Een reisgids maken of reisverhaal schrijven

Het was een onvergetelijke reis. Je hebt een fantastische ervaring opgedaan en wilt niets liever dan het nooit vergeten en het met de wereld delen. Waarom schrijf je jouw ervaringen niet op in een prachtig reisverhaal? Of maak je met alle tips en ervaringen geen reisgids om andere reizigers te inspireren?

Via Pumbo laat je eenvoudig jouw eigen reisgids of reisverhaal drukken en uitgeven. Wij helpen je met het hele proces; van schrijven tot drukken!

Eerder gemaakte reisgidsen

Pumbo heeft al veel schrijvers van reisgidsen en reisverhalen geholpen met het uitgeven van een eigen boek. De volgende reisdgidsen en reisverhalen zijn in samenwerking met Pumbo gerealiseerd:

Idyllisch Ibiza
Roos Oudemans
Handboek verre reizen met kinderen
Tikva Looijen
Chapter the Netherlands
Jazzie en Kiki
Malaga
Alexander Wijnen

Zelf een reisgids maken?

Je bent helemaal verliefd geworden op een bestemming. Je hebt er van alles ontdekt. Bezienswaardigheden, natuur, cultuur, restaurants, idyllische paadjes, de mooiste plekjes… Jij kunt anderen perfect advies geven als ze naar jouw favoriete bestemming reizen om de pareltjes niet te missen. Maak een reisgids en help medereizigers ook een fantastische ervaring te beleven.

Pumbo helpt jou graag met het schrijven, drukken en eventueel uitgeven van jouw reisgids. Wil jij graag dat reizigers een exemplaar via de grote boekhandels kunnen bestellen? Dat kan, we helpen je er graag bij. Maar ook 1 exemplaar bestellen is mogelijk, jij hebt de volledige controle.

Jouw reisgids maak, druk en geef je uit met Pumbo

Al 15 jaar zijn wij de experts op gebied van boeken publiceren

Wij publiceren meer dan 2000 nieuwe titels per jaar

Er zijn al meer dan 3.500.000 boeken verkocht via Pumbo

Er werken bij Pumbo 15 professionals om je te helpen

Pumbo wordt beoordeeld met gemiddeld een 9,6 uit meer dan 500 reviews

Via Pumbo accounts wordt jaarlijks meer dan € 1.500.000,- uitgekeerd aan schrijvers

De kosten van jouw reisgids berekenen

Natuurlijk wil je eerst weten wat de kosten zijn van jouw reisgids, voordat je aan de slag gaat. De prijzen zullen je verbazen. De gemiddelde kosten voor het drukken van 1 exemplaar bedraagt slechts €3,50. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van het aantal boeken dat je wilt laten maken, het aantal pagina’s, de hoeveelheid afbeeldingen, de keuze van de cover en het papiersoort. Je kunt eenvoudig laten berekenen wat jouw reisgids gaat kosten via onze online rekentool.

Reisverhalen schrijven, een bijzonder en inspirerend genre

Liever geen gids, maar wel jouw enthousiasme dubbel en dwars overbrengen op andere reizigers? Een goed geschreven reisverhaal zorgt ervoor dat de lezer niets liever zou willen dan op dat moment op de beschreven bestemming zijn. Het is inspirerend en verhelderend. Je kunt je eigen reisverhaal schrijven, maar ook bijvoorbeeld een reisroman maken.

Maar hoe schrijft je een goed reisverhaal? We delen een paar tips!

Tip 1. Blijf weg van clichés

Een inspirerend verhaal is uniek, probeer daarom een originele invalshoek te kiezen. ‘De aardige bevolking’, het ‘paradijselijke strand’, het ‘adembenemende landschap’, de ‘authentieke straatjes’ en de ‘majestueuze bergen’ zijn niet alleen al honderden keren beschreven, ze zeggen ook helemaal niks. Maak het concreet en origineel.

Tip 2. Beeld zegt meer dan 1000 woorden

Met jouw reisverhaal wil je mensen jouw reis laten beleven. Schrijf je een realistisch verhaal, dan is goed beeldmateriaal heel waardevol. Zorg er dus voor dat je voldoende beeldmateriaal hebt om ook die beleving via plaatjes over te brengen.

Tip 3. Gebruik citaten en eigen ervaringen

Jouw eigen ervaring is uniek, maak er gebruik van! Interessante gesprekken die je gevoerd hebt met mensen kun je bijvoorbeeld verwerken in je reisverhaal. Of gebruik quotes van locals om de tips in jouw reisverhaal levendig te maken.

Tip 4. Maak aantekeningen op reis

Niets is vervelender dan niet meer precies weten waar dat mooie uitkijkpunt was, of hoe dat rustige cafeetje ook alweer heette. Maak daarom tijdens de reis aantekeningen van jouw ervaringen en indrukken. Zo weet je de details nog als je aan het schrijven gaat. En de details zijn uiteraard belangrijk in een inspirerend reisverhaal!

Geef jouw reisgids of reisverhaal uit met Pumbo

Pumbo heeft alles in huis om jou te helpen succesvol een reisgids of reisverhaal uit te geven. Wij zijn niet zoals traditionele uitgevers. Sterker nog, wij zijn niet eens een uitgever. Wij leveren jou de support die je nodig hebt om je eigen boek zelf uit te geven.

Jij bepaalt hoe je jouw boek uitgeeft en wat je zelf wilt doen of wat je wilt uitbesteden. Wij bieden altijd gratis support of aanvullende diensten als je daar behoefte aan hebt. Bel ons gerust of kom gezellig langs bij ons op kantoor voor een kopje koffie of thee! Dan nemen we al je wensen door.

Bovendien bieden we nog een aantal andere praktische voordelen. Wil je jouw eigen site als verkoopkanaal inzetten? Wij regelen een koppeling voor je.

Wil je niets hoeven doen als er een boek verkocht wordt? Ook de distributie nemen we je graag uit handen.

En wil je altijd inzicht in hoeveel boeken je hebt verkocht en wat jouw verdiensten zijn? In jouw eigen account zie je het gelijk. Met Pumbo heb je alle vrijheid jouw reisgids of reisverhaal uit te geven zoals jij dat wilt. Of je het nu helemaal zelf wilt doen of geen idee hebt waar je moet beginnen, je kunt altijd op ons terugvallen.

Hoe je zelf een reisgids maakt en laat drukken

Als je nog niet eerder een boek hebt laten drukken vraag jij je vast af hoe je dit aanpakt. Wees gerust, wij helpen je er graag bij.
Jouw boek wordt gemaakt in 2 delen: het binnenwerk en de cover. De cover maken wij zelfs gratis voor je als je dat liever niet zelf wilt of kunt doen. Voor het binnenwerk zijn er een aantal punten waar je op moet letten:

 • het formaat dat je wilt drukken
 • de marges
 • de eerste pagina’s 
 • paginanummering
 • een inhoudsopgave

Je kunt een precieze uitleg vinden over hoe je jouw boek het beste kunt aanleveren in ons leercentrum.
Kom je er niet uit of heb je advies nodig? Neem contact op met ons support team of bel ons op 0229-700228 voor hulp.

Hulp nodig bij het maken van jouw reisgids of reisverhaal?

Het supportteam van Pumbo staat altijd voor je klaar

Paul

Paul

Sebastian

Sebastian

Robert

Robert

Isabelle

Isabelle

Wouter

Wouter

Yordy

Yordy

Marchel

Marchel

Monique

Monique

Jouw reisgids of reisverhaal professioneel uitgeven

Heb je een reisgids geschreven? Of wil je jouw eigen reisverhaal schrijven en publiceren in een boek? Maak jouw boek met Pumbo. Wij hebben al honderden auteurs geholpen met het uitbrengen van een eigen boek. Naast het drukken van jouw boek, helpen wij je graag een kwaliteitsboek te maken én deze te verkopen.

Deze service kun je van ons verwachten:

Een gratis ontwerp van jouw cover

Gratis bestandscontrole voor een perfect resultaat

  Een gratis ISBN-nummer als je jouw boek wilt uitgeven

   Milieuvriendelijk drukken

    Altijd gratis en persoonlijk support

    Ervaring: wij drukken duizenden boeken per week

    De distributie van jouw boek handelen wij af

    Kortom, wil je een reisgids of reisverhaal uitgeven?

    Met Pumbo regel je het eenvoudig online en heb je altijd de controle.
    Daarnaast kun je kiezen voor aanvullende diensten, zoals:

    Het aanmelden van jouw boek bij boekhandels en bibliotheken

    Wij zorgen voor koppelingen zodat jij ook op jouw eigen kanalen het boek kunt verkopen

    Inhoudelijke support, zoals redactie of zelfs ghostwriting

    Hulp bij de promotie van jouw boek

    Via Pumbo accounts wordt maandelijks meer dan €100.000,- uitgekeerd aan schrijvers

    Start met het uitgeven van jouw reisgids