Een fantasy boek schrijven


Droom jij ervan de volgende J.K. Rowling, Robin Hobb, J.R.R. Tolkien of George R.R. Martin te worden? Oftewel, zie jij het al voor je dat je straks op de bestsellerlijst staat met je eigen fantasy boek? Met de support van Pumbo is dat een stuk makkelijker dan je denkt. Kruip in je pen en schrijf jouw fantasy boek.

Via Pumbo laat je eenvoudig jouw eigen fantasy boek drukken en uitgeven. Wij helpen je met het hele proces; van schrijven tot drukken!


Voorbeelden van fantasy boeken geschreven door klanten van Pumbo

Pumbo heeft al veel schrijvers van fantasy boeken geholpen met het uitgeven van een eigen boek. De volgende fantasy boeken zijn in samenwerking met Pumbo gerealiseerd:

Asverze
Asverze
Erik Le Romancier
Het hart van de Sahara
Het hart van de Sahara
Amina Laffet
De staf van Giltrow
De staf van Giltrow
Attie Dotinga
Geschonden Grenzen
Geschonden Grenzen
Jolien van Zutphen

Wat is fantasy?

Fantasy is een romangenre die zich afspeelt in een fantasiewereld. Het mooie aan het genre is dat er echt niets te gek is. Als schrijver heb je de macht in handen. Dat wil niet zeggen dat iedereen zomaar een fantasy boek kan schrijven. Het vraagt om een grote fantasie en veel inlevingsvermogen. De wereld waar het verhaal zich afspeelt moet wel kloppen om er een goed en geloofwaardig fantasy boek van te maken.

Jouw fantasy boek maak, druk en geef je uit met Pumbo

Al 15 jaar zijn wij de experts op gebied van boeken publiceren

Wij publiceren meer dan 2000 nieuwe titels per jaar

Er zijn al meer dan 3.500.000 boeken verkocht via Pumbo

Er werken bij Pumbo 15 professionals om je te helpen

Pumbo wordt beoordeeld met gemiddeld een 9,6 uit meer dan 500 reviews

Via Pumbo accounts wordt jaarlijks meer dan € 1.500.000,- uitgekeerd aan schrijvers

De kosten van jouw fantasy boek berekenen

Natuurlijk wil je eerst weten wat de kosten zijn van jouw fantasy boek, voordat je aan de slag gaat. De prijzen zullen je verbazen. De gemiddelde kosten voor het drukken van 1 exemplaar bedraagt slechts €2,85. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van het aantal boeken dat je wilt laten maken, het aantal pagina’s, de hoeveelheid afbeeldingen, de keuze van de cover en het papiersoort. Je kunt eenvoudig laten berekenen wat jouw fantasy boek gaat kosten via onze online rekentool.

Hoe schrijf een geloofwaardig fantasy boek?

Als schrijver van een fantasy boek ben je ook een soort architect. Het is namelijk aan jou om een geloofwaardig wereld te creëren waar het verhaal zich afspeelt. Zijn er inconsistenties of klopt er iets niet? Dan is je wereld, en daarmee je hele boek, ongeloofwaardig.

Wat is ongeloofwaardigheid in een verzonnen wereld, denk je? Is alles niet ongeloofwaardig in fantasy? Maar in het geval van een goed fantasy boek is de wereld en het verhaal wel degelijk geloofwaardig. Je weet als lezer wel dat het onmogelijk is, maar je gelooft wel dat de wereld zo zou kunnen zijn en je kunt het je ook voorstellen. In een geloofwaardige wereld word je opgezogen en meegesleept, in een ongeloofwaardige wereld niet.

Hoe pak je dat aan, een geloofwaardige wereld bouwen om je fantasy boek over te schrijven?

We geven je enkele tips.

Tip 1: Kies een aanpak

Er zijn grofweg 2 manieren om een fantasywereld te bouwen: organisch en gestructureerd. Bij de organische aanpak laat je de wereld ontwikkelen met verloop van tijd. Zo kun je wel makkelijk dingen toevoegen, maar inconsistenties liggen op de loer. Bij een gestructureerde aanpak bouw je de wereld vooraf, stap voor stap.

Tip 2: Bedenk waar jouw wereld is

Bij het schrijven van fantasy kan alles. Dus je kunt een wereld bouwen die op de aarde lijkt, of zelfs aarde is, maar je kunt ook een heel nieuwe wereld scheppen. Er kunnen ook verschillende werelden tegelijk bestaan, of een heel universum zijn waar wezens tussen kunnen reizen.

Als de wereld waar het verhaal zich afspeelt volledig fictief is, dan spreekt men over High Fantasy. Speelt het verhaal zich af in de wereld die wij kennen, maar met bijvoorbeeld toegevoegde magische elementen? Dan spreekt men over Low Fantasy.

Tip 3: Bedenk wie er leven

Leven er mensen of mensachtigen in jouw wereld? Is er een soort, of zijn er meerdere soorten wezens die een rol spelen? Hoe zijn ze er gekomen en hoe verhouden de verschillende wezens zich tot elkaar? Ook is het goed om na te denken over wie het in jouw wereld voor het zeggen heeft. Dit zijn allemaal elementen die je kan gebruiken voor je wereld, je personages en je plot.

Tip 4: Omschrijf de geschiedenis van jouw wereld

Wat is de geschiedenis van de wereld en de verschillende wezens die er wonen? Hebben ze een religie of dingen waar ze in geloven? Kan iedereen altijd goed met elkaar door een deur, of is er sprake van conflict of is er zelfs oorlog geweest? En waar ging die oorlog dan over? Door het bedenken van de geschiedenis kun je jouw plot verdiepen en kunnen keuzes van personages beargumenteerd worden.

Tip 5: Bedenk de verschillende elementen

Hoe werken de natuurwetten in jouw wereld en hoe ziet het landschap eruit? Is het veilig om in de regen te lopen, of zijn er winden die zo hard waaien dat je er door meegesleurd wordt? Als er een gedeelte veilig is of juist onveilig, leg uit waarom dat zo is.

Tip 6: Gebruik magie

In veel fantasy boeken komt een vorm van magie voor. Bedenk wat de rol van magie in jouw wereld is. Kunnen de wezens in jouw wereld er controle op uitoefenen of juist niet? Wees er waakzaam voor dat je de magie geen macht maakt die álles kan oplossen. Er is een prijs en er zijn dingen onmogelijk, ook in een magische fantasywereld.

Hoe je zelf een fantasy boek maakt en laat drukken

Als je nog niet eerder een boek hebt laten drukken vraag jij je vast af hoe je dit aanpakt. Wees gerust, wij helpen je er graag bij.
Jouw boek wordt gemaakt in 2 delen: het binnenwerk en de cover. De cover maken wij zelfs gratis voor je als je dat liever niet zelf wilt of kunt doen. Voor het binnenwerk zijn er een aantal punten waar je op moet letten:

 • het formaat dat je wilt drukken
 • de marges
 • de eerste pagina’s 
 • paginanummering
 • een inhoudsopgave

Je kunt een precieze uitleg vinden over hoe je jouw boek het beste kunt aanleveren in ons leercentrum.
Kom je er niet uit of heb je advies nodig? Neem contact op met ons support team of bel ons op 0229-700228 voor hulp.

 

Hulp nodig bij het maken van jouw fantasy boek?

Het supportteam van Pumbo staat altijd voor je klaar

Paul

Paul

Sebastian

Sebastian

Robert

Robert

Isabelle

Isabelle

Wouter

Wouter

Yordy

Yordy

Marchel

Marchel

Monique

Monique

Jouw fantasy boek professioneel uitgeven

Heb je een fantasy boek geschreven? Maak jouw boek met Pumbo. Wij hebben al honderden auteurs geholpen met het uitbrengen van een eigen boek. Naast het drukken van jouw boek, helpen wij je graag een kwaliteitsboek maken én deze te verkopen.

Deze service kun je van ons verwachten:

Een gratis ontwerp van jouw cover

Gratis bestandscontrole voor een perfect resultaat

  Een gratis ISBN-nummer als je jouw boek wilt uitgeven

   Milieuvriendelijk drukken

    Altijd gratis en persoonlijk support

    Ervaring: wij drukken duizenden boeken per week

    De distributie van jouw boek handelen wij af

    Kortom, wil je een fantasy boek uitgeven?

    Met Pumbo regel je het eenvoudig online en heb je altijd de controle.
    Daarnaast kun je kiezen voor aanvullende diensten, zoals:

    Het aanmelden van jouw boek bij boekhandels en bibliotheken

    Inhoudelijke support, zoals redactie of zelfs ghostwriting

    Hulp bij de promotie van jouw boek

    Via Pumbo accounts wordt maandelijks meer dan €100.000,- uitgekeerd aan schrijvers

    Start met het uitgeven van jouw fantasy boek