Uw boek of e-book professioneel opmaken

Vergroot de verkoopkansen van uw boek

Image
Uitgeven eigen website

Binnenwerk opmaken

Maak uw boek extra aantrekkelijk

Het opmaken van het binnenwerk van een boek is een vak apart. Bij eenvoudige tekstboeken is het mogelijk om de opmaak zelf te verzorgen met behulp van bijvoorbeeld Microsoft Word. We hebben hier zelfs een zeer uitgebreide handleiding voor gemaakt.

Heeft uw boek een ingewikkeldere vormgeving nodig, dan loopt u met Microsoft Word al snel tegen allerlei problemen aan. Deze software is eigenlijk niet geschikt voor het opmaken van boeken. Hiervoor bestaat professionele software zoals Adobe InDesign.

Image
Binnenwerk opmaken

Professionele software is echter duur en lastig onder de knie te krijgen. Daarom kunnen wij u ook ondersteunen bij het opmaken van het binnenwerk van uw boek. Daarnaast hebben we een uitgebreid netwerk van vormgevers en illustrators die u dit werk uit handen kunnen nemen.

Met het inhuren van een professionele vormgever is de kans groter dat uw boek goed wordt ontvangen door recensenten en vergroot u de kans op hogere verkopen.

E-book opmaken

Maak kennis met de digitale versie van uw boek

Bij het opmaken van een e-book komt meer kijken dan u wellicht zou vermoeden. Het is geen kwestie van het simpelweg in een ander bestandsformaat opslaan van een tekstdocument en er is beduidend meer specialistische kennis voor nodig.
Bij het opmaken van bijvoorbeeld een Word-bestand volstaat oog voor detail en gevoel voor het indelen van pagina’s, maar voor het opmaken van een e-book is kennis van programmeren noodzakelijk.
Als u deze kennis in huis heeft – bijvoorbeeld omdat u ervaring heeft met het maken van websites – kunt u ervoor kiezen om uw e-book zelf op te maken, maar als dat niet het geval is, doen wij dit graag voor u.
Binnen tien werkdagen heeft u een uitstekend functionerend ePub-bestand in handen dat compatibel is met iedere e-reader en dat voldoet aan alle technische eisen.

Cover opmaken

Trek de aandacht met uw boek

Tenzij u zelf grafisch vormgever bent, is het lastig – zo niet onmogelijk – om de cover van uw boek zelf op te maken. Hiervoor heeft u namelijk professionele software nodig, zoals Adobe Photoshop of Adobe InDesign.

Computerprogramma’s als Microsoft Word, Paint en PowerPoint zijn niet geschikt voor het vormgeven van covers. U kunt deze software wel gebruiken om uit te proberen wat wel en niet werkt, maar het opmaakwerk moet met professionele software gebeuren.

Image
cover-opmaken

Kijk ook uit met het gebruiken van online editors voor het ontwerpen van covers. Als u zelf geen ervaring met vormgeven heeft, kunt u dit beter aan ons of aan een vormgever uit ons netwerk overlaten. Wij weten namelijk als geen ander waar u rekening mee moet houden.

Als het aankomt op het opmaken van een cover, heeft u in grote lijnen twee opties:

  1. U laat een eenvoudige cover door ons ontwerpen.
  2. U laat de cover door een vormgever uit ons netwerk opmaken.

Kiest u voor de eerste optie, dan kunnen wij u vaak kosteloos helpen. Stuur ons uw idee en eventueel de afbeeldingen en teksten die u wilt gebruiken toe, dan gaan wij voor u aan de slag en mailen we net zolang heen en weer totdat u helemaal tevreden bent. Meer handige informatie over het vormgeven van boeken vindt u hier.

Heeft u nog geen duidelijk beeld van de cover van uw boek voor ogen? Dan kunt u ons netwerk raadplegen om een professionele vormgever te vinden die goed bij u en uw boek past. De vormgevers uit ons netwerk denken vaak net even iets verder en kunnen uw boek de originele touch geven die het verdient.

Image
favourite-pumbo-white.png

Uw binnenwerk, cover of e-book laten opmaken?

#ffffff
Image
email-pumbo-icon-black