Boek schrijven

Verbeter uw techniek met hulp van succesvolle schrijvers

Image
boek-schrijven_paars_350x350_transparant.png

Herman Koch

Herman Koch

Is auteur van het wereldwijd geroemde boek ‘Het diner’ en schreef talloze andere bestsellers.

Manon Uphoff

Herman Koch

Is bekend van haar korte verhalen en schreef enkele succesvolle romans, waaronder ‘Koudvuur’.

Pauline Slot

Herman Koch

Verwierf bekendheid met haar debuut ‘Zuiderkruis’ en schreef verschillende fictie- én non-fictieboeken.

Ontvang schrijftips van deze en andere bekende schrijvers.
in samenwerking met online schrijversacademie Editio
#ffffff
Image
Pijl zwart

Schrijf je in en ontvang schrijftips!

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!

Boek schrijven zonder writers’ block

Leer beter schrijven met een schrijfcursus

U bent bezig een boek te schrijven en weet precies welke kant het op moet. Het onderwerp is bekend, u kent de doelgroep als uw broekzak en de hoofdstukindeling? Die kunt u inmiddels wel dromen. Geen wolkje aan de lucht, zou u zeggen, maar tijdens het schrijven komt u erachter dat het nog niet zo makkelijk is om uw verhaal in de juiste vorm te gieten. Dat kan verschillende redenen hebben.

Misschien blijven de personages te oppervlakkig, merkt u dat u moeite heeft met het schrijven van dialogen of vindt u het lastig om de juiste ‘tone of voice’ te vinden om de zakelijke doelgroep van uw boek aan te spreken. Frustratie alom, want een boek uitgeven is uw droom en u bent niet van plan die zomaar op te geven.

Herkenbaar? Geen nood, want in samenwerking met online schrijversacademie Editio bieden wij verschillende schrijfcursussen aan die u in no time van dat vervelende writers’ block afhelpen. Of u nu een non-fictieboek, een roman of een biografie gaat schrijven; wij helpen u op weg.

Image
Banner Editio

Persoonlijk, interactief en buitengewoon leerzaam

Met de online schrijfcursussen van Editio wordt een boek schrijven niet alleen een stuk makkelijker, maar ook leuker!

U kunt de cursussen in uw eigen tijd volgen en door de online leeromgeving kan dat niet alleen vanuit huis, maar bijvoorbeeld ook vanaf uw vakantieadres. Samen met bekende auteurs, ervaren schrijfdocenten én uw medecursisten werkt u aan uw boek en wordt u een betere schrijver. Tot welk genre uw boek behoort maakt niet uit, want er zijn cursussen voor auteurs van fictie, non-fictie, thrillers, gedichten, kinderboeken en biografieën. Sommige cursussen bestaan uit een basis- en één of meer vervolgcursussen. Deze kunt u los van elkaar volgen. Bekijk het cursusaanbod hieronder.

Non-fictieboek schrijven

Het schrijven van een non-fictieboek is een vak apart. Of u nu een waargebeurd verhaal schrijft of een boek over een specifiek onderwerp, zoals uw vakgebied of de branche waarin u werkzaam bent; daar moet u niet te licht over denken. De cursus non-fictie schrijven neemt u aan de hand en helpt u bij het maken van een opzet voor uw verhaal. U analyseert het werk van bekende auteurs, wordt een expert op het gebied van bronnenonderzoek en oefent aan de hand van schrijfopdrachten met onder meer beschrijvingen, toon, perspectieven en invalshoeken. U legt, kortom, de perfecte basis voor het schrijven van een sterk en memorabel boek. Zo wordt een boek schrijven een stuk eenvoudiger!

Fictieboek schrijven

Twijfelt u aan uw verhaal, uw originaliteit of uw schrijftalent en bezorgt de angst voor slechte recensies u regelmatig nachtmerries? Een cursus fictie schrijven kan u daarvan afhelpen. Tijdens de basiscursus maakt u kennis met de pijlers van creatief schrijven en leert u alles over plot, locaties, personages en dialogen. In de twee vervolgcursussen breidt u uw kennis uit en schrijft of herschrijft u uw manuscript. Als u er nog een schepje bovenop wilt doen, heeft u ook de optie om gedurende zes maanden samen met een tutor en een klein groepje collega-auteurs verder te werken aan uw manuscript, online én tijdens live bijeenkomsten. Op deze manier ervaart u zelf dat een boek schrijven met de hulp van anderen nóg leuker is!

"Ik heb genoten van de uitwerkingen van mijn mede-cursisten en de opbouw van de cursus. Ik heb een flink eind van een verhaal kunnen schrijven met constante feedback, wat leuk was om te doen. Mijn tutor heeft mij goed begeleid en gewezen op onvolkomenheden in mijn aanpak. Daardoor heb ik me kunnen verbeteren."
(Oscar Homan, cursist)

Thriller schrijven

‘Terwijl hij de voordeur achter zich dichttrekt, wordt hij overvallen door een sensatie van pure angst. Hij voelt de ogen in zijn rug prikken en nog voor hij zich omdraait, weet hij dat hij niet meer aan zijn belager zal kunnen ontkomen...’ Bent u ook zo dol op cliffhangers en wilt u leren hoe u die zelf schrijft? Volg dan de cursus thriller schrijven, die uit een basis- en een vervolgcursus bestaat. U verdiept zich in het bedenken van een interessant plot, het uitdiepen van de personages en het opbouwen van de spanningsboog en maakt een begin aan uw thrillerverhaal.

Gedichten schrijven

Een sinterklaasgedicht op papier zetten lukt de meesten van ons nog wel, maar heuse poëzie schrijven… dat is – letterlijk en figuurlijk – een ander verhaal. Het bepalen van de meest geschikte dichtvorm is niet makkelijk en ook het vinden van de juiste bewoordingen om uw gevoelens over te brengen, kan lastig zijn. In de cursus gedichten schrijven krijgt u hier hulp bij van een ervaren tutor, die u onder andere meer leert over ritme, metrum, thematiek en dichtvormen. Is het uw ambitie om een dichtbundel uit te geven? Dan is de cursus gedichten schrijven iets u!

"Het voordeel van deze cursus is dat je samen met je mede-cursisten leert. De feedback van de tutor is goed en leerzaam. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd, vooral wat betreft het levendig maken van een verhaal. Al met al een goede keus."
(Ellen van Til, cursist)

Kinderboek schrijven

Koestert u de wens om ooit een kinderboek te schrijven, maar komt het er maar niet van omdat u niet weet waar u moet beginnen? Stop met twijfelen en trek die stoute schoenen aan door de cursus kinderboeken schrijven te volgen! In deze cursus leert u zich in te leven in de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar en zet u de eerste stappen naar de realisatie van uw kinderverhaal. Een boek schrijven voor kinderen is heel iets anders dan een boek schrijven voor volwassenen en deze cursus leert u alles wat u daarover moet weten.

Biografie schrijven

Heeft u een begin gemaakt aan een biografie of autobiografie of bent u dat van plan, maar vindt u het lastig om al die informatie te ordenen en om te vormen tot een boeiend verhaal? Overweeg dan om de cursus biografie schrijven te volgen. Ook deze cursus is opgebouwd uit een basis- en een vervolgcursus. Tijdens de basiscursus leert u onder andere hoe u het tijdsbeeld tot leven kunt brengen en hoe u de waarheid boven tafel krijgt. De vervolgcursus helpt u om deze kennis in de praktijk te brengen: u begint onder begeleiding aan het op papier zetten van uw (auto)biografie.

Ontvang schrijftips van experts en word een nóg betere schrijver

in samenwerking met online schrijversacademie Editio

 

Image
Editio tips
#000000
Image
arrow-pumbo-icon-white

Schrijf je in en ontvang schrijftips!

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!