Student? Laat jouw scriptie drukken of printen en inbinden door Pumbo

#ffffff
Image
New project icon
#000000
Image
Calculator icon
Image
boek schrijven paars 500x500 transparant man pen laptop

Maanden heb je zitten zwoegen op jouw scriptie of proefschrift. Het eind is nu echt in zicht. Het einde van een tijdperk. Jouw scriptie of proefschrift wil je netjes afronden. Je wilt er trots op zijn als je mensen een exemplaar overhandigt. Maak indruk bij jouw beoordelaars en achterban, niet alleen met de inhoud, maar ook met de verschijning van jouw meesterwerk.

Kies ervoor om jouw scriptie of proefschrift professioneel te laten drukken. De kosten daarvoor zullen niet veel hoger zijn dan die van de plaatselijke copyshop. Prima te doen voor een student. En ben je bang dat het drukken van jouw scriptie wat te ver gaat voor jouw vaardigheden? Geen nood! Wij helpen je graag!

Bereken via onderstaande knop makkelijk en snel de kosten en laat jouw scriptie of proefschrift drukken door Pumbo. Kom je ergens niet uit? Neem dan contact met ons op!

Waarom jouw scriptie laten drukken of printen en inbinden?

Jouw scriptie is letterlijk het eindwerkstuk van jouw studie. De kers op de taart van jarenlang hard werken. Het is ook een kans om te laten zien hoe jij jezelf als professional in de markt gaat zetten. Hoe je jouw scriptie aanpakt en presenteert, laat zien hoe je jezelf hebt ontwikkelt tijdens jouw studie tot een professional die klaar is om de arbeidsmarkt op te gaan. Laat die kans niet liggen en ga voor een professionele uitstraling met een gedrukte scriptie. Kies zelf of je een geprinte scriptie wil, die is ingebonden met een wire-o. Of liever in boekvorm met een harde of zachte kaft. Jij bepaalt, wij helpen met de uitvoering. Wist je al dat Pumbo zelfs gratis een mooie cover maakt voor je?

 

Ga je promoveren? Ook jouw proefschrift laat je professioneel drukken door Pumbo

Je laatste jaren stonden in het teken van promoveren. En dat proefschrift is een hels karwei. Maar nu is het tijd om vast vooruit te kijken naar het moment dat je het proefschrift in jouw handen hebt. Wat zou dat fijn zijn!

Rond jouw promotie af met een professioneel gedrukt proefschrift en promoveer als een pro.

Wat kost het om een scriptie of proefschrift professioneel te laten drukken?

Minder dan een rondje drankjes halen in de kroeg. Een gemiddelde scriptie of proefschrift van zo’n 200 pagina’s in zwart/wit druk je al voor minder dan een tientje per stuk. Zijn het zo’n 200 pagina’s in kleur? Dan kun je een indicatie van €16,50 aanhouden. De exacte kosten hangen af van de keuzes die je maakt. Via de rekentool heb je daar vooraf inzage in. Past een hardcover druk van 20 exemplaren niet in jouw budget? Bereken eenvoudig of bijvoorbeeld een softcover of ringband gebonden druk wel past binnen jouw budget.
#000000
Image
Calculator icon

Opties voor het laten drukken en inbinden van jouw scriptie of proefschrift

In grote of kleine oplage laten drukken, al vanaf 1 exemplaar mogelijk

Bij Pumbo ben je niet verplicht een grote oplage van jouw scriptie te laten drukken. Een kleine oplage kun je al bestellen vanaf 1 exemplaar tot en met 400 exemplaren. Een grote oplage begint vanaf 400 exemplaren.

Voor een scriptie komt je in bijna alle gevallen uit met een kleine oplage van 2-10 exemplaren. Wil je jouw proefschrift laten drukken, dan kun je eventueel ook kiezen voor een grote oplage.

Jouw scriptie laten inbinden: hardcover, paperback, ringband of magazine

Als je jouw scriptie laat drukken bij Pumbo kun je voor verschillende manieren van inbinden kiezen:

Bij het kiezen van de bindwijze moet je rekening houden met de uitstraling en de leesbaarheid van jouw scriptie. Daarnaast kunnen kosten een rol spelen. Een hardcover is bijvoorbeeld prijziger dan een paperback. Een ringband heeft als voordeel dat hij makkelijk open blijft liggen, waardoor het lezen wat makkelijker is. Maar een ringband heeft meestal een minder chique uitstraling.

Papiersoorten

Een belangrijk element van jouw gedrukte scriptie is het papier. Bij Pumbo kun je kiezen uit tal van verschillende soorten papier. We hebben onder andere:

 • HVO-papier (houtvrij offsetpapier)
 • Romanpapier
 • MC-papier(machine coated papier

HVO-papier wordt vaak gebruikt bij boeken met kleur of boeken die een frisse uitstaling moeten hebben.

Heeft jouw scriptie of proefschrift geen kleuren in het binnenwerk? Dan is een getint romanpapier beter voor je ogen. Maar ook bij alleen zwart/wit drukken kiezen studenten vaak voor HVO papier.

Heeft jouw scriptie of proefschrift veel pagina’s met kleur? Dan adviseren we MC-papier. Op dit papier komen de kleuren beter tot zijn recht.

Papierdikte

Bij de keuze van het papier voor jouw scriptie of proefschrift, vragen we je ook het gewenste gramgewicht te kiezen.

Bij Pumbo bieden wij je papier aan tussen de 50 gram tot maar liefst 200 gram. Over het algemeen is het zo dat hoe zwaarder het papier, hoe dikker de pagina. Romanpapier wordt opgedikt met lucht tussen de vezels, dus dit is een uitzondering hierop.

Bij de keuze van de dikte van het papier, speelt mee wat de totale dikte van jouw scriptie of proefschrift wordt. Als het papier te dik is en jouw scriptie of proefschrift heel veel pagina’s, dan kan jouw gedrukte scriptie of proefschrift onhandelbaar dik worden.

Lastig kiezen?

Vind je het lastig om het juiste papier en het gewicht van het papier te kiezen? Neem even contact met ons op, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Het supportteam van Pumbo staat iedere werkdag voor je klaar om geheel vrijblijvend al jouw vragen over het drukken van jouw scriptie of proefschrift te beantwoorden.

5 tips voor het laten drukken en inbinden van jouw scriptie

Je zit met jouw hoofd bij de laatste correctieronde (heb je echt alle bronvermeldingen goed staan, ben je nergens een aanhalingsteken vergeten?’ Wij hebben 5 gouden tips voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je jezelf niet tegen het voorhoofd hoeft te slaan als jouw scriptie of proefschrift al bij de drukker ligt.

 1. Zorg dat je voldoende exemplaren laat drukken
  Bedenk vooraf goed hoeveel exemplaren je nodig hebt. Niet alleen moet je vaak 2 exemplaren inleveren (een voor de eerste corrector en een voor de tweede corrector), maar misschien wil je jouw trotse ouders, opa, oma, tante, vriend of vriendin ook wel een exemplaar geven.
   
 2. Klopt de opmaak?
  Voordat je jouw scriptie naar de drukker stuurt, is het verstandig om de opmaak nog een keer goed te controleren. Zijn alle lettertypes en -groottes consistent? Is de regelafstand overal gelijk? Heb je paginanummers ingesteld en staan die allemaal op de goede plek? Je wilt niet dat een slechte opmaak afbreuk doet aan de professionele uitstraling van jouw scriptie, dus ga hier nog een laatste keer met een scherp oog overheen.
   
 3. Controleer de randafstanden
  Het zou toch wel heel vervelend zijn als jouw gedrukte scriptie binnenkomt van de drukker en de eerste letters aan de gebonden kant zijn niet leesbaar… Controleer daarom goed of er genoeg ruimte zit aan de randen. Met behulp van de bestandcontrole door het hypermoderne controlesysteem van Pumbo kan er gelukkig weinig misgaan.
   
 4. Voldoet jouw scriptie aan de formele eisen?
  De meeste universiteiten stellen een aantal formele eisen op waaraan een scriptie moet voldoen. Denk aan wat er op het schutblad moet staan aan informatie, het lettertype en de lettergrootte die gebruikt moet worden en randafstanden die gehanteerd moeten worden. Pak jouw studiehandleiding er nog een keer bij en ga alle punten een laatste keer na. Je moet er toch niet aan denken dat jouw scriptie, waar bloed, zweet en tranen in zit, afgekeurd wordt op een formaliteit.
   
 5. Zorg voor een kloppende inhoudsopgave en bronvermelding
  Zorg dat de inhoudsopgave en de bronvermeldingen kloppen. De inhoudsopgave is makkelijk te automatiseren met jouw tekstverwerkingsprogramma. Zo hoef je niet iedere keer te controleren of de paginanummers nog overeenkomen. De bronvermelding moet je altijd goed controleren. Het maakt écht uit of je de aanhalingstekens goed gebruikt. En met een vergeten bronvermelding riskeer je plagiaat, dus zorg ervoor dat die op orde is.
Hulp nodig bij het drukken, printen of inbinden van jouw scriptie?
Het supportteam van Pumbo staat altijd voor je klaar
employee-isabelle_190x190
Isabelle
van Beusichem
POD specialist
employee-sebastian_190x190
Sebastian
Everaars
POD specialist
employee-robert_190x190
Robert
Loman
Offset specialist
employee-yordy_190x190
Yordy
Spoor
Specialist boek uitgeven

Jouw scriptie professioneel uitgeven

Bij Pumbo kun je jouw scriptie of proefschrift eenvoudig, snel en in de aantallen die jij wenst laten drukken. Bij ons geen gedoe met contracten, vaste oplages of ander geneuzel. Nee, bij ons krijg je topkwaliteit en laat je jouw scriptie of proefschrift drukken op een manier die bij je past

Als je jouw scriptie laat drukken bij Pumbo krijg je:

- Een gratis ontwerp van jouw cover
- Gratis bestandscontrole voor een perfect resultaat
- Een milieuvriendelijk gedrukte scriptie of proefschrift
- Advies over de beste papiersoort
- Ervaring: wij drukken duizenden boeken per week

Heb je nog vragen over het laten drukken van jouw meesterwerk? Wij staan altijd voor je klaar. Liever direct aan de slag? Bestel jouw scriptie dan gelijk.

Image
dwdwdw

Vragen over het laten drukken van jouw scriptie of proefschrift?

#000000
Image
Calculator icon