Boek uitgeven: via Centraal Boekhuis

Jouw boek uitgeven via het Centraal Boekhuis

Image
Boek uitgeven

Als u uw boek via de boekhandel wilt verkopen, krijgt u met CB Logistics te maken. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de distributie van de meerderheid van de boeken aan boekhandels. Wij kunnen uw boek via onze aansluiting bij het Centraal Boekhuis beschikbaar stellen aan een groot aantal internetboekhandels. Voor zelfpublicerende auteurs is het vanwege de hoge kosten die hiermee gemoeid zijn interessanter om gebruik te maken van onze aansluiting. Zonder hoge maandelijkse kosten.

Wat is het CB?

Het CB staat van oorsprong bekend als het Centraal Boekhuis. In 2012 besloot dit bedrijf om nieuwe markten aan te boren en begon het met de opslag en distributie van producten in de sectoren mode en gezondheidszorg. Daarom werd het Centraal Boekhuis in datzelfde jaar omgedoopt tot CB Logistics, of kortweg CB. In de loop der jaren is het CB uitgegroeid tot het grootste distributiecentrum voor boeken in Nederland, waar uitgevers terechtkunnen voor de distributie van boeken en e-books naar de Nederlandse en Vlaamse markt. De ruim 2.500 boekhandels die bij het CB zijn aangesloten, kunnen alle beschikbare boeken binnen enkele dagen aan hun klanten leveren en e-books via een centraal downloadplatform.

Wat zijn de voordelen?

Kort gezegd komt het erop neer dat uw boek dankzij onze aansluiting bij het CB verkocht kan worden via de boekhandel. Dat wil niet zeggen dat alle boekhandels in één keer stapels van uw boek op voorraad nemen, maar wel dat zij het gemakkelijk kunnen bestellen. Het CB verzorgt de distributie naar de boekhandel of – in het geval van een internetboekhandel – rechtstreeks naar de klant. Wij handelen het betalingsverkeer voor u af, zodat u geen zaken met de boekhandel hoeft te doen. De orders die bij het CB binnenkomen, worden dagelijks door ons verwerkt. U wordt per e-mail op de hoogte gebracht van iedere verkoop en uw saldo wordt automatisch bijgewerkt volgens de afgesproken marge.

 

Hoeveel kost het?

U kunt kosteloos gebruik maken van onze aansluiting. We rekenen geen éénmalige kosten en ook geen maandelijkse kosten voor het gebruik. Er worden door het CB en door de boekhandels wel kosten in rekening gebracht voor ieder boek dat via boekhandel wordt verkocht. Voor een indicatie van de kosten kunt u terecht op deze pagina. Als u gebruik wilt maken van onze aansluiting bij het Centraal Boekhuis, dan krijgt u van ons een overzicht van de kosten per verkocht boek. De kosten worden door ons automatisch verrekend met de winst op de verkopen. Verkopen worden dagelijks verwerkt (u krijgt dus vrijwel direct beschikking over uw verdiensten) zonder ingewikkeld facturatieproces.

Boekhandelskorting?

Dat de boekhandel wil verdienen aan de verkoop van uw boek, spreekt voor zich. Met dit doel is de boekhandelskorting in het leven geroepen: een korting op de verkoopprijs van uw boek, die de boekhandel ontvangt als zij uw boek inkoopt. Hoe hoog deze korting is, hangt af van de status die uw boek krijgt toegewezen. In Nederland onderscheidt men vier verschillende soorten boeken, te weten A-boeken (algemene boeken), O-boeken (overige boeken), S-boeken (schoolboeken) en W-boeken (wetenschappelijke boeken). Als u niet weet tot welke categorie uw boek behoort, kunt u bij ons terecht voor advies. Normaal gesproken wordt er voor A-boeken een kortingspercentage van 42% gerekend en bij O-boeken is de korting vrij bespreekbaar. De gebruikelijke boekhandelskorting voor S-boeken bedraagt 24,1% en bij W-boeken is de korting afhankelijk van de verkoopprijs. Bepaalde boekhandels eisen echter afwijkende kortingspercentages.

Tip! Halverwege het artikel staat een handige tool voor het berekenen van de korting.

Image
favourite-pumbo-white.png

Uw boek verkopen via het CB?

#ffffff
Image
New project icon