Teksten Redigeren

Schakel hulp in van expert Janneke van Bemmel

Expert Janneke van Bemmel
Teksten Redigeren

Janneke van Bemmel

Janneke is een taalpuzzelaar. Ze redigeert en schrijft teksten voor zeer uiteenlopende klanten. Van communicatiebureaus, advocaten, en technische bedrijven tot (semi) overheid. Na een carrière als manager/directielid bij de winkelketen Dille & Kamille, waar ze zich ook bezig hield met schrijf- en redigeerwerk, heeft ze sinds 2011 haar eigen tekstbureau.

Volgens Janneke kan bijna iedereen schrijven, maar of ook iedereen dat wil lezen, is de vraag. Ze is kritisch en punctueel en ze houdt van ouderwetse bloemrijke Nederlandse taal. Toch is ze zelf meer van het schrappen; met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk zeggen. Ze is alert op fouten en stopwoorden, vooral bij redactiewerk.

Redacteurs Utrecht

Redactie
Afhankelijk van voor wie het boek is geschreven, geef ik advies over de inhoud, stijl en of het wel of niet voor (het grote) publiek geschikt is. Ik verbeter de spel-, grammatica- en stijlfouten en verwijder de stopwoordjes. Dit alles natuurlijk met de functie 'wijzigingen bijhouden', zodat zichtbaar is wat ik heb verbeterd. Speciaal Pumbo-tarief: vanaf € 0,01 cent per woord.

Schrijven
Op verzoek schrijf ik de flaptekst, een persbericht en berichten voor de sociale media. Tarief: op aanvraag.