Een lifestyle boek maken

#ffffff
Image
New project icon
#000000
Image
Calculator icon
Image
boek-schrijven_paars_350x350_transparant.png

Je hebt veel kennis en ervaring opgedaan waarmee je jezelf een specifieke lifestyle hebt aangemeten. Dat heeft je nogal wat tijd en geld gekost, maar je bent er wel sterker en wijzer van geworden. Die kennis en ervaring wil je graag delen met anderen. Door het maken van een eigen lifestyle boek maak je het voor hen een stuk makkelijker. Via Pumbo laat je eenvoudig jouw eigen lifestyle boek drukken en uitgeven. Wij helpen jou met het hele proces; van schrijven tot drukken!

Wil je aan de slag met het maken van een lifestyle boek? Pumbo kan je helpen in het hele proces, van schrijven tot drukken. Heb je een vraag? Ons supportteam staat altijd voor je klaar.

Eerder gemaakte lifestyle boeken

Pumbo heeft al veel schrijvers van lifestyle boeken geholpen met het uitgeven van een eigen boek. De volgende lifestyle boeken zijn in samenwerking met Pumbo gerealiseerd:

Image
Fit 4 Life (gezondheid)
Fit 4 life
Stefan van Rooijen
Image
Vrij leven (lifestyle)
Vrij leven
Bas van Pelt
Image
Digital Nomad
Digital nomad
Mick van Zadelhoff
Image
Menstrueren en presteren
Menstrueren en presteren
Maartje van Gestel
Image
Fit 4 Life (gezondheid)
Fit 4 life
Stefan van Rooijen

Waarom een eigen lifestyle boek maken

Met een eigen geschreven lifestyle boek duik je diep in een onderwerp dat jou dicht aan het hart ligt. Je kunt jouw kennis delen en anderen helpen door middel van een zelfhulpboek. Jouw lifestyle boek kan gaan over uiteenlopende onderwerpen, zoals:

- plannen en organiseren
- persoonlijke financiën
- mode
- eten en voeding
- kinderen, gezinsleven
- sport
- reizen

Inspireer anderen om hun leven anders in te richten, of hun kennis en houding te veranderen. Misschien wil je mensen enthousiasmeren om een bepaalde bestemming te bezoeken door mooie reisverhalen te schrijven, te leven als een echte Parisienne of meer structuur aan te brengen in hun leven. Voor een lifestyle boek zijn de mogelijkheden eindeloos.

De kosten van jouw lifestyle boek berekenen

Natuurlijk wil je eerst weten wat de kosten zijn van jouw lifestyle boek, voordat je aan de slag gaat. De prijzen zullen je verbazen. De gemiddelde kosten voor het drukken van 1 exemplaar bedraagt slechts € 2,85. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van het aantal boeken dat je wilt laten maken, het aantal pagina’s, de hoeveelheid afbeeldingen, de keuze van de cover en het papiersoort. Je kunt eenvoudig laten berekenen wat jouw lifestyle boek gaat kosten via onze online rekentool.
#000000
Image
Calculator icon

Soorten lifestyle boeken

Er zal tal van mogelijkheden voor het maken van een lifestyle boek. Dit zijn een paar populaire genres die we bij Pumbo voorbij zien komen.

Boeken over voeding en gezondheid

Werk je bijvoorbeeld als diëtist, personal trainer of leefstijlcoach? Met een eigen boek over voeding en gezondheid deel je jouw kennis en vergroot je je autoriteit. Zo help je jouw cliënten met het aannemen van een gezondere leefstijl.

Reisgidsen en reisverhalen

Heb jij een onvergetelijke reiservaring opgedaan of heel veel kennis van een bepaald gebied of mooie bestemming? Deel jouw ervaringen met de wereld door jouw eigen reisverhaal of reisgids te schrijven. Ook als je bijvoorbeeld werkt als reisbegeleider, touroperator of in het buitenland woont en een bestemming goed kent, heb je een goede basis om zelf een reisgids of reisverhaal te schrijven.

Kookboeken

Met een eigen kookboek kun je jouw familierecepten bundelen en uitgeven. Of je kunt jouw specialisme in een bepaalde keuken laten zien door een kookboek te schrijven over bijvoorbeeld de Italiaanse, Aziatische of Mexicaanse keuken. Of misschien ben je fan van een specifiek ingrediënt en wilt je mensen de veelzijdigheid van bijvoorbeeld de tomaat of de kikkererwt laten zien? Met een eigen kookboek kun je het allemaal waarmaken.

Geef jouw lifestyle boek uit met Pumbo

Pumbo heeft alles in huis om jou te helpen succesvol een lifestyle boek uit te geven. Wij zijn niet zoals traditionele uitgevers. Sterker nog, wij zijn niet eens een uitgever. Wij leveren jou de support die je nodig hebt om je eigen boek zelf uit te geven.

Jij bepaalt hoe je jouw boek uitgeeft en wat je zelf wilt doen of wat je wilt uitbesteden. Wij bieden altijd gratis support of aanvullende diensten als je daar behoefte aan hebt. Bel ons gerust of kom gezellig langs bij ons op kantoor voor een kopje koffie of thee! Dan nemen we al je wensen door.

Bovendien bieden we nog een aantal andere praktische voordelen. Wil je jouw eigen site als verkoopkanaal inzetten? Wij regelen een koppeling voor je.

Wil je niets hoeven doen als er een boek verkocht wordt? Ook de distributie nemen we je graag uit handen.

En wil je altijd inzicht in hoeveel boeken je hebt verkocht en wat jouw verdiensten zijn? In jouw eigen account zie je het gelijk.

Met Pumbo heb je alle vrijheid jouw lifestyle boek uit te geven zoals jij dat wilt. Of je het nu helemaal zelf wilt doen of geen idee hebt waar je moet beginnen, je kunt altijd op ons terugvallen.

Hoe je zelf een lifestyle boek maakt en laat drukken

Als je nog niet eerder een boek hebt laten drukken vraag jij je vast af hoe je dit aanpakt. Wees gerust, wij helpen je er graag bij.
Jouw boek wordt gemaakt in 2 delen: het binnenwerk en de cover. De cover maken wij zelfs gratis voor je als je dat liever niet zelf wilt of kunt doen. Voor het binnenwerk zijn er een aantal punten waar je op moet letten:

  • het formaat dat je wilt drukken
  • de marges
  • de eerste pagina’s 
  • paginanummering
  • een inhoudsopgave

Je kunt een precieze uitleg vinden over hoe je jouw boek het beste kunt aanleveren in ons leercentrum.
Kom je er niet uit of heb je advies nodig? Neem contact op met ons support team of bel ons op 0229-700228 voor hulp.

Hulp nodig bij het maken van jouw lifestyle boek?
Het supportteam van Pumbo staat altijd voor je klaar
employee-isabelle_190x190
Isabelle
van Beusichem
POD uitgeef specialist
employee-sebastian_190x190
Sebastian
Everaars
Web- en POD specialist
employee-robert_190x190
Robert
Loman
Trafficmanager offset
employee-yordy_190x190
Yordy
Spoor
Boek uitgeven specialist

Jouw lifestyle boek professioneel uitgeven

Heb je een lifestyle boek geschreven? Maak jouw boek met Pumbo. Wij hebben al honderden auteurs geholpen met het uitbrengen van een eigen boek. Naast het drukken van jouw boek, helpen wij je graag een kwaliteitsboek maken én deze te verkopen.

Deze service kun je van ons verwachten:

- Een gratis ontwerp van jouw cover
- Gratis bestandscontrole voor een perfect resultaat
- Een gratis ISBN-nummer als je jouw boek wilt uitgeven
- Milieuvriendelijk drukken
- Altijd gratis en persoonlijk support
- Ervaring: wij drukken duizenden boeken per week
- De distributie van jouw boek handelen wij af

Kortom, wil je een lifestyle boek uitgeven?

Met Pumbo regel je het eenvoudig online en heb je altijd de controle.
Daarnaast kun je kiezen voor aanvullende diensten, zoals:

- Het aanmelden van jouw boek bij boekhandels en bibliotheken
- Inhoudelijke support, zoals redactie of zelfs ghostwriting
- Wij zorgen voor koppelingen zodat jij ook op jouw eigen kanalen het boek kunt verkopen
- Hulp bij de promotie van jouw boek
- Via Pumbo accounts wordt maandelijks meer dan €100.000,- uitgekeerd aan schrijvers

Image
favourite-pumbo-white.png

Start met het uitgeven van jouw lifestyle boek

#ffffff
Image
Pijl zwart