Reviews

We scoren gemiddeld een 9.6 uit meer dan 510 reviewsMaaike Möllmann

 

"Voor en in samenwerking met Trijntje Muys heb ik haar boek opgezet "Ode aan de Aquarel" Door de super samenwerking met jullie is dit boek een heel mooi exemplaar geworden. Het was voor mij de eerste keer en we zijn door jullie enorm bijgestaan en geholpen tijdens alle voorbereidende werkzaamheden. Voor de uitvoering van het drukwerk krijgen niets dan lof. Als ik weer een boek ga opzetten zal dit zeker weer in samenwerking met jullie gaan gebeuren. Met vriendelijke groet, Rik Denekamp"

14-01-2022


( 10/10)

Reinder Postma

 

"Ik ben heel goed geholpen door Pumbo. Het boekje is netjes geworden, en mijn collega's zijn er blij mee. Het boekje is als Kerstcadeau uitgedeeld en dat werd erg gewaardeerd. I"

23-12-2021


( 10/10)

Seph Fontane Pennock

 

"Een heldere website (alles logisch te vinden), goed advies van mensen die je vriendelijk te woord staan, snelle reactie na een vraag of bestelling, en uitstekende service ingeval er iets niet helemaal goed gaat. Wat zou je meer willen? Ik heb al meerdere complimenten gehad over de kwaliteit en uitvoering van de boeken."

17-12-2021


( 9.5/10)

Maarten van Gelderen

 

"Onlangs is mijn nieuwe roman ‘Het labyrint van de ziel’ verschenen. Voor het eerst in lange tijd heb ik weer zelf een (eigen) werk uitgegeven. De druk hiervan heb ik dit keer uitbesteed aan Pumbo. Dat is een uitstekende beslissing geweest. De samenwerking was vanaf het begin goed, afspraken zijn prima nagekomen, iets wat ik altijd zeer belangrijk vind en in hoge mate waardeer. De kwaliteit van het eindproduct is uitstekend te noemen, cover en binnenwerk, ik krijg er veel complimenten over van klanten/lezers. Dat de mensen bij Pumbo ook behulpzaam zijn geweest bij de totstandkoming van het bijbehorende E-book (ook heel goed gelukt!) is boven verwachting geweest. Al met al een fijne ‘coproductie’, tegen een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding. Ik beveel Pumbo bij iedereen aan…zolang ze mij ook nog maar in de planning kunnen opnemen! Gyuri Vergouw auteur/uitgever/consultant "

11-12-2021


( 10/10)

"Ik heb een bijzonder prettige ervaring met Pumbo. Aanvankelijk zat er enige storing op onze communicatie, maar dat is op een bijzonder galante manier rechtgezet, waarvoor ik heel dankbaar ben."

18-11-2021


( 9.5/10)

"Goede service. Ondanks de drukte krijg ik na even wachten altijd antwoord op mijn vragen. Het duurde even voordat de tweede druk gedrukt was, dit ook wegens wachten op de levering van papier en het linnen voor het ruggetje van mijn boek. Maar dit werd duidelijk gecommuniceerd. Blij met mijn tweede druk van Tobias de teckel!"

11-11-2021


( 8.5/10)

"Pumbo doet z'n best om klanten van tevoren te voorzien van de benodigde informatie voor het drukken van een boek. Dat gebeurt in heldere taal en dat voorkomt onnodig ge-heen-en-weer. En als er dan tóch nog problemen zijn dan wordt er, met veel begrip en geduld naar oplossingen gezocht (via een vaste contactpersoon; erg handig en tijdbesparend). En dat alles tegen een zeer billijke prijs en over de uiteindelijke uitvoering: niets dan lof. Een aanrader."

15-10-2021


( 10/10)

"Heel tevreden en en alles op de afgesproken dag"

08-10-2021


( 9.5/10)

"Het afwerken en de voorbereidingen als hulp om mijn eerste boek bij Pumbo te verwezenlijken waren fantastisch. Dank zij deze is een geslaagde boek uitgave het resutaat. Dank aan iedereen en bijzonder aan Sebastian bij Plumbo."

28-07-2021


( 10/10)

"In december 2020 heb ik mijn kookboek voor vrouwen al bij jullie aangemeld. Op 22 januari kreeg ik het ISBN-nummer, op 28 januari stuurde ik het binnenwerk in de laatste versie toe. Daarna duurde het tot 11 februari voor ik het proefboek in handen had en zat er nog 4 weken tussen het proefboek en de levering in maart! De beloofde 3 weken werden er minstens 6. Een deel van de oplage wilde ik thuisbezorgd hebben. Daar betaalde ik 81.75 voor, waar ik een nette bezorging voor zou terug verwachten. Er kwam echter een aftandse vrachtwagen uit Roemenië met een chauffeur die geen woord Nederlands sprak. Hij belde mij met een Roemeens nummer. Hij negeerde mijn vragen, dumpte de pallet met boeken naast zijn vrachtwagen en reed weg. Zelf hebben we doos voor doos naar huis moeten sjouwen. Al met al vond ik het een traag proces, moest lang op beantwoording van mails wachten, ook als het een klein vraagje was. Ik herken mij totaal niet in alle positieve reviews over goede hulp en snelheid. "

16-07-2021


( 6.5/10)

"Beste Marlies, bedankt voor je review. Jammer om te lezen dat niet alles volgens je verwachting is verlopen. De 3 weken levertijd gaan in zodra de grote oplage is besteld en niet vanaf het moment dat je nog een proef wilt ontvangen. We gaan wel kijken hoe we dit nog beter kunnen communiceren. Vervolgens is de oplage wel een week later geleverd, veroorzaakt door de enorme drukte die de gehele boekenbranche op dit moment ervaart. Zie ook onze pagina https://www.pumbo.nl/levertijden. We doen er alles aan om de levertijd zo kort mogelijk te houden. Transport gaat bijna altijd goed maar het komt soms voor dat je nét een verkeerde chauffeur treft. Ik snap dat dat geen prettige ervaring was, zeker als je al langer zit te wachten op de boeken. Veel chauffeurs zijn niet gewend om direct bij particulieren af te leveren want de meeste boeken worden direct in het magazijn afgeleverd. Maar een beetje hulp en glimlach maken veel goed, daarom heeft het onze aandacht en zullen we dit ook altijd terugkoppelen aan het transportbedrijf. Gelukkig ben je wel tevreden over de boeken zelf, dat is uiteindelijk ook belangrijk! " - Yordy, Pumbo.nl


"Na 4 weken was de eerste druk er al door heen, 1000 stuks. Pumbo vond snel een manier om de tweede druk binnen 2 weken gerealiseerd te krijgen. Ook de samenwerking met redactie en vormgevingsbureau Het Haags Bureau, een partner van Pumbo, verloopt goed. Dus: fijne club! "

08-06-2021


( 8.5/10)

"I had a great and friendly experience with Pumbo and its assistant, ready to help with my poor capacities in using computers programs, and patient with my questions not always formulated in the best of Dutch. The result is very satisfying and the book looks perfect. Thank you so very much."

05-05-2021


( 9.5/10)

"Mijn eerste boek is daar! Dankzij de vele tips en aanwijzingen op de Pumbo-website werd mijn binnenwerk direct geaccepteerd. De omslag heb ik laten maken omdat ik niet zo behendig ben met Photoshop of ander grafisch programma. Na het invullen van het document Brieving Cover Doc was de eerste uitvoering al heel dicht bij wat ik voor ogen had. De tweede versie was prima in orde. Ik ben heel erg tevreden over de aanpak van Pumbo: aanbieden van alle benodigde informatie op hun website en snelle response op e-mail vragen. Top!"

04-05-2021


( 10/10)

"Uitstekende drukker. Om de volgende redenen: *. Drukt ook kleine oplagen af als een van de weinigen, *. Is ook nog eens de goedkoopste, *. Je krijgt een medewerker als vaste begeleider, *. Heb je vragen ,krijg je binnen een werkdag antwoorden. * Ben je zover dat je het wil laten drukken, dan bekijkt een programma je script op druktechnisch problemen. *. Binnen 1 uur heb je bericht terug wat er moet veranderen. *. Kom je er zelf niet uit dan kan je vaste medewerker vaak, zonder meerkosten het voor je in orde maken *. Als laatste zou ik willen opmerken het advies om eerst: 1 exemplaar te laten drukken, zorgvuldig controleren, te verbeteren en daarna de overige aantallen te laten drukken. Kortom je wordt zodanig geholpen dat je nauwelijks in de gaten hebt met een commercieel bedrijf hebt te maken. "

16-04-2021


( 10/10)

"Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de boeken die Pumbo geleverd heeft. Ondanks dat de communicatie niet altijd vlot was, verliep het gek genoeg wel synchroon met mijn eigen (schrijf)proces en heb ik de oplage van 1000 boeken op het voor mij juiste moment in ontvangst mogen nemen. Ik ben dan ook zeer content met de diensten van Pumbo en daarom zal ik in de toekomst wederom gebruik gaan maken van hun diensten! "

27-03-2021


( 9/10)

"Geacht Pumbo team. Via deze weg willen we het Pumbo team hartelijk danken voor de uitleg en het mooie drukwerk wat ze hebben afgeleverd. Vragen worden altijd keurig en tijdig beantwoord. En mocht iets niet duidelijk zijn, dan is er de mogelijkheid om via de site het nodige te leren. Aanleveren van het materiaal, al is het een paar keer door ons gewijzigd, is geen enkel probleem. De controle werd gewoon weer opnieuw gedaan en direct daarna word je weer volledig op de hoogte gehouden. Heel goed! Ook konden we hulp krijgen bij het aanleveren van het juiste formaat cover. En lukt dit niet dan nemen ze de taak over en maken het gereed voor de drukker. We zijn erg tevreden en kijken uit naar het vervolg, een nieuw project. Dat is al begonnen. Met vriendelijke groet, R.H. Teske "

26-03-2021


( 10/10)

"Waar een wil is, is Pumbo. Bij mijn besluit mijn boek ('Waar een wil is, is een omweg') uit te geven, kwam ik in contact met Pumbo. Een geweldige helper op het pad van uitgeven! Alles klopt bij Pumbo. Een zeer heldere en gebruiksvriendelijke website. Een goede hulp is ook het gratis Pumbo boek 'Boek uitgeven. De complete gids'. En verder zijn de mensen van Pumbo goed te bereiken en behulpzaam in persoonlijk (telefonisch en digitaal) contact. Dat geeft rust en vertrouwen bij het spannende van het uitgeven van jouw debuut. Het resultaat is goed van kwaliteit, top, mede door de grafische ondersteuning bij de cover. Ik ben er trots op. Het bestellen en de informatie over de verkoop via boekengestellen.nl (en de koppeling met CB): Pumbo levert ook daarin kwaliteit. Niks mis mee, Pumbo. En dat zowel in letterlijke als in overdrachtelijke zin! Om het ouderwets samen te vatten: 'een tien met een griffel'."

25-03-2021


( 10/10)

"Zeer tevreden met Pumbo.nl Accuraat, heb altijd contact gehad met dezelfde medewerker (Yordy). Yordy kwam alle afspraken na. Tarieven vind ik zeer schappelijk. Uitstekende layout voor mijn boek gemaakt en...... een voorplaat op de cover die mijn hart deed overslaan (Monique de Boer). Mijn volgende boek zal ik zeker bij Pumbo.nl laten drukken. Voor de inhoud ben ik zelf verantwoordelijk. Dat is ook prima. Pumbo bemoeit zich daar niet mee en dat vond ik een verademing. Wilde ik op het laatste moment nog iets veranderen aan het boek: het kon allemaal. Yordy en Monique, dank je wel. Het is echt 'mijn boek' geworden."

26-02-2021


( 10/10)

"Ik had 1 boek besteld bestaande uit een aantal verslagen van hardloopevenementen in het buitenland. Het boek bestaat uit ruim 400 pagina's en ziet er werkelijk fantastisch uit! Uitstekende kwaliteit en met de nodige zorg bewerkt en afgedrukt. Duidelijke uitleg op de website met o.a. filmpjes hoe te handelen bij het opmaken van de bestanden. Ook de service is optimaal! Na een probleem met de printer en lichte transportschade werd mij uiteindelijk zonder discussie een nieuw boek toegestuurd. De medewerkster reageerde altijd zeer snel op mijn mail of telefoon en gaf professionele hulp en adviezen m.b.t. de inhoud en opmaak van het boek. Het is echt een ontzettend leuke bundel geworden met herinneringen aan geweldige trips naar allerlei uithoeken! Pumbo is echt een absolute aanrader!"

17-02-2021


( 10/10)

"Voor de eerste keer een boek laten drukken van z'n 500 pagina's. Wij werden op een geweldige wijze geholpen door het Pumbo personeel. Daar werden we geattendeerd op de valkuilen en bepaalde wensen afgeraden op alle vragen werd antwoord gegeven. Daar waar nodig hebben ze geholpen met het ontwerp en opzet. Prijsprestatie verhouding is goed te noemen en binnen een paar dagen alle drukken reeds binnen. In 1 woord: Pumbo geeft GEWELDIGDE SERVICE. ** Een aanrader **"

03-02-2021


( 9/10)

"Na onze pensionering zijn mijn vrouw en ik gestart met twee schrijfprojecten. Inmiddels hebben we drie boeken laten drukken bij Pumbo. Wij zijn heel tevreden over de persoonlijke begeleiding door de medewerkers. Na het aanleveren van de inhoud hebben we al snel een reactie gekregen en goede adviezen waardoor er nu drie prachtige boeken in de boekenkasten staan, bij ons en bij onze kinderen. "

21-01-2021


( 9.5/10)

"Geachte, Heb reeds 5 boeken laten drukken bij Pumbo, en zoals steeds verloopt de samenwerking met de medewerkers vlot, de afwerking van de boeken zijn perfect. Dus ben ik een heel tevreden klant ! Bedankt Pumbo."

09-12-2020


( 10/10)

"Boekje nummer 5 wat ik uit ga geven via PUMBO. en de medewerking is wederom top. Hoewel het boekje nog niet helemaal klaar is heb ik drie proef exemplaren laten drukken voor mijn proef lezers en wacht hun commentaar af voor ik het boekje uitbreng met de eventuele wijzigingen die zij adviseren. De kleine problemen die zich voordeden met het uploaden van de proef versie zijn door de medewerkers van PUMBO weer top op gelost. Waarvoor dank"

16-11-2020


( 10/10)

"Alle contacten met Pumbo zijn vlot en bevredigend verlopen. Goede tips tijdens het maak-proces, met als resultaat; een prachtige gedichtenbundel! Ook de nabestelling verliep transparant en goed. Dank daarvoor."

10-11-2020


( 10/10)

"Voor het uitgeven van mijn eerste boek,, PGB natuurlijk!, leek Pumbo een goede partner te zijn. Na de worsteling mijnerzijds om mijn manuscript af te ronden heeft Pumbo mij op alle fronten gesteund en gestimuleerd om het verschijnen van mijn boek tot een feestje te maken. Dankjewel Pumbo, en met name Yordy, voor al het meedenken, de open communicatie en zo veel mogelijk hobbels wegnemen. Ik heb dit als bijzonder prettig ervaren."

30-09-2020


( 9.5/10)

"Heb je een technisch probleem met bv. de lay-out of paginanummering en kom je er niet uit, de mensen van Pumbo helpen je uit de brand, snel en kosteloos!! En levering: ik sta versteld: vrijdags besteld, dinsdags afgeleverd!! (paperback; kleur). Ben buitengewoon tevreden. "

19-08-2020


( 10/10)

"Omdat ik graag een echt boekformaat wilde hebben, kwam ik bij Pumbo terecht. Prima begeleiding! Het totale proces is niet heel snel. Maar het resultaat is prima."

13-08-2020


( 8/10)

"Via de leerweg op de website van Pumbo, kon ik zelf alle stappen zetten voor het binnenwerk. Voor het vormgeven van de cover, had ik een eigen afbeelding op de voorkant gezet. Ik was er niet heel tevreden over, maar ik wist niet hoe ik het anders kon aanpakken. Ik mailde de PDF naar Sebastian en hij maakte de voor- en achterkant precies zoals ik het zelf had willen hebben. Ik was verguld van het resultaat. De cover valt op! Mensen spreken me er op aan. Dus gelukt, zou ik zeggen. Tja bij een 10, valt er niets meer te verbeteren, dus een 9. Ook een hele mooie score Hartelijk dank voor het meedenken tijdens het hele proces "

11-08-2020


( 9/10)

"Via internet stuitte ik op Pumbo.nl. Mijn wens was een zeer beperkte oplage uit te geven voor kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen over het leven van mijn grootouders, ouders en mijn jeugd. Ik had alle hoofdstukken al klaar alleen nog het uitgeven. Hoe gaat het met het aanleveren van bestanden en wat komt er nog meer bij kijken? Ik ben een digibeet op gevorderde leeftijd en soms afhankelijk van derden. Welnu, bij Pumbo.nl bleek ik bij het juiste adres aangeklopt te hebben. Na in een telefoongesprek mijn wensen te hebben verteld werd mij de eerste aanpak uitgelegd. Op mijn verzoek werden ook andere werkzaamheden verzorgd en kreeg ik sneller dan verwacht een eerste indruk van de inhoud van het boek. De snelheid van de rest van de werkzaamheden en de goede verzorging resulteerde in een leuke afronding van dit project. Op al mijn vragen werd per mail geantwoord zodat ik alles rustig op mij kon laten inwerken en dank zij deze manier van werken werd mijn boek met plezier positief beoordeeld door derden. Ik vind het prachtig dat het voor Pumbo.nl niet uitmaakt of men een opdracht geeft voor 1, 10, 20, of >200 exemplaren. Aan alle opdrachten wordt aandacht besteed. Mijn volgende boek gaat weer met medewerking van Pumbo.nl "

04-08-2020


( 9/10)

"Een MS-Word bestand van meer dan 500 pagina's over mijn voorouders getikt. Maar dan: hoe maak je nu hiervan een boek? De website van Pumbo geeft hiervoor zeer goede adviezen en uitleg. De service van de medewerkers is perfect. De prijzen zijn scherp. Kortom: er ligt nu een zeer strak en uitstekend verzorgd boek. Klasse! Ik heb het boek al een aantal mensen laten zien, alleen maar complimenten over de bindwijze en de verzorgde uitgave. Mijn volgende boek zal ik zeker opnieuw bij Pumbo laten bestellen/drukken."

18-07-2020


( 10/10)

"Erg te spreken over goede service en ondersteuning. "

08-07-2020


( 10/10)

"Mijn vader heeft een boek geschreven met zijn levensverhaal. Via Google kwam ik bij Pumbo terecht om het te laten drukken. Hoewel het drukken van een boek compleet nieuw voor ons was, bleek het zeer eenvoudig om dit via Pumbo.nl te regelen. Voor een aantal vragen over de opmaak en de kaft zijn we enorm goed, snel en professioneel geholpen door het Pumbo team. Het resultaat is perfect en de prijs absoluut scherp! Nogmaals onze dank!"

23-06-2020


( 10/10)

"Inmiddels is onze 2e druk geleverd en wij zijn heel tevreden over Pumbo. Hun flexibiliteit en snelheid heeft ons tijdens dit proces onwijs geholpen. Ik kan Pumbo zeker aanbevelen!"

15-06-2020


( 10/10)

"Super dat ik een gratis proefversie heb kunnen maken van een boek van mijn blogs. Ook erg goed en snel geholpen. Als ik nog een dienst kan gebruiken kom ik zeker terug, helemaal top!"

12-06-2020


( 10/10)

"Ruim een jaar met mijn manuscript lopen leuren langs alle uitgeverijen in Nederland en België Groot, klein, bekend, onbekend. Veel tijd en geld verspilt aan telkens een nieuw fraai geprint exemplaar waar iedere keer om werd gevraagd. Daarna de mogelijkheden verkend van 'Eigen Beheer' uitgeverijen maar voelde er niets voor om een flink deel zeggenschap over lay-out, taal, prijs, etc in te moeten leveren. En dat voor amper een paar dubbeltjes royalty per exemplaar. Of om 40 mailadressen te moeten aanleveren. De stille hoop dat mijn manuscript een bestseller zou worden vervloog stilaan en bleek geen ramp te zijn. De deceptie van het circus rond uitgeverijen smaakte echter bitter en lang na. Per toeval stuitte ik toen oo PUMBO en de totale vrijheid om nu 'mijn boek' uit te kunnen geven zoals ik zelf voor ogen had maakte alles meer dan goed. Vanaf het allereerste contact was er leer op keer vriendelijkheid, begrip en professionele ondersteuning bij al mijn vragen.en wensen m.b.t. tekst, lay-out, prijs etc. Een bestseller is het nog steeds niet maar het haalde wel de NRC en over de verkoop mag ik niet klagen. Met dank aan PUMBO ! "

12-06-2020


( 10/10)

"Stipte en onberispelijke uitvoering!"

04-06-2020


( 10/10)

"Om van een complex ontwerp van teksten, foto's, bijlagen en een uitdraai van een genealogisch programma een boek te maken, dat is nog niet zo eenvoudig, tenzij je misschien erg handig bent op de computer, maar dat ben ik helaas niet. Dank zij de uitgebreide informatie op de Pumbo-website, maar vooral dank zij de ondersteuning vanuit het Pumbo-team is het toch gelukt om tot een goed resultaat te komen. Een boek waar ik heel tevreden mee ben. "

07-05-2020


( 9/10)

"Goed bedrijf, levert snel, ondersteuning die ze bieden is duidelijk!"

04-05-2020


( 8.5/10)

"Een uitstekende ervaring om met Pumbo samen te werken aan het maken vannen boek. Dus procesondersteuning is van de kant van Pumbo 5 sterren En dan het product zelf waar het immers om gaat : 100procent beantwoordend aan wat wordt beloofd door Pumbo en qua look and feel : meer dan dat !!

30-04-2020


( 10/10)

"Twee boeken heb ik laten drukken bij Pumbo en over beide ben ik uiterst tevreden. Voor alle aspecten een tien met een griffel!"

14-04-2020


( 10/10)

"Uitstekende website, handig om in te werken, medewerkers zijn zeer secuur en hulpvaardig. Scherpe prijzen, eerlijke adviezen, kortom, deze groep werkt ontzettend hard en is bezield en bevlogen om de boeken van de mensen naar de mensen te brengen. Dankzij het initiatief van Pumbo van destijds in 2006 heb ik eigenhandig dertig boeken uit India voor het nageslacht vertaald en op de Nederlandse markt gebracht. Zonder Pumbo was dit nooit gelukt. "

20-03-2020


( 10/10)

"Na het faillissement van mijn vorige uitgeverij zat ik met de gebakken peren. Wat moest ik met mijn vijf geschreven boeken beginnen? Gelukkig vond ik veel begrip en ondersteuning bij Pumbo. Inmiddels loopt alles weer als een tierelier en hoop ik dit jaar mijn zesde boek via Pumbo uit te brengen. Voor mij is Pumbo top ! "

20-03-2020


( 10/10)

"Van start (aanleveren/ keuren documenten) tot aflevering wordt er met je meegedacht om het beste resultaat te realiseren. Er wordt duidelijk gecommuniceerd over wanneer je een berichtje e.d. kunt verwachten. Er wordt eerlijk gecommuniceerd over mogelijke 'risico's' die er zijn bij b.v. het aanleveren van foto's die van mindere kwaliteit zijn. En het eindresultaat is echt prachtig geworden. Ik kan echt niets bedenken waar ik niet tevreden over ben. "

11-03-2020


( 10/10)

"Als nazaat van Koning Willem III der Nederlanden wil ik Pumbo bedanken voor de realisering van mijn boek. Na alle teleurstellingen bij vele uitgeverijen kwam ik bij Pumbo terecht. Voor deze oud-voetbalprof Van Koninklijke Bloede betekende dit een schot in de roos. Jullie verdienen alle hulde, een dikke 10! "

06-03-2020


( 10/10)

"Ik ben zeer tevreden met de service en hulp bij Pumbo. Er waren wat issues met tekst en tekens die telkens versprongen en weer verbeterd moesten worden wat nogal mailtjes over en weer betekende. Misschien dat t te maken had met t feit dat ik de documenten op een mac had gemaakt en dat pumbo een andere systeem heeft? Maar ook al bracht dat wat frustratie teweeg bij mij Sebastian bij Pumbo bleef cool en uiteindelijk zijn we eruit gekomen en is het boek gewoonweg prachtig geworden. Zeer goede service en altijd snel antwoord op mailtjes. Super bedankt! "

06-03-2020


( 9/10)

"Van ons onderzoeksrapport heeft Pumbo een prachtig boek gemaakt, keurig afgeleverd binnen de tijd wat was afgesproken. Super mooi"

20-02-2020


( 10/10)

"Hoewel ik in eerste instantie voor slechts 1 boek ging ben ik daar geweldig mee geholpen. De onderdelen voor de cover heb ik los aangeleverd omdat ik die zelf niet kon maken, en daar is een heel mooi resultaat uit gekomen. Ik ben uitstekend begeleid met het binnenwerk, de volgorde van nummering, de blanco pagina's enzovoort. Ik kan niet anders zeggen dat er prima werk is verzet voor naar mijn mening weinig geld. Dit is voor herhaling vatbaar."

23-12-2019


( 10/10)

"Het boekje dat we hebben laten drukken bij Pumbo het gevolg van de goede ervaring die we al hadden van twee eerdere opdrachten. Deze keer hadden we het onszelf en Pumbo extra moeilijk gemaakt door een grafische opzet te maken met heel veel vlakvulling en kleur. Wij hebben helaas niet de kennis van uitgebreide tools in de vorm van een DTP pakket, en hebben alles in Microsoft Word gemaakt. En echt Word is daar niet geschikt voor! Een volgende keer organiseren we dat dan ook anders. Op de site van Pumbo staat duidelijk aangegeven wat werkt en ze bieden voor een aantal werkzaamheden handige tools. Ons boekje is een succes geworden door de liefde en aandacht van de medewerker van Pumbo bij het omzetten van ons RGB ontwerp naar een CMYK drukbaar bestand met een goede kleurintensiteit. Onze dank aan hem is groot. Verder is het resultaat zoals we dat van eerdere opdrachten kennen perfect. Mooi, nauwkeurig gemaakt, goed verpakt, netjes afgeleverd, juiste prijs EN een week eerder geleverd! Onze volgende opdracht zal zeker weer bij jullie zijn! "

11-12-2019


( 9.5/10)

"Voor het eerst een boekje gemaakt. Het schrijven was een maar het vormgeven een ander verhaal. Dat was een groot vraagteken. Toch gedaan en met hulp van Pumbo in het bijzonder Sebastian is het een leuk boekje geworden. Ik ben er trots op."

21-11-2019


( 10/10)

"Ik wilde eigenlijk bij een andere uitgever bestellen maar mijn bestand was daarvoor niet passend. Dus op het laatste moment Pumbo gezocht (waar ik ook al eerder een boekje had laten drukken, naar tevredenheid) en zij konden tegemoet komen aan mijn wensen en ook nog zorgen dat ik het boek op tijd had. Ik ben Robert Loman, mijn contactpersoon, echt dankbaar dat ik het boek op tijd ontvangen heb. "

04-11-2019


( 10/10)

"Graag wil ik Pumbo aanbevelen bij een ieder die van plan is om zelf een boek uit te geven. Bij Pumbo krijg je goed en persoonlijk advies, naast begeleiding en je kan steeds weer nieuwe vragen stellen omtrent problemen die je in de loop van het schrijven en de opmaak van het boek tegenkomt. Het resultaat is er dan ook naar: een geweldig fraai boek! Pumbo reuze bedankt voor de service! Frits Beunke"

25-10-2019


( 10/10)

"Ik heb nog niet zo heel veel ervaring met Pumbo. Ik heb zojuist mijn eerste boek, een autobiografie:."Mijn blauwe hart" (mijn 40 jarige loopbaan bij de politie) geschreven. dit boek heb ik laten drukken bij Pumbo. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij tot nog toe heel goed bevallen is. Ik heb inmiddels wat boeken thuis liggen en die zien er keurig verzorgd uit. Daar ben ik heel tevreden over. Verder wil ik ook nog kwijt dat ik de communicatie heel prettig vind verlopen. Ze zijn goed bereikbaar en ook een mail wordt snel en duidelijk beantwoord. Ik ben nu bezig met mijn tweede boek, eveneens een autobiografie, welke ik voornemens ben door Pumbo te laten drukken."

03-08-2019


( 10/10)

"Altijd spannend. Een eerste kookboek laten drukken. Wat een super begeleiding via de mail over hoe het zo goed mogelijk aanleveren van het drukwerk. Scherpe prijs en... zeer mooi drukwerk werd op tijd afgeleverd! Mijn volgende boek laat ik zeker weer drukken via Pumbo.nl, super! "

25-07-2019


( 10/10)

"Zeer prettige ervaring met Pumbo. Fijn contact en de boeken zijn binnen de afgesproken tijd bij de klant geleverd. Mooie kwaliteit, blij mee! "

22-07-2019


( 10/10)

"Inmiddels heeft Pumbo me geholpen 4 boekjes te maken. Het eerste boekje Tevreden zijn … oefen tot het spontaan gaat! is te koop en de andere boekjes zijn voor familiaal gebruik. Of de oplage 1 of 1000 is maakt voor de zorgzaamheid en het resultaat niet uit. Voor mij en mijn kleinkind, voor wie ik voor iedere verjaardag een boekje samenstel over het afgelopen jaar zijn deze boekje GOUD waard. Ik kan iedere (groot) ouder aanraden om zichzelf te vereeuwigen middels foto's en verhaaltjes. Pumbo maakt schrijfsels een BOEKje … hoe mooi is dat. "

11-07-2019


( 10/10)

"Afstuderen doe je meestal niet ter ontspanning. Als het drukwerk dan langer op zich laten wachten is dat natuurlijk vervelend, zeker als het dan niet op tijd verzonden kan worden. Wel keurig opgelost door de thesis bij mij persoonlijk thuis af te leveren. Accurate oplossing voor het probleem, hartelijk dank!"

04-07-2019


( 10/10)

"Eindresultaat is zeer netjes, de druk- en papierkwaliteit prima en het is goed mogelijk om met aandacht voor details een professionele uitgave te verzorgen. De begeleiding was uitstekend met informatieve en behulpzame antwoorden. Het gebruiksgemak van de site zou beter kunnen (bij het opnieuw uploaden van PDFs voor binnenwerk en cover was niet altijd duidelijk of de nieuwere versie daadwerkelijk gebruikt werd, sommige informatie was wat moeilijk te vinden) maar de verzending is netjes en de doorlooptijd prima. "

03-07-2019


( 9/10)

"Ik ben 84 jaar en begon op een dag mijn belevenissen op te schrijven. Van baby tot heden. Het werd een heel verhaal en mijn familie drong eropaan hiervan een boek te maken. Ik kreeg er schik in, maar ja: hoe doe je dat en wat gaat dat allemaal kosten. Tot nu toe had ik alleen ervaring met Albelli. Geen kwaad woord over dat bedrijf, maar gelet op de prijzen zou mijn boek wel eens héél duur kunnen uitvallen! Via Internet kwam ik bij toeval uit bij Pumbo. Ik viel van de ene verbazing in de andere. De prijs. De kwaliteit en: de persoonlijke begeleiding door Isabelle. Fantastisch!!!!!! Nooit iets te veel voor haar en vol begrip. Adviezen waar ik mijn voordeel mee heb gedaan. En dan komt, via de post, het allereerste exemplaar. 273 pagina’s dik. Waarvan de helft van het aantal pagina’s bestaat uit kleurenfoto’s of collages. En perfect uitgevoerd door Pumbo. Mijn geluk kon én kan niet op! Klasse. En dat gevoel wil ik met iedere geïnteresseerde delen door deze getuigenis af te leggen. “Een boek uitgeven doe je via de inzet van PUMBO in Zwaag!” "

14-06-2019


( 10/10)

"Ik heb via Pumbo 'Shenshu' gemaakt, een Chinees orakeltje. Het is hardcover, met op bijna iedere pagina een zwartwit foto. Het ging allemaal prima, erg moeilijk was het niet, en bij iedere stap kon je informatie vragen. Dan krijg je persoonlijk antwoord! Nu is het helemaal klaar en perfect, het kan het besteld worden en het ziet er ongelooflijk mooi uit. Mooi papier, mooie scherpe druk, en uitstekende kwaliteit foto's. En nu loop ik naast mijn schoenen van trots. Zo mooi had ik het niet verwacht. Pumbo - bedankt!!"

28-05-2019


( 10/10)

"Voor mijn 2e boek heb ik gekozen om dit via Pumbo te laten doen (i.p.v. via een uitgever), en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Wat een goede hulp, begeleiding en advies en snelle reactie op vragen. Daarnaast is er een goed leercentrum op de website, waar je ook de nodige tips en adviezen vanaf kan halen. Ik ben ook zeer tevreden over het eindresultaat, het boek ziet er werkelijk prachtig uit. Het hele proces van begin tot eind is erg vlot verlopen. Voor een 3e boek ga ik zeker terug naar Pumbo! "

15-05-2019


( 9/10)

"Voor de eerste keer iets laten drukken bij Pumbo. Hoewel het ging om slechts één exemplaar is er toch alle zorg en aandacht aan besteed. Diverse malen dingen moeten aanpassen omdat het voor mij onbekende materie betrof, maar steeds vriendelijk en deskundig geadviseerd en geholpen. Zeker een aanrader en ik zal er in de toekomst absoluut meer gebruik van maken."

19-04-2019


( 10/10)

"Mijn timing was aan de krappe kant. Pumbo heeft er alles aan gedaan om dit te halen; heeft meegedacht, me geholpen waar nodig en heeft uiteindelijk keurig op tijd een topproduct afgeleverd. Voor herhaling vatbaar!"

14-04-2019


( 9/10)

"Ik ben enorm goed geholpen bij het vormgeven van mijn boek, afmetingen/lay-out kunnen nog best lastig te maken zijn als amateur, maar bij Pumbo zijn ze geduldig en zullen ze je elke stap helpen. Het uiteindelijke resultaat was voor deze prijs een gigantische verrassing, wat een goede kwaliteit en mooie afwerking! Super tevreden, ik zou het iedereen aanraden!"

10-04-2019


( 10/10)

"Bedankt voor de uitstekende service, de snelheid waarmee vragen werden beantwoord en met name de kwaliteit van het drukwerk. Zeker ook het vermelden waard is de hulp die ik van PUMBO mocht ontvangen bij het juist positioneren van de diverse onderdelen op de omslag! Een aanbeveling voor iedereen die een boek schrijft en wil uitgeven!"

23-03-2019


( 10/10)

"Het proces van PDF naar Boek ging heel soepel! We hadden wat vragen over de juistheid van de PDF en Cover, en die vragen zijn allemaal snel opgevolgd en beantwoord. Prima service dus! "

19-03-2019


( 9/10)

"Wederom heeft Pumbo, met name de hr. Loman en mevrouw Van Beusichem , er voor zorg gedragen dat mijn tweede boek tot mijn volle tevredenheid tot stand is gekomen. Een ieder bij Pumbo die heeft meegewerkt aan de uitvoering van het eindproduct: een heel groot compliment! "

18-03-2019


( 10/10)

"Projecten kunnen via de website eenvoudig ingevoerd worden volgens een begeleidend stappenplan. Het drukwerk wordt mooi en professioneel geleverd. Daarbij krijg je goede, snelle, adviserende en productieve begeleiding van het pumbo personeel. Prijs kwaliteit verhouding is in goed evenwicht."

06-03-2019


( 10/10)

"Een niet commercieel indisch kookboekje voor de familie gemaakt en via pumbo in paperback en hardcover laten drukken. Levering was alle keren binnen de aangeven termijnen. Statusinformatie van productie en levering is prima. Maar veel belangrijker de kwaliteit is perfect. En daarbij de hulp en support was boven verwachting. Eerst inhoudelijk allerlei tips en richtlijnen die een niet geoefende boekmaker, zoals ik ben, goed kan gebruiken. Daarna de omslag naar beste inzet aangeleverd en mijn contactpersoon heeft nadat ik de foto's had aangeleverd de omslag opnieuw opgemaakt, identiek aan mijn voorbeeld waardoor het boekje een prachtige omslag heeft. En dat alles zonder additionele kosten. Ik ben super tevreden zeker ook door de reacties van de familie. "

24-02-2019


( 10/10)

"duidelijke instructie via site goede mogelijkheid voor overleg en terugkoppeling duidelijke communicatie over verloop bestelling aanrader"

19-02-2019


( 9/10)

"Graag wil ik vermelden dat ik via email veel medewerking en geduld heb ervaren van uw medewerker Sebastian. Voor mij is het schrijven en laten drukken van mijn memoires een, voor mij, nieuw proces, zodat ik tevreden kan zijn met het uiteindelijk resultaat."

15-02-2019


( 9/10)

"Prima service, goed meegedacht en meegewerkt met een resultaat dat er mag zijn! Afhandeling kan op sommige punten sneller."

12-02-2019


( 8.5/10)

"Het contact was makkelijk. Er werd hulp geboden en tips gegeven. Het eindproduct ziet er erg netjes uit en hier ben ik dan ook erg blij mee. De levering was snel."

27-12-2018


( 10/10)

"Ik vond de informatie op de site prettig om kennis te maken met het hele proces van het uitgeven van een boek. Toch had ik daarnaast ook behoefte aan persoonlijke ondersteuning, daarom heb ik per mail contact gezocht. Daaruit ontstond (doordat ik steeds weer vragen tegen kwam) een mailwisseling met een medewerker van Pumbo. Vaak kreeg ik de volgende dag alweer antwoord op een gestelde vraag. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een proefdruk, waar ik erg tevreden over ben (hoewel ik ook nog een aantal zelf gemaakte foutjes tegen kwam). Het lastige in dit proces, en dat heeft met mijn eigen niet deskundigheid te maken, is hoe je de kwaliteit van de coverfoto kan beoordelen. Ik had nu een zelf omslagfoto ontworpen die niet goed drukbaar was. Pumbo heeft de omslag voor me aangepast, maar kon door (de kwaliteit van de foto) de foto niet op de cover plaatsen zoals ik hem bedoeld had. En toch is de cover meer dan voldoende en heeft het geheel een professionele uitstraling! Dank voor het meedenken en de service!"

18-12-2018


( 8/10)

"Zojuist een review geschreven, maar verkeerde cijfer: ik wilde een 9 geven maar gaf per ongeluk een 8. Om dit weer recht te zetten geef ik nu een 10."

18-12-2018


( 10/10)

"Ik kan Pumbo alleen maar aanbevelen, het was geweldig zoals ze mij geholpen hebben bij het maken van mijn boek. Niets dan lof. Ik was best wel benieuwd hoe ze mij konden begeleiden bij het drukken. Ik was best wel nerveus of het allemaal goed zou gaan maar nogmaals niets dan lof. "

18-12-2018


( 10/10)

"Bijzonder tevreden over de professionele behandeling en vlotte begeleiding bij het produceren van mijn eerste POD boek Ik ga dus meer POD boeken laten maken bij PUMBO !! "

17-12-2018


( 8.5/10)

"uitstekend resultaat, oogt erg professioneel prettig contact goede prijs/kwaliteit verhouding op naar de bestseller! groet, J. Oker"

28-11-2018


( 10/10)

"Ik ben erg tevreden over Pumbo! Ik had totaal geen ervaring met het schrijven van een boek. Inmiddels heb ik mijn eerste boek geschreven; een verhaal over een zeer ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. Ik wilde graag dat mijn verhaal zou resulteren in een mooi uitziend boek. De inhoud daarvan was natuurlijk aan mezelf, maar mocht de behoefte aan hulp bij het schrijven er zijn, dan biedt de site daar diverse mogelijkheden voor. Ik heb daar niet voor gekozen, maar ik ben ontzettend blij met de hulp die mij geboden is voor wat betreft de maken van de cover en de marges waarmee rekening gehouden moet worden. Dit staat overigens op de site ook helder aangegeven, maar aangezien mijn hoofd daar nog niet helemaal naar stond, was het voor mij makkelijker even contact met één van de medewerkers van Pumbo te hebben, per mail of telefonisch. Ik ben daar erg tevreden over. Er wordt snel gereageerd en niets is teveel! Echt heel prettig. Dank voor jullie hulp en wie weet tot ziens bij een eventueel volgend project. "

01-11-2018


( 9/10)

"Ik ben zeer tevreden over deze site. Duidelijk en goed werkbaar. Communicatie met pumbo is uitstekend. Bij elke vraag en/of stap onmiddellijk antwoord na een werkdag zoals ook beloofd. Het uiteindelijke resultaat is een heel mooi boekje geworden."

27-10-2018


( 9.5/10)

"Boekjes zien er super leuk uit! Zelfs boven mij verwachtingen. Erg goede druk, goede communicatie ed.. Zeker Top+++ waard"

19-10-2018


( 10/10)

"Pumbo heeft mij zeer goed geholpen bij het drukken van mijn eerste boek. Via de website heb ik veel informatie gevonden over het uitbrengen van een boek in eigen beheer. Het personeel bij Pumbo heeft mij bijgestaand doorheen dit proces. Ik raad Pumbo zeker aan. Het boek is exact zoals ik het mij ingebeeld had. Bedankt!!"

18-10-2018


( 10/10)

"Voor de publicatie van mijn debuutroman Dubbele deining zochten we naar een uitgever. Dat betekende echter lange wachttijden en een ongewisse uitkomst. Robert, wijlen mijn echtgenoot, bleef zoeken en kwam bij pumbo.nl terecht. Dit was niet enkel de oplossing, neen, pumbo.nl was op elk gebied een meevaller. Met kennis van zaken heeft men ons daar door heel het proces geholpen en zo werd Dubbele deining een prachtige uitgave. Daarom heb ik mijn tweede roman Tegenwind aan hen toevertrouwd en ben apetrots op het resultaat. Bijzondere dank aan Sebastian voor al de moeite en vooral voor zijn geduld. Ik ben intussen aan mijn derde boek begonnen. Ook dat zal ooit bij pumbo.nl verschijnen. "

17-10-2018


( 9.5/10)

"Uitgebreid stamboomboek laten drukken via Pumbo. Prima service. Correcties om het boek er beter uit te laten zien in positieve zin als feedback gegeven. mvg."

15-10-2018


( 10/10)

"Voor mijn kleindochter en mijzelf heb ik een boekje laten drukken met een paar van de verhaaltjes die zij mij vertelde, en erbij tekende, vanaf haar vierde jaar. Nu werd ze 16 en gaf ik het haar cadeau als een mooi aandenken. Dank zij Pumbo, en met name Isabelle, is het me gelukt een leuk boekje samen te stellen. Ze boden fantastische service en waren altijd vriendelijk. Het resultaat mag er zijn. Elin en ik zijn er heel blij mee!"

08-10-2018


( 10/10)

"Om een goed boek te schrijven moet je beschikken over uithoudingsvermogen, een sterke wil en de grenzen van het haalbare weten. Mijn boek -Hijman waar ben je! - heeft zweetdruppels gekost. Logisch ook want schrijven is een vak. Schrijven doe je alleen, een boek uitgeven en publiceren is een ander verhaal. Dat vraagt om een gezamenlijke strategie waarin niets aan het toeval mag worden overgelaten. En dan komt Pumbo om de hoek. Zij hebben het vakmanschap, de resultaatgerichtheid en de ambitie in huis om daar succesvol aan mee te werken. Pumbo kiest voor een efficiënte werkwijze gebaseerd op duidelijkheid in de breedste zin van het woord. En dat leidt tot een prima product: je eigen boek op boekenbestellen.nl Kortom, Pumbo heeft hart voor je zaak! "

03-10-2018


( 9.5/10)

"Ik heb een stukje familiegeschiedenis op papier gezet en dat, alleen voor eigen gebruik, in een zeer kleine oplage laten drukken. De support die ik daarbij ontving was zeer goed, vriendelijk en snel. Ik ben bijzonder tevreden met het resultaat."

27-09-2018


( 9/10)

"Dankzij de hulp van Pumbo is het gelukt om mijn tweede boek met titel Manipulatie uit te geven. Zonder jullie hulp was dit vermoedelijk niet gelukt en zeker niet zo snel. In het bijzonder wil ik Sebastian bedanken, geen vraag was te gek of hij had er wel een oplossing voor. De duidelijkheid en snelheid waarmee wordt gereageerd, vind ik helemaal top. Ik kan Pumbo dan ook voor iedere auteur van harte aanbevelen. Ik heb voor Pumbo gekozen, omdat drie aangeschreven uitgeverijen wel geïnteresseerd waren in mijn werk, maar met hoge offertes aankwamen. Daar komt nog bij dat je slechts 10% aan royalty’s ontvangt en aan een contract vastzit. Dit vind ik niet in verhouding staan. "

21-09-2018


( 9/10)

"Ik heb bij de uitgave / het drukken van een boekje met gedichten en illustraties alleen maar woorden van lof voor pumbo.nl, in het bijzonder voor Sebastian Everaars die mij met raad en daad heeft bijgestaan met het tot stand brengen van de uitgave van het boekje. Kortom, een zeer vriendelijk, bekwaam en klantgericht bedrijf! Daarom zou het algemene oordeel moeten luiden: cijfer 10 met een griffel."

20-09-2018


( 10/10)

"Voor mij was het de eerste keer dat ik een eigen geschreven boek wilde laten maken. Via google kwam ik bij Pumbo terecht om mijn 1e eigen boek uit te gaan geven. De medewerkers zijn ontzettend behulpzaam en vriendelijk ook al bel je 10x op. Zij hebben mijn echt heel goed geholpen, ze dachten mee en ik kreeg goede tips. Ook de levering was bovenv erwachting snel. Een heel fijn bedrijf om mee te werken! "

29-08-2018


( 9/10)

"Tijdens het opmaken van het boek enkele malen kontakt per telefoon en per email gezocht met de medewerkers. Altijd vriendelijk, correct en met de juiste antwoorden geholpen. De kwaliteit van het drukwerk en de omslag is voortreffelijk in orde. Het resultaat een eerste boek, dat er goed uitziet en waarmee de auteur blij is. De weg vinden door de website om tot een boek te komen is wat moeizaam eveneens als sommige onderwerpen voor de eerste keer vinden (bv berekenen van de omslag). Dit zou verbeterd kunnen worden."

27-08-2018


( 9.5/10)

"In de aanloop van de publicatie van mijn boek "Levenskunstenaar - Ik wil iedere dag leven alsof het mijn laatste is", besloot ik 'in zee' te gaan met Pumbo.nl Ik heb daar geen seconde spijt van gehad. Vanaf het eerste contact klikte het tussen deze uitgever en mij. Naast een uitgebreide website waarop veel relevante informatie te vinden is voor een auteur, kon ik er ook steeds op rekenen dat mijn vragen (telefonisch of per mail gesteld) van een passend antwoord werden voorzien. Nu het boek 'van de persen' is gerold, ben ik ook meer dan tevreden met het resultaat. Het boek ziet er goed verzorgd uit. "Professioneel," zei een ervaren boekhandelaar die ik het aanbood."

22-08-2018


( 9/10)

"Ik ben zéér tevreden en heel dankbaar voor de wijze waarop mijn boek Als ik U niet gehad had,met de enorme hulp en het geduld waarmee de Pumbo medewerkers geholpen hebben om dit boek tot stand te laten komen. Heel hartelijk dank !"

07-08-2018


( 10/10)

"Beste medewerkers van Pumbo, Hartelijk bedankt voor jullie goede begeleiding. "

31-07-2018


( 9/10)

"Zowel de site als de mensen zijn goed. Deskundige informatie op de site die je ook laat zien waar je hulp nodig hebt. Die hulp krijg je ook. Snel, vriendelijk, to the point. Het duidelijk dat ze goed werk willen afleveren, afgestemd op de wensen van de klant."

25-07-2018


( 10/10)

"Een boek maken van mijn familieverhaal! ik zag er reuze tegenop, want vormgeving is één ding, maar drukken! Hoe, wat, wie? Kwam bij Pumbo uit, en ben erg blij. Ze hebben me goed en prettig, op een persoonlijke manier, door het hele proces geloodst, ook mijn vormgever/artdirector Freddy Vermeulen: via één contactpersoon ( Robert Loman) zijn zeer vriendelijk en eindeloos geduldig alle vragen van onze kant beantwoord. Fijn was ook dat er ruimte was voor een proefexemplaar. Kwaliteit was prima, van hardcover, papier, foto's, alles was in orde. Ook de levering verliep volgens planning. En zo is het levensverhaal van mijn moeder 'De Macht van het verleden' een prachtig boekje geworden. Dank voor de toffe samenwerking! heel professioneel."

25-07-2018


( 9/10)

"Hele goede service. Fotoboek besteld en had er een aantal vragen over die snel via de mail beantwoord werden! Fotoboek kwam helaas met een flinke deuk binnen, maar na een mailtje te hebben gestuurd kreeg ik netjes een nieuw exemplaar opgestuurd. Super bedankt!"

15-07-2018


( 8.5/10)

"Ik vind Pumbo een heel goed bedrijf. Ze hebben enorm hun best gedaan om mijn boek optijd af te krijgen, ondanks dat ik twee keer een verkeerd bestand heb gestuurd. Daarnaast is het fijn dat je ze gewoon kunt bellen als je een vraag hebt. Ze regelen dat direct een antwoord of voeren je verzoek door. Prettig dat je een persoon spreekt in plaats van een stem van het bedrijf. Ook geven ze goed aan wanneer je een bestand beter even kunt aanpassen omdat het er dan uiteindelijk mooier uitziet. "

09-07-2018


( 8.5/10)

"Ik ben heel tevreden met Pumbo! Ze zijn heel snel met het reageren op mails en ook de levertijd van de boeken (om te printen) is kort. Alles gaat lekker snel. De instructies zijn heel duidelijk op de website, wat het proces makkelijk maakt. En misschien het allerbelangrijkste - de kwaliteit van de boeken is heel hoog. En voor een zeer redelijke prijs, zelfs in kleine oplage."

08-07-2018


( 10/10)

"Pumbo heeft mij uitstekend geholpen bij het uitgeven van mijn eerste boek (Print on Demand). Ondanks de vele vragen over het proces en de vormgeving bleven ze geduldig antwoord geven en advies bieden. Professioneel, geduldig, klantvriendelijk en snel. Er gingen heel wat maanden overheen voordat het boek klaar was voor de druk, maar ik heb me geen moment opgejaagd gevoeld. Het enige minpunt wat ik kan noemen is de uiteindelijke druk van het boek. Het ziet er fantastisch uit, ook mooi scherp, alleen zijn de pagina's wat gebogen. Ze liggen niet helemaal plat zoals bij een 'normaal' boek. Ik vermoed dat dit komt omdat ik het heb laten printen (POD) i.p.v. drukken. Ik raad Pumbo van harte aan!"

07-07-2018


( 9.5/10)

"Ik ben zeer tevreden met de boeken die onlangs zijn geleverd. De werknemers zijn geduldig en duidelijk. Ik zou schrijvers en beginnend schrijvers zeker PUMBO aanbevelen om mee in zee te gaan."

04-07-2018


( 9/10)

"Voor ons jubilerend Entertainment bedrijf wilden mijn collega en ik de directie verrassen met een koffietafelboek over het 15-jarig bestaan van de zaak. Het resulteerde in twee exemplaren van ieder meer dan 200 pagina's. Uiteindelijk bleek dat het boek op een te groot formaat opgemaakt was dan in druk mogelijk was, wat door de klantenservice eenvoudig opgelost werd door het complete drukwerkbestand te schalen naar een drukbaar formaat. De kwaliteit van het boek is meer dan prima, maar kan in vergelijking met andere digitiale drukkers wellicht nog een niveau omhoog. Ook werd de beloofde deadline niet gehaald, wat resulteerde in een dag vertraging. Los van deze puntjes ter verbetering alleen maar positieve ervaringen, dus die 8,5 is meer dan verdiend!"

27-06-2018


( 8.5/10)

"Pumbo heeft me fantastisch geholpen! Ik zag er nogal tegenop om mijn eerste POD te maken, maar ik kon alles vragen en veel werd ook door hen in orde gemaakt. Het was erg makkelijk en het resultaat is erg mooi. Pumbo, bedankt!!"

27-05-2018


( 10/10)

"Voor het eerst van mijn leven heb ik een boek laten maken. Dat zullen ze bij Pumbo wel gemerkt hebben. Maar de geduldige manier waarop ze mijn boek uiteindelijk tot stand hebben gebracht is bewonderenswaardig. En het resultaat is een prachtig boek! Als ik nog eens een boek moet laten maken ga ik dus weer naar Pumbo"

09-05-2018


( 9.5/10)

"De uitdrukking "ieder zijn vak" is bij Pumbo wel erg van toepassing! Dat het zo eenvoudig is een boek te laten drukken alleen op basis van een handvol emailcorrespondenties, had ik niet verwacht. Dit getuigt van enorm veel kennis bij het uitgeven van boeken. Ook het afhalen van het boek bij de drukker in Almere sloot aan bij de professionaliteit. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er een uitgever is, die deze prestatie kan overtreffen bij een amateurschrijver, zoals ik. Zelfs de omslag werd vanuit Word in het juiste bestand gezet door Pumbo. Zonder extra kosten. Ik vind dat toch bijzonder. Het eindresultaat ben ik supertrots op en daar heeft Pumbo een belangrijk aandeel in gehad. "

07-05-2018


( 9.5/10)

"Mijn boek is zowel offset als POD geleverd en ik ben heel tevreden over het resultaat. De leveringen gingen volgens afspraak en alle vragen die ik had zijn prima per mail beantwoord. Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd hoe het verkoopproces gaat verlopen maar heb alle vertrouwen daarin."

23-04-2018


( 8.5/10)

Een hele fijne club mensen, die je adviseren en professioneel begeleiden op een tot dusver voor mij onbekend terrein. Er wordt meegedacht en er is enorm veel geduld., waar ik enorm veel respect voor heb. Speciale dank aan Sebastian, top begeleiding! En Yordy, voor het meedenken bij bepaalde situaties en de geboden mogelijkheden. Erg fijn! Pumbo is een echte aanrader!

19-04-2018


( 10/10)

"Na wat eerdere contacten met 'vreemde' uitgeverijen bij Pumbo terecht gekomen. Zeer tevreden! Snel, helder, transparant, klantgericht. Prima Club om mee te werken! Ook via Pumbo-site in contact gekomen met redacteur, vormgever en promotors e.d.. Sommige hiervan hebben uitstekend werk geleverd, enige waren echter niet geinteresseerd om te helpen of leek het alleen maar te doen om hun eigen diensten te verkopen. Voor advies, stuur gerust een email: jos@vnrbs.com. "

07-04-2018


( 10/10)

"De drie uitgevers die ik eerder had leren kennen, waarvan er één was waarmee heel moeizaam en langdradig was samen te werken, deden er alles aan om, nog voor ze je manuscript hadden gezien, je te laten merken dat je als auteur niets voorstelt en je daarmee in een afhankelijke positie drukten. Volkomen respectloos en nauwelijks communicatie. De samenwerking met Pumbo voelde aan als een warm bad, vooral vanwege de communicatie. Je doet ertoe. De inhoud en de marketing van je verhaal moet je natuurlijk helemaal zelf doen maar dat weet je bij Pumbo tenminste vooraf. De ondersteuning en adviezen voor de 'boektechnische zaken' is voortreffelijk. Ook als je problemen hebt met een moeilijke versie van je tekstverwerkingsprogramma, staat Pumbo klaar om je ook daarmee te helpen. Met een 'engelengeduld' werd ik door mijn boekproject geloodst. De 2e druk van mijn boek is af en ik ben zeer tevreden over het mooie resultaat. Jammer dat ik Pumbo nog niet kon ten tijde van de 1e druk van mijn boek, dat had me veel tijd en stress bespaard. "

04-04-2018


( 10/10)

"Het maken en uitbrengen van mijn eerste boek was nieuw voor mij. Uiteindelijk na speuren op internet ben ik bij Pumbo uitgekomen. Van Pumbo heb ik heel veel nuttige informatie en bruikbare tips gekregen. Hierdoor is voor mijn gevoel mijn eerste boek een succes geworden. Zonder deze hulp was me dit niet gelukt of had de eerste uitgave nog langer op zich moeten laten wachten. Alles is naar wens verlopen en ik ben zeer tevreden over de manier waarop Pumbo met zijn klanten omgaat!!!"

24-03-2018


( 10/10)

"Het maken van een boek met teksten in plaats van alleen afbeeldingen, was nieuw voor me. De site geeft veel nuttige en bruikbare informatie. En daar waar ik de benodigde kennis en ervaring mis, is de hulp van Pumbo efficiënt en klantvriendelijk gebleken. De uitvoering van de zeer kleine oplage van het boek is geheel naar wens. Dat smaakt naar meer!"

19-03-2018


( 8/10)

"Ik ben Pumbo dankbaar voor de goede hulp en service! In de mail wordt alles goed uitgelegd en met vragen kan ik altijd terecht. Het enige stukje feedback dat ik wil geven is dat het handig kan zijn om een klant ook de optie te geven om de bestelling zelf op te halen. Om dit te kunnen doen moet men eerst de bestelling via de mail doen en dat kan misschien extra tijd kosten. Verder ben ik ontzettend tevreden! :)"

18-03-2018


( 8.5/10)

"Mijn eerste persoonlijke boek laten drukken. Zelf zeer weinig verstand van boeken drukken, maar ben erg goed opweg geholpen met fijne opbouwende kritiek en zelfs met het ontwerp van de kaft. Snelle, goede service en ben absoluut tevreden met het resultaat! "

16-03-2018


( 10/10)

"Wij zijn erg tevreden over de service van Pumbo. De organisatie is klantgericht, is goed bereikbaar, denkt mee en zoekt naar oplossingen. De kwaliteit van het product is naar wens. "

15-03-2018


( 8/10)

"Inmiddels zijn er van mij 6 romans verschenen en de 7e ging via Pumbo. Ik wilde eindelijk eens iets in eigen beheer doen. Naast het privé sponsoren van een weeshuis op Bali doe ik ook de inkomsten van de verkoop van mijn boeken naar deze Nederlandse Stichting. De 'uitgevers' die mijn boeken maakten, deden verder niets en slokten het merendeel van de verkoopprijs op. Eindelijk, na jaren, vond ik Pumbo zodat ik nog meer aan de kinderen kan overmaken. Het was ongelooflijk te ervaren hoe met name Sebastian mij als 78 jarige schrijver begeleidde, want echt technisch op de PC ben ik niet. Soms zat ik met de handen in de haren maar onverstoord nam Sebastian de indeling en de bewerking over. Mijn vrouw en ik waren stomverbaasd over de vriendelijkheid, de snelheid en het resultaat van mijn nieuwe roman. Ik zal al mijn komende romans via Pumbo uitbrengen en heb hen uiteraard ook op Facebook vermeldt. Ik kan dus iedereen aanraden om met Pumbo in zee te gaan. Dank Pumbo."

15-03-2018


( 10/10)

"Met behulp van de heldere uitleg op de Pumbo website was het goed te doen om van 600 pagina's A4 in WORD mooie geschenkboeken te maken in A5 hardcover en paperback formaat. De controle van de aangeleverde bestanden was snel en helder, en de hulp bij het maken van de cover zo mogelijk nog sneller en in één keer perfect. Bestel-procedure is simpel, en de tijd van drukken en afleveren exact zoals beloofd. En dat alles voor een zeer concurrerende prijs, voor zo'n gering aantal."

13-03-2018


( 10/10)

"In februari 2018 heb ik een familieboek gemaakt, een verzameling van verhalen van mijn familie, en dit via Pumbo besteld. Ik ben heel blij met het resultaat. Ik kreeg goede hulp via de klantenservice. Vragen werden snel en duidelijk beantwoord. Het was nog even de vraag of de bestelling op tijd klaar zou zijn, maar Pumbo heeft zijn uiterste best gedaan om de bestelling op tijd af te leveren (iets sneller dan gebruikelijk). Dus ik ben heel blij met mijn keuze voor Pumbo. Het enige kleine foutje is dat er een regel verkeerd is gedrukt, maar dat zal ik waarschijnlijk zelf ook over het hoofd hebben gezien bij de laatste check voor het bestellen. Dus kijk goed alles na voordat je de definitieve 'go' geeft. Hoe dan ook, het boek ziet er prachtig uit, de klantenservice was super, de prijs etc waren ook prima, ik ben een zeer tevreden klant en zou Pumbo zeker aanbevelen!"

12-03-2018


( 9/10)

"Ik had geen ervaring met een boek zelf uit geven, totdat ik op Pumbo werd gewezen. Goede hulp, service en meedenken. In de meeste gevallen reageren ze erg snel op je vraag. Soms moet je even wachten of word je bericht over het hoofd gezien. Maar ondanks dat hebben ze mij door het hele traject geholpen. Een echte aanrader;-)"

10-03-2018


( 9.5/10)

"Als alles volgens plan loopt en de boeken zien er prachtig uit, dan is een positieve review snel gemaakt, maar als alles niet volgens plan gaat en je kunt dan nog zeggen: Volgende keer kies ik zeker weer voor Pumbo. Onverwachte tegenslagen deden zich voor en dit werd accuraat opgepakt. Er werden gelijk maatregelen genomen, gezocht naar oplossingen. Een noodscenario werd in werking gesteld en ondanks de ontstane tijdsdruk, kwam alles toch klaar nog voor de boekpresentatie. Die service is goud waard. Chapeau Pumbo"

23-02-2018


( 10/10)

"Wat ben ik blij met Pumbo. Mijn boek is prachtig! De hulp, ondersteuning en coaching van Isabelle (= Pumbo) hierbij is van onschatbare waarden gebleken. Haar snelle, adequate, professionele reactie op mijn aarzelende, onwetende, ondeskundige vragen en opmerkingen, gaf mij voldoende vertrouwen in het eindresultaat. Als ik weer een boek wil laten drukken, dan ga ik zeker weer naar Pumbo!!"

14-02-2018


( 10/10)

"Goede begeleiding, perfecte afwerking en snelle levering."

09-02-2018


( 9/10)

"The team of pumbo is really kind and efficient. Quick delivery and good results."

05-02-2018


( 10/10)

"Zeer tevreden. Met opgemaakt boekje afspraken gemaakt over de productie, goed op de hoogte gehouden over vervolg, proefdruk nog aangepast, productie binnen afgesproken tijd. Op naar de volgende productie."

31-01-2018


( 10/10)

"Kan niet anders zeggen dan, dat ik heel tevreden ben over Pumbo. Via de mail hebben ze me goed op de hoogte gehouden en ook al ging het in het begin niet helemaal goed dan was dat binnen korte tijd opgelost. Heb nu 25 prachtige boeken waar ik er in eigen beheer al tien van ga verkopen. Over de prijs van het drukken ben ik ook heel tevreden. "

31-01-2018


( 9.5/10)

"Uitstekende en professionele hulp en advies, zowel via mailcontact als via site, bij het uitbrengen van mijn boek: Achteruit, Breda is van ons. Stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. Ze gaan pas naar de volgende stap wanneer vorige stap goed is afgerond. Ook hulp gekregen bij het maken van de cover. Kortom; zeer tevreden."

26-01-2018


( 9.5/10)

"Wat een lage prijzen voor goede kwaliteit!! En zo snel geleverd ook met goede service (wordt nog kritisch gekeken naar aangeleverd bestand). Snelle reactie op vragen. Het drukken van een of enkele geschenkboekjes ligt zo voor iedereen binnen hand/portemonneebereik. Aanrader!"

26-01-2018


( 10/10)

"Zoals jullie hier in andere reviews kunnen lezen is Pumbo een top bedrijf, mens- en servicegericht met aflevering van uitstekende kwaliteit. Dat is precies hoe ik het ook ervaren heb. Na het lezen van de verschillende duidelijke handleidingen op de site, weet je wel ongeveer waar je nog niet aan gedacht had. Daarna zet, in dit geval, Sebastiaan nog even de puntjes op de I. Het resultaat is een prachtig boek. Dit nodigt uit om nog eens een project met Pumbo te gaan doen."

24-01-2018


( 10/10)

"Ik ben heel erg te spreken over de diensten van Pumbo.nl. Het contact met de medewerkers van Pumbo verliep erg vloeiend, ze gaven antwoord op al mijn vragen en ze zijn (gelukkig!) erg flexibel. Ook met het geleverde product ben ik meer dan tevreden. Ik zou dit platform daarom zeker aanraden bij anderen!"

24-01-2018


( 9.5/10)

"Een geweldige service. Vanaf moment één ben ik via de mail goed op de hoogte gehouden van wat wel en niet kon. Het eind resultaat was boven al mijn verwachtingen! Ik ben zeer tevreden. "

27-12-2017


( 10/10)

"Dit is het vijfde project wat ik doorlopen heb bij Pumbo en wederom sluit ik dit af met een uiterst blij en gelukkig gevoel. Sebastiaan was het deze keer die me bijstond en me voorzag van antwoorden en (ongevraagd) advies. Kortom, alles wordt in werking gesteld om uiteindelijk tot een eindresultaat te komen waarbij ik als auteur en uitgever, de lezer als klant en Pumbo als producent met een goed gevoel naar het product in de vorm van het boek kunnen kijken. Ik ben gelukkig met de samenwerking en geef daartoe ook graag een hoge score: 10. "

23-12-2017


( 10/10)

"Ik ben heel tevreden met de begeleiding van Sebastian van Pumbo bij het drukken van mijn prentenboek. Ik vond de handleiding erg moeilijk en was bang om fouten te maken. Er waren aanpassingen nodig in word en Sebastian heeft deze zonder extra kosten voor mij doorgevoerd. Dank je wel Sebastian voor deze service!"

21-12-2017


( 10/10)

"Ik plaats met enige regelmaat bestellingen bij PUMBO en ik word daarbij, indien van toepassing, vanuit een spontaan meedenken van goede adviezen voorzien. Ik kan PUMBO dan ook absoluut aanbevelen."

20-12-2017


( 10/10)

"Wat een fijn bedrijf om mee samen te werken! Ik werd uitstekend geadviseerd over papierkeuze en uitvoering van het boek dat ik heb geschreven over het leven van mijn vader. Ik had absoluut niet het gevoel dat ik een nummer was, en dat in de drukke decembermaand. Het was prettig dat ik eerst nog kosteloos een paperbackuitvoering kreeg toegestuurd als model, voordat de exemplaren voor de familie werden geprint en afgewerkt. Ik weet nu al waar ik de boeken van mijn volgende project laat maken, en zal Pumbo aanraden aan iedereen die een drukker zoekt."

20-12-2017


( 10/10)

"Gezonde keuzes, simpel gemaakt is mijn tweede boek dat ik heb laten drukken via Pumbo. Ook lopen de klantbestellingen via Pumbo. Ik ben uitermate tevreden over Pumbo. De klantvriendelijkheid is enorm en ik ben wederom goed geadviseerd. Superblij met het eindresultaat! Ik zou wederom kiezen voor Pumbo. "

18-12-2017


( 10/10)

Dat Sebastian vaak hoofdschuddend naar zijn pc scherm keek als hij weer eens een email van mij met vragen en hulp kreten kreeg, kan ik mij goed inbeelden. In gedachten zie ik hem voor de zoveelste keer moedeloos naar de koffie machine sloffen om vooral extra sterke koffie te gaan halen met de woorden Dit ga ik niet trekken vandaag als hij weer een berichtje kreeg van Carolientjeh met allerlei vragen over haar Blah Blah Bundel. Het is bijna niet te beschrijven in slechts een paar korte zinnetjes hoe dankbaar ik ben voor zijn hulp. In het hele proces van het publiceren heb ik mij geen moment onbegrepen, alleen of verlaten gevoeld. Sebastian was er continue met snelle reacties en geduldige tips om uiteindelijk dit boekje te publiceren en zo weer een droom voor iemand waar gemaakt heeft. De kerstman is er niets bij :) Dank je wel Sebastian, voor jou en voor het hele team, fijne feestdagen :)

14-12-2017


( 10/10)

" De geboorte van mijn eerste boekje zou niet zo soepel zijn gegaan zonder de hulp van Sebastian. Ik was onder de indruk van zijn snelle reaktie en zinvolle suggesties over hoe ik de inhoud technisch kon verbeteren. De directe hulp bij de opmaak van.de kaft heeft mij ook geholpen om mijn eerste boek op tijd af te ronden. Voor mij is PUMBO de partner voor toekomstige boeken. "

14-12-2017


( 9/10)

Als amateur historicus en geen ervaring hebbende met uitgeven, was het een eye-opener dat het uitgeven van een familieboekje minder moeilijk is dan ik dacht Een studie van papier en lettertype leerde al snel, met behulp van Sebastian, hoe de aanlevering moest geschieden en het resultaat heb ik vandaag ontvangen: Er is slechts een woord voor: FANTASTISCH gedaan! Voor een volgend project zal ik zeker PUMBO gebruiken!

28-11-2017


( 10/10)

"Een familieboek laten drukken 1 contactpersoon. Goede service, Heel goede communicatie omtrent wat wanneer af moest zijn. Communicatie wanneer het boek werd verzonden. Alle afspraken werden nagekomen en de kwaliteit was goed. Volgende keer dat ik een dergelijk boek laat drukken, kies ik weer voor Pumbo"

10-11-2017


( 10/10)

"Ik ben heel blij met mijn boek 'Major Taylor raast door Nederland'. Met veel afbeeldingen, zowel zwart/wit als kleur. De eerste reacties zijn positief: 'ziet er mooi uit', zelfs ongeloof als ik vertel dat ik het niet via 1 van de bekende namen is uitgegeven maar met de uitgebreide en goede hulp van Pumbo. Kortom, ik ben zeer tevreden, jullie hebben echt verstand van het hele proces: toewerken naar de proefdruk, productie, logistiek. Enig minpuntje: de productietijd van de hele oplage duurde wat lang (plm. 1 maand). Ik verkoop mijn boek ook via het CB - dat loopt op rolletjes, en het is leuk dat je 's morgens ziet welke boekhandels en websites gekocht hebben. "

07-11-2017


( 9/10)

"Zojuist heb ik een groot aantal reviews gelezen en het is moeilijk om hier origineel te zijn. Want, alles wat de andere mensen schrijven is waar. Je wordt goed en snel geholpen, er is heel veel mogelijk en de kwaliteit is uiteindelijk heel goed. De web-site is helder en vragen worden duidelijk uitgelegd. Voor mij persoonlijk gaat mijn dank naar Isabelle, voor alle tips en prettige communicatie. "

30-10-2017


( 10/10)

"Vandaag mijn eerste exemplaar ontvangen. Ik was zeer verrast met de uitstekende kwaliteit van de hardcover. Ik ben vooral heel blij met de behulpzaamheid van dit team, in mijn geval sebastian. Hij heeft mij stap voor stap geholpen en reageerde ook altijd binnen een paar uur. Ik ben uiterst tevreden en zelfs heel blij dat ik hier terecht ben gekomen. Pumbo is een echte aanrader als je t mij vraagt. Jammer dat ik geen hoger cijfer dan een 10 kan geven. Marc"

17-10-2017


( 10/10)

"Vlak voor de datum van overlijden van onze moeder werd een boekje gevonden waarin zij handmatig haar hele geschiedenis had beschreven. Probleem was dat zij ook de ruimtes rond de kantlijnen had volgeschreven. We zochten naar een drukker die van de inmiddels gemaakte scan (PDF) een boekje wilde drukken, zodanig dat het een waardevol boekwerk werd voor verspreiding onder familieleden. Vanaf het eerste telefonische contact met Isabelle van PUMBO liep de communicatie als een trein. Er werd heel snel gereageerd op vragen van onze kant en zij kwam met praktische tips hoe de kwaliteit van het te drukken boek zo optimaal mogelijk werd. Onze PDF-file werd door Isabelle diverse malen bewerkt en vaak binnen een uur kregen we het resultaat van het bewerkte pdf te zien. Toen we de drukopdracht gaven, adviseerde Isabelle om eerst een exemplaar te laten drukken. Als het niet goed zou zijn, kon er nog veranderingen doorgevoerd worden. Dat bleek geheel niet nodig te zijn. Prachtig was het resultaat en direct daarop hebben we nog een aantal boekjes laten drukken. Familieleden die het ontvingen reageerde emotioneel op dit mooie boekje, erg mooie kwaliteit en dat voor een prima prijs. Ik heb PUMBO geadviseerd aan vrienden die ook een familieboek wilde dupliceren, maar daarvan steeds afzagen ivm kosten en moeilijke procedures. Isabelle van PUMBO, Bedankt voor je service en de prettige communicatie. We zijn er heel blij mee. Een DIKKE 10 hebben jullie verdiend!"

05-10-2017


( 10/10)

"Fijn overleg en degelijke ondersteuning."

04-10-2017


( 8/10)

"Goed geholpen, bij Pumbo nemen ze verantwoordelijkheid. Het zag er daarnaast netjes uit en dat voor een schappelijke prijs."

11-09-2017


( 9/10)

"Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop we via Pumbo ons boek hebben kunnen publiceren. Vragen werden altijd snel beantwoord en correcties en wijzigingen goed doorgevoerd. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is goed."

11-09-2017


( 8.5/10)

"Het zelf uitgeven van een boek, leek mij een onmogelijkheid. Maar na de video filmpjes op de site van Pumbo gezien te hebben, dacht ik probeer het gewoon eens. En de aangekondigde beloftes waren niet te groot, ik werd door het hele proces heen geloodst met het meeste geduld dat men maar opbrengen kan. Dit was voor mij echt nieuw gebied en kon gebruik maken van een vakkennis die top is, geen vraag van mijn zijde werd onbeantwoord en steeds weer met een menselijke vriendelijkheid. Pumbo team heel erg bedankt."

31-08-2017


( 10/10)

"Ben zeer tevreden over Pumbo. De communicatie verliep steeds snel ,en ik kreeg goede antwoorden en adviezen. Daarnaast stelde men zich zeer schappelijk op, alles kon, en het uiteindelijk resultaat, een boek, zag er uitstekend uit. De prijs-kwaliteit is zonder meer goed. Aan te bevelen !!"

28-08-2017


( 10/10)

"Laat me maar meteen met de deur in huis vallen: - als ik Pumbo een 12 zou kunnen geven zou ik dat doen ! In de afgelopen jaren heb ik heel wat bij elkaar geschreven, maar ik heb er nooit echt werk van gemaakt en er over gedacht om ze in boekvorm te gieten ... totdat mijn vriendin daarover begon en van het een kwam het ander. Ik heb nu van 3 boeken een zgn leesproef in tweevoud laten drukken. De bedoeling is dat we die samen gaan lezen. De eerste keer leest zij voor en ik lees mee en de tweede keer doen we dat andersom. Zo hopen we dat we taal- , spel- en stijlfouten er (allemaal) uit kunnen halen voor we de boeken van een ISBN voorzien en met hulp van Pumbo ( wie anders ?? ) gaan uitgeven en verkopen. De snelheid waarmee Pumbo werkt is verbluffend. De kwaliteit die ze leveren is zo mogelijk nog beter. Ook de kleuren komen exact overeen met wat ik hier op mijn monitor heb staan en die is niet gekalibreerd. Bij Pumbo reageren ze heel snel en indien nodig meerdere keren per dag op emails en de manier waarop ze de boeken telkens hebben verpakt is ook helemaal uit de kunst ! Ik ben zo blij dat ik wat langer op het internet heb rond-gegoogled alvorens ik besloot om met deze of gene uitgever in zee te gaan. Want de wijze raad die je van Pumbo krijgt, opent je je ogen en dan wordt je vanzelf je eigen uitgever !! Neem de moeite en lees de vele info's en de downloadables die ze je gratis aanbieden zorgvuldig door ... en als je dan je eerst proefdruk in je handen hebt, net zoals ik (nu net het derde paar) dan weet je dat ik gelijk heb !"

18-08-2017


( 10/10)

"Van mijn fietstocht van Grootebroek naar Santiago de Compostela dit jaar heb ik met hulp en uitstekende adviezen, in het bijzonder van Isabelle, een mooi boekje voor mijzelf kunnen samenstellen. In eerste instantie te groot gemaakt. Daarna met hulp één exemplaar als naslagwerk van mijn dagboek en mooie foto's. Nogmaals mijn hartelijke dank en ik zal zeker anderen van jullie bedrijf op de hoogte stellen"

14-08-2017


( 10/10)

"Wij hebben een verslag gemaakt van onze Iran reis. Eerst een proefdruk om te kijken hoe alles verliep en eruit zag en, in tweede instantie een tweede druk van 10 stuks voor familieleden en vrienden. We werden hierbij heel goed bijgestaan door Pumbo en vooral door Sebastian. We zijn zeer tevreden over de resultaten en dankbaar voor zijn hulp. Opvallend was ook hoe vriendelijk zij allemaal ons te word stonden bij het oplossen van onze probleempjes. Dus, een aanrader!"

25-07-2017


( 10/10)

"Langs deze weg onze dank aan de medewerkers van Pumbo. Een boekje over 25 jaar Markpontje (www.markpontje.nl), een oplage van 1210 exemplaren in full colour om te verspreiden onder alle medewerkers van het Markpontje, de colleges BenW van Drimmelen en Breda alsook de respectievelijke raadsfracties. Verder onder 1100 leden van de Heemkundekring De Vlasselt. Dankzij de ondersteuning een bijzonder geslaagd product, een pocketuitgave van 144 pagina's met ruim 200 afbeeldingen in kleur. Geen vraag was te veel voor de medewerkers en hun technische ondersteuning was een onlosmakelijk onderdeel van het welslagen. Binnenkort na 15 augustus 2017 kunt u zelf uw oordeel vellen via www.janvanvliet.nl. Daar zal via issuu.com het boekje naar worden geüpload Vriendelijke groet, Jan van Vliet. "

25-07-2017


( 10/10)

"Er was haast bij mijn opdracht en ik was erg bang dat ik de deadline niet zou gaan halen. De medewerker van PUMBO reageerde echter erg snel. Ik ontving zelfs direct reactie in het weekend waardoor alles ruim op tijd klaar was. Ook over de kwaliteit ben ik te spreken."

19-07-2017


( 10/10)

Ontzettend goede service en altijd bereikbaar voor vragen. Komen altijd met een oplossing en blijven altijd vriendelijk; hoeveel vragen je ook hebt. Als ik zes sterren had kunnen geven, dan had ik dat zeker gedaan.

19-07-2017


( 10/10)

"Wij wilden een mooi vakantieboek maken voor een reis naar Afrika. Isabelle van Pumbo heeft ons pro-actief, goed en snel geholpen met aanwijzingen bij de proefdrukken. Het is fijn te weten dat professionals helpen bij "amateurs" zoals wij. De levering van een proefdruk was heel snel. De definitieve druk was een dagje later, maar wel op tijd om mee te nemen op reis ;-) | Het was maar een kleine opdracht (10 boekjes) maar de service was top! De Fijn om te zien dat ook voor kleine klanten goede begeleiding en service mogelijk is!"

17-07-2017


( 9.5/10)

"Ik heb een prachtig boek gecreeerd voor mijn kleinzoontje, in samenwerking met een zeer vriendelijk medewerkster van Pumbo. Zij heeft mij allerlei tips aangedragen en het resultaat is boven verwachting. Mooie cover, mooi papier, super geheel! Bedankt en graag een volgende keer!"

03-07-2017


( 9.5/10)

"Ik vond het een erg ontspannen en hassle free samenwerking met de mensen van Pumbo. Contact kon telefonisch en per mail wat erg fijn werkt omdat ik zelf altijd on-the-go werk. Erg soepel! De kwaliteit van de boekjes is zowel POD als offset erg goed. Ik had wel iets meer willen weten over het drukproces want daar had ik helaas geen zicht op. Verder ben ik zeker tevreden en zal ik in het vervolg aan Pumbo denken voor enige druk projecten!"

26-06-2017


( 8/10)

"Mede door jullie vriendelijke hulp en deskundigheid tijdens het gehele proces, mag mijn boek gezien worden! Het is prachtig geworden. Ik ben blij dat ik na omzwervingen bij jullie terecht kwam. Pietje Precies als ik ben had ik veel vragen en wensen. De aanmoediging na ieder contact, dat ik met al mijn vragen welkom was gaven mij vertrouwen dat alles mogelijk was. Mede dank zij jullie publiceer ik nu, met trots, op 78 jarige leeftijd mijn eerste boek. Hartelijk dank!"

23-06-2017


( 9/10)

"Prima bedrijf dat Pumbo accuraat geholpen en ze komen hun afspraken na. ondersteuning waar nodig is..."

23-06-2017


( 9/10)

"met onze speciale bestelling werden wij erg goed geholpen. Er werd goed meegedacht met onze wensen en het eindproduct is geworden waar we erg trots op zijn. "

19-06-2017


( 9/10)

"Snelle kundige reacties op allerlei vragen. Mijn hulpeloosheid werd iedere keer beloond met een snelle begripvolle reactie en aanwijzingen. Je kunt terecht via de mail en via de telefoon. Dat laatste is erg fijn als je je eigen vragen nog niet heel goed kunt formuleren."

07-06-2017


( 9/10)

"Ik was op zoek naar een bedrijf dat voor mij een stageverslag kon drukken. Na research ben ik bij Pumbo uitgekomen! Mijn verslag is nog mooier geworden dan ik had verwacht! Een product van hoge kwaliteit, betaalbaar en een supersnelle service! Wat mij betreft is Pumbo dus een echte aanrader!"

07-06-2017


( 10/10)

"Als eindredacteur van een vriendenboek voor een vertrokken collega heb ik het drukwerk ondergebracht bij Pumbo. Ik was aangenaam verrast door de vasthoudende wijze waarop Sebastian het ontwerp telkens terugstuurde omdat een deel van de omslag niet zichtbaar zou worden in het gedrukte exemplaar. Natuurlijk doet een drukker dit ook om niet het verwijt te krijgen een misdruk te leveren, maar het is goed om te constateren dat de kwaliteit voor de kwantiteit gaat. Het uiteindelijke drukwerk ziet er patent uit."

06-06-2017


( 9/10)

"Ik vind dat je heel goed wordt geholpen bij de Pumbo. Natuurlijk spreekt de prijs al aan maar nadat je ook echt in het proces zit om een product te drukken zie je dat dit heel makkelijk gaat! Er is heel veel hulp en er is op alle vragen een antwoord te vinden op de site. Ook heel fijn dat je gewoon kan mailen met een werknemer die je heel snel helpt! Ook als het een spoedopdracht is. Ik ga hier sowieso vaker drukken want het is heel erg goed! En de kwaliteit van het drukken? Geweldig!!"

02-06-2017


( 9/10)

"Het boekje dat ik heb laten drukken was voor een verjaardag. Vanwege het tijdstip van de uitnodiging voor die verjaardag had ik niet veel tijd voor de voorbereiding (totaal 2 weken) . Door voor een ringband te kiezen kon ik op de produktietijd besparen. Anders was het zeker niet afgekomen. Zodoende heb ik in 4 dagen het boekje gemaakt. Daardoor voldoet het misschien niet aan de eisen, die aan een commercieel boek gesteld kunnen worden, maar het ging hier vooral om het gebaar (en de inhoud). De begeleiding en het drukwerk van Pumbo waren van hoge kwaliteit. Wat ik ook erg waardeer is dat ik er op gewezen ben, dat de bijgevoegde foto's niet van topkwaliteit waren, maar ik had gewoon geen betere, ook vanwege de korte tijd. Dus was het voor mij een beetje een gok, hoe e.e.a. er uiteindelijk uit zou zien. Maar dat viel dus 100 % mee. Het materiaal dat ik aan kon leveren was dus gebrekkig, maar het boekje is toch mooi geworden. Chapeau voor Pumbo "

30-05-2017


( 10/10)

"Een product van hoge kwaliteit en een supersnelle service. Heel fijn!"

26-05-2017


( 10/10)

"Ik ben zeer tevreden met het resultaat maar misschien nog wel meer met de manier hoe het tot stand is gekomen. Toen ik het binnenwerk instuurde kreeg ik een tip waardoor het er nog beter uit zou kunnen komen. Het advies was vrijblijvend maar duidelijk gegeven door iemand die er meer ervaring mee heeft. Bij de omslag idem dito. Ik stuurde het werk in en kreeg te horen dat de letters op de rug waarschijnlijk te klein waren. Ik verbeterde het en toen ik het opstuurde vreesde ik dat ze nu te groot zouden zijn. Te snel opgestuurd... De reactie was weer vriendelijk en ja, de letters waren nu iets te groot en ze hadden ook gezien dat ik de vorige letters slecht had uitgegumd met photoshop. Pumbo was alerter dan ikzelf (terwijl het toch om mijn product gaat) Voor de derde keer verbeterde ik de omslag. Dankzij hun oplettendheid is het resultaat zo mooi geworden. Dank hiervoor. Pumbo is een aanrader!"

22-05-2017


( 10/10)

"Mijn eerste ervaring met Pumbo is van 'start tot het finish' fantastisch geweest. De website is heel duidelijk en gemakkelijk te bedienen. Telefonisch zijn jullie goed bereikbaar. Ik heb met meerdere werknemers contact gehad zowel per mail als telefoon en steeds opnieuw was het contact snel, nauwkeurig, servicegericht en professioneel. Jullie doen wat jullie beloven. De uitvoering van de boeken is prachtig, de levering keurig op tijd. Ik heb geen idee of Pumbo een samengestelde naam is maar voor mij staat hij voor: Professioneel Uitstekend Meesterlijk Beste Organisatie. "

19-05-2017


( 10/10)

"Ik ben bijzonder tevreden over de dienstverlening van Pumbo. Ik noem een aantal aspecten: - de uitgeefgids: wat een uitgebreide bron van informatie. Echt geweldig. Ik heb er bijzonder veel aan gehad. Nergens heb ik zoveel nuttige informatie over het uitgeven in eigen beheer bij elkaar gezien. - de bereikbaarheid: zowel telefonisch als per mail uitstekend. Altijd vlotte reactie. - drukwerk: mijn boek ziet er bijzonder goed uit. Toen de kaft van de eerste proefdruk te strak gebonden bleek te zijn, was er geen vervelende discussie, maar gelijk erkennen: 'dit is niet goed' en binnen enkele dagen had ik een goede nieuwe proefdruk in huis. "

16-05-2017


( 9/10)

"Voor de bruiloft van twee vrienden van mij wilde ik een sprookjesboek laten drukken en ik zocht op internet naar een plek waar ik hier daadwerkelijk een mooi boek van kon laten maken. Zo kwam ik uit op Pumbo. Dankzij hun tips en adviezen is het me gelukt de sprookjes van de familie en vrienden van het bruidspaar te bundelen tot een prachtig boek. Ik kreeg goede tips en adviezen over de layout van het binnenwerk, en met door mij aangeleverde ideeën hebben ze ook een mooie boekomslag voor mij gemaakt. Reacties op mijn vragen kwamen snel en waren professioneel en inhoudelijk nuttig. Ik raad Pumbo aan iedereen aan!"

15-05-2017


( 10/10)

"Tijdens het maken van mijn boek heb ik de service van PUMBO als uitstekend ervaren. Ik kon vragen stellen via de chat op de website waar ik meestal binnen 10 minuten al een reactie op kreeg. Dit geldt ook voor het mailcontact. Ik ben dus perfect door het proces geleid om het boek drukklaar te maken. Met het eindresultaat ben ik ook erg tevreden, levering was keurig op tijd en het boek in zeer nette staat ontvangen. PUMBO krijgt van mij een 10."

12-05-2017


( 10/10)

"Ik heb de sites van een aantal drukkerijen bekeken. De uiteindelijk keuze voor Pumbo was gebaseerd op het verschil die zij maakt in de persoonlijke benadering van het product dat je aanbiedt: niet direct drukken maar eerst een algemene beoordeling van het product inclusief heldere. terugkoppeling. Ik ben daarin niet teleurgesteld, goede adviezen en uitstekende telefonische bereikbaarheid. En dan het product zelf, het boekje, het grote voordeel dat Pumbo biedt is dat je eigenlijk een willekeurige grootte kan aanbieden, je zit dus niet vast aan A4, A5 etc. Dat maakte voor mij een wereld van verschil als het ging om het op een logische manier verwerken van foto's en teksten op 1 pagina. Tenslotte is er van mijn kant niets anders dan lof voor het gerede product. Ik zou Pumbo zonder enige schroom van harte willen aanbevelen. "

12-05-2017


( 10/10)

"Ik heb vandaag mijn genealogieboek ontvangen en dit is dan ongeveer het 15e boek wat ik in de loop der jaren bij jullie heb laten drukken. Ik wil jullie complimenteren met de kwaliteit die jullie leveren, zeker in verhouding met de prijs. De boeken zien er mooi en goed uit en zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast zorgen jullie voor een goede ondersteuning om alles er nog beter uit te laten zien. Ik zal jullie zeker bij anderen aanbevelen! "

11-05-2017


( 10/10)

"Onlangs kwam mijn eerste boek, 'Koppzorgen', dankzij Pumbo uit! Wat een pareltje is het geworden en wat een plezier had ik er in om op geheel eigen wijze de stappen tot uitbrengen te doorlopen. Op mijn weg naar uitgeven ben ik bijzonder goed bijgestaan en begeleid door Pumbo. Dit smaakt zeker naar meer! "

08-05-2017


( 8.5/10)

"Dit is mijn eerste gepubliceerd boek. Ik ben onzettend tevreden met de begeleiding van pumbo vooraf en eindresultaat van mijn boek. Yordy en robert geweldige ondersteuning gedurende het gehele proces naar de dag van uitgeven van mijn boek, maar ook daarna is het zo ontzettend fijn dat jullie meteen in actie komen wanneer ik met vragen zit. Jullie handelen heel snel naar tevredenheid. Top mede door jullie inspireerd het mij door te gaan met uitzicht op mijn 2e boek. Thank you"

05-05-2017


( 10/10)

"Voor mij de eerste keer, dat ik een boek heb uitgegeven en ik ben zeer tevreden over behulp die ik kreeg van PUMBO, ( Sebastian, dank je wel) Ik had er geen voorstelling van, hoe ik te werk moest gaan met een hele fijne begeleiding kwam er een fantastisch boek tot stand. Ook de omslag komt geweldig mooi uit, vele mooie complimenten gekregen, ik ben een gelukkig mens.!"

21-04-2017


( 9/10)

Snel contact, heldere taal en mooie aflevering

18-04-2017


( 10/10)

"Mijn tweede boek Eigen-wijze Beschouwingen ook uitgegeven via Pumbo en opnieuw met dezelfde goede service. De kwaliteit van de boeken is prima en de prijs blijft de moeite waard. Nu zelfs mijn eigen website www.petersboeken.nl voor verkoop van mijn boeken opgezet. Ik zou elke (beginnend) schrijver adviseren om op deze manier te starten. Pumbo is prima partner en adviseur."

10-04-2017


( 9.5/10)

"Na het ontwerpen van een nieuwe cover voor mijn boek die ik er prachtig uit vond zien, kreeg ik het voorstel van Pumbo dat zij dat nog wel iets beter konden maken. Door mijn uitstekende ervaringen met Pumbo in het recente verleden heb ik toen 'ja' gezegd. En het resultaat is er: de cover is gegaan van prachtig naar schitterend, in de meest letterlijke zin van het woord. Deze 'ongevraagde' verbetering geeft precies aan dat Pumbo met de auteur meedenkt, zelfs als de auteur daar niet om vraagt. Dat is professionalisme en daar houd ik van. Daarnaast is de print geweldig mooi en niet van drukwerk te onderscheiden. Zoek je een manier om je boek zelf uit te geven, dan kan ik Pumbo zeker aanbevelen. Beginnend? Juist dan Pumbo, zij nemen je niet in de maling, zijn transparant, duidelijk én eerlijk. Probeer het maar. Succes!"

04-04-2017


( 9/10)

"Met de goede en snelle hulp van de mensen van pumbo, is er een heel mooi sarah boek tot stand gekomen. Ik zo a technisch als het maar kan ben zeer tevreden met het resultaat. Ook al neem je maar 1 boek af. Ze zijn gewoon heel klantvriendelijk. Bedankt mensen van pumbo zonder jullie was het niet gelukt. Echt een aanrader voor iedereen. Vr gr P. Krijgsman"

02-04-2017


( 10/10)

"Waar het voor de meeste schrijvers een heil- en zielloze zoektocht is om een uitgeverij te vinden, zo maakte (de site van) Pumbo mij duidelijk dat het verkwistende rondpompen van geld (correctoren, lectoren, et cetera) niet de goede weg naar zelfactualisering was. Een afspraak bij Pumbo was zó ingepland (in mijn geval met Robert Loman) en de no-nonsense mentaliteit overviel mij; direct, bijsturend, luisterend. Gaandeweg het verdere proces komt de ware, en goede aard, van Pumbo nog verder bovendrijven. Zo reageren zij op mailberichten binnen 1 werkdag en nemen de telefoon altijd (correct) aan. Het gevoel om 'jouw kindje' aan hen toe te vertrouwen groeide daarmee sterk! Nu ben ik een auteur die ein-de-loze correcties uitvoert op zijn eigen werk. Ik belde tenslotte Robert op met de opmerking "dat zal je wel herkennen, dat schrijvers zó vaak een nieuwe proefdruk willen zien?" Waarop Robert mij uit die gedachte hielp met de opmerking "Nee, eigenlijk niet nee...". Kortom, óók voor de zeer veeleisende schrijvers staan zij 24/7 klaar om het gewenste einddoel te bereiken. Bedenk wél, dat Pumbo geen enkele (zelf-)correctie uitvoert op haar proefdrukken (of tussentijdse pdf-bestanden). Daarvoor zijn zij dan ook niet in 'de wereld' gezet. Blijf daarom scherp en houdt jezelf dit duidelijk voor; jij bent de auteur in alles en Pumbo voert dit exact, correct en gestroomlijnd uit. Vanuit hier mijn dank voor al de ondersteuning en hulp! Het is een prachtig boek geworden!"

29-03-2017


( 9/10)

" Een nieuw boek, een goed boek, maar waar laat u het drukken en uitgeven? Elke schrijver wil natuurlijk dat het boek er mooi uitziet en dat de inhoud aantrekkelijk wordt gedrukt zodat het goed te lezen is. Natuurlijk willen ze ook dat het boek goed gepresenteerd wordt en dat het boek eenvoudig te bestellen is en snel geleverd wordt. En dat het boek ook betaalbaar zal zijn zodat velen het boek zullen kopen en lezen. Dit vraagt om volledige hulp en vertrouwen. Elke nieuwe en elke bekende auteur loopt tegen deze praktische problemen aan. Een schrijver heeft eigen talenten, maar een boek drukken en uitgeven zijn ook talenten: Het is dus noodzakelijk om een bewuste keuze te maken dat komt niet vanzelf want daarvoor moet een klein markt onderzoek worden gedaan. Om een goede keuze te maken, om met vragen de onrust te overwinnen kunt u meerdere internet drukkerijen bellen. Het belangrijkste is dat er een goed gevoel is bij het gesprek, los van de inhoud van het gesprek. De vragen kunnen eerst oppervlakkig zijn, waardoor de andere partij meer de kans krijgt om veel te vertellen. Hier is veel van te leren. Er zijn dan partijen die u absoluut niet goed te woord staan, maar ook partijen die u juist zeer goede uitleg geven. Uw gevoel maakt dan een eerste selectie voor u. Wat is “Printing on Demand” eigenlijk precies? Bij Pumbo geven ze op deze vraag een duidelijke uitleg. Ze leggen een kleine voorraad boeken aan. Hierdoor kunnen ze erg snel boeken die besteld worden inpakken, adresseren en verzenden. Er kan zelfs een erg grote oplage gedrukt worden als er erg veel bestellingen komen. Op de website Pumbo.nl staan ook de ondersteunende diensten en tips voor de schrijvers: Dit is zo duidelijk dat u zaken als recensies, persberichten, een auteurs website en andere promotie allemaal zelf kunt regelen. Pumbo meldt de boeken ook aan bij het Centraal Boekhuis, hierdoor kan elke boekhandel de boeken bestellen. En kunnen andere boeken webshops uw boeken ook vermelden. Omdat Pumbo een erg goede naam en veel kennis heeft opgebouwd in de loop der jaren. Wat hoge resultaten geeft. Een voorbeeld hier van is dat mijn boeken net waren aangemeld bij het CB en www.Bol.com en de volgende dag meldde Pumbo mij al om 9.30 uur in een email: “Uw boek De geestelijke wereld staat al vermeld op www.Bruna.nl ”. Los van het feit dat dit erg uniek is, geeft deze e-mail de inzet en de liefde voor het van bij Pumbo aan. Dit geeft veel vertrouwen. Nu zullen de boeken spoedig op veel plaatsen worden aangeboden. De boeken komen bij Pumbo automatisch op Bol.com en op WWW.BOEKENBESTELLEN.NL . Natuurlijk blijft het wijsheid voor elke auteur om ook zelf wat extra inspanningen te doen waardoor er meer boeken worden verkocht. Want voor elke auteur is het belangrijk dat er vraag komt naar de boeken. Het boek koestert elke auteur als een kind en kiest daarom voor de beste ondersteuning. Voor de service, de kennis en zeker de inzet voor het drukkers- en uitgeversvak is Pumbo echt goed. P.H. Palmbergen, schrijver die de boeken laat drukken en uitgeven bij Pumbo. De auteur van o.a. de serie van negen boeken: "Volg het kompas in de hand van God". www.foodforfreefoundation.nl is de ANBI stichting die alle royalty’s en opbrengsten heeft van de boeken. De auteurs informatie website. "

29-03-2017


( 10/10)

"Uitstekende en vakkundige service, bekroond met een prachtig resultaat. Ik moest op korte termijn 50 boeken gedrukt en ingebonden hebben. De service die ik heb gekregen van Pumbo.nl (dhr. Robert Looman) was voortreffelijk. Hij heeft me uitstekende adviezen gegeven en heeft met mij meegedacht. Vervolgens heeft hij z'n best gedaan om de boeken toch op tijd bij mij bezorgd te krijgen. De boeken zagen er prachtig uit! Kwaliteitswerk. Ik ben zeer tevreden over de ontvangen service en met het resultaat. "

27-03-2017


( 10/10)

"2e keer dat ik voor een persoonlijk en kleinschalig project terecht ben gekomen bij Pumbo. Ook dit keer weer zeer tevreden. Een gemakkelijke en snelle communicatie met het bedrijf en vele mogelijkheden, waaronder dus gedrukte boeken voor persoonlijk gebruik. Wanneer ik weer iets gelijkends nodig heb zal ik hier dan ook zeker terug keren. Zeer tevreden."

23-03-2017


( 8/10)

"Ik heb een stamboom van 640 bladzijden gemaakt Bij Pumbo is het afgedrukt op 115 grams papier en met harde kaft. Pumbo heeft me goed geholpen om tot dit resultaat te komen. Ik ben zeer tevreden en de volgende stamboom laat ik weer bij Pumbo afdrukken. Hermina"

02-03-2017


( 10/10)

Een droom die al jaren had, is nu uitgekomen. En hoe! Mede dankzij de fantastische hulp van het team van Pumbo is mijn boek TWEE ONS GELUK tot stand gekomen. Ik wilde het helemaal goed doen, het liefst perfect. En die missie heeft Pumbo gelukkig ook: een fantastisch mooi product op een professionele manier op de markt brengen. De begeleiding naar die betreffende boekenmarkt is super! Top geregeld! Het snelle, dagelijkse contact is fantastisch, zeker als je nogal ongeduldig en gedreven bent. ;-) Volop lof en dank!

01-03-2017


( 10/10)

"Door mijn is haar levensverhaal op papier gezet. Na het bewerkt te hebben in word en geupload bij Pumbo kreeg ik snel mail met enkele vragen. Na beantwoording is alles vlot afgewikkeld. Binnen 5 dagen was het boekje ontvangen. Prima verzorgt en voldeed aan mijn eisen. Geweldig!!!"

24-02-2017


( 10/10)

"Ik ben heel blij met de ontvangen boeken en de geleverde service om de omslag in het juiste formaat te zetten!"

15-02-2017


( 10/10)

"Mijn eerste, helemaal getekende boek "Letters & tekenen" is uitgegeven door Pumbo. Ik heb totaal geen ervaring en ben zeer tevreden. Door de heldere uitleg op de site en door de hulp tijdens het publicatieproces kon ik mijn boek sneller dan ik dacht op de markt brengen. Vooral de telefonische hulp stel ik zeer op prijs. Korte lijnen en heldere communicatie. De stap om een volgend boek te maken is nu klein, en reeds genomen. "

10-02-2017


( 10/10)

"Hele goede service en hulp gehad via Whatsapp van Pumbo. Elke vraag wilde en kon Pumbo beantwoorden. Het uiteindelijke drukwerk was ook is ook heel blij mee, zelfs een dag eerder kunnen laten verzenden door de persoon waar ik Whatsapp contact mee had. Op tijd voor de deadline dus. Als laatste de prijs, heb heel veel drukkers (stuk of 8) met elkaar vergeleken en Pumbo was de goedkoopste.

30-01-2017


( 9/10)

"Voor de tweede keer een boek via Pumbo laten drukken en wederom weer erg tevreden over de kwaliteit. Oplage 500, 265 pagina's in kleur. We hadden de boeken deze keer vrij snel nodig, maar dit bleek (na overleg) gelukkig geen probleem. Bedankt! "

25-01-2017


( 9.5/10)

"Mijn jeugd herinneringen heb ik op papier gezet en mijn vriend zorgde voor de lay- out. Hierna nam Pumbo de regie in handen.en met veel geduld en een goede begeleiding kwam een fraai boekwerk tot stand. Pumbo top!"

22-01-2017


( 10/10)

"Jarenlang heb ik gewerkt aan een levensverhaal. ik weet niet hoe vaak gecorrigeerd omdat ik toch weer schrijffoutjes tegenkwam. Maar eenmaal tevreden, ging ik in zee bij Pumbo om dit verhaal in boekvorm te gieten. Wanneer je het resultaat nu ziet, ben ik "apetrots" dat dit uit onze handen is gekomen. Die van mij en van Pumbo. Omdat dit een privé verhaal is komt het niet in de boekhandel. Maar het zou er zeker niet misstaan. Een echt boek!"

19-01-2017


( 10/10)

"Prima ondersteunende site, daarbij telkens weer rustige en uitgebreide telefonische ondersteuning. Mooi resultaat boeken zowel hardcover als paperback, tegen een prijs die lager was dan berekend op de site. Zeer tevreden."

30-12-2016


( 10/10)

"Bovengemiddelde service! Uit meerdere ervaringen met de medewerkers blijkt keer op keer dat ze met je meedenken, een extra tandje bijzetten om dingen gedaan te krijgen, meestal dezelfde dag nog antwoord geven, doen wat ze beloven, eerlijk tegen je zijn. Kortom: ditbis helemaal top! "

27-12-2016


( 10/10)

"Ik heb bij Pumbo een boek laten drukken van mijn weblog van tien jaar geleden, toen we een half jaar in China verbleven. Ik ben heel blij met het resultaat. Ze helpen je door het hele proces heen en beantwoorden je vragen snel, persoonlijk en to the point. Ik vind het handig dat je bij hen ook on demand kunt bestellen: ik heb eerst 1 boek besteld en daarna pas een grotere bestelling gedaan. Je kunt dan heel goed kijken of het is wat je had verwacht en wat je er nog aan wilt veranderen. Bij een andere drukker waar ik een offerte had gevraagd kon dat niet. De boeken zien er prachtig uit en zijn echt een mooie herinnering. Ze werden ook prompt bezorgd op de dag dat ik ze graag wilde hebben, dus ook procedureel doen ze wat ze beloven (en dat in de drukke decemberperiode). Niets dan lof voor deze drukker."

23-12-2016


( 9/10)

"Beste Sebastian, De boeken zijn er en ik ben er erg blij mee. Hartelijk dank voor de goede zorgen en ik kom zeker bij jullie terug met een nieuwe opdracht. Jullie site is erg klantvriendelijk en hetzelfde geldt voor jullie. Ik wens jullie fijne kerstdagen en een succesvol 2017. "

23-12-2016


( 10/10)

"Ik heb voor het eerst gebruik gemaakt van de diensten van Pumbo voor een vrijwilligersproject waarbij ik het levensverhaal van een 80-jarige dame tot boekvorm ging verwerken. Yordy en Sebastian konden mij uitstekend adviseren over de vorm en ze hebben zelfs de opmaak van de omslag voor hun rekening genomen. Altijd snel antwoord op mijn mails en zelfs als er even niet de tijd was om uitgebreid te reageren, kreeg ik even een kort berichtje dat een uitgebreider antwoord snel zou volgen. En dat gebeurde ook. Ik ben echt hartstikke goed geholpen en geadviseerd en ik ben heel erg tevreden met het resultaat. Dank, Pumbo! "

19-12-2016


( 9/10)

"Na jarenlange twijfelen en vooral zoeken in het wespennest dat "uitgeven in eigen beheer" heet, heb ik gekozen voor PUMBO. Maar na kiezen duurde het nog meer dan twee jaar voor het eindelijk zover was dat mijn eerste verhalenboek; '' Dag mevrouw Hartenkopje" het levenslicht zag. Veertien dagen geleden viel de proefdruk in de brievenbus. Genieten, volop genieten om voor het eerst mijn verhalen, gedrukt en wel, in handen te mogen houden. Door te kiezen voor POD liggen er nu 250 boeken in huis die de komende weken de weg vinden naar vele lezers. Ook, door de goede adviezen van Robert Loman, die mij bij het hele project geholpen heeft, heb ik besloten voor het totaalplaatje te gaan. Verkoop via boekhandels, bol.com en www.boekenbestellen.nl Een goede weg die past bij wat ik wil. "PUMBO, een echte aanrader." Een goede slogan voor reclame, vind ik. "

17-12-2016


( 10/10)

"Het moet gezegd, alle medewerkers bij PUMBO zijn fantastisch! Enkele namen: Wouter, Yordi, Robert, Bastiaan e.a. Ze zijn vriendelijk, hebben giga veel geduld en gaan echt voor hun werk. Diepe buiging en ik heb de intentie om al mijn volgende boeken bij jullie onderdak te gaan geven. Hele gezellig dagen gewenst voor iedereen, en een spetterend 2017!"

16-12-2016


( 10/10)

"Handige en duidelijke website. Prettig contact met de medewerkers en snelle reacties op mijn vragen. Met als resultaat een heel mooi boek!"

13-12-2016


( 9/10)

"Pumbo denkt graag mee met de klant en ondersteunt daar waar het nodig is. Een uitermate plezierige samenwerking met fantastische service! "

06-12-2016


( 9/10)

"Na lang zoeken vond ik pumbo.nl. Voor mij een ideale website, waar ik met jullie tools zelf aan de slag kon. Robert heeft me uitstekend begeleid, deskundig, niet opdringerig, gemakkelijk bereikbaar. Enige minpuntje was de wat langere levertijd dan voorzien. Ik ben blij met mijn boek: de Roomse pelgrim. "

02-12-2016


( 9.5/10)

"Wij waren op zoek naar een drukker/vormgever voor mijn familiekroniek. Bij PUMBO werden we door een buitengewoon ter zaken kundige Jordi (of Yordi) ontvangen die meteen alle relevante gegevens verstrekte. Ook de bescheiden werk plek maakte een prima indruk. Na enkele andere firma's benaderd te hebben kwamen we al gauw tot de overtuiging dat we bij PUMBO moesten zijn. Wij waren veeleisend en elke verandering van ons werd op een vriendelijke manier zonder problemen aanvaard. Bij de lay-out is geweldig werk verricht door Fabianne Rijkes, een medewerkster van Pumbo. Het eind resultaat is een prachtig boek geworden, nog mooier dan wij gehoopt hadden. Al mijn vrienden die het boek gekregen hebben zijn laaiend enthousiast over de vorm van het boek. Ook de prijs voor zowel voor de lay out als de boeken zelf is buitengewoon schappelijk, het feit dat er altijd nog boeken bijbesteld kunnen worden is een extra bonus. Kortom wij zijn 100 % tevreden en wensen PUMBO veel succes in de toekomst."

14-11-2016


( 10/10)

"Mijn boek is een strijd geworden. Een strijd tussen opgeven en een meesterwerk in mijn handen hebben. Tussen voor de trein springen en jubelen op een hele krantenpagina. Het moest een boek worden van 384 pagina's full-colour. Ik had contact opgenomen met een paar uitgeverijen en ook met Pumbo. Uiteindelijk koos ik na veel wikken en wegen voor laatstgenoemde. Het uiterst ingewikkelde binnenwerk heb ik van A tot Z zelf opgemaakt, met de cover hebben de medewerkers mij geholpen. Met de eerste cover die ze naar me toezonden was ik niet tevreden, met de tweede wel. In het hele proces kreeg ik een verkeerd proefexemplaar door de brievenbus, crashte mijn computer en werd de levertijd met het dubbele aantal weken verhoogd. Ik heb toen duidelijk aangegeven dat dat niet kon. Na overleg is het boek aangepast, waardoor alles wel op tijd aangeleverd kon worden. Maar ja, wat krijg je dan in huis? Spanning en nog eens spanning. Twijfel en nog een twijfel. Mijn levenswerk, mijn kindje. Dinsdag aan het einde van de dag werden de boeken geleverd. Met trillende handen opende ik een doos. Een uur later zat ik nog met het boek in mijn handen. Het is zo zo zo ontzettend mooi geworden. Ondanks die vele tegenslagen van beide kanten en de soms botsende karakters. Ik wil Pumbo hiervoor een hele dikke 10 geven. En dat heb ik in mijn hele leven nog nooit aan iets of iemand gegeven."

09-11-2016


( 10/10)

"Bij Pumbo wordt je prima geholpen bij het maken van je boek"

07-11-2016


( 8/10)

"Ik heb inmiddels tweemaal een boek (een fotoboek en een reisgids, beiden voor eigen gebruik) laten drukken bij Pumbo. De kwaliteit van het drukwerk is goed (uitstekende prijs/kwaliteitverhouding), de keuze aan papiersoorten is reuze en boven alles: de service is uitstekend. De medewerkers van Pumbo staan bij iedere vraag voor je klaar en voorzien je van goede tips om tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat te komen. Een absolute aanrader!"

29-10-2016


( 9/10)

"Mijn tekstbundel bij Pumbo laten drukken. Goed advies, keurige ontwikkeling en meegaand in een prijsdingetje qua verzendkosten. Boek ziet er prima uit. Als je wil weten waar ik het over heb... https://www.youtube.com/watch?v=OZxaQ-LxbsM"

26-10-2016


( 9/10)

"Ik had nog nooit iets gepubliceerd via printen on demand, en had er aanvankelijk mijn bedenkingen bij: ik dacht concessies te moeten doen op allerlei gebieden, gewend als ik ben aan maatwerk. Maar Yordy heeft me kunnen overtuigen van alle mogelijkheden en de kwaliteit, het was fijn om te kunnen overleggen als ik vragen had. Nu het gedrukt is ben ik erg tevreden over het resultaat!"

24-10-2016


( 9.5/10)

"Prima ondersteuning bij het ontwerp van de cover. Snelle en adequate communicatie en opvolging. Aflevering (in Belgie) op de vooraf afgesproken tijd, zij het dat het even leek of er een kink in de kabel was. Over het algemeen zeer conform met wat op de website wordt beweerd. "

20-10-2016


( 8.5/10)

"Ik kan alleen maar zeggen dat ik zeer tevreden ben over de hele procedure, waarmee ik geholpen werd om mijn boek Willens en Wetens te publiceren. De medewerking van Robert en Sebastian was perfect. Zij waren geduldig en zeer behulpzaam. Ook over de aanlevering van de bestelde boeken, de informatie vooraf en de verzending niets dan lof. Ik ben blij en dankbaar dat ik met Pumbo in zee ben gegaan."

19-10-2016


( 10/10)

"In verband met een huwelijksjubileum wilde wij een boek maken met de familie geschiedenis. Vanuit heel de familie moest er input komen om het boek compleet te maken dus we waren erg laat met het aanleveren van het boek bij Pumbo. Maar Pumbo heeft fantastisch mee gedacht over een snelle levering en hun beloofde kwaliteit waar gemaakt. Op woensdagmiddag 15:00u nog een laatste correctie aangeleverd en vrijdagmiddag om 17:00u konden wij 100 mensen blij maken met een prachtig familieboek. Pumbo heeft volledig ontzorgt, goede kwaliteit geleverd en goed meegedacht over aanlevering. voor herhaling vatbaar!"

05-10-2016


( 10/10)

"Mijn boek was bijna af toen ik op zoek ging naar een publicatiewijze die bij mij past. Uiteindelijk kwam ik bij Pumbo terecht. Ik ben ontzettend tevreden over het eindresultaat. De werkwijze wordt helder en duidelijk beschreven en de communicatie is geweldig. Via de chat krijg je direct contact en antwoord of advies op maat. Mijn volgende boek ga ik zeker ook via Pumbo publiceren! Een aanrader!!"

27-09-2016


( 10/10)

"Met veel plezier heb ik een boek laten drukken bij Pumbo. Ik wist niet dat een boek drukken zo simpel kon zijn! Ik heb veel gehad aan alle handige tips op de website en ook aan de hulp van medewerkers. Toen het boek af was en ik verkeerd gepland had, kon Pumbo het drukken versnellen en ervoor zorgen dat het op tijd bij mij in huis zou zijn. En dat zonder extra kosten! Met het eindresultaat ben ik ook heel tevreden dus hartelijk bedankt Pumbo! "

27-09-2016


( 10/10)

"'De Zuster van mijn Moeder' heet mijn boek. Na drie jaar schrijven was de familieroman af. Het gaat over leven en dood, over afscheid nemen, over begrijpen van thema's die in families spelen, over (opnieuw) zin geven aan je leven. Bij een vorig boek, dat ik schreef, werd ik vertroeteld door een redacteur die alles voor me regelde en nu opnieuw zou regelen. Maar juist voordat dit boek af was, overleed hij. Wat verdrietig, maar ook 'wat nu'? Een neef attendeerde me op Pumbo. POD? Ik had er nog nooit van gehoord. Ik werd in een nieuwe wereld gegooid, help, maar geen enkele vraag die ik stelde was te dom, geen enkel antwoord dat ik kreeg was vaag. Het voelde iedere keer meer alsof ik een familielid aan de telefoon of aan de chatlijn had. Robert en Sebastian hadden veel kennis (en geduld) en dachten mee met de vormgeving en marketing van het boek. Zij deden hun taak, ik de mijne, maar we waren verbonden door de passie er iets moois van te maken. Dat is gelukt en daar wil ik hen en alle anderen heel hartelijk voor bedanken."

26-09-2016


( 10/10)

"Na lang overwegen om mijn boek zelf te gaan uitgeven kwam ik algauw bij Pumbo.nl terecht. Ik heb alle ins en outs, tips en trucs die zij op de site hebben staan doorgenomen. Ik heb daar veel van geleerd en toegepast. De medewerkers zijn zeer behulpzaam en reageren met duidelijke antwoorden als je een vraag stelt. Ik ben blij dat ik met Pumbo in zee ben gegaan en hun naam staat dan ook in mijn reeds gepubliceerde boek. Een enorme gemeende dank voor hun genomen moeite. Ik ben uiterst tevreden met het eindresultaat en geef mijn waarderende complimenten aan het gehele team. "

21-09-2016


( 10/10)

"De ondersteuning die ik kreeg van zowel de website als de medewerker was prima. Ik ben er prima uitgekomen en het resultaat is er naar! "

15-09-2016


( 8/10)

Als leek (76 jaren jong) begaf ik mij in het duistere gebied van het fenomeen POD. Na wat speurwerk op het internet en wat pogingen om te begrijpen wat er allemaal passeerde gaf de PUMBO-site mij het Eureka-gevoel. Dat gevoel was juist. Met een groot invoelingsvermogen - gepaard gaande met een grote dosis geduld (ik was een lastige!) hebben de medewerkers Robert en Sebastian zich zodanig ingezet dat ik een handig, aantrekkelijk en toegankelijk product kon presenteren. Langs deze weg: ik had het niet beter kunnen treffen; hulde voor PUMBO.NL

13-09-2016


( 10/10)

"Na goed overleg en een duidelijk advies hebben we een persoonlijk document door Pumbo laten drukken. Wat een prachtig resultaat.! Soms wat vertraging en ging het niet altijd vlekkeloos, maar dan werd het wel heel snel opgelost. Ik zou een volgende document weer door Pumbo laten drukken. "

08-09-2016


( 8/10)

"I just received my book and am very happy with the result! The staff has really been helpful with my questions since I don't read Dutch so overall I am very satisfied with the service!"

27-08-2016


( 10/10)

"Ik heb ondertussen al heel wat toneelstukken, waaronder een verzamelwerk, gepubliceerd en dat is altijd bijzonder goed verlopen: duidelijke richtlijnen, zeer goede communicatie, perfecte steun om uiteindelijk een mooi resultaat te bekomen. Ik ben alvast zeer tevreden."

24-08-2016


( 9/10)

"prima geholpen bij het online publiceren van mijn eerste boek. snelle reactie en kort en duidelijk antwoord op mijn vragen. prima dus"

23-08-2016


( 9/10)

"Op het moment, dat ik dacht ik leg mijn manuscript maar op de plank, kwam de mail van 'Pumbo' binnen 'Wilt u een boek uitgeven?' Wat een uitkomst. De persoonlijk begeleiding, het geduld en het eind resultaat maken 'Pumbo' tot een zeer gewaardeerd, effectief en accuraat bedrijf. Een plezierige ervaring in de meestal moeilijk te benaderende wereld van de boekdrukkunst. "

22-08-2016


( 10/10)

"Alweer een fotoboek laten printen bij Pumbo, en alweer naar volle tevredenheid. Communicatie verloopt goed en vlot en het eindresultaat is weer volgens verwachting. Het feit dat je voor niet-glanzend papier kunt kiezen, dat je een pdf kunt aanleveren en de zeer scherpe prijs maken Pumbo tot mijn favoriete fotoboekenprinter. "

18-08-2016


( 10/10)

"Tijdens alle stappen van het maakproces van mijn magazine, kreeg ik snelle en uitgebreide hulp van een Pumbo medewerker, wat ontzettend fijn was. Hierdoor was de kwaliteit van het product uiteindelijk beter en had ik het op tijd in huis. Heel prettig dat de hulp zo persoonlijk is, er naar je geluisterd wordt en met je wordt meegedacht. "

08-08-2016


( 9/10)

"Een boek maken vind ik erg leuk om te doen. De samenwerking met Pumbo maakt het helemaal fijn. Een format om in te werken kunnen plukken van de site en een fase later het persoonlijk contact met de medewerkers als er vragen zijn over de vormgeving. Ze maken het proces inzichtelijk voor je en nemen je mee naar het eindresultaat. En dat alles in kort tijdbestek en voor een wonderlijk lage prijs."

14-07-2016


( 10/10)

"Het klinkt misschien ongeloofwaardig tussen alle uitmuntende reviews, maar ook ik kan hier niet omheen: de website is heel gebruiksvriendelijk, de prijzen zijn meteen helder en ik kreeg zeer goede hulp van Pumbo bij mijn spoedbestelling. Ook de kwaliteit van het digitaal geprinte boek was erg goed en lijkt gelijkwaardig te zijn aan de grafische kwaliteit van analoge boek druk. "

30-06-2016


( 10/10)

"Waar zal ik eens beginnen? De website is heel duidelijk; er is veel nuttige informatie te vinden en de handleidingen zijn ontzettend helder. De prijzen zijn gunstig. De medewerkers zijn ontzettend behulpzaam. Mijn project had nogal wat haken en ogen, plus een deadline. Niets was de medewerkers te veel en dankzij hun inspanningen is alles goed en tijdig gelukt. De presentatie op boekenbestellen.nl is prachtig. Ik ben blij dat ik voor Pumbo heb gekozen."

28-06-2016


( 10/10)

"Inmiddels ligt het levensboek / verhalen over vroeger al een aantal weken bij de eigenaar/schrijver. Namens hem, mijzelf als vormgever, én vele lezers grote complimenten voor de uitstekende afwerking van het boek. Het ziet er zeer professioneel uit (een écht boek!) en de service was uitmuntend. "

17-06-2016


( 10/10)

"Voor de 2e keer heb ik een boek uitgegeven via Pumbo. En ook deze keer ben ik zeer tevreden over de snelheid, hulp, opmaak van de cover en het meedenken. Toen we erachter kwamen dat er in een aantal exemplaren een inkt vlekje zat, heeft Pumbo actief meegedacht over een oplossing. Kortom, volgende keer weer!"

14-06-2016


( 10/10)

"Ik ben bijzonder verguld met de uitvoering en afwerking van mijn boekje Supplement 2010-2015, en niet minder met de prettige persoonlijke begeleiding om het omslagontwerp uit te voeren en de feedback om de laatste puntjes op de i te zetten. Het bindwerk is beter dan wat ik gemiddeld aantref bij POD uitgaven, de illustraties zijn goed doorgekomen, het gekozen papier is doeltreffend en de typografie is mooi zwart en 'crisp' afgedrukt. "

13-06-2016


( 9.5/10)

"we waren op zoek naar een bedrijf dat voor ons een receptieboek kon drukken voor onze bruiloft. Hierin moesten recepten komen te staan van onze gasten. Na research zijn we bij Pumbo uitgekomen, daar hebben we zeker geen spijt van gehad !! Wat een service hebben zij toch. We konden ons boek in Word aanleveren. Zij waren erg secuur en hebben ons enkele malen geattendeerd op kleine dingen die niet klopte in het boek, zoals een afbeelding die niet in afdrukgebied zat. Na 10 versies hebben zij voor ons de cover gemaakt. Deze was met zorg gemaakt. We hebben gister het boek binnengekregen. We zijn echt super tevreden over de kwaliteit van het boek en het resultaat, het lijkt net professioneel en dat voor die prijs. Ik weet zeker dat we nog vaker terug komen voor een boek te laten maken. "

08-06-2016


( 9.5/10)

"Voor mijn schoolopdracht was ik op zoek naar een goedkope drukkerij die hardcover boekjes kon maken, na lang research en rekenwerk kwam ik bij Pumbo.nl terecht. Mijn verslag is nog mooier geworden dan ik had verwacht, en ik raad iedereen aan om hun drukwerk bij Pumbo.nl te laten doen"

08-06-2016


( 10/10)

"Ik ben uitstekend geholpen met informatie over hoe het boek van mijn dochter gedrukt kon worden. "

07-06-2016


( 9/10)

"Heb zojuist de eerste druk van mijn boek 'Suikermoeder' ontvangen. Exact op de afgesproken datum en prima verzorgd. Pumbo heeft me uitstekend geadviseerd bij de keuze voor afmeting en papiersoort. Contact per mail verliep vlot en duidelijk. Zeker voor herhaling vatbaar! "

02-06-2016


( 9.5/10)

"Binnenkort laat ik mijn derde boekje bij Pumbo drukken. Ik ben super enthousiast over Pumbo, de boeken zien er prachtig uit en ik kreeg alle hulp die ik nodig had om mijn bestanden drukklaar te maken. Het is heel gemakkelijk om met de Pumbo mensen in contact te komen. Er is een live chat dienst en ze zijn te mailen en te bellen. Voor een van mijn boeken had ik een grafisch vormgever ingeschakeld en ook deze man heeft goed met Pumbo kunnen overleggen. Ook hij is super enthousiast over de uitvoering van de boeken. Prijs/kwaliteit verhouding is echt top bij Pumbo. Bovendien is Pumbo naast super vriendelijk en behulpzaam, ook supersnel bij het uitvoeren van de opdrachten. Bij mij zaten er feestdagen tussen het plaatsen van de bestelling en de bezorging ervan, zowel met pasen als met pinksteren, maar deze hebben nauwelijks vertraging opgeleverd. Iedereen die mijn boekjes ziet is verbaasd over de prachtige uitvoering in eigen beheer die Pumbo mogelijk maakt. "

30-05-2016


( 10/10)

"Mijn eerste boekje (paperback) besteld en ben zeer tevreden. Het boekje ziet er boven verwachting geweldig professioneel uit. Toch een klein minpuntje: ik kan niet zo gemakkelijk alles op de internet site vinden. Maar na telefonisch contact is het 2e boekje weer besteld. Ik werd zeer vriendelijk geholpen en kijk vol verwachting uit naar de (snelle) bezorging!"

30-05-2016


( 8/10)

"Pumbo heeft me bijzonder goed geholpen met zowel het samenstellen als het leveren van het boek. Aangeleverde bestanden werden goed verbeterd, en het resultaat is erg mooi geworden. Grote lof ook voor de leveringssnelheid, ondanks dat ik laat was met bestellen, was het boek mooi op tijd binnen. Hulde!"

22-05-2016


( 9.5/10)

"Puntgaaf resultaat: een boekje met twee voorkanten. Uitstekende begeleiding bij het complexe voorwerk."

20-05-2016


( 10/10)

"Ik heb de samenwerking met Pumbo als bijzonder positief ervaren. Er werd goed meegedacht als ik vragen had, echt maatwerk. Klantvriendelijk en behulpzaam aan de telefoon en per mail. Compleet serviceaanbod. Heel hartelijk bedankt! "

18-05-2016


( 9.5/10)

"Het was even zoeken voor mijn speciale project eer ik bij PUMBO terecht kwam. Maar het overtrof mijn stoutste verwachtingen. Ik heb een boek geschreven over mijn stamboom. Daar horen (oude) foto's en aktes bij. Ook moest het boek in een speciaal formaat worden vervaardigd. Dat alles was geen probleem: niet alleen via de website kreeg ik veel antwoorden, maar ook de persoonlijke begeleiding was prima (en snel bovendien). Ik werd geholpen door Sebastian Everaars, die mij ook nog eens hielp bij de cover van het boek, zodat die er optimaal uit kwam te zien. De prijs-kwaliteitverhouding is bovendien uitstekend: Het boek ziet er, ondanks enkele slechte foto's, fantastisch uit, voor een hele schappelijke prijs. PUMBO is een echte aanrader dus. Voor iedere beginnende en gevorderde schrijver: zoek niet langer en ga naar PUMBO!"

17-05-2016


( 10/10)

"Pumbo heeft mijn prima geholpen bij het uitgeven van mijn eerste boek "Weg van mijn Hart". Als volkomen leek op het gebied van schrijven en uitgeven gaven ze snel en duidelijk antwoord op al mijn vragen. Ze gaven bovendien gevraagd en ongevraagd advies over het hele proces. Het was mij snel duidelijk dat deze groep mensen een passie heeft voor hun vak en betrokken is bij hun klanten. Een prima bedrijf met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik ga in de toekomst vaker van hun diensten gebruik maken. Als je nog twijfelt over een boek, gewoon met deze mensen in zee gaan."

06-05-2016


( 9.5/10)

"Eerste keer een boek gemaakt en zeer trots op het resultaat! Was me niet gelukt zonder de geweldige begeleiding die ik heb gekregen en de service die pumbo biedt! Zeer zeker een aanrader!"

29-04-2016


( 10/10)

"Voor de tweede keer hier een boek laten drukken. Super tevreden, vriendelijk personeel en wat mij heel erg heeft geholpen was de goede en snelle service op allerlij manieren kan er contact opgenomen worden , handig!!!! "

21-04-2016


( 10/10)

"Uitstekende klantenservice! Je wordt stap voor stap begeleidt door het gehele proces. De website is gebruiksvriendelijk en helder. Op de website kan je alles vinden wat je nodig hebt om jouw boek vorm te kunnen geven. Wanneer je belt met vragen, worden jouw vragen met veel geduld en duidelijk uitgelegd. Dankzij PUMBO is de drempel voor mij om mijn boek te publiceren significant verlaagd!"

20-04-2016


( 9.5/10)

"Uitstekende service! Je wordt zeer goed op de hoogte gebracht. Daarnaast is het resultaat van de boeken ook prima. Pumbo is zeker aan te bevelen. Een eerlijk en betrouwbaar bedrijf met vriendelijk personeel!"

14-04-2016


( 9.5/10)

"Na het in een document opnemen van foto's en beschrijvingen van een deel van mijn verzameling (modeltreinen) kwam het idee om er een print van te laten maken. Via google kwam ik toevallig bij PUMBO en daar heb ik geen spijt van. Het resultaat is prachtig volgens iedereen die het ziet (ik heb ondertussen 2 documenten van delen van mijn verzameling gemaakt en een derde komt eraan; een mooie serie in de boekenkast). Sebastian helpt geweldig en vlot met tips en heeft een mooie omslag vorm gegeven. Toch geen 10; de Verwachte verzenddatum vanuit de drukkerij blijkt soms te optimistisch. "

07-04-2016


( 9.5/10)

"Acht redenen waarom het prettig samenwerken is met Pumbo: 1. Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke site 2. Transparante prijsstelling 3. Veel mogelijkheden tot maatwerk rond drukken en uitgeven 4. Flexibel, als sneller leveren moet, dan kan dat! 5. Klantvriendelijk: reageren snel om geüploade bestanden en mails. ook telefonisch goed bereikbaar. 6. Geen 'uurtje-factuurtje' mentaliteit. Even wat extra's doen kost niet meteen geld 7. Leveren kwaliteit: kijken ook zelf kritisch naar de bestanden en geven goede feed back 8. Leveren kwaliteit: boeken (hard cover) zien er mooi uit!"

23-03-2016


( 10/10)

"Ik wil graag Sebastian Everaars hartelijk bedanken voor zijn hulp bij het uitgeven van mijn biografie "Herinneringen aan een hogedrukpan" ben prettig geholpen, daar het mijn eerste boek is dat ik uitgeef. Ik zou iedereen Pumbo willen aanraden, als ze een boek willen uitgeven."

17-03-2016


( 9/10)

"Ik ben buitengewoon tevreden over de distributie van mijn boek via Pumbo / Boekenbestellen.nl. Niet alleen omdat het mij als schrijver en uitgever per boek veel meer oplevert dan bij andere online aanbieders, maar ook door de keurige en snelle afhandeling en de uitermate vriendelijke flexibiliteit. De beheersite werkt zeer inzichtelijk en overzichtelijk. De boekverkoop is duidelijk gedacht vanuit de schrijver. Mede dankzij Pumbo kan ik na een maand verkoop al overgaan tot herdruk."

16-03-2016


( 10/10)

"Zelf een boek uitgeven en in een oplage van 1500 exemplaren afdrukken, is geen makkelijke en evidente zaak, denk je vooraf. Na mijn ervaringen met Pumbo ben ik echter van idee veranderd. Heel vlotte, aangename, correcte samenwerking dat binnen een kort tijdsbestek heeft geleid tot een mooi resultaat. Pumbo staat voor mijn voor een 'no-nonsense, eenvoudige, degelijke, vriendelijke service'!"

14-03-2016


( 9/10)

"Mooi resultaat met de digitale print van mijn herinneringsboeken. Goede ondersteuning, per mail en telefonisch, en de tip om eerst 1 exemplaar te laten printen was een juiste. Zo konden de foutjes er nog uitgehaald worden en de puntjes op de i gezet worden. Een goede prijs-kwaltieit verhouding en persoonlijke service!"

14-03-2016


( 8.5/10)

"Een kleine oplage (6 stuks paperback) besteld, en zeer tevreden over het resultaat. De duidelijke instructies voor oplevering van documenten is heel handig. De mix tussen amateur- en professionele instructies loopt wel door elkaar, en spreekt elkaar dan soms tegen. Dat is echter opgeklaard met een half minuutje aan de telefoon. Bij de levering ging iets mis, maar dat is heel persoonlijk, snel, en adequaat opgelost, inclusief nazorg. De boekjes zagen er uitstekend uit. Ook de prijs is, zeker gezien het goede persoonlijke contact, heel erg goed vergeleken met concurrenten."

24-02-2016


( 8/10)

"Zeer tevreden met de hulp van Pumbo om het eindresultaat te halen dat ik voor ogen had. Andere partij bood weinig flexibiliteit waardoor ik besloot om met Pumbo in zee te gaan. De website is zeer goed en helder! Een voorbeeld voor velen hoe je informatie duidelijk kunt communiceren. Dank voor je hulp Sebastian, zeer gewaardeerd! Ik zou Pumbo zeker aanbevelen!"

19-02-2016


( 10/10)

Ik heb 5 verschillende boekjes opnieuw laten drukken omdat er nog grammatikale foutjes inzaten. Na wat nazoeken ben ik op Pumbo uitgekomen ook vanwege de prijs. Het heeft wat voeten in aarde gehad omdat ik bijzonder kritisch ben en de kaften een probleem was. Maar met het geduld van Sebastian en Yordy die hier perfect bij geholpen hebben, is het toch tot een mooi eindresultaat gekomen. Een aanrader voor iedereen die een boek wil laten drukken.

18-02-2016


( 10/10)

"Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met het Pumbo team. Actief, correct en vriendelijk"

15-02-2016


( 10/10)

"Gisteren de eerste exemplaren van het boek ontvangen. Dit was best wel spannend, want hoe laat je een boek drukken en hoe wordt de cover. Maar door de geweldige ondersteuning van Pumbo t.w. Jordy Spoor die zowel telefonisch als via de mail altijd meedacht is het resultaat prachtig geworden. Hiervoor mijn hartelijke dank"

13-02-2016


( 10/10)

"Ik heb deze week mijn eerste boek uitgegeven. Een spannend maar tegelijkertijd ook een mooi persoonlijk moment, om na al het werk wat er in gestoken zit, je eigen boek vast te kunnen houden. Er komt veel bij kijken, er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open. Maar dankzij Pumbo is het heel voorspoedig gegaan. Duidelijke informatie over de opmaak, het centraal boekhuis en alles wat je nog meer wilt weten. Het boek ziet er goed uit. De cover is haarscherp gedrukt, waardoor de kleuren precies zo overkomen, als de bedoeling was. Goede en snelle reacties over de mail. Dus een echte aanrader voor iedereen die zijn eigen boek wil uitgeven en meer."

12-02-2016


( 9/10)

"Gister kwam een vrachtwagen duizend boeken afleveren. Deze boeken heb ik laten drukken bij Pumbo. Vanaf het eerste contact tot de aflevering van de boeken is de samenwerking met Pumbo zeer vlot, efficiënt en prettig verlopen. Ik heb geen ervaring met het uitgeven van een boek en Pumbo heeft mij goed begeleid bij het opzetten van het binnenwerk en het creëren van de omslag. Kleine foutjes die ik over het hoofd zag, werden wel gezien door Pumbo. Het resultaat is een boek dat er professioneel, strak en verzorgt uitziet. Pumbo, hartelijk dank voor het realiseren van mijn boek!"

10-02-2016


( 9.5/10)

"Slechts één boek wilde ik drukken. Desondanks werd ik uitstekend geholpen; er werd erg goed meegedacht (zelfs met tips om het nóg goedkoper te maken). Open, snel, vriendelijk, deskundig, geduldig. Het boek is goed verpakt bezorgd en ziet er prachtig uit. En dat allemaal voor een uiterst lage prijs."

09-02-2016


( 9.5/10)

"Ik ben erg tevreden met de service van Pumbo.nl en zou het iedereen aanraden met Pumbo.nl te werken! Snel antwoord, er wordt mee gedacht, goed uitgelegd, men is zeer klantvriendelijk, redelijke prijs, en niet te vergeten... Men levert een mooi resultaat. Pumbo, bedankt!"

05-02-2016


( 9/10)

"In de afgelopen maanden heb ik een aantal boeken voor klanten laten drukken via Pumbo. Enkele titels zijn bij het Centraal Boekhuis aangemeld en inmiddels verkrijgbaar in de boekhandel. Het drukwerk is van uitstekende kwaliteit, ook mijn klanten zijn er heel tevreden over. Het beschikbaar stellen voor verkoop in de boekhandel verloopt snel en bij elke verkoop ontvang ik meteen een mail. Bij alles communiceren de Pumbo medewerkers helder en vlot. Het grote voordeel van deze manier van printing on demand uitgeven is voor mijn klanten dat er geen voorraad nodig is en dat het boek desgewenst overal verkrijgbaar is. Een uitstekend adres voor deze manier van boeken uitgeven!"

01-02-2016


( 9/10)

"Pumbo is een bijzonder klantvriendelijk bedrijf. Mijn ervaring is, dat verreweg de meeste mailtjes dezelfde dag nog worden beantwoord, maar in ieder geval binnen 24 uur. Telefoontjes worden ter zake kundig en correct afgehandeld. Wanneer ze in gesprek zijn, kun je je nummer achterlaten. Je wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. Ook de administratieve afwikkeling van de boekenverkoop verloopt zeer correct. Zodra er een boek verkocht is, ontvang je een mailtje en wordt het bedrag bijgeschreven. Ik heb niets dan lof voor dit bedrijf. Echt een aanrader! Henk Warning"

25-01-2016


( 10/10)

"Mijn ervaring met PUMBO is zeer positief. Op een professionele manier ben ik begeleid in het uitgeven van mijn boek. De website was voor mij overzichtelijk en duidelijk. De communicatie vond prima plaats per mail en daar waar nodig telefonisch. Prettige medewerkers. Het enige aandachtpuntje voor mij was dat bij verzending via POSTNL naar mijn adres de track en trace code niet telefonisch of per mail naar mij was gecommuniceerd. Een telefoontje van mijn kant en het was opgelost! "

22-01-2016


( 8.5/10)

"Zowel de toegankelijke site als het persoonlijke contact, telefonisch en via mail heb ik als bijzonder prettig ervaren: vlot, duidelijk en behulpzaam. En niet onbelangrijk: het heeft geleid tot een product waarmee ik ontzettend blij ben. De thriller Geier, zoals-ie er nu uitziet: precies zoals ik het durfde te hopen. Een 10 deel ik alleen uit aan buitenaardse prestaties, dus die 9,5 is op zijn plaats. "

18-01-2016


( 9.5/10)

"Zeer goed geholpen en prettig en snel e-mail contact. Ik kan het zeker aanraden!"

15-01-2016


( 9/10)

"Zeer tevreden over Pumbo na het maken van één exemplaar. Onduidelijkheden van mijn kant waren via mail bespreekbaar en snel oplosbaar. Snelle levering en goede kwaliteit. "

13-01-2016


( 9/10)

"Mijn ervaringen met Pumbo zijn zeer positief. De website en informatie is duidelijk en overzichtelijk, net zoals het beheer. Bij vragen krijg ik altijd snel een reactie en de medewerkers denken met me mee. Heel fijn!"

12-01-2016


( 9/10)

"Mijn ervaringen met PUMBO zijn zeer positief. Vriendelijk, behulpzaam en klantgericht hebben ze mij ondersteund in het proces van drukken en uitgeven. Dank zij hun voortreffelijke hulp heb ik mijn Handboek Inschrijven op aanbestedingen succesvol kunnen uitgeven. Als je boek verkocht is (via Centraal Boekhuis of managementboek of rechtstreeks via hun site) krijg je de volgende ochtend daarover van PUMBO een mail. Zo weet je hoe het staat met je verkopen, wanneer er veel verkocht worden en wanneer weinig. Kortom, ik ben een zeer tevreden klant! "

06-01-2016


( 10/10)

"De communicatie van de verwerking ging niet helemaal vlekkeloos, maar het resultaat was een mooi boek! De ontvanger was er erg blij mee. Zag er goed uit."

29-12-2015


( 7/10)

"Voordat ik bij Pumbo kwam had ik een eerste beginnetje gemaakt bij een andere uitgever. Hun instructies vond ik nogal ingewikkeld en ben toen naar Pumbo overgestapt. Hun stappenmodel is veel toegankelijker en zelfs daar waar ik als digibeet er onhandig mee omging werd het in persoonlijk contact via mail snel en gemakkelijk opgelost. Fijn dus. Gewoon goede service en dus is Pumbo een aanrader,"

22-12-2015


( 9/10)

"Ik heb voor Pumbo gekozen vanwege de uitstekende reviews - en ik werd zeker niet teleurgesteld. De medewerkers van Pumbo reageren snel op vragen en denken proactief mee over oplossingen. Op die manier hebben ze de publicatie van mijn boek prima begeleid. Hartelijk dank, Pumbo!"

22-12-2015


( 9/10)

"Een superservice en echt begrip voor de consument, met een fijn contact. Ik heb overlegd over mijn wensen en deze zijn meer dan compleet uitgevoerd. Kortom super tevreden! "

18-12-2015


( 9/10)

"Voor wie zelf de vormgeving van zijn of haar boek kan/wil verzorgen, en daarvoor geen templates/sjablonen nodig heeft, is Pumbo de beste keus. Je bent dan namelijk niet afhankelijk van een kleine selectie standaardformaten en je kunt ook kiezen uit meerdere papiersoorten. Prettig was de hulp per e-mail met het correct aanleveren van de pdf's voor binnenwerk en omslag. "

18-12-2015


( 9/10)

"Heldere en duidelijke website, erg goed geholpen en daarnaast is ons boek ook nog eens heel erg goed gedrukt en gebonden! Echt een goede prijs-kwaliteits verhouding! De kwaliteit van het drukwerk is zelfs bovenverwachting en op het door ons gekozen papier komen de foto's ook erg goed uit. Ik moet er wel bij zeggen dat we zelf ook veel energie gestoken hebben in de bewerking van de beelden, maar dat is dus de moeite waard geweest. Kortom mocht er weer eens een boek op ons pad komen dan weet ik PUMBO te vinden! Boek: 120 grams HVO wit, hardcover, 176 pagina's."

13-12-2015


( 8.5/10)

"Ik heb nu twee levensboeken in kleine oplagen laten drukken bij PUMBO. Eén in A4 formaat en de andere als paperback (227 bladzijden). En steeds tot volle tevredenheid. De website geeft duidelijke informatie over de mogelijkheden en de diverse stappen om tot het goede boek te komen. Wat ik ook belangrijk vind, is dat je vooraf helder kunt nagaan wat de uiteindelijke prijs per boek zal zijn. Dat is handig om aan degene voor wie je het boek maakt voor te leggen. Ik ben wat ouder en een tikkie digibeet, maar dat is geen probleem, want via telefoon of mail is er geweldige ondersteuning door steeds dezelfde persoon. Het uiteindelijke resultaat ziet er prachtig uit. Kortom: ik ben en blijf een fan van PUMBO."

10-12-2015


( 10/10)

"Vanaf het eerste contact tot het in handen houden van je eigen boek: alles verliep even soepel en duidelijk. Dat is een heel prettig gevoel, het schrijven van een boek is immers als spannend genoeg. Ook de prijs/kwaliteit verhouding is prima in orde. Uitgeven in eigen beheer is bij Pumbo echt een fluitje van een cent. Ook mijn volgende boek zal dus zeker weer via Pumbo verschijnen. "

09-12-2015


( 9/10)

"Wij hebben op een prettige manier kunnen samenwerken met Pumbo. Wat wij bijzonder op prijs hebben gesteld is de pro-actieve houding en het belangstellende contact dat regelmatig werd gezocht. Goede controle op aangeleverde materialen en korte lijnen. Warm aanbevolen! Stichting Theater 't Kapelletje, Rotterdam"

02-12-2015


( 9/10)

"Nog nooit een review geschreven en waarom nu wel? Omdat Pumbo verdomd GOED is en ik dat wil laten weten aan hen die nog twijfels hebben. De lijnen zijn kort en men komt na wat ze beloven, beter dan een grote drukkerij in Tilburg die het word document helemaal afkraakte en ik het maar “eventjes” in InDesign moest opmaken. Net of iedereen dat zomaar op zijn pc heeft staan en er zomaar mee kan werken……… Dan is het een verademing als er met je mee gewerkt wordt en tot op letter en komma niveau met je mee gedacht. "

01-12-2015


( 10/10)

"Perfect geholpen! Vriendelijk, hulpvaardig en zeer professioneel."

27-11-2015


( 10/10)

"Pumbo heeft mij uitstekend door het gehele order proces begeleid. Naast de goede begeleiding hebben ze ook zonder problemen de formaten en kwaliteit van mijn bestanden gewijzigd. Toen we erachter kwamen dat mijn (krappe) gevraagde leverdatum in gevaar kwam, hebben ze het pakket per express koerier verstuurd. Kortom; super service!"

23-11-2015


( 10/10)

"I am very satisfied with the service and support from Pumbo. The staff were extremely helpful, and the process was very quick. I will definitely turn to Pumbo again in the future when I need something printed."

23-11-2015


( 10/10)

Het schrijven van een boek is een ding, maar het uitgeven iets heel anders....Nadat mijn boek Glen Cottage voltooid was, ben ik door Pumbo ( o.a. Sebastian en Robert) fantastisch geholpen hiermee. Ook toen er iets mis dreigde te gaan met het drukken van de cover, is dit probleemloos opgelost. Het boekmarketingwebinar van Yordy was bijzonder interessant en heeft me goede tips gegeven! De laagdrempeligheid, goede adviezen en service toont een jong, dynamisch, nieuwetijds bedrijf, waar ik ook in de toekomst graag mee blijf samenwerken.

18-11-2015


( 10/10)

"Ik ben fantastisch geholpen door de jonges van Pumbo bij de totstandkoming van de Happy Manager. Ze hebben me stap voor stap met eindeloos geduld door alle stappen van het proces geholpen. Ik kreeg heel snel antwoord op al mijn vragen. Mijn wijzigingen werden direct verwerkt. Kortom, ik ben heel erg tevreden."

16-11-2015


( 9.5/10)

"Een boek schrijven kost veel tijd en energie. Als hij dan een keer klaar is, wil je hem met een gerust hart achter laten bij een uitgever die alles verder voor je regelt. Dat is best spannend want je hebt vanaf dat moment geen enkele grip meer op het proces en je moet maar rustig gaan zitten afwachten. Mijn boek "door de ogen van de hond" was uiteindelijk klaar, dus ben ik op zoek gegaan naar een uitgever. Ik wilde geen enkel concessie doen aan kwaliteit en ben, na lang wikken en wegen, uitgekomen bij een uitgever die net als ik, kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Dat is Pumbo geworden. Van die beslissing heb ik geen moment spijt gehad. Alle afspraken worden tot op de komma na gekomen en ze voeren, voor het uiteindelijke drukken, nog een laatste screening toe. Dit heeft mij een misdruk gescheeld! De vormgever had zich een paar millimeter vergist, waardoor deze druk waardeloos geworden zou zijn. Dankzij de mensen van Pumbo werd dit gesignaleerd en gecorrigeerd. Al met al geen misdruk en dat scheelde me bijna € 9000,-! Wat ik verder bijzonder prettig vind is de service ten aanzien van de verkopen. iedere ochtend krijg ik een overzicht van het aantal verkochte exemplaren en op mijn pc of telefoon, zie ik welk saldo mijn verkopen hebben opgeleverd. Een druk op de knop en in no time staat het op je rekening. Alle zorg en toewijding die je geeft aan jouw boek, vertaalt zich bij Pumbo met zorg en toewijding tijdens het uitgeven. "

04-11-2015


( 10/10)

"Ik ben erg tevreden over mijn samenwerking met Pumbo. Het uitgeven van mijn eerste boek was ongelofelijk spannend. Een project waar ik jaren aan heb gewerkt werd tastbaar en moest ik uit handen geven. Er kwam behoorlijk wat kijken bij het drukklaar maken en het uiteindelijke drukken, al mijn vragen en zorgen kon ik kwijt bij Pumbo en ik ontving snel reactie. Mijn boekverkoop gaat nog steeds via Pumbo en ik ben tevreden over de communicatie en de samenwerking. Kortom, wilt u uw eigen boek uitgeven? Dan raad ik u zeker Pumbo aan!"

31-10-2015


( 9/10)

"Pumbo scoort opmerkelijk hoog in de reviews. Verhalen over ‘meer van hetzelfde’. Hoe komt dat? Wat is hun grote geheim? Wat is de kern? Wat is hun verborgen kracht? Hoezo, juist PUMBO? Na 30 jaar zelfonderzoek, begeleid ik ruim 15 jaar belangstellenden bij ‘Bewustwording & Verandering’ en publiceerde ik - met behulp van Pumbo - recent mijn boek ‘Innerlijke Bereidheid’. ‘Wie ben ik echt? Waarvoor ben ik geboren? Wat is het doel van mijn leven? Is het waar, wat ik waarneem? Wat is mijn allerdiepste wens?’ In dit rijke boek schrijf ik ergens: ‘Je wachtkamer zit vol, te wachten tot je naar buiten komt met je diamant’. Mijn cursisten keken mij lachend aan. Iemand zei: ‘Ik, een wachtkamer die vol is en op mijn diamant wacht?’ En ik antwoordde: ‘Ja, jullie zijn mijn wachtkamer en ik laat jullie mijn diamant zien’. Wonderen bestaan, als we ervoor gaan. Maar wat is die diamant, het geheim, de kern en die verborgen kracht, achter de dienstbaarheid van PUMBO, mijn praktijk en ‘Innerlijke Bereidheid’? Je wilt het vast weten, maar wat heb je er voor over? Geef de hongerige geen vis, maar leer hem vissen. Koop en lees het boek ‘Innerlijke Bereidheid’, de autobiografie en grondbeginselen van ‘Bewustwording & Verandering’ en er gaat een wereld voor je open. Jouw diamant! Als je het serieus neemt, heb je veel geluk in je leven. Zie: www.innerlijkebereidheid.nl"

28-10-2015


( 10/10)

"Ter gelegenheid van een huwelijk hebben we 2 zelf ontworpen reisgidsen bestelt. Erg fijn dat we direct telefonisch met Pumbo konden schakelen, voor advies m.b.t. marges en formaat van de cover, ed. De deadline was nogal krap, het pakketje bleek 2 dagen voor het feest in de verkeerde verzendbak terecht te zijn gekomen en was dus niet op tijd bezorgd. Ze hebben dit erg netjes opgelost, door een snelkoerier nog op de ochtend van de bruiloft te laten langskomen. Kortom: zeer tevreden over de service!"

22-10-2015


( 9/10)

"Bij het vertalen en bewerken van het prachtige boek van Kim Cameron over Positief Leiderschap in de praktijk, bleek weer dat dat een tijdrovend werk is. Je bent blij als die klus af is, maar dan begint het maakproces eigenlijk pas, want het het boek is dan wel vertaald, maar nog lang niet gedrukt en het is (eigen schuld of overmacht) al vijf voor twaalf geweest. We namen eind augustus contact op met Pumbo (vanwege goede ervaringen met het drukken van het eerste boek van Kim Cameron), met de mededeling dat we haast hadden (het boek wordt in november op een congres besproken). Vervolgens zijn we werkelijk voortreffelijk geholpen en bijgestaan door de medewerkers van Pumbo (m.n. Robert Loman en Yordy Spoor). Ze hebben geholpen met het verkrijgen van het ISBN-nummer, het ontwerp van de cover, het vaststellen van de kwaliteiten van het boek (papier, kleur, kaft) en niet te vergeten het snel drukken van het boek, zodat we voorafgaand aan het congres bespreekexemplaren naar de sprekers konden sturen. Yordy, Robert, mede namens Wil Foppen (mede-vertaler/bewerker), tot het volgende boek. Dank. Dr. Ir. Aldert P. Dreimüller "

19-10-2015


( 10/10)

"Prima informatie en service! De website hielp me stap voor stap bij het maken van de lay-out van mijn boek. Vooral ook dank aan Sebastian voor de snelle ractie op mijn vragen. "

18-10-2015


( 9.5/10)

"Voor alle aspirant schrijvers daarbuiten... Pumbo heeft mij enorm geholpen en een ontzettend groot aandeel gehad in de succesvolle release van mijn nieuwste boek The Outerweb. Na anderhalf jaar research en 3,5 jaar schrijven aan dat werk, wilde ik eens buiten om de normale uitgevers gaan en het geheel in eigen hand krijgen. Pumbo was eigenlijk de enige in Nederland die mij de tools daarvoor gaf. En met succes! Absoluut aan te raden! "

12-10-2015


( 9/10)

"Ik heb Pumbo als zeer deskundig en attent ervaren. En heel servicegericht, toen het even fout ging. Met een prima boekje als resultaat. "

05-10-2015


( 9/10)

"De dienstverlening van Pumbo is over de hele lijn voorbeeldig. De voorbereiding van het drukwerk, de perfecte uitvoering hiervan en de verzorgde levering verlopen probleemloos. Aanbevolen voor snel en kwaliteitsvol drukwerk!"

30-09-2015


( 10/10)

"Ik heb een pocket formaat laten drukken van de verhaaltjes/anekdotes die mijn man altijd plaatst op facebook, dit als verrassing voor zijn 50e verjaardag!! Met heel veel hulp en geduld van de medewerkers van Pumbo, want ik ben er totaal niet handig in, maar ze hebben me geweldig geholpen...CHAPEAU@!!!!!"

28-09-2015


( 10/10)

"Voor een boekje over 1200 jaar Hoog Soeren, had ik Pumbo.nl benaderd. Inmiddels is het boekje gedrukt en uitgegeven. Ik ben zeer tevreden over de bijdrage van Pumbo.nl aan mijn boek. Op de website kun je heel duidelijk allerlei handleidingen vinden over de opmaak van een boek, maar ook over hoe je bijvoorbeeld een ISBN-nummer moet realiseren. Telefonisch heb ik diverse malen contact gehad met Pumbo en dat was altijd heel duidelijk en prettig. Mijn proefexemplaar zag er goed uit, maar vooral het eindproduct was dik in orde. De levering was, hoewel krap gepland, ruim op tijd aanwezig. Ik ben een tevreden klant."

26-08-2015


( 10/10)

"Onze eerste kennismaking met PUMBO is meer dan goed te noemen. De medewerkers zijn zeer deskundig en vriendelijk. Het hele proces via de website was duidelijk, een verademing, geen enkele keer verwarrend. Wij werden goed op de hoogte gehouden van de bestelstatus en het eindproduct, een rijmenbundel, is heel mooi geworden. Een aanrader voor een ieder die POD wenst."

26-08-2015


( 9/10)

"Enkele weken geleden ontving ik mijn derde boek. Ook dit exemplaar ziet er prima uit met dank aan Sebastian Everaars voor al zijn hulp. "

24-08-2015


( 10/10)

"Ik heb al meerdere malen mijn boeken laten drukken bij Pumbo. De service is erg persoonlijk wat hem zo enorm goed maakt. Er wordt een stapje extra gedaan door medewerkers die ik als klant er kan waarderen. Als voorbeeld, ik moest een thesis laten drukken, en zonder er om te vragen werd het druk proces versneld en kreeg ik een mail om te checken of ik de boeken al had ontvangen. Dit zijn va die kleine dingen waarmee een bedrijf als Pumbo zich onderscheid van andere bedrijven. Een dikke pluim voor Pumbo! keep up the good work!"

22-08-2015


( 10/10)

"Het was voor mij de eerste keer om een boek als verjaardagscadeau te laten drukken en ik vind dat ik goed geholpen werd met de vragen die ik had. Ik was erg tevreden over het mail verkeer met de medewerker en het uiteindelijke resultaat dat in mijn brievenbus lag. "

17-08-2015


( 8.5/10)

"Wij hebben ons jaarboek "The Good Old - jaaroverzicht VVV 2014|2015" laten drukken door Pumbo, en zijn daarover heel erg tevreden. Het contact is vanaf het begin af aan heel erg soepel geweest. Op elke mail kwam een snelle reactie, alle afspraken zijn nagekomen en het boek werd zelfs een dag eerder dan de afgesproken datum afgeleverd, in de kwaliteit zoals die vooraf was besproken. Alleen maar complimenten voor Pumbo en Robert; het is een absoluut betrouwbare partner voor het laten drukken van een boek."

03-08-2015


( 9/10)

"Ik ben zeer tevreden over de manier waarop Pumbo, in de persoon van Robert Loman, mij heeft geholpen bij het vormgeven en laten drukken van mijn bundel 'Stellenbossche stukkies'. De communicatie per email verliep altijd heel vlot en efficiënt. In alle opzichten is en compliment aan Pumbo op zijn plaats."

30-07-2015


( 9/10)

"Geweldige support bij het voorbereiden van het drukwerk en het publiceren. Het drukwerk (offset oplage) ziet er goed uit. De kleurillustraties zien er mooi uit."

15-07-2015


( 9/10)

"Ik ben erg onder de indruk van het resultaat van mijn boekwerkje die door Pumbo is geleverd. Tijdens dit proces hebben de mensen van Pumbo hebben mij goed en vooral snel geholpen met allerlei vragen die ik had. Chapeau!! Jammer dat de drukker mij niet het juiste boek toestuurde maar gelukkig was dat binnen een dag weer opgelost. "

10-07-2015


( 9.5/10)

"Vriendelijke service en zeer bereidwillig. Echter de eerste proefdruk raakte kwijt in de post. De boekpresentatie moest worden geannuleerd omdat men de bestelling vergeten was te verwerken."

07-07-2015


( 6/10)

"Zeer goede service, snelle en duidelijke communicatie via e-mail en een ontzettend mooi resultaat!"

03-07-2015


( 10/10)

"Bij het zoeken naar bedrijven die het publiceren van mijn zelfgemaakt reisboek met veel tekst en foto's moegelijk maken koos ik voor Pumbo om de volgende redenen: 1. een transparante opzet van de website 2,. het snel kunnen stellen van vragen en ontvangen van antwoorden via het op de website genoemde telefoonnummer 3. De kwaliteit van afdrukken van de door mij aangeleverde foto's. 4. De gunstige rpijs."

30-06-2015


( 9/10)

"Het laten drukken van een boek was voor mij een geheel nieuwe ervaring. Zonder de professionele begeleiding van Pumbo was dit zeker niet gelukt. Het resultaat is er naar. Zeer aanbevolen !"

25-06-2015


( 9.5/10)

"Ik ben onwijs tevreden over Pumbo. Ik heb er mijn scriptie laten drukken. Pumbo heeft onwijs snelle service, er staat altijd iemand voor je klaar. Toen er een probleempje opkwam hebben ze dat onwijs goed en snel geregeld om precies op tijd (volgens wens) mijn scriptie te kunnen leveren! Robert heeft mij erg goed geholpen, Pumbo is een aanrader!"

24-06-2015


( 10/10)

"Jullie site ziet er prima verzorgd uit en relevante info is heel makkelijk te vinden. Ik ben zeer tevreden over jullie aanpak en persoonlijke betrokkenheid. Jullie zijn prima te bereiken en op vragen / opmerkingen via mail wordt zeer snel en inhoudelijk goed gereageerd. Daan Nijsse"

21-06-2015


( 9/10)

"IK had een fotoboek besteld met glanzend 200 grams papier en was in de veronderstelling dat dat net zo een kwaliteit zou zijn als bijv bij Albelli. Pumbo heeft mij weer voortreffelijk geholpen met het maken van het fotoboek ! Ik vind dat echt heel fijn ! Toen ik het fotoboek thuis kreeg bleek het niet de kwaliteit te zijn die ik verwacht had. De foto's (HDR) kwamen minder mooi uit als bij een glanzend fotoboek van Albelli. IK ben met de twee boeken naar Zwaag ( Pumbo ) hun kantoor gegaan en besproken. Ze konden de kwaliteit die ik wilde niet leveren helaas en dat gaan ze duidelijker communiceren op hun homepage. Maar de SERVICE blijkt nu ook echt SUPER te zijn, ik krijg gewoon mijn geld terug ! IK vind dat wel het vermelden waard ! Dus de begeleiding is echt super, maar ook de service *( after-sales ) is prima ! Hulde !!"

16-06-2015


( 10/10)

"Voor de derde keer heeft de uitzonderlijke service mij in positieve zin versteld doen staan! Ik had het idee om mijn kleinkinderen een boekje te geven met eigen verhaaltjes, maar zoals gebruikelijk moest alles heel snel gebeuren. Via heet contact met Robert Loman is het onwaarschijnlijke gelukt. Op maandag was ik nog in Frankrijk en had ik mailcontact over mijn projectje en bij mijn thuiskomst op donderdag lagen de boekjes keurig op de deurmat. De uitvoering was evenals de andere keren schitterend en het is wonderlijk hoe voor zo weinig geld zulke prachtige producten worden geleverd. Alle hulde!, ik kan niet anders dan Pumbo sterk aanbevelen voor iedereen die in privé of familiesfeer graaie boeken wil laten drukken! Met de commerciële activiteiten van Pumbo heb ik nog geen ervaringen, maar het is zeer waarschijnlijk dat dat binnenkort gaat veranderen. Gezien mijn ervaringen zal ook dat zeker goed gaan! Als onderwijsman weet ik hoe moeilijk het is om een mooi cijfer te handhaven, maar voor de derde keer geef ik Pumbo weer van harte een 10!"

03-06-2015


( 10/10)

"Ik heb al meerder keren verschillende boeken besteld bij Pumbo. De kwaliteit bevalt me erg goed. Ook reageren ze snel op mails en is er veel overleg mogelijk. Het online aanleveren van bestanden werkt super makkelijk en als er iets niet klopt krijg je hier snel bericht van. Ik ga vast eens een bestelling plaatsen bij Pumbo."

27-05-2015


( 8.5/10)

"Ik schreef een boekje Sus de grafdelver. Het straffe is ik ken bijna niks van computeren. Ik schreef mijn verhalen in word en heb het zo naar Pumbo opgestuurd. Al de rest hebben zij gedaan en het resultaat is prachtig. Het boek loopt als een trein hier in Turnhout, bedankt voor alles en speciale dank aan Robert, een dikke tien is hier zeker op zijn plaats."

22-05-2015


( 10/10)

"Zeer tevreden over de service van Pumbo en de kwaliteit/prijs van de geleverde (herinnerings)boeken. Sebastian is zeer snel bij het beantwoorden van vragen en zeer behulpzaam bij allerlei opmaak vragen. Door hem is het boek met foto's perfect qua opmaak geworden. Het was ook erg handig dat het ontwerp van de kaft door Pumbo werd uitgevoerd. Verder vind ik de website erg overzichtelijk en is er al veel informatie te vinden."

20-05-2015


( 9/10)

"Dit is precies waar ik naar op zoek was! Ik wilde in eigen beheer iets uitgeven, maar vind eigenlijk alleen het schrijven leuk. Daarom was ik héél blij met de eenvoudige, duidelijke tips uit het Leercentrum. Het opmaken van de tekst en de cover waren zo gepiept en ik hoefde me niet te verdiepen in moeilijke programma's; alles kon gewoon in Word aangeleverd worden. Daarna kon ik zien hoe het eruit kwam te zien, zodat ik eventueel nog iets kon aanpassen. Fantastisch dat je een kleine oplage kunt laten maken tegen een zéér betaalbare prijs, zelfs met kleurendruk. En als het naar meer smaakt, kun je de volgende stap zetten in het uitgeefproces. Je bepaalt je eigen tempo en kunt overal hulp bij krijgen, maar het boek blijft van jou, dat is fijn. Alles is helder uitgelegd en ook de link naar de webshop is geweldig! Eindelijk hoef je niet meer zelf van alle markten thuis te zijn om dit voor elkaar te krijgen. Pumbo begrijpt de schrijver!! De communicatie verliep razendsnel, waardoor ik mijn boekje binnen een paar dagen in huis had. De kwaliteit was boven verwachting. Het enige minpuntje was voor mij dat ik een paar keer gevraagd had om gebeld te worden (omdat ik overdag werk en mijn mail niet kan checken), maar toch bleef ik mails krijgen. Ik heb toen gewoon maar zelf gebeld en het is goed gekomen. Al met al ben ik héél positief over dit initiatief en ga nu de volgende stap onderzoeken (publiceren). Pumbo, bedankt!! "

07-05-2015


( 9.5/10)

"Ik heb al vaker met Pumbo kunnen werken en heb een sterke progressie bij Pumbo meegemaakt. Steeds een stapje beter. De ontwikkeling was ook goed te volgen in de ontwikkeling van de website. Vorige week heb ik weer een bestelling geleverd gekregen. Andermaal zeer behulpzaam en zorgzaam om de levering op een door mij gewenste dag te krijgen, hetgeen ook gelukt is. De kwaliteit van het geleverde werk, boekjes met foto's van kunstwerken, uitgevoerd in Hardcover, was weer perfect. Cijfer 10 bewaar ik voor de volgende progressie... nu dus een 9,5"

23-04-2015


( 9.5/10)

"Dit was de eerste keer dat ik iets liet drukken in de vorm van een boek. Ik ben ontzettend blij dat dit met Pumbo was. Alles werd stap voor stap uitgelegd, en in het beantwoorden van mijn vragen werd duidelijk tijd gestoken -bedankt Sebastian! Met de lay-out hebben ze me ook zonder enkel probleem geholpen en op de manier hoe ik het wou. Ook is Pumbo goedkoper vergeleken met anderen, want ik heb mijn rondje gefietst bij verschillende drukkers (in België weliswaar, misschien is dit in Nederland anders) en die vroegen veel hogere prijzen, zeker als het om kleur ging. Het resultaat dat uiteindelijk in mijn brievenbus lag is echt om blij van te worden. Niets van kleur of tekst is verloren gegaan, alles is netjes en strak. Het enige wat ik minder vond is het aantal dagen dat het neemt om aan te komen: er staat dat het verzenden rond de drie dagen kost, maar daar moet natuurlijk ook bij worden gerekend dat het eerst moet ontvangen worden en wachten, dan in productie gaat, en dan pas word verzonden, waardoor ik het een aantal dagen later kreeg dan gehoopt. Maar dat is iets wat ik dan weer eerder zelf had moeten inzien. Het werken met Pumbo was aangenaam, geruststellend, gemakkelijk en duidelijk; zeker voor herhaling vatbaar!"

23-04-2015


( 8/10)

"Ik heb een boek gepubliceerd met samenvatting habo-vwo exmenstof voor de vakken natuurkunde, wiskunde-B en een deel scheikunde. Ik heb het geheel als PDF aangeleverd. De afhandeling bij PUMBO is heel goed en professioneel, een verademing. Ik vond alleen het meedenken op marketing gebied ontbreken. Gezien de heel goede opzet van de website van PUMBO zelf (ook een verademing!) had ik gedacht dat daar ondersteuning bij mogelijk was. Algemeen oordeel: zeer goed."

18-04-2015


( 9/10)

"Mijn eerste ervaring met Pumbo was zeer plezierig! Doordat het bij de eerste uitgever niet liep zoals ik verwachte, ben ik op zoek gegaan naar een uitgever met veel goede reviews en waar ik ook echt antwoord kreeg op mijn mails. Bij de eerste uitgever had ik na 2 dagen nog geen antwoord en van Sebastian kreeg ik binnen een uur antwoord! Binnen een dikke week had ik een gedrukt exemplaar voor mijn neus liggen en kon mijn herschreven boek 'Op zoek naar liefde' gepubliceerd worden! Het 2e deel van de trilogie is bijna af en zal zeer zeker door Pumbo uitgegeven worden! Ik waardeer hun, en met name Sebastian Everaars met een dikke 10! "

17-04-2015


( 10/10)

Na een heel proces van voorbereiding, zowel van de tekst als het ontwerp, kon ik eindelijk mijn dichtbundel Mist de wereld in sturen. Ik zocht een partij bij wie ik mijn technische vragen voor het voorbereiden en realiseren van het drukproces kon neerleggen. In een artikel over POD las ik over Pumbo. Hun werkwijze leek me te passen bij wat ik zocht. Ik kreeg contact met Sebastian Everaars. Hij leidde me via een mailwisseling met al mijn wensen, vragen en verbeteringen op een rustige geconcentreerde manier naar het moment waarop een proefdruk van mijn boekje voor me lag. Ik ben zeer tevreden over het resultaat: dit is het boek dat ik voor me zag toen ik het schreef en ontwierp. Daarom nogmaals dank voor de professionele en efficiente begeleiding. Stasio Komar

16-04-2015


( 10/10)

"Ik ben erg blij met de service van Pumbo. Ze werken snel en efficiënt. Ik had per ongeluk de verkeerde afmetingen gekozen voor het boek en dat hadden zij meteen door. Elke stap in het proces wordt duidelijk gecommuniceerd. Ik droeg zorg voor de inhoudelijke kwaliteit ;) en zij voor de uitvoering. Een goed boek voor een goede prijs! "

14-04-2015


( 10/10)

"Mijn eerste ervaring met Pumbo is zeer plezierig verlopen. Het product "overseinen" verliep vlot en feilloos. Een reisverslag van 114 pagina's met hééééél erg veel foto's was in een mum van tijd op de plaats van bestemming. Daarna werd ik stap voor stap begeleid naar het uiteindelijke product. Advisering met betrekking tot de keuze van het soort papier. Met name omdat er veel foto's gepubliceerd zijn werd een ander papiersoort geadviseerd. Inderdaad komen de reisfoto's schitterend over. Bij elke fase wordt je goedkeuring gevraagd en nu het boek thuis bezorgd is, ben ik zo trots als een aap...... ! Een volgend reisverslag of verhaal. Geen twijfel mogelijk, dat wordt Pumbo. Max Nutters Zeist"

10-04-2015


( 10/10)

"Als beginnend schrijver een eerste boek als proef laten drukken. Uitstekende begeleiding, snelle en adequate antwoorden op mijn vragen. Zeer tevreden. Nu op naar een grotere oplage."

09-04-2015


( 10/10)

"Vorige week mijn boek mogen ontvangen en ben uiterst tevreden over het resultaat! Het contact via de mail ging heel gemakkelijk en had al vrij snel antwoord op mijn vragen als ik er even niet uit kwam. De hulp die kreeg en de tijd die erin gestoken is, top! Het eindresultaat met harde kaft en cover is heel mooi geworden, ik ben er heel erg blij mee. Ik raad jullie zeker aan! Nogmaals bedankt. "

03-04-2015


( 10/10)

"Omdat onze vorige drukkerij failliet was gegaan en we 600 boeken wilden laten maken moesten we op zoek naar een andere uitgever. Dan maar eens op internet gezocht. De website van Pumbo sprak ons meteen aan: overzichtelijk, helder en een van de weinige websites waar ook gewoon de prijzen (en alles wat je verder wilt weten) vermeld staan. Niet in de trant van: bel ons voor een prijs, maar gewoon precies laten zien wat alles kost en wat je er voor krijgt. Maar ik wilde ook nog wat specifieke zaken liever persoonlijk bespreken: geen probleem, kom morgen maar langs! Er kwamen voorbeelden, we bespraken e.e.a. heel kort, men denkt ook mee over hoe het zo fraai mogelijk kan. En de volgende dag kwam er al een nieuwe cover voor ons boek binnen. We wilden nog een wijziging: volgende dag meteen een aangepaste cover. Groot voordeel: men geeft enorm snel antwoord op vragen via de mail waardoor het hele proces heel vlug verloopt. En de prijs… ik kan het vergelijken met eerdere uitgaven van boeken die we gedaan hebben: enorm concurrerend; daar hebben we veel geld mee bespaard. En niks geen verborgen kosten; aanpassen cover; sealen boeken ter verzending, het zit gewoon bij de geoffreerde prijs in. Drukproces verliep heel snel; levering (we konden een dag uitkiezen) prima en de boeken zien er goed uit. Kortom, wij zijn bijzonder tevreden. Altijd wat huiverig om e.e.a. via internet te doen, maar dit bedrijf weet hoe je dat moet aanpakken en hoe je de klant die weinig met het maken van een boek op heeft goed moet helpen. Wij komen dus zeker terug en raden allen aan om ook eens met dit bedrijf zaken te doen. Cijfer: 10, want wij weten niet wat nog beter zou kunnen! "

25-03-2015


( 10/10)

"Mijn ervaringen zijn zeer positief, ik kreeg steeds snel en duidelijk antwoord op mijn vragen, bij het uitgeefproces werd goede ondersteuning geboden en het allerbelangrijkste: de boeken zijn erg mooi geworden!"

25-03-2015


( 10/10)

"Na een minder goede ervaring bij een andere online uitgever was het een verademing bij Pumbo deskundig, vlot en vriendelijk geholpen te worden. Er werd meegedacht en - waar nodig - een helpende hand geboden, bijvoorbeeld bij de opmaak van de omslag. Ik kan Pumbo beslist bij collega-schrijvers aanbevelen!"

14-03-2015


( 10/10)

"Een tweede boek opnieuw bij Pumbo laten drukken. Wederom prima geholpen, ook toen er even miscommunicaties was. Het resultaat is perfect. Goed, snel, klantgericht. Kan er niets anders van maken ;-) "

12-03-2015


( 10/10)

"Hartelijk dank voor de hulp, zonder PUMBO was het mij niet gelukt! Op iedere mail die ik stuurde had ik steeds vlug een antwoord! Van mij krijgen jullie en vooral Sebastian een dikke 10!"

11-03-2015


( 10/10)

"Hartelijk dank voor de hulp, zonder PUMBO was het mij niet gelukt! Op iedere mail die ik stuurde had ik steeds vlug een antwoord! Van mij krijgen jullie en vooral Sebastian een dikke 10!"

11-03-2015


( 10/10)

"Boeken zien er goed uit en zijn op tijd bezorgd. Ik had nog een hoop gedoe met de cover en dat hebben ze kostenloos voor me opgelost. Helemaal goed."

09-03-2015


( 10/10)

"Prettige samenwerking, kordaat en vriendelijk. Boek ziet er heel goed uit. Een aanrader voor ieder die onafhankelijk van derden een boek wil laten maken en uitgeven."

09-03-2015


( 8.5/10)

"Mijn ervaring met Pumbo is zeer positief. Deskundigheid en klantvriendelijheid gaan hand in hand en heel fijn is de rust en het geduld waarmee vragen, zeker in het begin van het proces, worden beantwoord. Het is prettig dat meegedacht wordt in de ontwikkeling van het boek en dat mede gestreefd wordt naar een zo mooi mogelijke uitgave. Een ander aspect betreft de vele mogelijkheden die Pumbo heeft, zoals boeken zelf versturen, boek versturen via Pumbo, regelen om de boeken te verkopen via het Centraal Boekhuis, Print on Demand of juist grotere aantallen via offset. Keuzes te over. Het spreekt dan ook vanzelf dan ik Pumbo van harte aanraad. Jan van Ingen Schenau"

09-03-2015


( 9/10)

"Alles keurig geregeld en snel. Top!"

02-03-2015


( 10/10)

Prettig contact en goede service. Erg prettig dat er wordt meegedacht en voorstellen voor verbetering worden gedaan voordat de drukopdracht wordt uitgevoerd.

02-03-2015


( 9/10)

"Wanneer ik terugdenk aan de maanden januari en februari, toen ik bezig was met mijn boek en ik daarbij hulp kreeg van een van de medewerkers van PUMBO dan was dat een fijne tijd waarin ik mij op alle fronten geholpen voelde, vooral technisch of digitaal (wat heet?) . Ik vroeg en PUMBO gaf antwoord of een oplossing. Heel fijn was dat. Het boek wat ik via de drukker heb gekregen ziet er prima uit,, Over de cover die ik zelf aangaf, zou ik een volgende keer graag in overleg met PUMBO willen doen, wanneer ik het tweede deel van het boek af heb. Dit eerste deel was een proef. Ik vind PUMBO een uitstekende vondst voor beginnende schrijvers zoals ik. Blijven zo! Paula van den Berg"

26-02-2015


( 10/10)

"Voor de 2e keer via PUMBO een boek laten drukken. Net als de 1e keer echt heel goed geholpen.... en dus een goede ondersteuning. Geheel is snel, op elke mail volgt snel een antwoord waar je wat aan hebt. Kwalitiet van drukwerk vind ik echt top !! Ze geven ook advies ed. En zeker de prijs /kwaliteit verhouding vind ik echt heel fijn ! Dus tot volgend jaar !!! Mvg Teun IJff"

24-02-2015


( 10/10)

"Met heel veel plezier heb ik aan mijn eerste boek 'Dag wereld de jeugdjaren' gewerkt. En dan komt het moment dat het 'echte werk' gaat gebeuren. Van manuscript naar uiteindelijk een boek. JOUW BOEK! Ik heb bewust voor PUMBO gekozen omdat ik al uit ervaring wist dat ze je niet alleen laten zwemmen, maar met raad en daad ter zijde staan. Ook het op een laag risico niveau kunnen uitbrengen van je eigen boek vind ik fantastisch. Ik vond het echt heel fijn PUMBO om met jullie tot dit mooie eindproduct te komen. Ik ben super trots en blij. Tenslotte ben ik heel tevreden over het bestelproces. Binnen meestal drie dagen heb je de bestelling in huis. Nu hoop ik dat heel veel mensen mijn boek, 'DAG WERELD - de jeugdjaren', willen kopen. Dan kan het voor mij helemaal niet meer stuk. HEEL HARTELIJK BEDANKT MENSEN VAN PUMBO! Groet Piet Brouwer"

24-02-2015


( 10/10)

"We hebben de boeken gisteren gekregen en door uw hulp prachtig op tijd om het op onze (overleden) moeders verjaardag te kunnen presenteren. Hartelijk dank daarvoor! We zijn allemaal blij verrast door de mooie uitvoering van het boek. Ik heb de samenwerking als heel plezierig ervaren en zal uw bedrijf zeker aan anderen aanbevelen!! Hartelijk dank Lia de Boer "

23-02-2015


( 10/10)

"Aan de hand van Yordy een mooi boek geproduceerd. Ik had nogal haast, in verband met een watersportbeurs, maar kreeg de zaak zelfs een dag eerder geleverd dan afgesproken. En het belangrijkste: het ziet er echt heel goed uit. Kortom: niks te klagen. En dan kan ik ze wel een negen geven, maar waarom geen tien?"

06-02-2015


( 10/10)

"het is echt heel mooi dat iedereen zo op deze manier zijn boek uit kan geven, ik heb daar een klein dingetje over aan te merken, en dat is de prijs, als beginnend schrijver is het heel spannend om te kunnen zien hoe de boekverkoop loopt, alleen een klein nadeeltje is dat je tegen de normale verkoopprijs zit, dat het nog net wat duurder is dan het normaal is, de drempel voor iemand die het wil kopen, hikt dan soms aan tegen een prijs die net even hoger ligt dan de lok prijs, dat is een min puntje, maar verder alleen maar lof..."

06-02-2015


( 9/10)

Pumbo heeft mij erg goed geholpen bij het realiseren van mijn boek. De support op alle aspecten om tot een goede publicatie te komen is geweldig maar ook waardevol. Zaken waar je zelf niet aan gedacht hebt worden genoemd. Ze doen er bij Pumbo alles aan om te zorgen dat je trots bent op het eindresultaat. Verder wordt er altijd snel gereageerd en ook de boeken heb je na de bestelling lekker snel in huis. Kortom: als uitgever van een nieuw boek ben je bij Pumbo in zeer goede handen.

27-01-2015


( 10/10)

"Twee publicaties zijn via Pumbo gedrukt en ik ben er zeer tevreden over. In het bijzonder de flexibiliteit waarmee Pumbo ondersteuning biedt om tot een goed eindresultaat te komen. "

19-01-2015


( 10/10)

"Wij zijn erg tevreden met de boeken die pumbo voor ons heeft gedrukt: goede kwaliteit en vlot in huis. Het ziet er erg goed en professioneel uit. Verder waren wij erg blij met de goede service zoals het snelle antwoord op vragen en de goede hulp bij het maken van het boek."

10-01-2015


( 9/10)

"Nog voor de kerst heeft Pumbo mijn boek - Mijn Jeugdjaren - gedrukt. Hierdoor kon ik dit met de Kerstmis uitreiken aan mijn kinderen en kleinkinderen. Iedereen was enthousiast, niet alleen over de inhoud maar ook over de uitvoering. Ik wil je hiermee nog danken voor de prima samenwerking, jullie goede site met workshops voor de opmaak en de vlotte en mooie afwerking."

05-01-2015


( 8/10)

"Soms zijn er van die momenten in het leven dat je iets wilt realiseren, maar dat je niet over precies de vaardigheden beschikt om je idee volledig naar wens te kunnen realiseren. Vaak hoop je dan op hulp van een bekende of een bedrijf. Mocht je er daarvan al eentje tegen het lijf lopen, dan volgt er meestal een aantal vermoeiende en te lange gesprekken, speel je continu met de gedachten of je nou wel zit te wachten op al die goedbedoelde adviezen en laat het eindresultaat meestal de wensen over. In zoverre, het eindproduct komt nooit helemaal 100% overeen met het initiële idee. Het liefst zou je dan tegen je computerscherm willen roepen: 'nee, dit moet zus en zo, en dit daar', zonder al te veel gedoe er om heen. En laat Pumbo nou net het bedrijf zijn waar je moet zijn als je een boek wilt schrijven en volledig naar wens wilt publiceren. Pumbo werkt direct, is van deze tijd, levert kwaliteit, is overzichtelijk, behulpzaam en snel. Mijn boek is nu in de verkoop gegaan en het verloopt allemaal perfect. Als er een exemplaar is verkocht ontvang je direct een e-mail, alles wordt automatisch bijgehouden en direct gecommuniceerd. Echt top wat jullie doen. Ik heb geen enkele klacht, gewoon geen."

30-12-2014


( 10/10)

"Ik heb 1 boek (hardcover, 650 pagina's op A5 formaat) laten drukken. Het resultaat zag deze er geweldig uit! De omslag - die Pumbo op mijn verzoek na het toesturen van een plaatje heeft gemaakt - is zoveel mooier geworden dan ik mij maar had kunnen voorstellen en de tekstpagina's zijn ook helemaal goed. Zeker aan te bevelen! Ontzettend bedankt voor de geweldige dienstverlening! "

16-12-2014


( 10/10)

"Ik heb het digitale leercentrum als zeer prettig ervaren. Dit heeft mij geholpen om van tekst naar boek te komen. De persoonlijke ondersteuning bij vragen die ik zelfstandig niet kon oplossen heb ik ook zeer gewaardeerd. De website en het ordersysteem zit goed in elkaar. Het biedt mij alle flexibilteit in het drukken die ik wens. Levertijden zijn kort. Prijs is duidelijk. Pumbo komt alle afspraken goed en tijdig na. En het resultaat, waar het allemaal om te doen is, is prachtig. Kortom, ben zeer tevreden. "

03-12-2014


( 9.5/10)

"Complimenten Ik heb hele goede adviezen gekregen van Robert Loman rond papierkeuze, kaft, bladspiegel, titelpagina e.d. Er wordt met je meegedacht. Ook de service was goed, ( b.v.de stand van zaken in het proces steeds doorgegeven) en snel en het eindproduct mooi. Ook de prijs is scherp in vergelijk met andere drukkerijen."

03-12-2014


( 9.5/10)

"Ik koos voor Pumbo omdat ik, als absolute computer-leek, met jullie site het beste overweg kon. Alles heel duidelijk en stap voor stap uitgelegd! Zoals ik echter al verwacht had, wist ik al vrij snel niet meer hoe ik nu verder moest. Dus maar mailen en vanaf dat eerste mailtje ben ik meteen ontzettend goed en snel verder op weg geholpen door Sebastian! Bij elke vraag of probleem kreeg ik per omgaande bericht terug en had hij alweer aangepast wat ik bedoelde. Ook de cover is prachtig geworden! Dat heeft hij helemaal kosteloos voor mij gedaan! En vandaag mocht ik het eerste exemplaar ontvangen en ik ben aangenaam verrast. Wat is het mooi geworden! Echt superkwaliteit en wat een service! En er is zoveel mogelijk! Alle voorgaande lovende revieuws zijn absoluut waar! Ik zal jullie bij iedereen aanraden! "

02-12-2014


( 10/10)

De complimenten voor Pumbo. Een 10! Het boekje ziet er prachtig uit, zowel de paperback als de hardcover. Dankzij de hulp en het geduld van Sebastian en ook van Robert. De website geeft ook een heel goede uitleg. Super communicatie en service. En tenslotte: de collegas op school voor wie het boekje is, reageren allemaal enthousiast op de uitgave.

12-11-2014


( 10/10)

"Sinds vrijdag is mijn boek " Ik borstkanker???? Maar ik ben moeder!!! "gepubliceerd! Precies zoals ik het in m'n hoofd had..zo is het boek geworden! Mede dankzij het geduld van Sebastian..alles via de mail besproken/gedaan..lekker makkelijk! Superkwaliteit van het boek/bindwerk/foto's etc..qua verkoop..krijg je direct een mail..echt een 10! Ik ga nu alleen nog even uitzoeken of je ook meer " verdiend" qua verkoop boven de 5 boeken via boekenbestellen.nl, want als je in voorraad koopt krijg je wel korting..dat ga ik nog even checken..maar verder..echt een aanrader om je boek hier te publiceren!!"

11-11-2014


( 10/10)

"Net zoals vorig jaar hebben jullie ook dit jaar weer een strakke agenda voor mij in elkaar gezet. Prachtige kleuren,mooie afwerking. Dank daarvoor! En ook bedank voor jullie geduldige service en het aandragen van goede ideeën over hoe de cover in elkaar te zetten. Roxane"

03-11-2014


( 10/10)

"Als cadeau voor verjaardag van mijn moeder een klein boekje gemaakt met een aantal verhalen van familie en vrienden. Helemaal niet spannend t.a.v. winstgevendheid. Maar wat een service. Tips en hulp bij het uiteindelijk maken van het boek. Fantastisch! "

30-10-2014


( 10/10)

Wij hebben ons boek “Groene Groei, naar de maatschappij van 2040” bij Pumbo laten drukken en zijn uitermate tevreden over het totale traject. De eerste kennismaking via de website was direct al heel helder en duidelijk. Het eerste persoonlijke contact met Yordi Spoor bevestigde dit helemaal. Ons project is samen met PUMBO van een eenvoudig boek op goedkoop papier in een bescheiden oplage gegroeid naar een prachtig boek met veel foto’s cartoons en figuren in full color en hard cover in een oplage van 2000. De begeleiding was steeds snel, to the point en correct. Ook voor vragen die we eigenlijk al vaker hadden gesteld of waarvan de antwoorden ook op de website stonden. De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend en lijkt ons moeilijk te evenaren. In het eindtraject, de distributie en verkoop krijgen we alle service die denkbaar is. Kortom een tien met een griffel. zie ook www.biobasedpress.eu

27-10-2014


( 10/10)

"Bij Pumbo werden mijn geschreven jeugdherinneringen tot een mooi boek gedrukt waar ik heel tevreden over ben. Van Sebastian Everaars kreeg veel goede adviezen en begeleiding. Ik kan iedereen die net als ik erg onzeker is om iets te laten drukken dat bij Pumbo te laten doen zal dit zeker nog eens doen."

27-10-2014


( 10/10)

"Pumbo heeft mijn boek "Beleggen in bull- en bearmarkten" voor mij laten drukken. Het gaat hierbij niet om Print-On-Demand maar om een druk met een grote oplage. Pumbo is voordelig en bovendien zeer klantvriendelijk. Zo heeft Yordy Spoor de nodige tijd gestoken in de opmaak van enkele figuren in het boek. Ik heb tot dusver nog niet veel exemplaren gecontroleerd maar de drukkwaliteit lijkt goed te zijn en de kwaliteit van het inbinden zeer goed. "

16-10-2014


( 10/10)

"Ik moet ook zeggen dat ik Pumbo een behoorlijk goede website vind. De hulp via de mail is perfect, de aanpassingen die ze maken zijn goed, en het uiteindelijke product is ook prima in orde. Ik heb echt helemaal niks te klagen. Niets dan lof. Pumbo is zeker een site die ik aanraad aan vrienden of kennissen die ook een boek of document willen laten drukken. "

15-10-2014


( 9.5/10)

Wij hebben via Pumbo een boekje gemaakt. Wij geven Pumbo, en zijn medewerkers alle pluimen voor het mooie boekje. Zonder hun hulp hadden wij nooit dit boekje kunnen maken. Wij kunnen iedereen adviseren om samen met Pumbo een boekje te maken,

08-10-2014


( 9.5/10)

Vandaag 3 oktober mijn pakketje opgehaald van mijn 2 boeken. Ik had er in het begin een hard hoofd in vooral omdat de kosten van mijn 2 boeken erg schappelijk waren want had veel meer verwacht. Eenmaal aan de gang en met ongelofelijk veel hulp van Sebastian Everaars, hij zal wel gek geworden zijn van al mijn vragen. Hij heeft mij zo goed geholpen, ben hem daar erg dankbaar voor. Dan mijn boek, wauh wat ziet mijn kaft er mooi uit en het binnenwerk en foto's, ik had dit niet zo mooi verwacht. Pumbo bedankt voor het leveren van dit fantastische exemplaren, bij mijn volgende boek klop ik zeker weer bij jullie aan.

06-10-2014


( 9.5/10)

Voor de 65ste verjaardag van mijn man heb ik een bloemlezing samengesteld uit zijn gedichten, die hij de afgelopen 35 jaar heeft geschreven en in sommige gevallen gepubliceerd. Pumbo heeft de 'jubileumbundel' gedrukt. 'aad eerland / Zo wil ik het zeggen' is een mooie en verzorgde dichtbundel geworden. Ik ben heel tevreden over de service, bereidwilligheid en adviezen van medewerkers van Pumbo, en ik kan iedereen aanraden gebruik te maken van de diensten van dit sympathieke bedrijf. Twee keer is er iets misgegaan met het drukken, maar Pumbo heeft er alles aan gedaan om het eindproduct tot een succes te maken.

30-09-2014


( 9/10)

Lovende reacties allemaal, en volkomen terecht. Prima service. Alleen was er even wat onduidelijkheid over het aanleveren van mijn boeken (die al kant en klaar waren) aan het Centraal Boekenhuis. Maar ook dit misverstand werd snel en soepel opgelost. Complimenten!

23-09-2014


( 9/10)

Ik ben ook super tevreden! Zojuist de herdrukken aangevraagd voor het boek Een bron van energie. De eerste druk is bijna uitverkocht met dank aan de mederwerkers van Pumbo.

19-09-2014


( 9.5/10)

Echt top service + product van Pumbo! Heb mijn scriptie hier laten drukken en het resultaat is echt super! Daarnaast hebben ze vanuit Pumbo echt een super service verleend bij het opmaken van de documenten en het verbeteren er van.

18-09-2014


( 10/10)

Wij hebben voor de 45-jarige bruiloft van mijn ouders een boek laten maken via Pumbo. Het maken en aanleveren van een bestand gaat erg eenvoudig via de site nadat je een account aangemaakt hebt. Helder en duidelijk wordt hierover op de site uitleg gegeven. Stel je een vraag per mail, krijg je erg snel een antwoord. Ook de telefonische bereikbaarheid is super. Je wordt vriendelijk te woord gestaan. Het eindresultaat is erg mooi geworden, mooier dan verwacht zelfs! Dus zelfs als je maar een boek laat maken is de service geweldig.

12-09-2014


( 10/10)

Wat een geweldige service leveren jullie. Ik ben zeer verrast. Mijn hartelijke dank voor alle hulp. Zeker met de cover kom ik niet altijd goed weg. Warme groet, Mar v.H.

09-09-2014


( 9/10)

vriendelijke en deskundige service en snelle levering

08-09-2014


( 9/10)

Bedankt voor alles zover, ik vind jullie een ongelofelijk mooie service hebben. Ik ervaar ook een hele prettige samenwerking, het lijkt een wonder hoe jullie alles snel behandelen, want ik ben niet de enige klant, pet af voor jullie!

08-09-2014


( 9/10)

Pumbo, hartelijk dank voor alle fantastische support en service bij het verschijnen en uitgeven van mijn boek. Mijn complimenten voor het hele proces en het prachtige boek. Nu door met deel 2 en deel 3. Ik kijk ernaar uit om weer samen te werken. Hopelijk tot gauw, Veel succes gewenst en hartelijke groet, Janneke Monshouwer www.andernieuws.eu

05-09-2014


( 10/10)

Na het overlijden van mijn echtgenote wilde ik al mijn gevoelens, ons leven samen, de beleving tijdens het ziekteproces in een verhaalvorm gieten. En wat is er mooier dit verhaal in boekvorm, tussen al onze andere boeken, te hebben. Het was voor mij de eerste kennismaking een boek te laten drukken. Een enorm spannend proces. Professionele hulp was dus essentieel. Die heb ik bij Pumbo gevonden. Gevoelsmatig wist ik dat dit het juiste adres was om mee in zee te gaan. De overzichtelijke site, de lovende kritieken, de stap voor stap aanwijzingen. Perfect voor een leek als ik. Met engelengeduld ben ik geholpen door Robert. Zelfs de cover werd, naar mijn wensen en aanwijzingen, door hen uitgevoerd. Geweldig bedankt, zonder jullie was het nooit gelukt. Ik kan geen punt van kritiek bedenken. Bij mijn volgende boek weet ik waar ik moet zijn.

26-08-2014


( 10/10)

Blij met de samenwerking om mijn boek uitgebracht te krijgen. Persoonlijk vind ik het ook erg prettig dat ik in de buurt woon en welkom ben op het kantoor om zo snel samen de cover te kunnen ontwerpen! Bedankt mannen en nu maar hopen dat de verkoop goed zal gaan.

25-08-2014


( 10/10)

Complimenten Ik heb nu ook weer een boekje gepubliceerd via pumbo, ben wederom heel tevreden over de service. Hierbij de link naar mijn bundel De laatste herder, columns over mijn leven in een Spaans bergdorp, aangevuld met recepten. Het is een omkeerboekje. Het was even uitvogelen, maar het is dankzij de geduldige assistentie van Robert Loman goed gelukt. http://www.boekenbestellen.nl/boek/de-laatste-herder/9789082211917

25-08-2014


( 9/10)

Met veel plezier heb ik een kookboek samengesteld voor een jubilerende collega. Dankzij de service en het meedenken van het Pumboteam is het een prachtboek geworden waarmee we de jubilaris een groot plezier gedaan hebben. Hartelijk dank. Christien

21-08-2014


( 10/10)

Het uitgeven van een eerste boek is altijd spannend. Via een kennis ben ik bij Pumbo terecht gekomen. Wouter en Yordi waren altijd bereikbaar om mijn vragen te beantwoorden. Het eindresultaat mag er zijn. Een prima verzorgd boek met een uitstekende drukkwaliteit, zowel van de tekst als de gebruikte voorbeelden. Mocht ik een nieuw boek willen publiceren, dan kom ik zeker bij ze terug.

20-08-2014


( 10/10)

Met enige beschaamdheid stuur ik pas een jaar na het drukken en uitgeven van mijn boek door Pumbo een prijzende reactie. Alles is inderdaad waar: de toegankelijkheid per telefoon en e-mail is groot, er wordt goed geluisterd, snel gereageerd en adequaat gehandeld. Bovendien is het dienstbetoon van Pumbo even groot als de coulance. Nog een kleine kanttekening: zoals dat tegenwoordig voor bijna alle bedrijven geldt, kan ook bij Pumbo het taalgebruik en de duidelijkheid van de informatie worden verbeterd. Ik wens de Pumboboys vele jaren plezier in hun nuttige werk toe! G.F. Palm

19-08-2014


( 8/10)

Fantastische ondersteuning gehad bij de productie en het aanbieden aan het CB/Bol.com/Bruna van de 3e druk van mijn boek Typisch Opvoeden. Beter dan bij de vorige uitgever! Sebastian en Robert zijn zeer behulpzaam, reageren snel op e-mails en denken mee in het vinden van oplossingen. Pumbo is zeeeer aan te bevelen!

04-08-2014


( 10/10)

Recent publiceerde ik mijn eerste boek met Pumbo: 440-jaar-van--der-Horst-van-Wagenberg-tot-de-Moerdijk. Ik moet toegegeven dat, als beginneling, ik heel wat fouten heb gemaakt. Maar telkens was Sebastiaan daar om deze recht te zetten, mij op het rechte pad te helpen, en zelfs soms de fouten zelf te verbeteren. Ik bewonder zijn oneindig geduld: tot acht of negen maal toe heeft hij mijn fouten moeten verbeteren. Dit gebeurde zonder morren en in de kortste tijd. Van professionalisme gesproken! en dit tegenover amateurs zoals ik. En alles werd zo vlug afgehandeld: op woensdag avond (in de praktijk donderdag ochtend) werd de laatste correctie doorgemaild en op zaterdag reeds werden de boeken door POSTNL geleverd. Daar kan men in Belgie alleen maar van dromen! Een dikke proficiat aan Pumbo en minstens een 11 op 10. Aan iedereen aan te bevelen.

04-08-2014


( 10/10)

Nadat ik mijn document klaar had, lukte me het vanuit Australie om een prachtig kleur & zwart-wit boek te maken in een zeer kleine oplage voor verspreiding binnen de familie. De website gaf erg duidelijke instructies en het team was zo aardig te helpen bij het maken van het boekomslag. Binnen 3 dagen werden de boeken keurig afgeleverd op een Nederlands adres. We waren ondersteboven van de professionele uitvoering en aflevering van de boeken, en het was relatief zo goedkoop! Een prima ervaring.

01-08-2014


( 10/10)

Ik heb gisteren al een review geschreven, maar nogmaals, ik ben zeer tevreden over de begeleiding van Pumbo met mijn vierde boek. Een uitstekende begeleiding, veel geduld, met mij als digibeet en ook het uitwerken van de cover, wordt op een uitstekende manier verwezenlijkt. Op zijn Limburgs zeggen we Chapeau!!!

01-08-2014


( 10/10)

In de afgelopen decennia heb ik veel te maken gehad met uitgevers in binnen- en buitenland. Onlangs vertelde iemand mij over zijn positieve ervaringen met PUMBO, waarna ik met deze firma contact opnam. De manier waarop ik daar via de emailcontacten ben geholpen, staat in geen verhouding tot de ervaringen met de verschillende mij intussen bekende uitgeverijen. Wat een aardige, snelle, persoonlijke en professionele benadering! Over het resultaat ben ik meer dan tevreden! Dank aan Robert Loman voor al zijn hulp. Zeker zal ik in de toekomst weer gebruik maken van deze sympathieke uitgeverij/drukkerij en ik zal ook iedereen die overweegt een boek uit te geven of te laten drukken, aanraden met PUMBO contact op te nemen. O, ja, ik vergeet bijna nog het belangrijkste te vermelden: ik heb mij verbaasd over de lage prijzen; zo een voortreffelijke service voor zo een gering bedrag: ik twijfelde eerst of daarvoor echt alles kon worden geleverd wat wordt beloofd. Maar je krijgt zelfs nog meer dan in het vooruitzicht wordt gesteld! PUMBO verdient grotere bekendheid! Heel veel dank!

28-07-2014


( 10/10)

Kort maar krachtig : van het begin tot het eind is alles uitstekend geregeld en ga op volle kracht door om via Pumbo meerdere boekjes uit te geven! Algemeen oordeel: uitstekend!

28-07-2014


( 10/10)

Wat ik heel fijn vind is de professionele en vooral persoonlijke begeleiding. Vanaf het eerste moment krijg je een persoon aangewezen die je door het hele proces heen loodst. Ik krijg alom complimenten in boekenwinkels over de kwaliteit van het boek, dat het er goed uitziet, kwalitatieve cover e.d. zeker in vergelijking met andere eigen beheer boeken die zij ontvangen (aldus meerdere boekhandels). Bij het uitbrengen van mn kwamen er veel meer dingen kijken dan ik had verwacht en alle vragen, problemen en eigenlijk alles wat ik kon bedenken hebben zij opgelost. Echt een dikke aanrader.

16-07-2014


( 10/10)

Na 2 maal gebruik te hebben gemaakt van de diensten van uitgeverij Pumbo kan ik alleen maar constateren, dat tijdens het hele proces je veel hulp krijgt ( indien nodig) een hele goede begeleiding. Het resultaat is steeds keurig verzorgd.

15-07-2014


( 10/10)

Een uitstekend georganiseerd bedrijf. Professioneel, en een uitgebreide service. Geen obstakels of restricties en uitermate behulpzaam. Alle mogelijke hulp bij het uitgeven. Aan alles is gedacht om je in de gelegenheid te stellen bekendheid te geven aan je boek. Pumbo heeft de allure van een grote degelijke uitgever, met een bescheidenheid die eigen is aan een bedrijf bij wie kwaliteit voorop staat. Het voelt alsof je er thuis bent. Wat mij betreft, een grote toekomstige concurrent voor alle gevestigde ondernemingen in de boekenbranche. (August Fennet)

06-07-2014


( 10/10)

Bij toeval kwam ik op de site van Pumbo terecht en de reviews waren uitstekend. Toen ik vervolgens zag dat het blad Schijven Online samenwerkt met Pumbo, was de keus gauw gemaakt. De klantvriendelijkheid is zeer bijzonder in een tijd dat je nauwelijks antwoord krijgt als je een mail verstuurt naar een bedrijf. Binnen een halve dag krijg je hier altijd antwoord, vaak nog sneller. Ze begeleiden je vanaf de eerste zin tot aan het eindresultaat en denken mee. Ik ben zeer onder de indruk van het feit dat ze altijd aardig bleven. Ik was niet de makkelijkste klant, ik had veel vragen, maar alles is uitermate goed opgelost. Pumbo is een aanrader om je boek door hen te laten drukken.

27-06-2014


( 10/10)

De kwaliteit van het geleverde boek is erg goed, maar wat wij het meest hebben gewaardeerd, is de snelle beantwoording van vragen over vorm, titels plaatsen in een plaatje op de cover, e.d. Het boek is mede daardoor precies geworden zoals wij het wilden.

16-06-2014


( 9/10)

Ben aangenaam verrast met het geduld en de vriendelijke begeleiding dat ik mocht ontvangen bij het drukken van mijn boek. Met het uiteindelijk resultaat ben ik ook zeer tevreden! Pumbo, heel hartelijk bedankt. Zal U zeker bij anderen aanbevelen.

13-06-2014


( 10/10)

Wanneer er op een website staat dat een bedrijf alleen maar hele hoge scores heeft dan lijkt dat erg verdacht. Dit is ook het geval bij Pumbo, alleen maar hoge scores. Ik heb mogen ervaren dat dit meer dan terecht is!! Dank Yordy en je collegas voor je geduld en zeer duidelijke uitleg, telkens weer tot het boek goed was en gedrukt kon worden. Kom absoluut bij jullie terug want het is, zeker in deze tijd, erg fijn om nog goede service en hulp te krijgen. Klasse!

06-06-2014


( 10/10)

Het was in 2011 dat wij voor het eerst een boek in handen kregen via het systeem van printing on demand bij Pumbo. Het betrof de dissertatie van Mark van Hattem – Voor een nieuw Oostenrijk - die we konden bestellen bij uitgeverij Pumbo. We waren bijzonder verrast over de prima kwaliteit voor een redelijke prijs. Het was een zeer verzorgde uitgave. Aangezien ik zelf bezig was met een promotieonderzoek heb ik de naam Pumbo onmiddellijk opgeslagen. In 2013 was het zo ver en heb ik mijn proefschrift – Elk zijn museum – via Pumbo laten drukken. Nu kon ik ervaren hoe snel en efficient de begeleiding van de medewerkers was. Mijn tekst bevatte niet alleen een groot aantal kleurenafbeeldingen, maar ook nog diverse tabellen en grafieken, waarbij soms ook nog de bladspiegel moest worden gewijzigd van verticaal naar horizontaal. Het resultaat was werkelijk uitstekend, mede natuurlijk door het perfecte werk van de drukker. Het blijft natuurlijk zo dat je de tekst en het ontwerp zelf moet aanleveren, maar Pumbo wijst je direct op onvolkomenheden en begeleidt je naar een goed resultaat. Onlangs heeft mijn echtgenote een boek over een kunstenares – Wilhelmine Carbin-Gips - via deze weg geproduceerd en wederom was het resultaat verbluffend. Het lijkt ons meer dan terecht onze ervaringen eens met anderen te delen. Pumbo krijgt van ons een 10.

05-06-2014


( 10/10)

Ik wil Pumbo bedanken voor de goede service. Ik heb mijn afstudeerproduct hier laten drukken en ik ben erg blij met het eindresultaat!

28-05-2014


( 9/10)

Na 10 jaar bij een vriendenvoetbalteam te hebben gespeeld, en veel wedstrijdverslagen geschreven te hebben, had ik het idee om deze te bundelen en een boek uit te brengen voor alle teamleden. Meestal is dat een dure en moeilijke aangelegenheid, maar toen vond ik pumbo. Alles wat ze zeggen op de homepage maken ze waar. Ondersteuning, kwaliteit etc. Voor een prima bedrag per boek heb ik nu alle teamleden blij kunnen maken met een naslagwerk van een fantastische periode. Mijn dank is groot aan pumbo, en ik kan iedereen deze site aanraden, voor welk boek je ook wilt maken. Een droom is uitgekomen, mede dankzij pumbo, hulde!

26-05-2014


( 10/10)

Een boek met onze stambomen laten drukken. Een bijzonder geslaagd eindprodukt, dat in goed overleg via de email tot stand werd gebracht. PUMBO hanteert alleszins redelijke prijzen, wij komen dus terug! Andre

19-05-2014


( 9/10)

Ik ben erg tevreden over de begeleiding van Pumbo bij het uitgeven van een boek binnen de familie. De begeleiding was heel goed en alert: de vele vragen van mijn kant werden heel vlot beantwoord. De familie was heel enthousiast over het eindresultaat. Ik ben ook tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding. Ik kan Pumbo zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen. Hartelijke dank.

16-05-2014


( 10/10)

Een bijzonder vertrouwensvolle band opgebouwd in de afgelopen maanden en met alle geduld vond de correspondentie plaats over de vormgeving van de paper. En dat alles via de mail ! Dit communicatiemiddel moet je wel heel goed beheersen, om zo’n duidelijkheid te kunnen scheppen. En dan : Het uiteindelijke resultaat ! Iedereen vindt de paper er fantastisch uitzien en ook in de hand prettig aanvoelen. De uiterlijke vormgeving, dikte papiersoort en kleur, correspondeert met de zachte inhoud van de tekst. Een en al compliment voor Pumbo !

16-05-2014


( 10/10)

Ik liet de herziene versie van mijn Samos reisgids (ISBN978 9491164286) door Pumbo drukken. Het werd veel mooier dan de vorige versie vooral dank zij de goede hulp van de Pumbo medewerkers. Ik had reeds ervaring met enkele publicaties bij ander uitgeverijen maar geen enkele andere uitgeverij gaf dezelfde support of kwam zelfs niet een beetje in de buurt. De drukkwaliteit en de verpakking van de verzonden boeken was uitstekend en dit alles aan een lagere prijs dan andere uitgeverijen. Kortom, ik ben zeer tevreden en kan iedereen aanraden om voor Pumbo te kiezen.

14-05-2014


( 10/10)

Dit was een prima uitgever. Ik ben helemaal blij dat ik Pumbo had gevonden. Ze trokken mij over de streep met het uitgeven van mijn boek, met hun handleiding. En tijdens de rit hebben Jordi en Robert mij bij allerlei vragen rustig geholpen. Ik vond het wel een heel werk maar kan zo rustig aan een ander project beginnen. Wel jammer dat op een gegeven moment mijn eigen beheer niet werkte maar dat loste Robert prima op en kon mij dan weer geruststellen. En het resultaat is prachtig.

07-05-2014


( 9/10)

Zojuist mijn derde boek via Pumbo op de markt gezet. Tijdens de hele procedure ben ik uitstekend bijgestaan met adviezen, en de nodige correcties. Zeker met het opstellen van de cover had ik nogal wat hulp nodig, maar dit werd zeer goed begeleid, wat tot een heel mooi resultaat heeft geleid. Degene die mij in het hele proces heeft begeieid, Robert Loman, ben ik dan ook zeer erkentelijk. Op naar het volgende boek dus.

06-05-2014


( 10/10)

Soms ontroert mij jullie snelle, rustige en gepaste wijze van reageren. Waar vind je dat nog? Als beginnend schrijfster voel ik mij veilig bij Pumbo en gerespecteerd door Yordy Spoor en Robert Loman. Ik moet maar eens gauw een review gaan schrijven over de correcte, snelle en empatische werkwijze van Pumbo en haar medewerkers ...

29-04-2014


( 10/10)

De ondersteuning,/advies, service en het drukwerk is uitstekend.

27-04-2014


( 10/10)

Het schrijven van een boek is één ding, het publiceren ervan is wat complexer. Als je een reguliere uitgever hebt neemt die je veel werk uit handen, maar levert ook beperkingen op. Wanneer je zaken als correcties, vormgeving, copyrightzaken en zo zelf kunt regelen, blijft drukken en verspreiden een zaak die je beter kunt uitbesteden, bijvoorbeeld aan PUMBO. Bij de productie en distributie van mijn boek Elektrostress Handboek heb ik veel plezier gehad van de uiterst soepele en prettige manier van werken van PUMBO. Zelf uitgever spelen wordt zo een fluitje-van-een-cent en het levert financieel ook meer op dan door het inschakelen van een grote uitgever die je alles uit handen neemt. Sterk aanbevolen! H. Schooneveld

14-04-2014


( 10/10)

Beste mensen van PUMBO, Grote Dank! Woensdagmiddag heb ik mijn manuscript naar jullie gemaild, met een smeekbede of hij alsjeblieft uiterlijk zaterdag op de mat kon liggen...... En HET IS GELUKT! Hulde! Ziet er geweldig uit, nu moet ik er nog een goed leesbaar boek van maken... Dus over een paar maanden kom ik zeker bij jullie terug voor het definitieve boek. Nogmaals dank ook voor de goede communicatie en beantwoording van vragen! A real Birdie

14-04-2014


( 10/10)

Ik wilde jullie en in het bijzonder Yordy Spoor heel hartelijk danken voor de begeleiding en het drukken van boek MIJ. Het ziet er mooi, verzorgd en proffessioneel uit. Bovendien was ook de toezending helemaal naar wens. Ik ben er erg blij mee.

09-04-2014


( 10/10)

Een boek schrijven is een behoorlijk project. Zeker als je dat nog nooit gedaan hebt. In de orientatiefase voor het uitgeven van het boek kwamen we al snel uit bij Pumbo.nl. Een eenvoudig proces, vriendelijke respons en de prijs waren de factoren waarop we met Pumbo verder zijn gegaan. En in de praktijk zijn we ook blij met de keuze. Voor de opmaak hebben we wel intensief contact gehad om het te maken zoals we wilden. Wij hebben in Word gewerkt en dat blijkt niet het meest ideale programma te zijn om een boek in op te maken. Toch bleven de medewerkers van Pumbo vriendelijk en waren ze flexibel om ons te helpen. Met vriendelijke groet, Leaufort

28-03-2014


( 9/10)

Had niet verwacht dat het allemaal zo gemakkelijk zou verlopen, dank voor al de service en het vlotte verloop... een firma waar je op kan vertrouwen. dank je

24-03-2014


( 10/10)

Zeer tevreden over de uitstekende service en de prijs/kwaliteitsverhouding. Yordy bedankt voor je ondersteuning, zeker bij de opmaak van de cover. ik weet waar ik moet zijn bij het volgende boek!

28-02-2014


( 10/10)

klantvriendelijk en betaalbaar, wat wil een mens nog meer?

28-02-2014


( 10/10)

Ik heb via Pumbo een boek gedrukt in kleine oplage voor eigen gebruik. De prijs was verreweg beter dan bij andere aanbieders en het boek ziet er goed uit. Het contact met de medewerkers was goed, er werd snel gereageerd en ik werd kosteloos geholpen met de opmaak van het boek en de cover. Een echte aanrader!

19-02-2014


( 9/10)

Inmiddels heb ik mijn vierde boek via Pumbo laten drukken. Zowel met soft-cover als hard-cover. Dus werd het tijd voor een review. Het eindresultaat is zonder meer uitstekend te noemen. Even als de contacten met voorheen Yordy en Wouter en nu al enige tijd Robert. De inhoud maak ik zelf maar het maken van de cover was voor mij een brug te ver. Daar werd ik heel goed mee geholpen en de contacten hierover verliepen ook vlot. Pumbo is dus voor mij een onmisbare schakel geworden bij het realiseren van mijn boeken. Zonder meer een aanrader voor een ieder die een boek wil realiseren en uitgeven.

17-02-2014


( 10/10)

Samen met mijn ouders heb ik een verhaal geschreven over hun leven met fotos erin. Geen literair hoogstandje maar wel een emotioneel en waardevol cadeau voor hun 60e huwelijksfeest. Dankzij het geduld, de aanwijzingen, snelle antwoorden en op het laatst de koerier die geregeld werd is het allemaal gelukt. Ik kan niet anders zeggen dat ik zelden zo vriendelijk en goed ben geholpen via een internetbedrijf. Met mogelijkheid voor persoonlijk contact waar vind je dat nog? Echt een prima formule en zeer betaalbaar. Alle complimenten. Als er ergens een prijs te winnen valt voor beste internetbedrijf dan ga ik jullie zeker voordragen. Bedankt ook namens mijn ouders, ze zijn er zo blij mee! Heel erg bedankt!

16-02-2014


( 10/10)

Eigenlijk geef ik zelden of nooit een 10, maar ik vind dat jullie deze 10 helemaal verdient hebben. Het was de eerste keer dat ik een boekje uitgaf en het bleek veel ingewikkelder dan ik had verwacht. Maar jullie hebben me overal deskundig en met veel geduld doorheen geleid. Soms kreeg ik zelfs s avonds nog mailtjes van jullie. Dankjewel allemaal.

08-02-2014


( 10/10)

Ik heb pas mijn boekje via Pumbo uitgegeven. Vanaf het allereerste ogenblik ben ik via de mail altijd goed te woord gestaan. Het antwoord op mijn vragen liet niet lang op zich wachten. Een geweldige fijne service en ik zal dan ook niet gauw naar een andere uitgever gaan. Ze controleren het binnenwerk en in mijn geval hebben ze geholpen een prachtige cover voor mijn boek te maken. Alles is mogelijk! Het enige nadeel is misschien de prijs, maar dat ligt ook aan het boek zelf. Ik had vele kleurenfotos en speciaal papier. Uiteindelijk is de prijs/kwaliteit verhouding goed. Dus beveel ik Pumbo van harte aan!

07-02-2014


( 9/10)

Voor mij was het de eerste keer dat ik een boek liet drukken. In eerste instantie zat ik met veel vragen, dus ik besloot met Pumbo te bellen. Op vriendelijke en behulpzame wijze heeft Yordy mij vervolgens door het proces begeleid. Het contact via de mail verliep perfect. Ik kreeg snel een reactie wanneer ik iets had verstuurd, vaak binnen het uur. Yordy heeft mij geholpen mijn boek te maken tot wat het nu is, en ik ben er ongelofelijk blij mee. Hij heeft me geholpen met de pagina-indeling, vormgeving van de kaft en met het bepalen van het soort kaft en papier. Mijn boek was een dag eerder dan verwacht binnen, een geweldige verrassing. Al met al was het een hele fijne samenwerking en een leerzame ervaring. Bij een volgend boek zal ik zeker weer contact opnemen met Pumbo!

07-02-2014


( 10/10)

Toen ik het idee opvatte om een boek te schrijven als hormonenflik wist ik feite niet goed hoe ik daaraan moest beginnen. Bijkomend, ik ben Belg en dit betekent een toch iets anders nederlands. Ik kwam in contact met Mevr Wendy Hendriksen die de redactie, en in feite veel meer, voor haar rekening heeft genomen. Met engelengeduld heeft ze mij begeleid. Ze was mijn onschatbare hulp. Een dikke pluim. Maar, dit geldt ook voor Wouter en Yordy van het PUMBO team. Nooit was een vraag te veel. Ook zij hebben mij gestuurd en bijgestuurd. Ik kan werkelijk geen negatieve punten geven, vandaar mijn 10/10

29-01-2014


( 10/10)

Ik heb Pumbo gebruikt bij het printen van mijn stageverslag. Goede feedback en kwaliteit is wat mijn ervaringen zijn met Pumbo. Het papier was lekker stevig en de scherpte van de visuals bleef behouden. Bij het aanleveren van de bestanden bied Pumbo een goede en vooral snelle service.

25-01-2014


( 10/10)

Als publicist op een specifiek juridisch terrein ben ik al jaren actief met papieren uitgaven. Langzamerhand echter ook de stap aan het maken naar elektronische uitgaven in de vorm van een epub. De klantvriendelijkheid van Yordy en Wouter op het gebied van de epub-uitgaven is buitengewoon. Ik werk dan ook met erg veel tevredenheid met hen samen.

24-01-2014


( 9/10)

Met een sterk gevoel van tevredenheid dat het nu eindelijk goed zou komen met mijn boek, sloot ik het eerste telefonisch contact met Robert van uitgeverij Pumbo af. Geduld, vriendelijkheid en behulpzaamheid waren de ingredienten die mij ervan overtuigden dat ik was beland in een perfecte omgeving die mijn boek tot een succes zou maken. Het eindresultaat was uitstekend, precies zoals een mooi boek er zou moeten uitzien. Complimenten voor alle medewerkers van Pumbo! Naar de beste uitgever hoef ik nooit meer te zoeken.

23-01-2014


( 9/10)

Inmiddels hebben we vanuit WWLA twee boeken uitgegeven via Pumbo. Beide keren hebben medewerkers ons met raad en daad bijgestaan. Tips, adviezen, doorvoeren van aanpassingen: het gebeurt allemaal door de mensen van Pumbo en snel genoeg om het eigen werkproces niet te verstoren. We zijn er blij mee!

20-01-2014


( 9/10)

In november 2013 kwam ik, na jarenlange ervaring met een buitenlandse drukker en omzwervingen over het net, voor het eerst in aanraking met Pumbo in ons eigen Nederland. Ik vond het contact meteen een verademing: vlot, correct, zorgvuldig meedenkend, proactief, geduldig, en op kwaliteit gericht. De Pumbo-site vond en vind ik niet helemaal lekker toegankelijk, maar dit werd door de persoonlijke assistentie van Yordy (bij opmaak binnenwerk en cover) meer dan goed gemaakt. De eerste proefexemplaren, nu door Pumbo gedrukt en snel verzonden, zien er zonder meer geweldig uit. Als schrijver en schrijfcoach zal ik dan ook graag gebruik blijven maken van de diensten en service van Pumbo! Met een hartelijke groet, Marga den Bok www.uwverhaal.nl

20-01-2014


( 10/10)

Ik heb bij Pumbo mijn stage verslag laten drukken en ben heel erg tevreden! Mooie kwaliteit en de service is ook top! Vragen worden snel beantwoord en de levering is snel. Wat ook een pluspunt is is dat het werk wordt na gekeken voordat het gedrukt wordt. Super! Ik ga hier 100% zeker terug komen. Pumbo bedankt!

18-01-2014


( 10/10)

Zeer goed geholpen met het drukken van 1 boek door persoonlijke en snelle hulp. Medewerker dacht goed mee om het gewenste resultaat te bereiken en gaf tips om verder te verbeteren.

17-01-2014


( 10/10)

De medewerkers van Pumbo hebben mij gedurende mijn paar maanden projecten zeer goed, professioneel en vriendelijk geholpen. Het eind resultaat liegt er niet om. Prachtig en zeer mooi! Dank jullie voor jullie inzet en tijd.

17-01-2014


( 10/10)

Prima website, uitstekende telefonische bereikbaarheid en service, attente en snelle dienstverlening en communicatie, kwaliteitsproducten voor een faire prijs

09-01-2014


( 10/10)

Wij zijn zeer tevreden over de service en dienstverlening van PUMBO. Ze zijn goed bereikbaar, vriendelijk, helpen je direct en zijn altijd bereid om met je mee te denken. Zou PUMBO zeker aanbevelen, zeker als je weinig of geen ervaring hebt met uitgeven.

06-01-2014


( 10/10)

Voordat ik mijn review wilde schrijven, heb ik even gekeken hoe de andere reviews eruit zien. Ik wilde namelijk een 10 geven, maar dacht dat misschien gek zou staan. Maar ik ben dus niet de enige! Ik ben zeer tevreden over de fantastische service van Pumbo. Ze zijn goed bereikbaar per email en telefoon en geven direct antwoord. Ook wordt er goed meegedacht en advies op maat gegeven. Hierdoor heb ik niet lang getwijfeld en mijn boek Twinspiratie voor tweelingouders via Pumbo uitgebracht. Wat mij betreft dus een echte aanrader!

03-01-2014


( 10/10)

Wij hebben een pitch voor een film project bij Pumbo laten printen, een 30x30 cm hardcover fotoboek in kleine oplage. Niet te geloven hoe mooi dit wordt geprint! De zorgvuldige en snelle afhandeling van orders is uitstekend. Ten zeerste aanbevolen!

03-01-2014


( 10/10)

Mijn afstudeerscriptie (69 paginas, A4-formaat, 120gr HVO papier) die ik bij Pumbo heb laten drukken als paperback was mijn eerste drukwerk. Pumbo was mij totaal onbekend. Op basis van reviews heb ik besloten mijn paperback te laten drukken bij Pumbo. Met success! De support vanuit Pumbo is uitstekend: e-mails worden tijdig beantwoord (

30-12-2013


( 10/10)

Pumbo heeft een site die uitstekend werkt, en bovendien kan je ze gewoon bellen of mailen en dan krijg je goed advies. Dat kan veel tijd en geld besparen. Bij andere self-publishing sites is dat vaak heel anders. Ik vind dat Pumbo echt met je meedenkt, en je helpt om je boek uit te geven en te verkopen. Wij waren eerst met een andere site in de weer, maar we moesten soms dagen wachten op een antwoord op onze vragen. Op een ochtend zijn we overgestapt naar Pumbo en dezelfde avond stond ons boek online en kon het on-demand geprint worden! (Bij die andere self-publishing site heb ik ook een exemplaar laten printen en daardoor kan ik zeggen dat de POD-versie van Pumbo mooier is!) Niet veel later rolde het boek in een grotere oplage van de pers en nu kan je het boek overal kopen. Hartstikke leuk om te zien hoe dat gaat, en heel fijn dat de mensen van Pumbo je helpen. Een mooi mix van online en persoonlijk.

26-12-2013


( 10/10)

Als onervaren schrijver ben ik uitstekend op weg geholpen door Yordi. Ook gaf hij mij waardevolle tips en begeleidde hij de productie van mijn eerste boek. De levering was zeer snel. Hartelijk dank hiervoor en volgende keer weer natuurlijk!

24-12-2013


( 10/10)

Een aantal weken geleden heb ik Pumbo gevraagd om een hardcover boek te laten drukken van mijn fotoboek. Het was een opdracht voor school. Ik werd hier prima mee geholpen aangezien ik niet veel kennis heb op het gebied van boeken laten drukken. Naast de uitstekende service heeft het drukken en laten bezorgen niet lang geduurd. Kortom mijn eerst volgende boek zal uiteraard weer bij Pumbo gedrukt worden!

23-12-2013


( 10/10)

PUMBO: een aanrader Dit najaar drie romans uitgegeven, drie nieuwe boeken. FLOR, DUIKER en ALFONSO. Boeken die ik niet in een jaar heb geschreven en met het uitgeven heb ik ook kritisch naar offertes gekeken. Afgelopen zomer uitgebreid onderzoek gedaan naar voor- en tegen van printing on demand bij diverse bedrijven. Er worden je nogal eens gouden bergen beloofd, niet overal neemt men bijv. de telefoon op en soms komt men aanzetten met onduidelijke kosten of voorwaarden die je tot nadenken stemmen. Werken met de mensen van Pumbo bleek een absolute verademing! Duidelijke voorstellen, goede hulp, ook voor zeer diverse vragen. Altijd snel antwoord per mail of per telefoon. Ze zijn helder georganiseerd en denken mee, van lettertypen tot proefdruk. Van mij krijgen ze een tien en mijn volgende roman. catharina reynolds.

16-12-2013


( 10/10)

Hoe simpel kan het zijn en hoe groot is de voldoening als je ‘alles’ zelf hebt gedaan? Toen ik mijn manuscript gereed had voor verzending ging ik op zoek naar een uitgever, want zo werkt dat. Dat ik een aantal maanden later besloot om het zelf te gaan uitgeven, had ik nooit gedacht. Al in het eerste contact met de mensen van Pumbo, had ik het vertrouwen dat mijn manuscript een boek zou worden, helemaal naar mijn zin. Het serviceniveau is hoog en constant. Vragen over het vormgeven van het binnenwerk, de cover, het bepalen van het papiersoort, de oplage, een verkoopstrategie, worden vriendelijk en vlot beantwoord. Pumbo is een partij die naast je staat en een zeer gunstige prijs/ kwaliteitverhouding hanteert. Transparant en to the point.

16-12-2013


( 10/10)

Toen ik met het boek over onze familie begon wist ik niet waar ik aan begon. Maar met alle goede adviezen van de mensen van Pumbo kwam alles prima in orde. Het eindresultaat mag er dan ook zijn, ik ben de mensen van Pumbo veel dank verschuldigd. Ik kan iedereen aanraden zijn of haar boek bij Pumbo te laten maken. 10-12-2013 N. Valenteijn

10-12-2013


( 10/10)

Ik ben zeer tevreden over de service en afhandeling van mijn fotoboek. Goede begeleiding en advies. Ik kan hun zeker aanbevelen en zou weer met een project naar Pumbo gaan.

09-12-2013


( 9/10)

Toen we met ons boek begonnen was het op internet zoeken naar een uitgeverij. We benaderden ook Pumbo... en wat gelijk opviel was de snelle manier van reageren. Geen computer gestuurde mails.. maar to the point reacties... iedere keer weer, met veel geduld. Want we hadden veel vragen :) Altijd vriendelijk, altijd bereid te helpen, prettige prijzen.. .. in deze snelle, onpersoonlijke wereld een verademing! het volgende boek is in aantocht en het is nooit een discussie geweest waar we die zouden onderbrengen! veel dank en success en blijf vooral werken zoals jullie nu doen!

04-12-2013


( 10/10)

Met Pumbo kun je zaken doen; duidelijk en betrouwbaar. Ze hebben toegevoegde waarde en ze denken met je mee!

03-12-2013


( 9/10)

Goede begeleiding bij het oplossen van technische problemen die ik ondervond en uiterst vriendelijke mensen aan de telefoon. Dat zie je niet vaak. Mij ervaring met PUMBO is heel positief. Levering op tijd en tot nu toe altijd perfecte druk van mijn kleine oplages.

30-11-2013


( 9/10)

Wat ik persoonlijk bij Pumbo als heel erg prettig heb ervaren is de begeleiding bij de opmaak van het boek. Op mijn mails kreeg ik snel antwoord en de telefoon werd altijd opgenomen door iemand die mij direct verder kon helpen. Geen bandje, geen telefoniste. Ze waren er altijd en namen ook alle tijd voor me. Mede dankzij hen ben ik nu helemaal tevreden met het resultaat.

28-11-2013


( 9/10)

Ik heb een boek door Pumbo laten drukken, niet alleen de prijzen zijn erg plezierig, maar ook de service is heel goed. Ze hebben me geholpen met de lay-out en een boek van top kwaliteit geleverd! Pumbo is zeker een aanbeveling, ik ben zeer tevreden!

26-11-2013


( 10/10)

Mijn ervaringen zijn alleen maar positief. Snelle en correcte afhandeling van mails, telefoons en klanten die Pumbo benaderen voor meer info over mijn boek. Afspraken gaan snel en worden feilloos nagekomen. Als auteur kan je met al je vragen terecht en men is ten alle tijden bereid om op welke wijze dan ook te helpen. Ik wil iedere schrijver aanmoedigen om met deze gedreven en gemotiveerde mensen in zee te gaan. Geen kleine letterjes of addertjes onder het gras. Ik ben blij dat ik voor hun gekozen heb uit de vele aanbieders die er zijn.

26-11-2013


( 10/10)

Ik heb mijn afstudeerverslag bij Pumbo gedrukt. Ik kende Pumbo nog niet maar werd via een vriend op gewezen. Vantevoren vielen de mogelijkheden en prijzen direct op. Inmiddels een week verder en ik heb de verslagen binnen, ik kan niet anders concluderen dat Pumbo een uitstekende service levert, een gebruiksvriendelijke website heeft, zich aan de afspraken houdt, en daarnaast ook gewoon een zeer goede kwaliteit levert. Ik ga Pumbo zeker bij mijn collega-studenten aanbevelen en kan dat ook doen voor een ieder die een boek of verslag wil drukken.

22-11-2013


( 10/10)

Ik heb een recepten/fotoboek gemaakt en besteld via Pumbo. Ik wilde een mooi hoogwaardig product en vond dat hier. Een combinatie van goed advies over de mogelijkheden, persoonlijke ondersteuning waar nodig voor layout en editing, en snelle druk & bezorg service. En dat alles tegen een hele schappelijke prijs. Heel erg tevreden.

20-11-2013


( 10/10)

Hele fijne site, met geweldig goede service. Zelfs in de avonduren kreeg ik een snelle reactie op mijn vragen. Uiteraard ben ik ook zeer tevreden met de geleverde boeken!

20-11-2013


( 10/10)

Mijn naam is s.z, Bokhary. Ik heb een boek geschreven en alle werkers hebben mij goed geholpen met veel geduld. En veel adviezen gegeven en goed geholpen. Ik ben echt super blij. :)

18-11-2013


( 10/10)

Een boek over de veteranen van de SV Lierop, een kleine club uit de Peel in Noord-Brabant. Ik werd als auteur uitstekend begeleid door Yordy van Pumbo, hij gaf goede adviezen en wat het belangrijkste is: hij kwam zijn afspraken na !! Zelfs op maandagmorgen was hij meteen bereid om het boek dat al klaar stond voor de drukker nog even te wijzigen zodat alles er prachtig uitzag, hulde hiervoor. Pumbo is m.i. erg vakbekwaam, zeer klantvriendelijk en hanteren een prima, lage prijs en leveren snel een prachtig boek.

16-11-2013


( 10/10)

Ik ben heel aangenaam verrast door de mogelijkheid die Pumbo mij geboden heeft om mijn boeken, die ik in eigen beheer elders heb laten drukken, tegen zeer geringe kosten onder te brengen in het Centraal Boekhuis. Bovendien verzorgen zij het traject naar de boekhandels en de internetwinkels. Ik had deze mogelijkheden totaal niet verwacht. Daarbij ben ik bijzonder goed en vriendelijk geholpen door de betrokken Pumbo-medewerker, die mij de juiste weg heeft gewezen en de daatoe nodige administratieve handelingen heeft verricht. Alle hulde voor Pumbo. Voor mij een dikke 10!

14-11-2013


( 10/10)

Ik heb een zeer goede ervaring met Pumbo, wat een goede service! Mijn boekje zag er prachtig uit en werd snel en voor weinig geld geleverd. Ook werden al mijn vragen uitgebreid en bijzonder vriendelijk beantwoord. Een persoonlijke benadering, er werd echt met me meegedacht. Zeker een aanrader!

10-11-2013


( 10/10)

Van A tot en met Z fantastisch geholpen. Snelle en goede service on en offline. Erg blij met het resultaat, de snelheid en de goede prijsstelling. Van harte aanbevolen.

06-11-2013


( 10/10)

Werkelijk uitstekende service! Dank zij de goede en uitgebreide uitleg (!) op de website was het voor mij mogelijk om een geweldig mooi boek te maken. Tevens de telefonische ondersteuning en de feedback waren meer dan uitstekend. Zelf na levering en betaling heb ik nog een mail ontvangen of alles naar wens is verlopen; TOP! Niet onbelangrijk; de prijs, in combinatie met bovenstaand, is uitstekend!

23-10-2013


( 10/10)

Pumbo.nl scoort een 9.8 uit 10 gebaseerd op 67 reviews. Mijn eerste gedachte: dat is verdacht hoog. Echter, nu ik zelf ervaring met Pumbo heb, vind ik die score helemaal niet gek meer. Snelle service, goed meedenken, een mooie cover ontwerpen die ik wel driemaal heb laten wijzigen (omdat ik het zelf steeds net iets anders wilde). Allemaal op zeer klantvriendelijke en constructieve wijze. Ook de webshop ziet er professioneel uit met meerdere betaalmogelijkheden en Thuiswinkel Waarborg; dat vind ik ook belangrijk. Kan er dan ook iets beter? De proefdruk was net 1 dag later klaar dan gebruikelijk, waardoor de bezorging helaas pas op dinsdag plaatsvond. Daardoor was mijn geplande publicatie niet meer haalbaar. Dat was eigenlijk het enige minpuntje, dat echter direct wegvalt tegen de zeer goede ervaring die ik verder heb gehad. Een tip: voeg in de webshop de mogelijkheid toe het boek, uiteraard tegen een kleine meerprijs, als cadeau in te laten pakken!

17-10-2013


( 9/10)

Zelf een boek uitgeven is geen sinecure, dus enige steun is welkom. Die steun heb ik zeer zeker ondervonden bij de medewerkers van Pumbo. Zij hebben mij op de rails gehouden met het gevolg dat mijn boek nu besteld kan worden. Hulde !

27-09-2013


( 10/10)

Zowel het eindresultaat als de ondersteuning vanuit Pumbo zijn geweldig. Zoals beloofd had ik binnen een week een prachtboek van goede kwaliteit (paperback). Er waren voor mij wat onduidelijkheden die zeer snel werden opgehelderd door het team achter Pumbo. De website is over het algemeen zeer duidelijk, op een enkel puntje op de i na. Vandaar dat ik ze een 9/10 geef, maar nu ik weet hoe het werkt zou een eventueel volgend boek een 10/10 zijn. Dus ben je op zoek naar een goede drukker die ook kleine oplages doet voor een fatsoenlijke prijs? Dan zit je hier goed!

06-09-2013


( 9/10)

Pumbo, is echt een aanwinst voor schrijvers. Niks en geen vraag is te veel, je krijgt bijna gelijk antwoord. Overal word je goed in geholpen en er word ook met je mee gedacht. Een ware aanwinst voor ons als schrijver, het boek is ook precies zo geworden hoe ik het voor ogen had. Dank jullie wel

30-08-2013


( 10/10)

Boven verwachting! Het boek is van uitstekende kwaliteit. Pumbo houdt je uitstekend op de hoogte van het verloop, ze denken met je mee en zijn uiterst correct met communiceren. Ik ben overal in het proces bij betrokken, van de ontvangst van de bestanden tot aan het moment van verzenden. De ontvangster ( het was een cadeau) was er zeer blij mee, en ik ook! Dit boek is mijn eerste bestelling, maar zeker niet de laatste!

23-08-2013


( 10/10)

Mijn ervaringen met Pumbo zijn bijzonder goed. Na een onderzoek op welke wijze ik mijn boek het beste kon uitgeven ben ik bij Pumbo terechtgekomen en ik heb er geen moment spijt van gehad. De mensen van Pumbo geven je direct zekerheid. Je weet na het eerste contact dat je boek in goede handen is. De mensen van Pumbo werken snel, zijn flexibel en geduldig. Pumbo is een professioneel en tegelijkertijd een heel klantvriendelijk bedrijf. Ik heb al een aantal van mijn relaties gewezen op de dienstverlening van Pumbo en ik zal dat blijven doen. Dank mensen van Pumbo voor de plezierige samenwerking tot nu toe.

21-08-2013


( 10/10)

Een heerlijk vanzelfsprekende website met een hoop persoonlijke ondersteuning wat de auteurs kans geeft te focusen op wat er echt toe doet: Het schrijven! Technische kennis van programmas voor het boek ontwerp is een pre maar geen verreiste.

20-08-2013


( 9/10)

Ik had op zeer korte termijn een aantal boeken nodig en na contact op te nemen met Pumbo.nl hebben zij mij ook uitstekend geholpen en is alles op tijd gered. Ik vond het erg fijn dat ze meedachten en ook verbeterpunten aangaven zodat de boeken er zo mooi mogelijk uit kwamen te zijn. Ik heb mijn scriptie als boek af laten drukken en het zag er heel mooi en professioneel uit en kreeg hier dan ook complimenten over. Pumbo is dan ook echt een aanrader en ik ga het aan mijn studiegenoten ook aanraden.

19-08-2013


( 10/10)

Pumbo biedt prima service, snelle beantwoording van emails en adequate adviezen. De medewerkers zijn goed op elkaar afgestemd en communiceren duidelijk.

11-08-2013


( 10/10)

Ik ben zeer tevreden. De omzetting naar e-Pub en Kindle vindt op korte termijn en zeer professioneel plaats. Ook bij eventuele vragen kreeg ik duidelijke antwoorden. Ik kan Pumbo van harte aanbevelen. Ds.P.G.Weeber, Th.D.

02-08-2013


( 10/10)

Leuk om al die reviews te lezen, vol lof over Pumbo. Ik heb er niets origineels aan toe te voegen, want net als iedereen heb ik alleen goede ervaringen. Het uitgeven van boeken blijkt een ingewikkelde zaak, maar Pumbo loodste me geduldig en onverstoorbaar vriendelijk het doolhof door, totdat mijn drie fantasy-boeken af waren, er prachtig uitzagen en inmiddels te koop staan. (De Troostlelie-serie.) Gisteren las ik in een tijdschrift dat er tegenwoordig veel schrijvers zijn die zelf hun boeken uitgeven, maar dat die allemaal in hun hart maar een wens hebben: deel uitmaken van een echte uitgeverij. Mijn mooie en o zo echte boeken op tafel zien liggend, dacht ik: Niks hoor! Geef mij Pumbo maar!

01-08-2013


( 10/10)

Sinds ik ben overgehaald mijn erotische verhalen te bundelen heb ik van Pumbo zoveel hulp gekregen. Het regelmatige emailcontact, de snelle terugkoppeling en onbevooroordeelde vriendelijkheid hebben me enorm gesteund. Yordy en Robert helpen me in mijn eigen tempo de verhalenbundel te realiseren. Als beginnende schrijfster de manier je droom na te jagen. Nog even en ik kan daadwerkelijk mijn verhalenbundel vasthouden. Ik heb geen ervaring/vergelijk met andere zelf-uitgeefpartijen, maar deze bevalt mij erg goed. C.C

26-07-2013


( 9/10)

Ik ben erg tevreden over de medewerkers van Pumbo, Ik kon met al mijn vragen terecht en kreeg erg snel antwoord en oplossingen voor de problemen die ik ondervond. Niks was te gek. De dingen die ik niet kon realiseren omdat ik niet heel erg handig ben met computers werden door de medewerkers van pumbo binnen no time gemaakt precies zoals ik het in mijn hoofd had. Uiteindelijk was er een foutje ontstaan in de geprinte versie, maar werd keurig opgelost. Ik ga zeker mijn toekomstige projecten met behulp van Pumbo realiseren. Kortom zeer tevreden!

08-07-2013


( 9/10)

Vanaf dag 1 dat ik contact legde met de medewerkers van Pumbo en een vriendelijk antwoord terugkreeg wist ik dat mijn project in goede handen was. Gaandeweg kon ik met al mijn vragen en wensen terecht. Altijd professioneel antwoord en niets was te gek. Erg behulpzaam en een uitstekende service.... Nu ben ik nog benieuwd naar het eindresultaat van het jaarboek voor onze 8e groepers... Als het net zo is als de service dan is ie TOP!!

27-06-2013


( 10/10)

Pumbo biedt eerlijk boekenprinten zonder poespas, franje of loze beloftes. Je weet precies wat je krijgt en hoe het proces van bestand tot boek zal verlopen. Dat proces gaat ook nog eens heel makkelijk en vlot! En mocht er nog iets onduidelijk zijn, dan is een mailtje voldoende om snel antwoord te krijgen. Kortom, heel tevreden en blij met deze mogelijkheid om van een bestand een mooi boek te maken.

19-06-2013


( 10/10)

Op zich wel tevreden met mijn boekje alleen zat er toch wel veel spelfouten in. Die laat ik nu nakijken voor een volgende bestelling.

19-06-2013


( 7/10)

Pumbo is een fantastisch bedrijf om mee samen te werken. Ze zijn zeer servicegericht, betrokken, denken heel goed mee, besteden veel zorg aan jouw produkt en leveren een topkwaliteit. Ze geven heel goed advies. Eerlijk, open, transparant, met liefde voor het vak! Ze helpen je ook fantastisch in het geval je jouw boeken bij de boekhandel wilt krijgen. Wil je je boek publiceren? Pumbo levert met alle zorg en aandacht een topprodukt!

13-06-2013


( 10/10)

Beste medewerkers van Pumbo, Hierbij wil ik jullie bedanken voor de goede service en geduld. Ik ben super tevreden met het resultaat maar vooral de goede kwaliteit alom. Jullie hebben mijn droom waar gemaakt en mijn wensen vervuld. Jaren zocht ik naar een geschikte drukkerij die met mij mee denkt. Nergens een super drukkerij zo goed als Pumbo zelf. Daarom wens ik Pumbo voor altijd heel veel succes, welvaart en geluk! Vrgr, Yvonne Moerkerken www.waterdragon.nl

13-06-2013


( 10/10)

Pumbo is in 1 woord fantastisch geweldige samenwerking, binnen de dag al antwoord op hoe en wat. Ik heb vorig jaar mijn eerste poezie boekje laten drukken via pumbo, ze hebben alles geregeld tekst inhoud, en cover echt schitterend werk. Vooral geen contract en de snelle samenwerking binnen de week kan je in principe je boek al thuis hebben. En het kost nog weinig. Ik heb dan ook besloten dit jaar dit boek ligt al klaar met cover en ook de inhoud perfect verzorgd. Of je nu wil dat al je tekst doorloopt blad na blad, of zigzag dus linker en rechterkant dit kan allemaal. Ik ben zeker dat ik dit jaar nog een tweede poezieboekje ga laten drukken. De cover die je kan aankopen via pumbo keuze genoeg.

18-03-2013


( 10/10)

Graag wil ik u hartelijk danken voor het verrassende resultaat, het mooie boek ! Uw medewerkers hebben mij, per mail en per telefoon, ontzettend goed geholpen om mijn projectje stap voor stap tot het eind te brengen. Erg fijn ! Ik zal het doorvertellen :) Heel hartelijk bedankt. Vriendelijke groeten van Gea van der Tuuk.

13-03-2013


( 10/10)

Pumbo is geweldig. Ik heb inmiddels 2 boeken bij hen uitgebracht en de 3e komt verderop dit jaar. De service is geweldig, snel, uiterst correct en vriendelijk. Alle vragen worden netjes beantwoord. De website en werkwijze zijn heel erg duidelijk, het leercentrum waar alles heel erg duidelijk uitgelegd wordt, maar ook de administratie mbt de boeken, alles wat keurig voor je bijgehouden wordt. Een kind kan de was doen. Veel zaken worden kosteloos voor klanten (zoals ik) ter hand genomen, iets wat vandaag de dag bijna niet meer voor te stellen is. En bovendien is Pumbo gewoon echt goedkoop, met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Voor mij staat Pumbo op nummer 1.

10-01-2013


( 10/10)

Fantastisch hoe Pumbo heeft mijn dromen realiteit gemaakt. Zonder geen enkele moeite en zonder kosten, snel, erg professioneel en over alles op zon aardig manier dat ik het gevoel had, dat ik met vrienden aan het werken was. Ik ga zeker meer met hen werken . Ik ben blij dat ik hen heb gevonden. Het is niet meer nodig om een groot schrijver te zijn , om jou boekje te kunnen zien ... zo mooie!

15-10-2012


( 10/10)

Ben erg te spreken over Pumbo: korte lijntjes waarbij altijd dezelfde contactpersoon te woord staat, nog dezelfde dag reactie, pijlsnelle service, vriendelijke communicatie en altijd tijd en ruimte voor vragen die kundig en geduldig beantwoord worden. Kortom: super tevreden en zeer aan te bevelen!

22-09-2012


( 10/10)

Wat ziet het boek er prachtig uit! ( De Emmalaan van Berg en Dal) Woensdag was het binnen en ik heel blij verrast. Het zag er beter uit dan ik voor ogen had. Gister mijn boekpresentatie gehad. Er waren doordat heel mijn dorpje gefolderd was en ik in 3 kranten heb gestaan ruim 150 mensen. Ik liet het samenvallen met een evenement voor monumentendag. Mooie opkomst en al meer dan de helft verkocht. Mensen waren erg te spreken over de kwaliteit van het boek! En dat zelfs de oude fotos mooi waren gedrukt! Dus dank daarvoor. Deel 2 komt over een jaar en andere projecten komen eraan. Ik weet jullie te vinden. Dank voor de prettige samenwerking en tips.

12-09-2012


( 10/10)

Bij deze wil ik mij dank uitspreken voor het uitstekende werk dat Pumbo heeft verricht mbt de opmaak van mijn cover. Gelijktijdig wil ik een compliment maken aan de staf die steeds tijdig en met geduld mij steeds hebben geholpen met mijn vragen door mij gode feedback en opties te verschaffen om mijn boek zo goed mogelijk te publiceren. Oprecht kan ik deze site aanbevelen aan een ieder die een boek wil publiceren via deze site.

06-09-2012


( 10/10)

snelle levering en komen afspraken na kun je van op aan

29-08-2012


( 10/10)

Het is reeds de tweede maal dat ik in zee ben gegaan met pumbo.nl om mijn boek uit te geven, en het mag gezegd worden: De uitgaven zijn steeds perfect en verzorgd tevoorschijn gekomen. De samenwerking is op en top en men moet geen maanden wachten op resultaat, reeds na enkele weken ligt uw boek bij u thuis. Dank U wel Pumbo.nl groeten, Daniel Dely

14-08-2012


( 10/10)

Fantastische ervaring met Pumbo. Ik had een pdf van een out-of-print boek waarvan ik slechts 1 exemplaar wilde hebben. Hoewel ik dat van het begin af aan duidelijk heb gemaakt, ben ik keer op keer snel en deskundig geholpen als ik weer ergens niet uit kwam met het maken van de pdf of de cover. Uiteindelijk vond ik het zelf wel prima om gewoon de titel op de cover te zetten, Pumbo ging een stap verder en maakte het technische gedeelte van de cover ook nog in orde. Het resultaat is nog beter als ik ooit gehoopt had - niet alleen snel geleverd, en duidelijk op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling, maar nu het boek vanochtend gearriveerd is durf ik best te zeggen dat het resultaat zich kan meten met elk boek wat in de gewone boekhandel te koop is. Zeer aan te bevelen, als elk bedrijf nog maar half de service van Pumbo zou leveren zou ik een happy camper zijn.

13-08-2012


( 10/10)

Pumbo: snel, behulpzaam en professioneel! Frank de Olde

29-06-2012


( 10/10)

Prijs van Pumbo is uitstekend, resultaat is goed. Service zowel voor, tijdens en na het proces uitstekend. Zeer betrouwbaar.

20-06-2012


( 10/10)

Pumbo.nl vond ik op internet, ik zoch telefonisch contact en mijn vraag om informatie werd duidelijk en vriendelijk beantwoord. Sindsdien geef ik mijn boek uit bij Pumbo. Ik ben heel blij dat ik met hen in aanraking kwam. De afwerking van alles wat ik indien is zeer snel, professioneel en klantvriendelijk. Dank hiervoor. Carl Spall.

11-06-2012


( 10/10)

Pumbo is proactief, denkt technisch en creatief mee en is flexibel. Wat ik vooral fijn vond, is de snelle en adequate communicatie. Absolute aanrader!

19-04-2012


( 10/10)

Erg prettige samenwerking met pumbo. Snelle reactie tijden op al je vragen, wat het ook is. Zelden vind je zulke goede support als deze. Ben erg trots op mijn boekje en dankzij pumbo is mijn droom werkelijkheid geworden!

18-04-2012


( 10/10)

Ik kan niets anders zeggen dat ik zeer tevreden ben over Pumbo.nl Ik wist niet echt wat ik moest doen en vroeg hun om hulp. Ze hielpen mij stap voor stap door alles heen en uiteindelijk is mijn boek online gekomen dankzij Pumbo.nl Het is zeker aan te raden om je boek bij Pumbo.nl te plaatsen. En als je vragen hebt, ze helpen je van harte. Goed werk pumbo.nl

30-03-2012


( 10/10)

Ik ben ontzettend tevreden met de werkwijze en de kwaliteit die door Pumbo.nl geleverd wordt. Ze werken snel en duidelijk, en de aan mij geleverde boeken zagen er prachtig uit. Daarom is mijn algemeen oordeel Uitstekend,en mocht u zelf een boek willen uitgeven dan raad ik u Pumbo.nl zeker aan!!!

23-03-2012


( 10/10)

Service is supersnel en heel behulpzaam... Echt top!!! Project staat vaak ruim binnen 24 uur al beschikbaar om in de webshop te publiceren... Bij alle contacten die ik gehad heb was de reactie supersnel, en service ook supergoed... Publiceren via Pumbo is ook supermakkelijk... de beheersectie is gebruiksvriendelijk - heel makkelijk te volgen en zo gedaan - kost ook niet veel tijd... Ik ben zeer tevreden over de snelle en behulpzame service en de gebruiksvriendelijkheid van de beheersectie voor een gebruiker... Ed J. Raven auteur van meer dan 20 publicaties

22-02-2012


( 10/10)

Ik ben zeer tevreden over de service van de mensen van Pumbo.nl Sinds juni 2011 maak ik gebruik van de diensten van hun en op alle vragen - ook al stel ik ze soms meerdere malen, of zijn het in mijn ogen simpele vragen - worden beantwoord. Vaak zelfs al dezelfde dag. De teksten voor mijn boeken maak ik tot nu toe zelf op en bij het opmaken van de kaft krijg ik alle hulp die nodig is van de mensen van Pumbo.nl Ik ben zeer tevreden over deze online-drukkerij en ben van plan nog heel veel boeken professioneel via hun te laten maken!

22-02-2012


( 10/10)

De service van Pumbo is uitstekend. Emails worden snel beantwoord. De site is overzichtelijk en werkt eenvoudig. De kwaliteit van de gedrukte boeken is uitstekend. De overzichten van kosten en inkomsten zijn helder en altijd up to date. Wat mij betreft is pumbo de beste optie voor het uitgeven van een eigen boek. Tegen betaling van Euro 49,95 is het mogelijk om een aansluiting te krijgen bij het Centraal Boekhuis, waardoor je boek ook bij webwinkels kan verschijnen en via de boekhandel leverbaar is. In dat geval is er weinig verschil tussen de service van een traditionele uitgever en pumbo. Wel behou je bij pumbo altijd de zeggenschap over je eigen boek. Ook is het via het online systeem van pumbo eenvoudig om boeken te updaten en te veranderen. Daarom zou ik ook mensen die nu hun boek bij een traditionele uitgever doen verschijnen aanraden eens goed naar de mogelijkheden van pumbo te kijken.

13-02-2012


( 10/10)

Ik heb zojuist de een van mijn liefdesromans geupload in het volste vertrouwen dat er binnen enkele dagen een prachtige e-pub online zal staan. Zo is het met mijn eerdere non-fictie e-pub uitgaves ook gegaan. De korte lijntjes, de goede service en vooral het ook voor non-digibeten heldere contact met de mannen achter Pumbo vind ik een verademing. Als je graag zelf de regie over je boek in handen wilt houden, is Pumbo veruit de beste uitgever! Met dank uit het zonnige zuiden ;-) Wilma Hollander - een Hollandse schrijfster in Pilion

13-02-2012


( 10/10)

Ook ik wil een lovende opmerking plaatsen. Vorig jaar heb ik al in samenwerking met Pumbo een boekje gemaakt en dat is heel prettig verlopen. Nu zijn we weer bezig met een boekje en dit verloopt net zo prettig. Vooral de vlotte en heldere communicatie spreekt me erg aan. Marcel van Stigt

13-02-2012


( 10/10)

Dankzij de geweldig enthousiaste en onvermoeibare persoonlijke inzet van zowel Yordi als Wouter heb ik een aantal boeken geleverd gekregen die mijn verwachtingen te boven zijn gegaan qua kwaliteit en verzorging. Graag wil ik Pumbo hierbij aanbevelen voor een ieder die een boek wil uitgeven, ongeacht de oplage. Mijn waarderingscijfer is een tien, waarmee ik mijn maximale tevredenheid wil uitdrukken.

27-01-2012


( 10/10)

Wij zijn als onafhankelijke uitgever van Rondje Oostzee heel blij met Pumbo.nl. Pumbo biedt ons een platform om het eBook te verhandelen en af te leveren zonder dat we zelf over handling en of betalingsvragen hoeven na te denken. Pumbo.nl controleert de bestanden en de teksten, daardoor wordt de kwaliteit van de site hoog gehouden. Pumbo.nl reageert snel op vragen, verzoeken en authorisaties. De site krijgt steeds meer mogelijkheden om promotie via sociale media te ondersteunen.

23-01-2012


( 10/10)

Snel, overzichtelijk, helder en goed benaderbaar. Het zou oneerlijk zijn om te zeggen dat er helemaal niets mis gaat, maar ook dit soort probleempjes worden zeer snel en effectief opgelost. Van harte aanbevolen!

16-01-2012


( 10/10)

bij deze vind ik de site heel erg mooi geworden alleen als je zelf als auteur een boek wilt bestellen bij thuis afnamen dan zie je geen saldo maar wel als je bij de boekenschop besteld en dat heb ik toen gedaan, verder ziet er de site netjes uit ook moest ik nog even wennen om een project aan te maken toen ik mijn laatste 2 boeken had besteld dat had ik wel bij thuisafname gedaan maar ik ben over de site van jullie erg tevreden meer kan ik er niet over zeggen groetjes ans van kuijck linders

12-01-2012


( 10/10)

Pumbo, bedankt voor al jullie geduld! In augustus dit jaar was mijn boek klaar, ik kreeg het opgestuurd via de post, maakte het open en.....barstte in tranen uit! Ja, het boek zelf wel, de kwaliteit was prima, maar de opmaak had ik zelf verzorgd en dat was het gewoon niet. Dus na veel aanpassen, veel contact met Pumbo, contact met een vormgever, overleg met een collega uit het veld, viel half december mijn boek voor de tweede keer op de deurmat.....en ik was toch blij! Wat een prachtig boek is het geworden en ik krijg veel mooie reacties op hoe het eruit ziet ;-). Pumbo, bedankt voor de service, het herhaaldelijk opnieuw uitleggen, maar vooral jullie geduld! Ik was denk ik echt al afgehaakt als ik niet het gevoel had gekregen dat het bij jullie goed zou komen!

04-01-2012


( 10/10)

Gisteren ontving ik mijn boek (hardcover): LEVENSVERHALEN. Eer dit bij Pumbo vandaan kwam had dat van mijn kant nogal wat voeten in de aarde, aangezien ik behoorlijk kritisch ben. Maar over onze samenwerking had ik niet te klagen. Die was erg plezierig en correct. Ik moet me aansluiten bij de vorige schrijver van een review, want met name Wouter Vink was een enorme hulp voor mij bij alle telefoontjes en e-mails over en weer. Ik zal Pumbo zeker adviseren in mijn vrienden/kennissenkring.

04-01-2012


( 10/10)

Afgelopen najaar heb ik via Pumbo mijn boek Oorsprong uitgegeven. Ondanks de technische moeilijkheden waar ik op stuitte ben ik zeer te spreken over de reacties van de mannen van Pumbo. Vooral Wouter denkt mee, controleert wat je opstuurt en geeft advies om toch zo goed mogelijk aan de moeilijke eisen te voldoen. Qua keuzes van formaat en afwerking is Pumbo echt een unieke site. Zeer klantvriendelijk en technisch gestroomlijnd. Houden zo!

03-01-2012


( 10/10)

Mijn boek EEN VERLOREN JEUGD schreef ik in eerste instantie als eenmalig voor binnen een kleine kring. Als eenling is het altijd moeilijk om je in de wereld van uitgeverij en drukkerij te begeven. Pumbo biedt je juist die mogelijkheid om ook voor een redelijk bedrag over een professioneel gedrukt boek te beschikken. Ondanks wat problemen bij het plaatsing van kopieen van oude foto’s die in het boek moesten worden verwerkt zijn deze met de medewerking van Pumbo goed opgelost. De prettige en snelle reactie Pumbo hebben hieraan zeker bijgedragen. Al met al ben ik dik tevreden met het uiteindelijk resultaat dat er nu ligt. Dit heeft mij doen besluiten om het boek ook voor een groter publiek beschikbaar te stellen. Els Mulkens

19-12-2011


( 10/10)

Ik heb een boek laten maken als kado voor mijn moeder die 50 is geworden. Alle vrienden en familie hebben mij een stukje tekst, een aantal met foto en een aantal niet. Dit heb ik in elkaar gezet via deze website. De service was echt uitstekend, het moest per se voor een bepaalde datum binnen zijn en ze hebben mij hiermee ook erg goed geholpen. Ook wist ik niet hoe ik de cover moest maken. Hierbij kreeg ik ook hulp. Kortom vond ik het erg fijn om met deze site te hebben gewerkt. Het boek is echt prachtig geworden. Mooie kwaliteit en alles wat ik had gehoopt.

19-12-2011


( 10/10)

Ik heb erg goede ervaringen met Pumbo. Dit is werkelijk een verademing na eerst de traagheid en ondoorzichtigheid te hebben ervaren van reguliere uitgevers/drukkers. Pumbo is duidelijk en efficient. Op vragen en problemen wordt praktisch altijd per omgaande gereageerd. Ook zijn de medewerkers van Pumbo erg behulpzaam en verstrekken goede adviezen zonder daarvoor allerlei kosten in rekening te brengen. Aanvankelijk had ik nogal wat moeite met de layout en de cover van mijn boeken. Pumbo heeft mij daarbij prima geholpen.

19-12-2011


( 9/10)

Mijn eerste ervaring met Pumbo was met mijn familiegeschiedenis De gouden Engel.Ik koos Pumbo vanwege de duidelijke website, en de behulpzaamheid van beide medewerkers, Wouter en Yordy. Altijd per omgaande antwoord. Inmiddels heb ik een tweede ervaring met Pumbo en die is weer heel positief. Een prachtig uitgegeven hardbound boek met herinneringen aan de oorlog van mijn grootmoeder en een gedichtenbundeltje. Dank mannen van Pumbo, goed gedaan!

16-12-2011


( 10/10)

Ik ben erg tevreden met Pumbo. Voorheen zat ik bij uitgevers, maar het geeft mij een goed gevoel om autonoom te kunnen handelen, en toch het project mooi, netjes en effectief te kunnen afleveren. Mensen zijn vaak heel verbaasd hoe mooi het boek eruit ziet. Pumbo helpt in het hele proces van A tot Z, maar heeft het zo ingericht dat je alles zelf kunt doen en bepalen.

15-12-2011


( 10/10)

Beter had ik het niet kunnen treffen om mijn zeer persoonlijke verhalen- en gedichtenbundel gerealiseerd te krijgen. De ondersteuning, de hulp, het meedenken, het geduld en de service gaan verder dan ik ooit had durven dromen, ook al was bekend dat ik nooit meer dan slechts twee exemplaren zou afnemen. Zeer, zeer grote klasse!

09-12-2011


( 10/10)

Ik heb er nooit aan gedacht ooit eens een review te schrijven, maar door mijn ervaringen met Pumbo maak ik graag een uitzondering. Het gemak en de eenvoud waarmee Pumbo de gereedschappen en behulpzaamheid aanreikt om voor schrijvers en niet schrijvers een boek te publiceren is buitengewoon goed te noemen. Pumbo maakt schrijvers mogelijk. Klasse mannen !

08-12-2011


( 10/10)

Ik ben zeer gecharmeerd van de professionaliteit van Pumbo. Geen vraag is te veel. Ze doen alles om jouw boek tot een succes te maken. Nog geen minuut spijt van mijn beslissing om juist hier mijn boek te laten verzorgen.

30-11-2011


( 10/10)

Voor het uitbrengen van twee boeken (een Nederlands en een Engels) heb ik Pumbo gekozen vanwege de transparante en complete prijsberekening, de websites in vreemde talen en de mogelijkheid een complete omslag te kunnen aanleveren. De uitvoering van de omvangrijke boeken (beide meer dan 300 blz) bleek uitstekend. Er deden zich gaande het proces wel een aantal probleempjes voor van uiteenlopende aard, maar die werden steeds vlot beantwoord en (belangrijker) ook opgelost.

22-11-2011


( 9/10)

PUMBO!!!!! heeft het mogelijk gemaakt in eigen beheer mijn boek NA GEBRUIK WEGGOOIEN te publiceren. Een verhaal dat verteld MOEST worden en inmiddels ook in de Volkskrant van 12 november 2011 heel goed is beoordeeld. Het boek is helemaal geworden zoals ik het op de markt wilde brengen, waarbij ik wil opmerken dat ik evengoed nog heel veel hulp heb gehad via de mail van de mensen van PUMBO. Ik was aangenaam verrast door de snelle reactie op vragen die ik had. Vragen die ik overigens meestal gewoon op de site had kunnen vinden maar uit onzekerheid door mij werden gesteld. Mijn volgende boek ga ik zeker weer via PUMBO uitbrengen! Eens kijken, hoe zal ik beginnen.... Er was eens... ->nee, te afgezaagd. Nou ja, ik heb nog een lange weg te gaan eer dat tweede boek op de plank ligt maar hoop dat u met belangstelling mijn eerste boek NA GEBRUIK WEGGOOIEN wilt lezen. (http://www.pumbo.nl/boek/nagebruikweggooien)

17-11-2011


( 10/10)

Een jaar geleden heb ik mijn boek Natuurlijk Zien en de Batesmethode via Pumbo uitgegeven. Tot grote tevredenheid! Niet alleen ziet het boek er prachtig uit maar doordat elk boek pas geprint wordt als het besteld wordt hoefde ik geen al te grote investering vooraf te doen en kon ik meteen beginnen met verkopen (en nog leuker: verdienen!). Inmiddels wordt mijn boek ook steeds meer in de boekhandel verkocht. De link met het Centraal Boekhuis maakt dat erg eenvoudig. Wat ik heel fijn vind is dat ik altijd snel een antwoord op mijn vragen krijg, heel vriendelijk en behulpzaam. Kortom; niets dan lof!

17-11-2011


( 10/10)

De heren van Pumbo staan altijd voor je klaar. Mocht het eens gebeuren dat er wat verkeerd gaat dan wordt zeer professioneel een oplossing gevonden. Een echte aanrader voor iedereen die wat te delen heeft en dat in boekvorm beschikbaar stelt.

16-11-2011


( 9/10)

Ik heb in korte tijd een leuk boekje kunnen laten maken als familiegeschenk. Helemaal naar 't zin, dankjewel Pumbo!

15-11-2011


( 9/10)

Ook hier een tevreden schrijfster! Inmiddels twee boeken via Pumbo laten drukken en ik kan niet anders zeggen dan: geweldige service!

04-06-2011


( 9/10)

Mijn ervaring met Pumbo is ook erg fijn. Ik had een uitgever gevonden voor mijn gedichtenbundel maar die kon mijn bundel niet verwerken omdat het te dun was voor hun. Hier bij Pumbo heb ik alsnog mijn droom kunnen realiseren om de bundel zo uit te geven als ik wil. Weliswaar alleen via Ebook formaat maar het is precies zoals ik het in gedachten had en dat voelde heel prettig. Ook de samenwerking verliep soepel en zelfs de cover is voor mij juist op maat gesneden geworden. Prachtig werk overigens! Nu ben ik bezig met mijn 2e gedichtenbundel en ik heb het project al aangemaakt nog voor het eerste gedicht was geschreven. Zeker voor mijn gedichte bundels blijf ik uitgeven via Pumbo. Hoe dat met een roman of een kort verhaal wordt weet ik nog niet maar Pumbo zal altijd deel uitmaken van mijn schrijf team.

15-05-2011


( 10/10)

Ja, waarom Pumbo? Er zijn toch de laatste jaren een heel aantal bedrijven de grond uit geschoten die onze boeken willen publiceren. Mijn boek is op het moment dat ik dit bericht schrijf nog niet op de markt verschenen. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. En ondanks dat ik het exemplaar nog niet in mijn handen heb, voel ik de behoefte om dit forum iets te vertellen over mijn ervaringen met Pumbo. In mijn zoektocht naar een geschikte drukkerij voor mijn gedichtenbundel Wrakhout, kwam ik langs bij deze website. Waar ik op let is de opmaak van de site, of de teksten duidelijk zijn en wat de mogelijkheden van het bedrijf zijn. Ik koos voor Pumbo en ik herinner me dat de site wat betreft mijn aandachtspunten toch wel met kop en schouders boven de rest uitstak. Nu ik mijn manuscript klaar heb en deze ingeleverd is, heb ik natuurlijk nog maar een klein beetje ervaring met de jongens achter dit bedrijf. Wat mij direct opvalt is de gebruiksvriendelijkheid van de site. Het meeste is geautomatiseerd en de meeste vragen die opkomen staan al beantwoord op de site. Nadat ik mijn manuscript had doorgezonden, lag er de volgende dag een keurige mail in mijn mailbox. Natuurlijk, ik had het niet goed gedaan. Alle communicatie loopt vlot en gestroomlijnd. Pumbo denkt mee, let duidelijk op goede kwaliteit en geeft heldere uitleg. Als je in eigen beheer wilt uitgeven, is dit voor de schrijver eigenlijk gewoon een must. Ieder zijn vak, denk ik dan toch. De schrijver heeft verstand van het schrijven en Pumbo van het drukproces. Het is een samenspel. Ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste meespeler gevonden heb. Het voelt als een team. Ik zal jullie hier zeker op een eerlijke en objectieve manier op de hoogte houden van mijn ervaringen. Gewoon omdat dat goed is. Want er is niks mooiers dan uitgeven van eigen werk... :-)

13-05-2011


( 10/10)

Mijn eigen boek uitgeven is voor mij erg makkelijk geworden. De uiteindelijke verkoop van mijn boek en eboek verloopt inmiddels via Pumbo.nl. De afhandeling en communicatie met mij en naar klanten toe is perfect. Zo kan ik mij volledig richten op het schrijven en de marketing van mijn boekje. Dikke duim voor Pumbo.

12-01-2011


( 10/10)

Ik vind dat jullie heel goed werk leveren! Jullie reageren bijzonder snel, komen met goede suggesties en mijn inbreng kan ik altijd bij jullie kwijt. Een totaal ander verhaal als bij FM. Complimenten dus van ons! Dit werkt 100% fijner en geeft een veel tevredener gevoel.

27-10-2010


( 10/10)

Ik heb zojuist mn bestelde exemplaar van Hachelbouts Harem ontvangen, en dat ziet er werkelijk uitstekend uit! Niets op aan te merken, mijn complimenten!

24-09-2010


( 10/10)

Heb nu een aantal boeken ondergebracht bij Pumbo.nl en ben zeer tevreden. Het werkt niet alleen prettig en snel, ook het contact verloopt prima. Ik heb overal snel en juist antwoord op. Kwaliteit boeken is ook prima.

02-09-2010


( 8/10)

Complimenten. Dat is een niet zo vaak gebezigd woord in Nederland, wij zijn zuunig met onze complimenten. Toch wil ik de mensen achter Pumbo een hartelijk compliment maken over de kwaliteit van de site, de uitstekende dienstverlening en de plezierige omgang tijdens de realisatie van kaft tot boek. Chapeau; keep on the good work ;D

08-04-2010


( 10/10)
Copyright © 2006-2022 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.