken, proefschriften en studieboeken. Ook geeft zij diverse workshops op het gebied van schrijven in het algemeen en het schrijven van thrillers en kinderverhalen.

Lees verder
Redacteurs Gelderland

Wendy Hendriksen-Scholte

Wendy is als generalist thuis in alle genres. Of je boek nu 'Altijd Frankrijk', 'Door de ogen van de hond', 'Bedrijfskunde voor apothekers', de 'Lean Website Methode', 'Ida Sipora', 'Pleite' of 'Je maakt wat mee als hotelier' heet: naast correctie en redactie is meedenken in het nóg beter maken van je boek haar specialiteit. Daarom kun je haar werkzaamheden gerust als redactie-plus beoordelen! Wendy woont en werkt samen met haar echtgenoot, grafisch ontwerper en vormgever Paul Scholte in het centrum van Den Haag. Samen verzorgen zij het gehele boekentraject: van redactie en ontwerp tot en met het leveren van het drukklare document voor de persen van Pumbo!

Lees verder
Zuid-Holland Vormgevers Redacteurs