Informatie boekomslag aanleveren

Lees deze informatie goed door en u zult ervaren dat het helemaal niet moeilijk is om uw bestanden op de juiste manier aan te leveren. Met Pumbo een boek uitgeven in eigen beheer wordt zo een stuk eenvoudiger!

Image
boek dicht open omslag

   

  warning
  Bent u een professionele vormgever of heeft u veel ervaring met het opmaken en aanleveren van bestanden?

  Een boekomslag maken

  Een boekomslag (cover) van een paperback, hardcover of ringband bestaat altijd uit één document waarin de achterzijde, rug en voorzijde zijn opgenomen. Hoe meer pagina’s een boek heeft, hoe dikker het boek is en dus ook hoe breder de rug van het boek is. De breedte van de rug is niet alleen afhankelijk van het aantal bladzijden, maar ook van de gekozen papiersoort. Bij een ringband vervalt de rug, maar wordt de afbakening in het document gebruikt om de snijlijnen voor de losse voor- en achterzijde aan te geven.

  Covertool

  Kies een geschikt ontwerpprogramma

  Gebruik voor het opmaken van het omslag een geschikt ontwerpprogramma. Niet alle grafische programma’s lenen zich hiervoor. Zo wordt het gebruik van Microsoft Word of Windows Paint bijvoorbeeld afgeraden. Gelukkig zijn er alternatieven. Onderstaand een overzicht van betaalde en gratis software.

  Betaald
   

  • Adobe InDesign
  • Adobe Photoshop
  • CorelDRAW
  • Affinity Publisher

   

  Gratis
   

  • Inkscape
  • Paint.net

  Handige kennisartikelen

  #000000
  Image
  arrow-pumbo-icon-white
  ISBN aanvragen
  Barcode Generator

  Aan een barcode worden strenge eisen gesteld. Alle boekhandels moeten de barcode immers wel 100% goed kunnen scannen.

  blog-featured-knowledge-kritische-rug
  Wat is een kritische rug?

  Bij het opmaken van het omslag van je boek moet je rekening houden met veel verschillende factoren, ongeacht of je dit zelf doet of uitbesteedt. Zo moet je ervoor zorgen dat de...

  blog-featured-knowledge-zelf-een-boekomslag-maken
  Zelf een boekomslag maken?

  Een boekomslag ontwerpen is een vak apart. Reguliere uitgevers vragen er vormgevers voor die er gespecialiseerd in zijn. Heeft u geen budget voor het inhuren van...