Haags Bureau Peanutsch

Schakel hulp in van expert Paul Scholte

Expert Paul Scholte

Vormgevers Zuid-Holland

Paul is een door de wol geverfde boekenmaker en een specialist in alle mogelijke genres. Of je boek nu 'Altijd Frankrijk', 'Door de ogen van de hond', 'Bedrijfskunde voor apothekers', de 'Lean Website Methode', 'Ida Sipora', 'Pleite' of 'Je maakt wat mee als hotelier' heet, en of je werk nu stilletjes in een lekkere leunstoel gelezen gaat worden of breeduit wordt besproken in een conferentie met internationale collega’s: deze ontwerper en vormgever geeft je werk smoel, ervaring en liefde mee. Paul woont en werkt samen met zijn echtgenote, redacteur, columnist en schrijver Wendy Hendriksen Scholte in het centrum van Den Haag. Samen verzorgen zij het gehele boekentraject: van redactie en ontwerp tot en met het leveren van het drukklare document voor de persen van Pumbo!

Paul maakt alles mooier. Hij geeft vorm aan de romans, reisverhalen en thrillers, sprookjes, verhalenbundels en biografieën, wetenschappelijke boeken, beleidsstukken en rapporten, bedrijfskundige- en managementboeken, naslagwerken en studieboeken, catalogi, memoires en vrijetijdsboeken, historische boeken, kookboeken, chick-lits en businessromans die door het Haags Bureau (of een externe redacteur of een extern bureau) zijn geredigeerd. Paul gaat uit van het standpunt dat een boek het werk van de auteur moet blijven. Persoonlijk, met karakter, en uniek. Dat betekent: geen standaard cover, geen machinaal zetsel, maar maatwerk en aandacht voor de inhoud. Je ontvangt presentaties met voorstellen voor de cover, de rug, de achterflap en het binnenwerk van je boek en je mag meer verwachten: oprechte samenwerking, meedenken, een luisterend oor, eensgezind handelen én een snelle doorlooptijd zijn vanzelfsprekend. Paul koppelt creativiteit aan gedegen kennis van de technische processen, zodat je zinvol geadviseerd wordt over stijl, leesbaarheid, formaten, fonts, bladspiegels, het mooier maken van illustraties en vormgeven van infographics en dergelijke zaken. Het Haags Bureau inspireert je ook om na te denken over de verkoop van je boek, over doelgroepen, over persberichten en over het geven van interviews. Van de eerste letter tot en met de boekpresentatie: het Haags Bureau vormt samen met Pumbo jouw team.

Het Haags Bureau hanteert transparante tarieven. We hebben een handige Pumbo-tarievenkaart ontwikkeld zodat je direct weet waar je aan toe bent wanneer je besluit met ons te gaan samenwerken. We zullen je altijd eerst een kosteloze proefredactie van de eerste vijf tot tien pagina’s van je manuscript aanbieden. Zo kunnen wij de werkzaamheden inschatten, terwijl jij kunt zien of onze stijl je bevalt. Speciaal voor de auteurs die hun boek bij Pumbo laten produceren hebben we aantrekkelijke tarieven. Een voorbeeld: spelling, interpunctie en grammatica: € 20,- per 1.000 woorden. Redactie en redactie-plus: vanaf € 25,- per 1000 woorden. Ontwerp van je cover én het volledige binnenwerk: van € 200,- tot € 475,-. De opmaak van je boek wordt vervolgens per pagina berekend, zo betaal je nooit te veel. Dit tarief varieert van € 1,75 per pagina voor een roman of een verhalenbundel tot  € 4,50 voor zeer uitgebreide uitgaven als kookboeken, genealogieboeken, educatieve uitgaven en wetenschappelijk werk. Omdat we van maatwerk houden, sturen we je een persoonlijke offerte in een uitgebreid stappenplan.

Klik hier voor de uitgebreide tarievenkaart.

Image
favourite-pumbo-white.png

Neem contact op met Haags Bureau

#ffffff
Image
email-pumbo-icon-black