Bureau De Rooij

Schakel hulp in van expert Arthur de Rooij

Expert Arthur de Rooij

Vormgevers Noord-Holland

Arthur de Rooij, ontwerper van huis uit, werkt dagelijks vanuit Hoorn. Zoals velen begonnen aan de HEAO, maar hij was toch meer onder de indruk van de vormgeving en opmaak van de studieboeken dan van de inhoud zelf. Vandaar dat de Grafische School een logisch gevolg was. Letters en typografie stromen nog net niet door zijn aders. Naast typografie is ontwerpen zijn passie. Mooie grafische dingen maken waar hij zelf van geniet, vindt hij het leukst en hij laat anderen ook graag genieten van zijn (perfectionistische) werk. Dat werk moet vooral leuk zijn. ('Als het niet leuk meer is, moet je wat anders gaan doen', is een uitspraak die hij graag gebruikt.)

Naast het ontwerp en de opmaak van je boek (ook koffietafelfoto- en kunstboeken), verzorgt Arthur ook de visuele presentatie van het omslag: het ontwerp van het omslag dus. Of er gebruik wordt gemaakt van een illustratie of een foto is aan jou. Arthur komt met dat ene originele idee. Altijd in overleg met jou, maar ook altijd met een adviserende kracht om vooral vanuit de consument te denken. Het ontwerp moet grafisch verantwoord zijn en vooral een goede communicatiekracht hebben. Dat vindt hij een goede combinatie en hij is hier dagelijks mee bezig vanuit zijn eigen designbureau: Bureau De Rooij. Vanuit zijn discipline als vormgever denkt hij ook mee over de 'after sales': persberichten, promotionele acties en unieke presentaties van jouw uitgave.

Ik heb een eenvoudige tariefstructuur. Ontwerp en opmaak/uitwerking zijn twee aparte disciplines en hebben dan ook een eigen prijs. Het ontwerpwerk kan al eerder plaatsvinden in overleg met jou. Zo kan ik een aantal ideeën voor het omslag en het binnenwerk met je bespreken en een voorstel doen. Zodra de copy definitief is, ontvang ik de 'final copy' en ga ermee aan het werk.

Speciaal voor Pumbo heb ik een aangepaste prijsstructuur: ontwerp van cover en een voorstel voor het binnenwerk varieert van € 150,- tot € 300,-. Het tarief voor de pagina-opmaak: € 1,50 per pagina. Ingewikkeldere opmaken (waaronder proefschriften met eventuele grafieken en schema's), vanaf € 3,50 per pagina. Illustraties, schema's en infographics worden per stuk berekend, vanaf € 10,- per stuk. Complexere visuals worden ook weer in overleg gemaakt, vanaf € 25,- per visual.

Image
favourite-pumbo-white.png

Neem contact op met Bureau de Rooij

#ffffff
Image
email-pumbo-icon-black