Oranje Vormgevers

Schakel hulp in van expert Tanja Kole & Michelle Tjelpa

Expert Oranje Vormgevers

Vormgevers Noord-Brabant

Oranje Vormgevers is een grafisch ontwerpbureau in Eindhoven. Met meer dan 25 jaar ervaring en passie voor typografie, vorm, beeld en kleur. We denken graag met je mee, om je ideeën te vertalen naar een ontwerp voor je boek. Pas als we helemaal begrijpen wat je wil uitstralen met het boek, gaan we aan de slag. We geven je advies, we houden de deadline in de gaten en gaan voor het beste resultaat. De diversiteit in ons werk is groot. Denk aan reisgidsen, romans, educatieve uitgaven voor school en thuis, kookboeken en identiteit (zoals logo’s en huisstijlen).

Hoe pakken we het aan?

Graag ontvangen we info over het boek om een goede offerte te kunnen maken. Wat voor boek wordt het en voor wie is het bedoeld? Maar ook gegevens zoals het formaat, het aantal pagina’s, krijgt het een hardcover of soft cover? Heb je zelf beeldmateriaal of wil je dat we stockmateriaal gebruiken? Hoe is de tekst opgebouwd? Als we een goed beeld hebben van het geheel, kunnen we aan de slag met het ontwerp:
 
01 Schetsfase
We maken 3 voorstellen voor het ontwerp van het omslag en een aantal spreads binnenwerk. Na overleg werken we een van deze voorstellen uit tot een definitief ontwerp. Ons tarief daarvoor varieert van € 350,- tot € 500,-. Dat is inclusief gebruik van stockbeeld.
 
02 Ontwerp/opmaak
Het omslag werken we samen met de rug en het achterplat uit tot een drukklaar bestand. Hiervoor reken we gemiddeld € 350,- Voor het binnenwerk werken we met een paginaprijs. Die varieert tussen € 7,50 en € 15,- per pagina, afhankelijk van het soort boek. Hebben alle pagina’s hetzelfde stramien, of heeft elke pagina zijn eigen opmaak binnen het ontwerp? Zijn er verder kaders / beeldelementen / illustraties / foto’s / tabellen / schema’s? 
 
03 Uitwerking en aanlevering drukklaar bestand
Als het complete boek is opgemaakt volgen er maximaal 3 correctieronden. Als alles akkoord is leveren we het aan als drukklare pdf. Dit is inbegrepen bij de paginaprijs. We kunnen je ook helpen met het maken van promotiematerialen. Denk aan 3D mock ups, of content voor social media. Daarvoor kunnen we een aanvullende offerte maken.


Tot slot

We vinden het een uitdaging om je te mogen begeleiden met het ontwerp en de uitvoering van je boek. En we pakken een boek het liefst als geheel aan. Dat betekent dat we het hele ontwerp (omslag + binnenwerk) op ons nemen, en niet alleen het binnenwerk bijvoorbeeld. Omdat we willen garanderen dat alles druktechnisch helemaal in orde is, kunnen we geen opmaakbestanden uitwerken die niet door onszelf zijn gemaakt. Die vraag krijgen we soms namelijk.
 
Kijk ook eens op onze website of instagram voor een eerste indruk. 
En neem gerust contact op, we helpen je graag!

Image
favourite-pumbo-white.png

Neem contact op met Oranje Vormgevers

#ffffff
Image
email-pumbo-icon-black