Informatie binnenwerk aanleveren

Lees deze informatie goed door en u zult ervaren dat het helemaal niet moeilijk is om uw bestanden op de juiste manier aan te leveren. Met Pumbo een boek uitgeven in eigen beheer wordt zo een stuk eenvoudiger!

Image
Boek open opmaken binnenwerk

warning
Bent u een professionele vormgever of heeft u veel ervaring met het opmaken en aanleveren van bestanden?

Twee bestanden
Een boek laten drukken via Pumbo betekent twee verschillende bestanden uploaden:

1. de inhoud van het boek (binnenwerk) en 2. de cover (omslag)

Het binnenwerk en het omslag worden los van elkaar gedrukt en in een later stadium met elkaar verbonden. Zo bereiken wij de optimale kwaliteit. U begint met het binnenwerk en eindigt met het omslag. Dit is de meest logische volgorde om aan te houden. U kunt de maten van het omslag namelijk pas definitief bepalen als het binnenwerk helemaal klaar is.

Liever gebruikmaken van een template?
Download er één onderaan deze pagina.

Stap 1

Formaat en marges

Hier leggen wij u uit hoe u de afmetingen van uw document en de witruimte rondom de tekst correct kunt instellen.

#ffffff
Image
Pijl zwart

Stap 2

De eerste pagina’s

Er zijn weinig boeken waarbij de tekst meteen al op de eerste pagina begint. In dit onderdeel leren wij u hoe het wel moet en geven wij u tips.

#ffffff
Image
Pijl zwart

Stap 3

Pagina’s en secties

Voor het correct toevoegen van paginanummering aan uw bestand is werken met secties belangrijk. Dat klinkt misschien moeilijk, maar valt in de praktijk alleszins mee.

#ffffff
Image
Pijl zwart

Stap 4

Inhoudsopgave en stijlen

Handmatig een inhoudsopgave maken is erg tijdrovend en eigenlijk overbodig. Wij leggen u uit hoe u automatisch een inhoudsopgave kunt toevoegen met behulp van stijlen.

#ffffff
Image
Pijl zwart

Stap 5

Printklaar PDF-bestand

Is uw omslag of binnenwerk klaar? Dan kunt u er een PDF van maken: een bestand geschikt voor druk. Omdat niet elk PDF-bestand zich hiervoor leent, leggen wij u uit met welk programma u een geschikte PDF kunt maken.

#ffffff
Image
Pijl zwart

Download een gratis template

Microsoft Word

Image
Microsoft Office Word
Image
Microsoft Office Word
Image
Microsoft Office Word
Image
Microsoft Office Word
Image
Microsoft Office Word
Image
Microsoft Office Word
145x210
A5

tarief S
170x240
middel

tarief M
210x297
A4

tarief L
145x210
A5 +3mm afloop

tarief S
170x240
middel +3mm afloop

tarief M
210x297
A4 +3mm afloop

tarief L

Open Office

Image
OpenOffice software logo
Image
OpenOffice software logo
Image
OpenOffice software logo
Image
OpenOffice software logo
Image
OpenOffice software logo
Image
OpenOffice software logo
145x210
A5

tarief S
170x240
middel

tarief M
210x297
A4

tarief L
145x210
A5 +3mm afloop

tarief S
170x240
middel +3mm afloop

tarief M
210x297
A4 +3mm afloop

tarief L

Onze support stopt pas als jij verder kan

Voor alle vragen die je hebt in de tijd tussen je eerste gedachtes en het grote publiek. Onze experts staan altijd voor je klaar.

#000000
Image
Pijl zwart
Image
support-agents

Handige artikelen

#000000
Image
arrow-pumbo-icon-white
blog-featured-knowledge-indesign-binnenwerk-en-cover
InDesign instellen voor het binnenwerk en de cover

Het programma Adobe InDesign is het beste programma om een boek mee op te maken. Met InDesign hebt u heel veel controle over hoe de inhoud van het boek getoond wordt.

blog-featured-knowledge-boekbestanden organiseren
Je boekbestanden organiseren in 3 handige stappen

Je bestanden goed organiseren lijkt zoiets simpels, maar is vaak lastig. En dat is een probleem. Want als je bestanden niet goed geordend zijn, is het niet alleen lastig om het juiste bestand terug te vinden, maar maak je ook snel een fout.

blog-featured-knowledge-schrijfplanning
Zo maak je een schrijfplanning in 5 stappen

Je wilt je boek schrijven, maar waar begin je? En hoe lang heb je nodig? Het goede nieuws is dat je zelf de touwtjes in handen hebt. En met een strak plan haal je je doel sneller en makkelijker. Maar, hoe maak je zo’n schrijfplanning?