Boek uitgeven uit als e-book

Speel in op de toenemende populariteit van digitaal lezen

Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9.6 uit meer dan 500 reviews


E-book verkopen

Wat komt er allemaal kijken bij het uitgeven van een ebook?

Voordat u uw boek kunt uitgeven als e-book, moet het worden omgezet naar een zogenaamd ePub-bestand. Het maken van een gebruiksvriendelijk en naar behoren functionerend ePub-bestand is behoorlijk gecompliceerd, maar wij kunnen u hierbij helpen.

Zodra uw boek in het juiste bestandsformaat staat en klaar is voor publicatie, heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Via onze aansluitingen kunt u verkopen via onder andere Bol.com, Kobo, de Apple iBookstore of Boekenbestellen.nl.

Verkoop uw e-book

Wat is een e-book?

Alles wat u moet weten over e-books en bestandsformaten

Dat een e-book een digitaal boek is dat op een e-reader of een ander elektronisch apparaat kan worden gelezen, weet tegenwoordig bijna iedereen. Wat voor velen echter nieuw is, is dat e-books in verschillende verschijningsvormen ofwel bestandsformaten voorkomen.

Bovendien ondersteunen de e-readers die door Kobo, Apple en Amazon zijn ontwikkeld niet altijd alle formaten. Reden genoeg dus om te onderzoeken welk bestandsformaat u de meeste voor voordelen kan opleveren.

Meer over e-books

E-book opmaken

Maak kennis met de digitale versie van uw boek

Bij het opmaken van een e-book komt meer kijken dan u wellicht zou vermoeden. Het is geen kwestie van het simpelweg in een ander bestandsformaat opslaan van een tekstdocument en er is beduidend meer specialistische kennis voor nodig. Bij het opmaken van bijvoorbeeld een Word-bestand volstaat oog voor detail en gevoel voor het indelen van pagina’s, maar voor het opmaken van een e-book is kennis van programmeren noodzakelijk. Als u deze kennis in huis heeft – bijvoorbeeld omdat u ervaring heeft met het maken van websites – kunt u ervoor kiezen om uw e-book zelf op te maken, maar als dat niet het geval is, doen wij dit graag voor u. Binnen tien werkdagen heeft u een uitstekend functionerend ePub-bestand in handen dat compatibel is met iedere e-reader en dat voldoet aan alle technische eisen.

Laat uw e-book opmaken


Stappenplan

Stap voor stap van creatie tot publicatie

Het uitgeven van een e-book is betrekkelijk eenvoudig, maar neemt desalniettemin de nodige tijd in beslag. De publicatie zelf is een fluitje van een cent: zodra uw e-book technisch en qua opmaak in orde is, kan het in een tijdsbestek van enkele seconden met een wereldwijd publiek worden gedeeld – afhankelijk van uw wensen. De tijd gaat voornamelijk zitten in het opmaken van uw e-book. Dit is een minutieus proces waar professionals voor nodig zijn die weten waar ze mee bezig zijn. Gelukkig hebben we die in huis en daarom kunnen we ervoor zorgen dat u al binnen tien werkdagen een ePub-bestand in uw bezit heeft dat klaar is om gepubliceerd te worden. Bent u benieuwd welke stappen u moet zetten om dit mogelijk te maken? Dat leest u op onderstaande pagina.

Bekijk het stappenplan

Wat zeggen onze klanten?

Auteur

Ik wil iedere schrijver aanmoedigen om met deze gedreven en gemotiveerde mensen in zee te gaan.

Ronald de Jong, ambulanceverpleegkundige

Ambulancehulpverlening.com
Auteur

Ze zijn goed bereikbaar, vriendelijk, helpen je direct en zijn altijd bereid om met je mee te denken. Zou Pumbo zeker aanbevelen, zeker als je weinig of geen ervaring hebt met uitgeven.

ITIP, school voor leven en werk

ITIP.nl
Auteur

Als uitgever van een nieuw boek ben je bij Pumbo in zeer goede handen. De support op alle aspecten om tot een goede publicatie te komen is geweldig, maar ook waardevol.

Alex van Ginneken, internet entrepreneur

AlexvanGinneken.nl
Auteur

Gezien en gehoord worden – met alle vragen die je als auteur en uitgever van een boek hebt – bleek bij Pumbo een schot in de roos. Het resultaat is een bijzonder boek dat gezien en gelezen wordt.

Jan Oostenbrink, begeleider bij Bewustwording & Verandering

InnerlijkeBereidheid.nl
Auteur

Mijn ervaringen met Pumbo zijn zeer positief. Vriendelijk, behulpzaam en klantgericht hebben ze mij ondersteund in het proces van drukken en uitgeven.

Octavia Siertsema, aanbestedingsspecialist

Octavia-Siertsema.nl
Auteur

Alle zorg en toewijding die je geeft aan jouw boek, vertaalt zich bij Pumbo in zorg en toewijding tijdens het uitgeven.

Jos Oosting, hondencoach

Honden-coach.nl
Auteur

Mijn ervaringen met Pumbo zijn zeer positief. De website en informatie is duidelijk en overzichtelijk, net zoals het beheer. Bij vragen krijg ik altijd snel een reactie en de medewerkers denken met me mee. Heel fijn!

Marleen Hartog, auteur en online ondernemer

Schisiservaringen.nl

Gratis publiceren

Als u niet de ambitie heeft om een groot publiek te bereiken met uw e-book, kunt u het gratis publiceren via onze website. Zo kunt u het eenvoudig verspreiden onder uw familieleden, vrienden en kennissen, zonder dat hier kosten uit voortvloeien.

Beveiligen

Bent u van plan om uw boek als e-book uit te geven en wilt u illegale verspreiding proberen te voorkomen, dan kunt u overwegen om het te beveiligen. In dat geval heeft u de keuze uit verschillende beveiligingsmethoden.

Kwaliteit

Een door ons opgemaakt e-book voldoet gegarandeerd aan alle kwaliteitseisen. Zelfs de richtlijnen van kritische partijen als Apple en Amazon vormen geen enkel probleem. Bovendien zorgen wij ervoor dat uw e-book op iedere e-reader die op dit moment op de markt is geopend kan worden.

Snelheid

Onze programmeurs zijn specialisten op hun vakgebied. Ze leveren niet alleen werk af van hoogwaardige kwaliteit, maar doen dat ook nog eens verrassend snel. Als u uw e-book door ons laat opmaken, heeft u al binnen tien werkdagen een ePub-bestand in uw bezit dat klaar is voor publicatie.

Uw boek uitgeven
als e-book?

Copyright © 2006-2021 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.