Teksten Redigeren

Schakel hulp in van expert Janneke van Bemmel

Expert Janneke van Bemmel

Redacteurs Utrecht

Janneke is een taalpuzzelaar. Ze redigeert en schrijft teksten voor zeer uiteenlopende klanten. Van communicatiebureaus, advocaten, en technische bedrijven tot (semi) overheid. Na een carrière als manager/directielid bij de winkelketen Dille & Kamille, waar ze zich ook bezig hield met schrijf- en redigeerwerk, heeft ze sinds 2011 haar eigen tekstbureau.

Volgens Janneke kan bijna iedereen schrijven, maar of ook iedereen dat wil lezen, is de vraag. Ze is kritisch en punctueel en ze houdt van ouderwetse bloemrijke Nederlandse taal. Toch is ze zelf meer van het schrappen; met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk zeggen. Ze is alert op fouten en stopwoorden, vooral bij redactiewerk.

Redactie

Afhankelijk van voor wie het boek is geschreven, geef ik advies over de inhoud, stijl en of het wel of niet voor (het grote) publiek geschikt is. Ik verbeter de spel-, grammatica- en stijlfouten en verwijder de stopwoordjes. Dit alles natuurlijk met de functie 'wijzigingen bijhouden', zodat zichtbaar is wat ik heb verbeterd.
Speciaal Pumbo-tarief: vanaf € 0,015 cent per woord.

 

Schrijven

Op verzoek schrijf ik de flaptekst, een persbericht en berichten voor de sociale media.
Tarief: op aanvraag.

Image
favourite-pumbo-white.png

Neem contact op met Teksten Redigeren

#ffffff
Image
email-pumbo-icon-black