7 tips voor het maken van jouw kookboek
1. Schrijf een inleiding
Vertel wat voor soort recepten er in jouw boek staan. Vertel ook iets over jezelf. Bijvoorbeeld hoe je op het idee kwam, waarom juist deze recepten en wat je hoopt te bereiken met het boek. De inleiding heeft vaak een persoonlijk tintje.
2. Voeg naast de ingrediënten ook een lijst met keukengerei toe
Dat maakt het makkelijker om aan de slag te gaan met recepten. Net als gewichtstabellen, bereidingstechnieken, of tips over het kopen, verwerken of bewaren van de ingrediënten.
3. Maak een duidelijk overzicht van de ingrediënten
Zet de ingrediënten bijvoorbeeld overzichtelijk onder elkaar. En zorg ervoor dat het recept en de ingrediënten op 1 pagina passen.
4. Vermeld het aantal personen
Geef aan voor hoeveel personen de ingrediënten zijn. Wat lezers ook op prijs stellen is vermelding van de bereidingstijd. Ook een moeilijkheidsgraad helpt de kok.
5. Deel recepten logisch in
Bijvoorbeeld naar ontbijt, lunch of diner. Maar dit kan ook anders, zoals een indeling op soepen, vegetarische gerechten en kids-proof recepten. Zolang het voor de lezer maar duidelijke categorieën zijn.
6. Plaats duidelijke foto’s bij de recepten
Daarmee maak je ze nog aantrekkelijker om te maken
7. Zorg dat lezers de recepten makkelijk kunnen vinden
Voeg een index, register of duidelijke inhoudsopgave toe