E-book verkopen

De verkoopkanalen, de mogelijkheden en de kosten

Image
Boek uitgeven website

Wanneer u eenmaal over een e-book beschikt waar noch inhoudelijk, noch technisch iets op aan te merken is, kunt u het gaan verkopen. Als het op het verkopen van uw e-book aankomt, heeft u twee opties. Enerzijds kunt u ervoor kiezen om het exclusief via onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl aan te bieden en anderzijds is het mogelijk om het via onze koppeling met het CB beschikbaar te stellen aan Bol.com en andere internetboekhandels.

Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen en mogelijkheden en ook de kosten die daarmee gepaard gaan, verschillen per verkoopkanaal. Eén ding is zeker: als u onze hulp inschakelt bij het verkopen van uw e-book, heeft u alle troeven in handen om uw doelgroep te bereiken en om een groter publiek kennis te laten maken met uw boek.

 

Boekenbestellen.nl

Het verkopen van uw e-book via onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl levert u een groot aantal voordelen op. De boekhandelskorting die we u vragen af te staan, is met 20% bijzonder laag en als u besluit om een abonnement af te sluiten waarbij u maandelijks een vast bedrag betaalt, blijven deze extra kosten u zelfs volledig bespaard. Uw e-book verspreiden is via deze weg bovendien kinderspel: zodra het aangeleverde bestand akkoord is bevonden, kunt u uw e-book met één druk op de knop publiceren. Bedenkt u zich later, dan kunt u uw e-book met hetzelfde gemak depubliceren. Bijkomend voordeel is dat u uw e-book via dit verkoopkanaal ook als PDF-bestand kunt aanbieden en dat u niet per se een ISBN nodig heeft.

Om u tijd en moeite te besparen, handelen wij de verkopen en downloads voor u af. Uiteraard doen we dit met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en houden we u op de hoogte van het verloop van de verkopen. U ontvangt bericht van iedere transactie en u kunt het saldo dat u op deze manier opbouwt op elk gewenst moment laten uitbetalen door hier opdracht toe te geven vanuit uw Pumbo-account. Als u over een eigen website beschikt, kunt u deze inzetten om uw e-book te verkopen door gebruik te maken van een externe winkelwagen, waar u op deze pagina meer informatie over vindt.

 

Internetboekhandels

Droomt u ervan om een groot publiek met uw e-book te bereiken? Dan is het de overweging waard om een abonnement af te sluiten, zodat u gebruik kunt maken van onze aansluiting bij het CB en uw e-book kunt verkopen via onder andere Apple, Bol.com, Google Play en Kobo. Doordat u zelf geen aansluiting hoeft aan te vragen, blijft u een indrukwekkende hoeveelheid uitzoekwerk bespaard en hoeft u geen torenhoge maandelijkse kosten te betalen. Via deze weg profiteert u van een enorme afzetmarkt en kunt u een publiek bereiken dat wellicht niet met uw boek in aanraking zou zijn gekomen als u het uitsluitend als papieren exemplaar zou hebben aangeboden.

Houdt u er wel rekening mee dat u in dit geval een ISBN nodig heeft en dat u uw e-book niet als PDF-bestand kunt verspreiden. We raden u aan om uw PDF- of Word-bestand om te laten zetten naar een ePub-bestand, aangezien dit door alle aanbieders wordt geaccepteerd. Apple aanvaardt bijvoorbeeld geen e-books met anders bestandsformaten en het zou zonde zijn als uw e-book niet in de iBookstore beschikbaar is. De boekhandelskorting die u moet afstaan, is afhankelijk van het verkoopkanaal en varieert van 15% tot 48%. Ook als u voor deze optie kiest, kunt u uw verkopen in de gaten houden via uw Pumbo-account en kunt u uw inkomsten laten uitbetalen wanneer u maar wilt.

 

Verkoopmogelijkheden

Als u uw e-book gaat verkopen, kunt u dat doen met of zonder abonnement. Kiest u ervoor om geen abonnement af te sluiten, dan kunnen uw lezers uw e-book alleen bestellen via onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. In dat geval draagt u slechts 20% boekhandelskorting af en betaalt u €0,60 transactiekosten per verkoop. Indien u uw e-book wilt beveiligen met een watermerkbeveiliging, komt daar nog eens €0,30 per verkoop bij. Een interessante optie, want via deze weg kunt u een groot publiek bereiken met een relatief kleine investering. Bovendien komt uw e-book tussen de boeken van wereldberoemde collega-auteurs te staan en dat heeft een gunstige invloed op uw geloofwaardigheid én naamsbekendheid.

Sluit u wel een abonnement af, dan melden wij uw e-book kosteloos aan bij het CB, zodat het behalve via Boekenbestellen.nl ook beschikbaar is via belangrijke aanbieders zoals Apple en Bol.com. U betaalt hiervoor €9,95 per maand voor de eerste titel en €2,50 extra per maand voor iedere volgende titel. Het afsluiten van een abonnement is bijzonder eenvoudig en kunt u zelf doen vanuit uw Pumbo-account. De eerste betaling doet u voor twaalf maanden en daarna kunt u het abonnement maandelijks verlengen. De totale kosten per verkoop verschillen per aanbieder en vindt u terug in onderstaande tabel.

  Transactiekosten
(per verkoop)
Vaste fee
(per verkoop)
Watermerkbeveiliging
(per verkoop)
Boekhandelskorting
Boekenbestellen.nl € 0,60 € 0,40 € 0,30 * geen
Bol.com + Kobo € 0,28 € 0,40 n.v.t. 42%
Apple Boeken € 0,28 € 0,40 n.v.t. 30%
Google Playbooks € 0,28 € 0,40 n.v.t. 48%
Libris € 0,28 € 0,40 n.v.t. 35%
CB Boekhandels € 0,28 € 0,40 n.v.t. 15%

* = Optioneel

 

Kosten

De verkoopprijs van uw e-book kunt u zelf bepalen, maar een prijs van circa 70% van de prijs van het papieren boek is gebruikelijk. Wilt u exact weten hoeveel u aan de verkoop van uw e-book kwijt zult zijn en over zult houden? Neem dan contact met ons op!

Image
favourite-pumbo-white.png

Uw boek verkopen als e-book?

#ffffff
Image
New project icon