Boek uitgeven

Wij ondersteunen auteurs, uitgevers en andere professionals bij het zelf uitgeven van boeken

Boek uitgeven zonder vervelende contracten

Inclusief een gratis ISBN

Inzicht in klantgegevens voor marketingdoeleinden

De best denkbare support

Boek uitgeven zonder uitgeverij

Is het noodzakelijk om een boek via een uitgeverij uit te brengen? Wij weten zeker van niet, want met behulp van ons platform en onze persoonlijke ondersteuning is het eenvoudiger dan ooit om zelf een boek uit te geven. Houd de volledige controle over uw boek, commiteer u niet aan contracten en voorwaarden en verkoop uw boek via alle off- en online boekhandels

Is uw boek de volgende?

Start een berekening
Mogelijkheden

Uitgeven via boekhandels

Bereik een groter publiek

Op dit moment zijn er bijna 10.000 klanten die hun boek uitgeven via de boekhandel met behulp van Pumbo. Uw boek uitgeven via de boekhandel is in veel situaties een verstandige keuze. Het betekent dat uw boek beschikbaar is in 2.600 boekhandels, waardoor u klanten nooit 'nee' hoeft te verkopen. Lees snel verder over onze werkwijze.

Boek uitgeven via de boekhandel

Uitgeven via Boekenbestellen

Profiteer van het gemak en de lage kosten

Voor auteurs die hun boek uitgeven via Pumbo, hebben wij de verkoopwebsite Boekenbestellen.nl opgezet. Hier worden alle boeken van onze klanten op aangeboden, maar ook alle overige Nederlandstalige boeken. Uw boek staat dus te koop tussen de boeken van bekende auteurs. Op Boekenbestellen.nl is nergens te zien dat het om zelf uitgegeven boeken gaat.

Boek uitgeven via Boekenbestellen

Bereken direct uw verdiensten

met het zelf uitgeven van uw boek!

Gebruik onze online rekentool, zonder een e-mailadres achter te hoeven laten.

Stappenplan

Wij zijn voortdurend op zoek naar nog meer gebruiksvriendelijkheid. We hebben een geautomatiseerd systeem ontwikkeld dat bestanden snel, volledig en heel uitgebreid kan controleren. Daarnaast is het mogelijk om via uw account uw verkoopprijs te beheren, inzicht te krijgen in de verkopen en kunt u eenvoudig uw boek op verschillende manieren publiceren.

Komt u er niet helemaal uit?
Dan staat er altijd nog een professional voor u klaar. Bij het controleren van bestanden. Of bij het publiceren.

1

Voorbereiding

Zorg eerst dat uw boek drukklaar is. Bekijk onze uitgebreide online hulp of volg het stappenplan boek drukken. Heeft u uw boeken al gedrukt maar wilt u deze alleen nog verkopen, dan kunt u een aantal stappen overslaan.

2

Verzorg een ISBN

Zodra de specificaties van uw boek bekend zijn, kunt u een uitgeversprefix en ISBN aanvragen of ons opdracht geven om dit voor u te doen.

3

Bepaal uw oplage

Wilt u uw boeken per stuk verkopen of wilt u direct een grotere oplage drukken. U kunt altijd contact met ons opnemen voor advies.

4

Aanmelden

Afhankelijk van uw wensen melden wij uw boek aan voor de verkoop via boekhandels of zetten het boek direct te koop op onze website Boekenbestellen.nl. Als de boeken uit voorraad geleverd gaan worden, dan moeten de boeken verzonden worden aan het magazijn. Dat gaat in overleg met ons.

5

Verkopen

Als het boek overal is aangemeld, kunt u volledig starten met de promotie van uw boek!

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk het hele interview met Seph Fontane Pennock – auteur van het boek ‘De Lean Website’ –

Bekijk het hele interview met Maaike Möllmann – auteur van het boek ‘Laat me met rust’

Bekijk het hele interview met Maarten van Gelderen – auteur van het boek ‘Arbeidsvoorwaarden (eenzijdig) wijzigen’

Support

Nee, we hebben een hekel aan contracten. Vooral aan eraan vast te zitten. Daarom bij ons geen contracten. U kunt op ieder moment beslissen om te stoppen met onze samenwerking. Maar daar willen we u geen redenen voor geven. Lees de reviews maar eens

Ja, u bent zelf de uitgever dus u bepaalt alles zelf. Wij adviseren u wel tijdens alle stappen, zodat u er niet alleen voor staat, maar u bent uiteindelijk degene die de beslissingen neemt.

Wij kunnen boeken tot op de millimeter nauwkeurig produceren, dus wij werken niet met vaste formaten. Wel zijn er formaten die veel gekozen worden en deze formaten vindt u terug in de prijsberekening. Hier worden ook papiersoorten en bindingen getoond. Als u een speciale wens heeft, neem dan contact met ons op, want vrijwel alles kunnen we produceren. Dat maakt ons een boekenspecialist.

Ja, covers maken wij vrijwel altijd kosteloos voor u op. Stuur ons het idee, afbeeldingen en teksten, dan gaan wij voor u aan de slag. Of download onze voorbeeld briefing.

Absoluut, geen vraag is ons te gek. Covers maken wij vrijwel altijd kosteloos voor u op, maar ook met het binnenwerk kunnen wij u verder helpen. Op de volgende pagina bieden we veel uitleg en handleidingen:  https://www.pumbo.nl/support

Ja, u mag helemaal zelf bepalen wat de verkoopprijs van uw boek moet worden. Als u twijfelt over de verkoopprijs van uw boek, bekijk dan de volgende video: https://www.youtube.com/watch?v=n35V4yRhjCk.

Ja, wij vragen het ISBN voor u aan en dit is helemaal gratis voor klanten die hun boek willen uitgeven. Meer informatie op de volgende pagina:  https://www.pumbo.nl/support/boek-uitgeven/isbn-aanvragen-in-6-stappen

Ja, wij melden het boek voor u aan in een centraal systeem, het CB (Centraal Boekhuis), en zorgen ervoor dat de informatie over uw boek overal goed getoond wordt.

Ja, wij zorgen ervoor dat uw boek te koop komt via alle online boekhandels.

Wij handelen alle facturatie voor u af. Als er dus een boekhandel een boek besteld of een klant besteld uw boek, dan regelen wij de facturatie voor u. U heeft hier geen omkijken naar. Bij iedere verkoop ontvangt u een e-mail en ziet u precies hoeveel winst u met die verkoop heeft gemaakt.

Het verschil tussen de verkoopprijs en de kosten die gemaakt worden om het boek te produceren en te distribueren is uw winst. Wij werken niet met een vast percentage zoals vaak bij royalty’s het geval is, een vergoeding die een schrijver krijgt van een uitgever. Want bij ons bent u zelf de uitgever. U bepaalt daardoor zelf de verkoopprijs; hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger uw winst.

Als er een verkoop is geweest ontvangt u een e-mail van ons met daarbij informatie over welke verkoop er heeft plaatst gevonden en hoeveel winst u heeft gemaakt met deze verkoop. Deze winst wordt bij uw Pumbo-account opgeteld. U kunt ons op ieder moment vragen het saldo uit te betalen. We werken niet met vaste uitbetaalmomenten maar uw winst is altijd direct beschikbaar.

Ja, dat kan. Geef aan ons door wat voor afspraken u heeft gemaakt dan zorgen wij ervoor dat deze goed worden verwerkt in de facturatie.

Vanaf een oplage van 100 stuks krijgt u altijd een gratis proefexemplaar. Als u voor een kleinere oplage een proefexemplaar wilt, dan kunt u eenvoudig één exemplaar bestellen.

Als het boek een eenvoudige opmaak heeft, met alleen tekst, dan kunnen wij u meestal kosteloos helpen. Als het toch meer werk is dan gedacht, dan zullen wij u vooraf informeren over de kosten. Een cover kunnen wij kosteloos voor u opmaken. Stuur ons uw idee, afbeeldingen en teksten dan gaan wij voor u aan de slag. Of download onze voorbeeld briefing.

Vanaf een oplage van 25 stuks kunnen we de boeken ook naaien in plaats van lijmen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Vanaf 400 exemplaren zijn de prijzen op de website inclusief naaien of lijmen. De prijs is dan hetzelfde.

De levertijden staan op de volgende pagina:  https://www.pumbo.nl/support/levertijden

De verzendkosten staan op de volgende pagina:  https://www.pumbo.nl/support/veelgestelde-vragen

Komt u ergens niet uit?

Onze experts staan altijd voor u klaar

Robert

Robert

Marjolijn

Marjolijn

Isabelle

Isabelle

Monique

Monique

Yordy

Yordy

Wouter

Wouter

Sebastian

Sebastian

Marchel

Marchel

Bepaal direct uw winst

met het uitgeven van uw eigen boek!

Gebruik onze online rekentool, zonder een e-mailadres achter te hoeven laten.

Laatste kennisartikelen
boek uitgeven complete gids

Boek uitgeven: De complete gratis gids (blog)

Waarom deze gids? Een boek uitgeven in het internet tijdperk is veranderd, voorgoed. Vandaag de dag zijn er meer mogelijkheden dan ooit om je boek succesvol uit te geven. Toen wij zelf ons eigen boek gingen uitgeven waren er minder ...

Lees verder
Vanity uitgevers

Uitgeverij of afzetterij? Waarom uitgeven via een uitgever niet altijd loont

Je manuscript is klaar en je wilt je boek graag gaan uitgeven. Het liefst via een uitgeverij, want dat is de traditionele manier. Toch? Na lang wachten, teleurstellende antwoorden en veel rondleuren met je manuscript, vind je ineens een ...

Lees verder
Via crowdfunding je boek uitgeven

Via crowdfunding je boek uitgeven

Een boek uitgeven wordt steeds goedkoper. De Print on Demand-techniek gaat met grote sprongen vooruit, waardoor de kosten dalen. Boeken die in grote oplage offset worden gedrukt, hebben sowieso al een lage kostprijs per stuk. Als zelfpub...

Lees verder
Boekhandelskorting_kassa

Boekhandelskorting, de complete handleiding

Wat is boekhandelskorting? Wie bepaalt de boekhandelskorting? Hoe wordt de boekhandelskorting afgerekend? Zo maar wat vragen die ik dagelijks te horen krijg van onze klanten. In deze uitgebreide handleiding zal ik de boekhandelskorting...

Lees verder