Offset drukken

Laat jouw boeken offset drukken

 • Gratis bestandscontrole voor een perfect resultaat
 • Gratis ISBN bij uitgeven
 • Bij offset drukken zijn alle opties mogelijk!
 • Milieuvriendelijk drukken
 • Advies over de beste papiersoort voor jouw boek
#000000
Image
Calculator icon
#ffffff
Image
New project icon
Image
Grote oplage

Een boek offset drukken in grote oplage is een nauwkeurig proces. Je wilt immers niet dat er fouten in het boek voorkomen en dat je met veel voorraad blijft zitten die je liever niet verkoopt. Daarom zorgen wij ervoor dat we je helpen in het complete proces van het drukken van boeken. 

Daarna gaan wij je helpen met het drukklaar maken van de bestanden. Wij komen vaak met adviezen om iets aan te passen. Kun je de cover niet zelf opmaken dan doen wij dit kosteloos voor je! Het laten drukken van jouw boek volgens de offsettechniek is de beste keuze voor oplagen van 400 exemplaren of meer. Door het offset drukprocedé en ons uitgebreide aanbod aan distributiemogelijkheden, kan jouw boek al snel in de verkoop komen te staan. 

Kom je ergens niet uit? Dan neem je gewoon even contact met ons op. We zijn echte supporthelden en vinden het leuk om je verder te helpen :-)

Print on demand of offset drukken?

Wanneer kies je nou voor digitaal printen en wanneer kies je voor offset drukken? We maken gebruik van 2 druktechnieken om boeken te maken. Digitaal printen tot ongeveer 400 a 500 exemplaren en Offset drukken vanaf ongeveer 400 exemplaren. Soms is de keuze dus eenvoudig. Stel dat u maar een paar boeken wilt laten maken dan is digitaal printen de enige keuze. Anderzijds, als u een grote oplage wilt maken van bijvoorbeeld 1000 stuks dan wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van offset drukken omdat dit goedkoper is.

Bekijk de video hieronder voor meer uitleg.

Remote video URL
Support Aide Personnel

Een belafspraak inplannen

Contact met een van onze adviseurs

Als je graag vrijblijvend een gesprek wilt met een van onze experts, bijvoorbeeld over het drukken of het zelf uitgeven van jouw boek, plan dan zelf een afspraak in. Wij bellen je dan terug op de aangegeven dag en tijdstip en hebben zo alle tijd om jouw vragen door te nemen. Een afspraak maken is niet per se nodig. Je kunt ons tijdens kantooruren ook altijd zelf bellen!

#000000
Image
arrow-pumbo-icon-white

BOEKEN OFFSET DRUKKEN: DE MOGELIJKHEDEN

Paperback

Handzaam, soepel en scherp geprijsd

Onder een paperback (ook wel softcover genoemd) verstaat men een boek met een flexibel omslag, dat wordt afgewerkt met mat of glanzend laminaat en dat eventueel nog kan worden veredeld. Deze bindwijze is in veel gevallen een verstandige keuze: of je nu een roman of een managementboek hebt geschreven of misschien wel een reisgids of een studieboek. Alle soorten paperbacks kunnen wij offset drukken. Heb je hulp nodig bij het maken van de beste keuzes voor jouw boek? Dan adviseren wij je met veel plezier en bovendien geheel vrijblijvend.

#000000
Image
arrow-pumbo-icon-white
Image
Paperback

Hardcover

Solide en stijlvol, met een luxueuze uitstraling

Veel van onze klanten kiezen voor een boek met een harde kaft, oftewel een hardcover, en dat is niet zonder reden. Hardcovers zijn niet alleen duurzaam en kunnen wel tegen een stootje, maar zien er bovendien stijlvol uit en kunnen jouw boek net dat vleugje elegantie geven dat het nodig heeft. Standaard worden boeken die offset worden gedrukt genaaid gebonden. Als het op papiersoort, afwerking en veredeling aankomt, zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Aarzel dus niet om eventuele speciale wensen kenbaar te maken, want de kans is groot dat die nog zijn te realiseren ook.

#000000
Image
arrow-pumbo-icon-white
Image
Hardcover

Ringband

Oogt professioneel en bladert gemakkelijk

De ringband is een beetje een vreemde eend in de bijt. Niet de meest voor de hand liggende keuze voor een roman of een non-fictieboek, maar wel uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een kookboek of een producthandleiding. Door de praktische spiraalbinding (ook wel bekend als wire-O-binding), blijft jouw boek makkelijk open liggen. Laat je jouw boek in grote oplage als ringband drukken, dan kun je het tot in de kleinste details aanpassen: van de papiersoort tot de kleur en het materiaal van de spiraal. De keuze is geheel aan jou.

#000000
Image
arrow-pumbo-icon-white
Image
Ringband (Wire-O)

Magazine

Voor ieder publiek, met een breed scala aan mogelijkheden

Het drukken van tijdschriften is iets wat we graag doen. Niet alleen omdat we bijzonder trots zijn op de ongeëvenaarde kwaliteit die we kunnen leveren, maar vooral ook omdat het een vak apart is dat we – al zeggen we het zelf – uitstekend verstaan. Van brochures voor zakelijke doeleinden tot publieksbladen voor grote doelgroepen en alles daar tussenin. Jij vraagt het, wij leveren het. Beschik je over een abonneebestand? Dan kun je ook de distributie aan ons uitbesteden.

#000000
Image
arrow-pumbo-icon-white
Image
Magazine

STAPPENPLAN BOEKEN OFFSET DRUKKEN

1.

Registreren

Maak een account aan op deze pagina. Binnen enkele minuten ontvang je een welkomstmail zodat je direct kunt starten met offset drukken.

2.

Neem contact met ons op (ook als je al precies weet wat je wilt laten drukken)

Voor boeken die in grote oplage worden gedrukt is het belangrijk dat alles klopt. Daarom willen we graag even telefonisch contact om jouw wensen door te spreken. Ook als je al precies weet wat je wilt laten drukken, is het verstandig om even kort met ons te bellen. Bijna iedereen kunnen we praktische tips geven en helpen het proces te versnellen, waardoor jouw boek eerder geleverd kan worden. Het is overigens ook mogelijk om langs te komen bij ons op kantoor als je dat prettiger vindt. We geven je graag advies en kunnen ook voorbeeldboeken en papiersoorten opsturen die jou helpen keuzes te maken.

3.

Upload jouw binnenwerk

Als al jouw wensen duidelijk zijn, dan gaan we aan de slag met de bestanden. We beginnen altijd eerst met het binnenwerk. Hiervoor kun je een kant en klare PDF aanleveren die wij handmatig op heel veel punten controleren. Als je zelf geen PDF kunt aanleveren dan helpen we je daarbij. Wij kunnen met vrijwel alle softwareprogramma’s overweg. Van Office Word tot professionele opmaakprogramma’s, zoals Adobe inDesign.

4.

Upload jouw cover (of laat deze gratis door ons maken)

Voor de omslag gelden dezelfde mogelijkheden als voor het binnenwerk. Je kunt een kant en klare PDF aanleveren of wij helpen je daarbij. Het opmaken van de cover van een boek is ingewikkelder dan het opmaken van het binnenwerk. Lees de instructies voor het opmaken van een cover daarom goed.

Kom je er niet uit, dan kun je het opmaken van de cover ook aan ons overlaten. Dit doen we geheel kosteloos en altijd in overleg. In dat geval ontvangen we graag jouw idee, de afbeeldingen die je wilt gebruiken (als losse bestanden) en de tekst voor de voorzijde, de rug en de achterzijde in een Word-bestand. Geef daar ook de namen van de gewenste lettertypen in aan. Als je geen idee hebt, dan is dat ook geen enkel probleem en gaan wij er iets moois van maken! Onze vormgevers zijn echte experts op het gebeid van covers! Hadden we al verteld dat dit gratis is?

5.

Plaats een bestelling of publiceer jouw boek

Publiceren is niet verplicht; Je kunt jouw boek ook uitsluitend voor eigen gebruik bestellen. Wil je jouw boek wel gaan verkopen? Dan kun je hem eenvoudig publiceren. Jouw boek kan dan te koop komen te staan via de boekhandel of via onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Wil je geen stapels dozen in huis of op kantoor hebben staan, dan slaan we jouw boeken op in ons magazijn. Wij verzorgen vervolgens de facturatie en verzending voor je! Er zijn veel mogelijkheden om jouw boek te publiceren

Veelgestelde vragen over offset drukken:

Krijg ik eerst een proefexemplaar van mijn boek?

Bestel je bij ons een grote oplage dan krijg je altijd een gratis proefexemplaar. 
Het is altijd verstandig om eerst het proefexemplaar te controleren voordat je eventueel een grotere bestelling plaatst.
De ervaring leert dat de meeste auteurs met behulp van een proefexemplaar nog net even wat puntjes op de i zetten voor een goed eindresultaat.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Wij versturen altijd een email met daarin een overzicht van de complete bestelling.

Wat voor binding, papiersoort, afleveradres: alles staat hierin. 

Ook de bestanden die gebruikt worden om de boeken te drukken staan in deze email zodat er nooit verwarring kan ontstaan over de juiste bestanden.

Bij de email met daarin het overzicht van de bestelling zit ook de factuur. Je doet een aanbetaling van 50%, de andere 50% betaal je bij het leveren van de boeken.

Kan ik ook boeken voor thuis bestellen?

Ja, dat kan uiteraard. Je mag helemaal zelf weten waar je de boeken naar toe wilt sturen. Meestal worden boeken die in een grote oplage offset worden gedrukt via de boekhandels verkocht. Daarom worden de meeste boeken afgeleverd bij het Centraal Boekhuis. Daar is Pumbo bij aangesloten en kun jij gebruik van maken. Natuurlijk wil je ook een aantal boeken voor thuis ontvangen. Je mag zelf weten naar hoeveel verschillende adressen wij boeken moeten versturen. Bij de prijzen op onze website voor grote oplages is altijd 1 afleveradres in Nederland inbegrepen.

Wat is de levertijd?

Alle informatie over de actuele levertijden vind je op de pagina: levertijden

Wanneer moet ik afloop toevoegen?

Maak je gebruik van minimaal één afbeelding (of kleurenvlak) die de rand van het papier raakt, dan moet het gehele bestand een afloop van 3 mm bevatten. Het bestand zelf moet dan rondom 3 mm groter worden aangeleverd, waarbij de afbeelding of het kleurenvlak geheel in deze 3 mm afloop doorloopt. De reden hiervoor ligt bij het drukken en het naderhand snijden. Voor het snijden geldt namelijk een kleine foutmarge. Als je een afbeelding of kleurenvlak niet in de afloop laat doorlopen en er wordt net iets naast gesneden, krijg je een witte lijn langs de rand. Door de bestanden met afloop aan te leveren zal dit niet gebeuren. 

Wat moet er in het colofon staan?

Op de vierde pagina van een boek staat normaal gesproken het colofon. Dit is een opsomming van de manier waarop een boek tot stand is gekomen. Op de volgende pagina kun je een voorbeeld van het colofon zien: colofon. Wij vragen niet om een groot logo op jouw cover of een gehele pagina aan ons gewijd, maar we waarderen het wel als je ‘Druk: Pumbo.nl’ in het colofon kunt vermelden.

Hoe dik mag mijn boek zijn?

Bij offsetdrukwerk is vrijwel iedere dikte mogelijk. Tot 4 centimeter dikte gaat het altijd zonder aanpassing goed. Is jouw boek dikker dan 4 centimeter, beoordelen wij graag eerst of het boek goed is. Als je een dik boek wilt laten drukken, neem dan eerst even contact met ons op. Er zijn genoeg mogelijkheden. Zo hebben wij al eens een boek gemaakt van 12cm dik!

Zit ik vast aan een contract?

Je zit bij Pumbo nergens aan vast. Geen contract, geen eisen, helemaal niets. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Voorwaarde is wel dat je de auteursrechten op de aangeleverde werken bezit. In onze algemene voorwaarden voor auteurs staat alles keurig uitgelegd.

Blijven de auteursrechten wel bij mij?

Jazeker je bent immers zelf de uitgever. Let wel op: een belangrijke voorwaarde is dat je de auteursrechten bezit op de teksten en afbeeldingen in het binnenwerk en omslag, óf toestemming hebt om deze te mogen gebruiken. In onze algemene voorwaarden voor auteurs staat alles keurig uitgelegd.

Wat voor bestanden kan ik aanleveren voor het binnenwerk?

Je kunt de volgende bestandstypen uploaden:

 • Microsoft Word
 • Open Office
 • Apple Pages
 • Adobe InDesign
 • Epub

Je mag uiteraard ook een kant-en-klare PDF aanleveren. Voor het aanleveren van een printklare PDF moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Het insluiten van lettertypen is bijvoorbeeld een vereiste. Meer daarover lees je op de pagina over het aanmaken van een PDF
Je kunt de bestanden uploaden via ‘Stap 2: Bestanden’ als je bent ingelogd op jouw Pumbo-account. Als je dat makkelijker vindt, kun je ons de bestanden ook gewoon per e-mail of via WeTransfer toesturen.

Wat voor bestanden kan ik aanleveren voor de cover?

Als u de cover zelf ontwerpt, mag je de volgende bestanden aanleveren:

 • Adobe PDF (*.PDF)
 • Adobe Photoshop (*.PSD)
 • Adobe InDesign (*.INDD)

Voor het aanleveren van een cover moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Voldoende resolutie (minimaal 150 dpi en bij voorkeur 300 dpi) van afbeeldingen wordt geadviseerd. Meer informatie over het aanmaken van een cover vind je in support. Je kunt de bestanden uploaden via ‘Stap 2: Bestanden’ als je bent ingelogd op jouw Pumbo-account. Als je dat makkelijker vindt, kun je ons de bestanden ook gewoon per e-mail of via WeTransfer toesturen.

Kom je er niet uit met het maken van een cover laat het dan over aan onze professionals. Wij maken covers altijd gratis op.

Image
favourite-pumbo-white.png

Kies jij ook voor Offset drukken?

#ffffff
Image
New project icon