Ringband boek drukken

Laat jouw boek binden als ringband

#000000
Image
Calculator icon
#ffffff
Image
New project icon
Image
Boek drukken

Waarom een ringband?

Een ringband is een boek dat bij elkaar wordt gehouden door een spiraal. Doordat de pagina’s niet aan elkaar vastzitten, blijft het perfect open liggen en is het eenvoudig door te bladeren. Net als bij paperbacks en hardcovers heb je bij een ringband de keuze uit een groot aantal verschillende papiersoorten, materialen en afwerkingen. Ook de kleur van de spiraal kun je zelf bepalen. De keuze is geheel aan jou.

Je kunt ervoor kiezen om jouw boek als ringband te bestellen al vanaf één exemplaar. Kleine oplages worden digitaal geprint met Print on demand. Maar ook grote oplages die offset gedrukt worden, zijn mogelijk met een ringband.

Image
Ringband (Wire-O)

Mogelijkheden bij het drukken van ringbanden


- Beschikbaar tot 196 pagina’s, zonder minimum
- Staand, vierkant of liggend van klein tot XXL-formaat
- Omslag in full colour met mat of glanzend laminaat
- Binnenwerk in zwart-wit, full colour of gecombineerd
- Ruime keuze uit papiersoorten
- Productietijd vanaf 3 werkdagen, afhankelijk van de drukwijze
#000000
Image
Calculator icon

Een ringband als bindwijze

Een ringband is een uitstekende keuze als je één of meerdere exemplaren nodig hebt van een boek met een zakelijk karakter. Scripties, jaarverslagen, studieboeken, product handleidingen, maar ook kookboeken, worden regelmatig met een spiraal gebonden.

Standaard gebruiken wij metalen spiralen. Deze zijn namelijk betrouwbaarder dan plastic spiralen en zorgen ervoor dat uw boek langer mooi blijft. Maar als je wilt, kunt je zelf de kleur en het materiaal van de ringband kiezen.

Kies je voor een ringband, hou er dan wel rekening mee dat de pagina’s worden geperforeerd. Door de tekst en afbeeldingen minimaal één centimeter uit de rug te plaatsen, voorkomt je dat deze van gaten worden voorzien.

 

Papiersoorten

Bestel je jouw boekwerk als ringband, dan heb je de keuze uit tientallen verschillende papiersoorten. Of je nou voor een paperback of een hardcover kiest, of een grote of kleine oplage nodig hebt: de mogelijkheden zijn eindeloos. Van mat tot glanzend, van gestreken tot ongestreken en variërend in gewicht van een bescheiden 50 gram tot maar liefst 200 gram. Wij hebben het beste papier voor jouw ringband. Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij het kiezen, hoef je het maar te zeggen.

 

Wist je dat wij ook de distributie kunnen verzorgen?

Voor de distributie van jouw ringband, ben je bij ons letterlijk en figuurlijk aan het juiste adres. Wij kunnen je de nodige tijd en frustraties besparen door het verpakken en verzenden van jouw boek voor onze rekening te nemen – en de mogelijkheden zijn legio. Nieuwsgierig geworden? Lees meer over de distributiemogelijkheden.

 

Speciale uitgave

Heb je speciale wensen? Bijvoorbeeld omdat je de ringband wilt laten veredelen, of omdat je jouw zinnen heeft gezet op een bepaalde papiersoort? Aarzel dan niet om telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen, want bijna alles is mogelijk.

Image
favourite-pumbo-white.png

Jouw boek als ringband laten drukken?

#ffffff
Image
New project icon