Boek uitgeven

Uw boek uitgeven via het Centraal Boekhuis

Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9.6 uit meer dan 360 reviews


Als u uw boek via de boekhandel wilt verkopen, krijgt u met CB Logistics te maken. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de distributie van de meerderheid van de boeken aan boekhandels. Wij kunnen uw boek via onze aansluiting bij het CB beschikbaar stellen aan een groot aantal internetboekhandels. Voor zelfpublicerende auteurs is het vanwege de hoge kosten die hiermee gemoeid zijn interessanter om gebruik te maken van onze aansluiting. Zonder hoge maandelijkse kosten.

Wat is het CB?

Het CB staat van oorsprong bekend als het Centraal Boekhuis. In 2012 besloot dit bedrijf om nieuwe markten aan te boren en begon het met de opslag en distributie van producten in de sectoren mode en gezondheidszorg. Daarom werd het Centraal Boekhuis in datzelfde jaar omgedoopt tot CB Logistics, of kortweg CB. In de loop der jaren is het CB uitgegroeid tot het grootste distributiecentrum voor boeken in Nederland, waar uitgevers terechtkunnen voor de distributie van boeken en e-books naar de Nederlandse en Vlaamse markt. De ruim 2.500 boekhandels die bij het CB zijn aangesloten, kunnen alle beschikbare boeken binnen enkele dagen aan hun klanten leveren en e-books via een centraal downloadplatform.Wat zijn de voordelen?

Kort gezegd komt het erop neer dat uw boek dankzij onze aansluiting bij het CB verkocht kan worden via de boekhandel. Dat wil niet zeggen dat alle boekhandels in één keer stapels van uw boek op voorraad nemen, maar wel dat zij het gemakkelijk kunnen bestellen. Het CB verzorgt de distributie naar de boekhandel of – in het geval van een internetboekhandel – rechtstreeks naar de klant. Wij handelen het betalingsverkeer voor u af, zodat u geen zaken met de boekhandel hoeft te doen. De orders die bij het CB binnenkomen, worden dagelijks door ons verwerkt. U wordt per e-mail op de hoogte gebracht van iedere verkoop en uw saldo wordt automatisch bijgewerkt volgens de afgesproken marge.


Hoeveel kost het?

Om gebruik te kunnen maken van onze aansluiting bij het CB, betaalt u eenmalig een bedrag van € 19,95. Naast deze aansluitkosten rekent het CB ook distributiekosten voor ieder boek dat naar de boekhandel wordt verzonden. Voor een indicatie van deze kosten kunt u terecht op deze pagina. Als u besluit om daadwerkelijk gebruik te maken van onze aansluiting bij het CB, sturen wij u een offerte toe met een overzicht van de definitieve kosten.


Boekhandelskorting?

Dat de boekhandel wil verdienen aan de verkoop van uw boek, spreekt voor zich. Met dit doel is de boekhandelskorting in het leven geroepen: een korting op de verkoopprijs van uw boek, die de boekhandel ontvangt als zij uw boek inkoopt. Hoe hoog deze korting is, hangt af van de status die uw boek krijgt toegewezen. In Nederland onderscheidt men vier verschillende soorten boeken, te weten A-boeken (algemene boeken), O-boeken (overige boeken), S-boeken (schoolboeken) en W-boeken (wetenschappelijke boeken). Als u niet weet tot welke categorie uw boek behoort, kunt u bij ons terecht voor advies. Normaal gesproken wordt er voor A-boeken een kortingspercentage van 42% gerekend en bij O-boeken is de korting vrij bespreekbaar. De gebruikelijke boekhandelskorting voor S-boeken bedraagt 24,1% en bij W-boeken is de korting afhankelijk van de verkoopprijs. Bepaalde boekhandels eisen echter afwijkende kortingspercentages.

Uw boek verkopen
via het CB?

Copyright © 2006-2017 Vior Webmedia    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg