Een chicklit schrijven

#ffffff
Image
New project icon
#000000
Image
Calculator icon
Image
boek-schrijven_paars_350x350_transparant.png

Chicklit is uitgegroeid tot een genre dat omarmt wordt door een breed publiek. Chicklits, of feelgood boeken, zijn vlot geschreven en vaak makkelijk te lezen boeken over het leven van een moderne jonge vrouw die haar eigen keuzes maakt. Wil jij ook een chicklit schrijven en de bestsellerlijsten bestormen als de nieuwe Sophie Kinsella of Helen Fielding? Met onze support gaat je dat zeker lukken!

Via Pumbo laat je eenvoudig jouw eigen chicklit drukken en uitgeven. Wij helpen je met het hele proces; van schrijven tot drukken!

Voorbeelden van chicklits gemaakt met de hulp van Pumbo

Pumbo heeft al veel schrijvers van chicklit geholpen met het uitgeven van een eigen boek. De volgende chicklits zijn in samenwerking met Pumbo gerealiseerd:

Image
Bestemming Parijs
Bestemming Parijs
Mirjam Mieserius
Image
Pechdag
Pechdag
Marleen Ouwerkerk
Image
Vroem Vrouw (chicklit)
Vroem vrouw
Jeske Meinema
Image
Mannen Cocktails
Mannen cocktails
Lise Able
Image
Bestemming Parijs
Bestemming Parijs
Mirjam Mieserius

Wat is chicklit?

Chicklit is een samenvoeging van twee woorden. Chick, wat Engelse straattaal is voor jonge vrouw, en lit, wat de afkorting is van literatuur. Met andere woorden, het zijn boeken voor vrouwen. Veel chicklit boeken vallen ook onder het genre feelgood. Een feelgood boek is een vlot geschreven roman veelal over jonge succesvolle vrouwen. Eigenlijk is de chicklit de keukenmeidenroman van de 21e eeuw.

De kosten van jouw geschreven chicklit berekenen

Natuurlijk wil je eerst weten wat de kosten zijn van jouw chicklit, voordat je aan de slag gaat. De prijzen zullen je verbazen. De gemiddelde kosten voor het drukken van 1 exemplaar bedraagt slechts € 2,85. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van het aantal boeken dat je wilt laten maken, het aantal pagina’s, de hoeveelheid afbeeldingen, de keuze van de cover en het papiersoort. Je kunt eenvoudig laten berekenen wat jouw chicklit gaat kosten via onze online rekentool.
#000000
Image
Calculator icon

Wil je een chicklit schrijven? 4 tips voor een goede chicklit

Chicklit is een luchtig genre, maar dat wil niet zeggen dat je er geen goede schrijfvaardigheden voor nodig hebt. We geven je 4 tips voor het schrijven van chicklit.

Tip 1: Begrijp het genre door en door

Om het genre chicklit goed te kunnen schrijven moet je het eerst goed begrijpen. Start daarom, als je dat niet allang deed, met het lezen van chicklit. Ieder jaar komen er tientallen nieuwe boeken uit in het genre, dus er is keuze genoeg. De boeken zijn altijd vlot geschreven, maar er is wel verschil in diepgang. Ook zijn er talloze verschillende settingen denkbaar, van hedendaagse chicklit tot historische chicklit of een combinatie daarvan. Lees alles wat los en vast zit!

Tip 2: De vrouwelijke hoofdpersoon is niet perfect

Chicklit is fictie, maar dat wil niet zeggen dat je vrouwelijk hoofdpersoon perfect is. In tegendeel! Goed geschreven chicklit is herkenbaar voor de jonge moderne vrouw. Zorg dat je lezer zich goed kan inleven in je hoofdpersonage. Dat doe je door ervoor te zorgen dat ze goede én slechte eigenschappen heeft en dat niet alles zomaar lukt of haar voor de wind gaat.

Tip 3: Conflict maakt het spannend

Een spannend boek kun je als lezer niet wegleggen. Conflicten in een boek maken het spannend. Spannend hoeft niet te betekenen dat het eng is, een conflict kan van alles zijn. Kies je voor een romance? Dan kan het conflict te maken hebben met de relatie die de personages opbouwen. Kies je voor een carrière setting? Dan kan het conflict te maken hebben met een baan of promotie.

Tip 4: Maak het verhaal compleet met interessante personages

Jouw hoofdpersoon heeft allemaal andere mensen in haar leven. Bedenk daarom vrienden, (potentiële) liefdespartners, collega’s en familie om het verhaal compleet te maken. Ook die personages hebben goede en slechte eigenschappen. Bedenk welke dat zijn en wat de uitwerking daarvan is op de hoofdpersoon.

Het uitgeven van jouw eigen geschreven chicklit, hoe werkt dat?

Pumbo heeft alles in huis om de jou als schrijver succesvol een chicklit uit te laten geven. Wij zijn niet zoals traditionele uitgevers. Sterker nog, wij zijn niet eens een uitgever. Wij leveren jou de support die je nodig hebt om je eigen boek zelf uit te geven. Jij bepaalt hoe je jouw chicklit uitgeeft en wat je zelf wilt doen, of wat je wilt uitbesteden. Wij bieden altijd gratis support of aanvullende diensten als je daar behoefte aan hebt. Bel ons gerust of kom gezellig langs bij ons op kantoor voor een kopje koffie of thee! Dan nemen we al je wensen door.

Met Pumbo heb je alle vrijheid jouw chicklit uit te geven zoals jij dat wilt. Of je het nu helemaal zelf wilt doen, of geen idee hebt waar je moet beginnen, je kunt altijd op ons terugvallen.

Pumbo is er voor iedereen die een boek uit wilt geven. Of dit nu jouw eerste werk is, of je hebt al veel ervaring met het schrijven van boeken: wij helpen je jouw chicklit uit te geven als een pro.

Hulp nodig bij het maken van jouw chicklit?
Het supportteam van Pumbo staat altijd voor je klaar!
employee-isabelle_190x190
Isabelle
van Beusichem
POD specialist
employee-sebastian_190x190
Sebastian
Everaars
POD specialist
employee-robert_190x190
Robert
Loman
Trafficmanager offset
employee-yordy_190x190
Yordy
Spoor
Boek uitgeven specialist

Jouw zelf geschreven chicklit laten drukken en uitgeven

Ben je klaar met het schrijven van jouw chicklit? Laat jouw boek dan drukken bij Pumbo. Bij Pumbo kun je jouw chicklit eenvoudig, snel en in de aantallen die je wenst laten drukken. Bij ons geen gedoe met contracten, vaste oplages of andere restricties. Wij helpen jou graag van jouw chicklit een kwaliteitsboek te maken én deze te verkopen

Deze service kun je van ons verwachten:

- Een gratis ontwerp van jouw cover
- Gratis bestandscontrole voor een perfect resultaat
- Een gratis ISBN-nummer als je jouw boek wilt uitgeven
- Milieuvriendelijk drukken
- Altijd gratis en persoonlijk support
- Ervaring: wij drukken duizenden boeken per week
- De distributie van jouw boek handelen wij af

Daarnaast kun je kiezen voor aanvullende diensten, zoals:

- Het aanmelden van jouw boek bij boekhandels en bibliotheken
- Inhoudelijke support, zoals redactie of zelfs ghostwriting
- Wij zorgen voor koppelingen zodat jij ook op jouw eigen kanalen het boek kunt verkopen
- Hulp bij de promotie van jouw boek
- Via Pumbo accounts wordt maandelijks meer dan €100.000,- uitgekeerd aan schrijvers

Kortom, wil je een chicklit schrijven en uitgeven? Met Pumbo regel je het eenvoudig online en heb je altijd de controle.

Image
favourite-pumbo-white.png

Start met het uitgeven van jouw chicklit

#ffffff
Image
New project icon