Taalhof tekstbureau

Schakel hulp in van expert Eveline Vreeburg

Expert Marianne Peters

Ghostwriters Noord-Brabant

'Ik zou er een boek over kunnen schrijven', wordt vaak gezegd. Maar zelf schrijven kan moeilijker zijn dan gedacht. Een ghostwriter kan uitkomst bieden. Marianne Peters weet dat als geen ander. Als professioneel ghostwriter kruipt zij in de huid van haar opdrachtgevers en beschrijft zij hun gedachten alsof het hun eigen woorden zijn. Marianne zorgt ervoor dat het verhaal aansprekend is voor de lezer, vloeiend leest en tot het eind toe boeiend blijft. Want een goed boek hoort te lezen als een trein, ongeacht het onderwerp. Uit passie voor het schrijversvak en de mens achter het verhaal, heeft ze zich gaandeweg gespecialiseerd in ghostwriting. Met haar geduldig luisterend oor en haar talent mensen op hun gemak te stellen, krijgt zij elk verhaal boven water. Een kort of lang levensverhaal, een biografie of een bedrijfsgeschiedenis; samen met de opdrachtgever maakt ze er een professioneel boek van.

Ghostwriter/tekstschrijver Marianne Peters is eigenaar van Taalhof tekstbureau. Naast ghostwriting schrijft ze veel voor opdrachtgevers in de gezondheidszorg/ouderenzorg en het bedrijfsleven. Hierin is zij vooral actief als storyteller. In opdracht schrijft zij artikelen voor in de media of voor websites, personeelsmagazines, columns en jaarverslagen. Door middel van interviews komen verhalen en artikelen tot stand die de missie, de visie of boodschap uitstralen van een bedrijf of instelling. De vaardigheden die hiervoor nodig zijn, zijn dezelfde als bij ghostwriting.

Niet iedereen kiest voor openbare publicatie van zijn of haar levensverhaal of biografie. Met name levensverhalen worden vaak in besloten kring verspreid. Wanneer wel voor publicatie gekozen wordt, is extra verdieping nodig voor het kiezen van een thema of boodschap en de juiste lezersdoelgroep.

Gepubliceerde boeken van Marianne Peters kregen stuk voor stuk aandacht van de media. Ook hiermee heeft zij in de loop der jaren ruime ervaring opgedaan (kranten, radio, TV, documentaire).

Ghostwriting is tekstschrijven op maat. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Lange of korte (levens)verhalen
  • Complete biografie├źn
  • Bedrijfsgeschiedenissen

Elk verhaal en elke opdracht is uniek; daarom werk ik met projectprijzen. Deze prijzen zijn afhankelijk van het aantal af te nemen interviews, de lengte van het verhaal, de informatie die voorhanden is en of het verhaal geschikt moet zijn voor publicatie. Per opdracht stel ik samen met de opdrachtgever een prijs vast. Een intakegesprek is altijd gratis. Opdrachtgevers via Pumbo bied ik graag vijf procent korting op de projectprijs. Ik ben niet regio gebonden en werk voor opdrachtgevers door geheel Nederland.

Image
favourite-pumbo-white.png

Neem contact op met Taalhof tekstbureau

#ffffff
Image
email-pumbo-icon-black