Een dagboek schrijven


Een dagboek schrijven is een zeer persoonlijke manier om je leven te duiden en vast te leggen. Maar soms wil je een dagboek delen met de buitenwereld. Jouw persoonlijke ervaringen kun je gebruiken om anderen iets te leren of te waarschuwen. Of je brengt het dagboek uit van iemand uit jouw omgeving met een interessant leven. Wil jij jouw dagboek uitbrengen als boek? Met de hulp van Pumbo geef je jouw dagboek uit op een manier die bij jou past.

Via Pumbo laat je eenvoudig jouw eigen dagboek drukken en uitgeven. Wij helpen je met het hele proces; van schrijven tot drukken!


Eerder gemaakte dagboeken

Pumbo heeft al veel schrijvers van dagboeken geholpen met het uitgeven van een eigen boek. De volgende dagboeken zijn in samenwerking met Pumbo gerealiseerd:

Slow down journal
Slow down journal
Hilde Eisma
Vrijgezellen dagboek
Vrijgezellen dagboek
La Vida Producties
Tour de monde
Tour de monde
Coline en Julien
My magic bubble
My magic bubble
Fatimah

Waarom een dagboek schrijven?

Met het schrijven van een persoonlijk dagboek kun je de gebeurtenissen in je leven een plek geven. Ook is het leuk om later terug te lezen. Laat je jouw dagboek drukken, heb je altijd een mooi en tastbaar dagboek om jouw eigen verhalen na jaren nog na te kunnen lezen.

Heb je iets interessants of spannends meegemaakt? Dan kun je ervoor kiezen om jouw dagboek uit te geven als een boek. Met jouw dagboek kun je dan iemand in een vergelijkbare situatie helpen.

Jouw dagboek maak, druk en geef je uit met Pumbo

Al 15 jaar zijn wij de experts op gebied van boeken publiceren

Wij publiceren meer dan 2000 nieuwe titels per jaar

Er zijn al meer dan 3.500.000 boeken verkocht via Pumbo

Er werken bij Pumbo 15 professionals om je te helpen

Pumbo wordt beoordeeld met gemiddeld een 9,6 uit meer dan 500 reviews

Via Pumbo accounts wordt jaarlijks meer dan € 1.500.000,- uitgekeerd aan schrijvers

De kosten van jouw dagboek berekenen

Natuurlijk wil je eerst weten wat de kosten zijn van jouw dagboek, voordat je aan de slag gaat. De prijzen zullen je verbazen. De gemiddelde kosten voor het drukken van 1 exemplaar bedraagt slechts € 2,85. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van het aantal boeken dat je wilt laten maken, het aantal pagina’s, de hoeveelheid afbeeldingen, de keuze van de cover en het papiersoort. Je kunt eenvoudig laten berekenen wat jouw dagboek gaat kosten via onze online rekentool.

Hoe kun je een geschreven dagboek verwerken of gebruiken voor een boek

Een dagboek is ontzettend persoonlijk en wordt eigenlijk nooit geschreven om aan iemand anders te laten lezen. Dit maakt het schrijven van een dagboek een uitgelezen mogelijkheid om je meest kwetsbare zelf te laten zien.

Een dagboek is anders dan iemands levensverhaal in een biografie opschrijven. In een biografie gebruik je een verhalende stijl om iemands levensverhaal op te schrijven. Maar een dagboek is iemands eigen ervaring, vastgelegd op het moment dat het gebeurde. Dit geeft een unieke kijk op wat er in iemands hoofd omgaat.

Was er iemand in jouw familie of directe omgeving met een interessant leven? Misschien kun je het leven van die persoon uitgeven in dagboekvorm. Een wereldberoemd voorbeeld hiervan is Het Achterhuis van Anne Frank. Haar dagboek is na haar dood uitgegeven door haar vader Otto Frank.

Als laatste kun je het dagboek ook als vorm kiezen voor een non-fictie boek of een fictieve roman. Het dagboek als vorm heeft de bovengenoemde voordelen van de persoonlijke en kwetsbare kijk op iemands eigen leven, alleen dan geschreven door jou als schrijver. Als je het dagboek van iemand hebt waar je een biografie over schrijft, dan kun je passages gebruiken om je verhaal meer diepgang te geven.

Wat zijn de kenmerken van een dagboek

Een dagboek is een unieke kijk in iemands wereld. Omdat een dagboek eigenlijk altijd geschreven is voor eigen gebruik en niet om te delen met andere, staat in een dagboek vaak zonder gene of grenzen beschreven wat ze denken en vinden.

De vorm van een dagboek is uniek. Zo worden dagboeken soms persoonlijk aangesproken aan het begin van een entree met ‘Lief dagboek’ of misschien zelfs een naam. Ook is de datum altijd ergens genoteerd. Een dagboekpassage omschrijft gebeurtenissen of een hele dag vanuit het eigen perspectief van de schrijver. Je hebt dus geen idee wat andere ‘personages’ denken of vinden, tenzij ze je dit vertellen of je aannames doet.

Soms schrijf je in een dagboek alleen als er iets belangrijks voorvalt, of misschien schrijf je iedere dag. Dat verschilt per schrijver. Ook is er geen vastgestelde lengte.

Hoe je zelf een dagboek maakt en laat drukken

Als je nog niet eerder een boek hebt laten drukken vraag jij je vast af hoe je dit aanpakt. Wees gerust, wij helpen je er graag bij.
Jouw boek wordt gemaakt in 2 delen: het binnenwerk en de cover. De cover maken wij zelfs gratis voor je als je dat liever niet zelf wilt of kunt doen. Voor het binnenwerk zijn er een aantal punten waar je op moet letten:

 • het formaat dat je wilt drukken
 • de marges
 • de eerste pagina’s 
 • paginanummering
 • een inhoudsopgave

Je kunt een precieze uitleg vinden over hoe je jouw boek het beste kunt aanleveren in ons leercentrum.
Kom je er niet uit of heb je advies nodig? Neem contact op met ons support team of bel ons op 0229-700228 voor hulp.

 

Hulp nodig bij het maken van jouw dagboek?

Het supportteam van Pumbo staat altijd voor je klaar

Paul

Paul

Sebastian

Sebastian

Robert

Robert

Isabelle

Isabelle

Wouter

Wouter

Yordy

Yordy

Marchel

Marchel

Monique

Monique

Jouw dagboek professioneel uitgeven

Heb je een dagboek geschreven? Maak jouw boek met Pumbo. Wij hebben al honderden auteurs geholpen met het uitbrengen van een eigen boek. Naast het drukken van jouw boek, helpen wij je graag een kwaliteitsboek maken én deze te verkopen.

Deze service kun je van ons verwachten:

Een gratis ontwerp van jouw cover

Gratis bestandscontrole voor een perfect resultaat

  Een gratis ISBN-nummer als je jouw boek wilt uitgeven

   Milieuvriendelijk drukken

    Altijd gratis en persoonlijk support

    Ervaring: wij drukken duizenden boeken per week

    De distributie van jouw boek handelen wij af

    Kortom, wil je een dagboek uitgeven?

    Met Pumbo regel je het eenvoudig online en heb je altijd de controle.
    Daarnaast kun je kiezen voor aanvullende diensten, zoals:

    Het aanmelden van jouw boek bij boekhandels en bibliotheken

    Inhoudelijke support, zoals redactie of zelfs ghostwriting

    Wij zorgen voor koppelingen zodat jij ook op jouw eigen kanalen het boek kunt verkopen

    Hulp bij de promotie van jouw boek

    Via Pumbo accounts wordt maandelijks meer dan €100.000,- uitgekeerd aan schrijvers

    Start met het uitgeven van jouw dagboek