De woordacademie

Schakel hulp in van expert Natacha Hinoul

Expert Natacha Hinoul

Redacteur Antwerpen (BE)

Jouw persoonlijke reisverhaal, een managementboek, handleidingen en zelfhulpboeken, een studiegids, een wetenschappelijk werk of een kunstboek: Natacha duikt er graag in. Want kennis doorgeven is wat ze het liefste doet. Droge informatie duidelijk en gestructureerd overbrengen, en ja, ze ook wat minder droog maken. Vanuit die insteek redigeert en corrigeert Natacha graag non-fictieboeken. Zo helpt ze alle informatie die in jouw hoofd zit tot bij jouw lezers te brengen.

Ben je bang dat een redacteur jouw boek ‘kaapt’ en het niet meer zegt wat jij wilde zeggen? Natacha vindt het heel belangrijk dat de stem van de auteur luid en duidelijk klinkt in het boek. Als tekstcorrector en redacteur focust Natacha op spelling, grammatica en structuur. Aanpassingen zijn altijd suggesties waarover jij als auteur het laatste woord hebt.

Goed om te weten: Natacha is een Belgische redacteur. Ben jij een Vlaamse auteur, dan begrijpt ze jou als geen ander. Ben jij een Nederlandse auteur, dan zorgen we er samen voor dat jouw verhaal zowel bij een Nederlands als een Vlaams publiek aanslaat.

Mogelijkheden en tarieven

Redactie
Ben je helemaal tevreden over de inhoud van je verhaal, de indeling van de hoofdstukken, de structuur? Dan is het tijd om je boek klaar te maken voor de vormgever. Dat houdt een grondige taalkundige controle in. Ik check je tekst onder andere op:

  • spelling, grammatica, zinsbouw en woordvolgorde
  • interpunctie (komma’s, punten, aanhalingstekens …)
  • typefouten
  • schrijfwijze van getallen en cijfers
  • feitelijke onjuistheden
  • consistentie in de schrijfwijze van namen
  • indeling van de hoofdstukken
  • vlotte schrijfstijl
  • overbodige tekst en/of lacunes in de tekst
  • controle van voetnoten

Tarief: Voor bedrijven met sterke schouders reken ik € 0,03 per woord. 
Voor klanten van Pumbo hanteer ik een tarief van € 0,02 excl. btw per woord. Zodat iedereen de kans krijgt om een verhaal de wereld in te sturen.


Technische opmaak voor de vormgever
Als aanvulling op de tekstredactie kan ik je manuscript ook technisch klaarmaken voor de vormgever. Een vormgever wil vaak een Worddocument dat zo schoon mogelijk is, zonder opmaak, tabs, vetgedrukte titels enzovoort.

Ik schoon jouw manuscript op volgens de instructies van de vormgever.

Het tarief hiervoor voor Pumbo-klanten is € 37 excl. btw per uur. Stuur me jouw manuscript, zodat ik je een degelijke inschatting van de totaalprijs kan geven.


Boekcorrectie: tekstcorrectie van de zetproef in pdf
Wil je echt de allerlaatste fout en typo uit je boek halen? Dan is het nuttig om de zetproef van de vormgever ook te laten nalezen. Voor een zo goed mogelijk resultaat doe je dat beter niet zelf – je ziet immers je eigen fouten niet. En ook de redacteur of corrector die het Worddocument heeft gecorrigeerd, doet dat beter niet. Hoe meer verschillende mensen jouw verhaal nalezen, hoe beter de kwaliteit.

Een correctie van de zetproef doe ik aan uurtarief. Sterke schouders betalen € 45 excl. btw per uur.

Pumbo-klanten betalen slechts € 40 excl. btw per uur. Stuur me jouw zetproef, zodat ik je een degelijke inschatting van de totaalprijs kan geven.

Image
favourite-pumbo-white.png

Neem contact op met Natacha Hinoul

#ffffff
Image
email-pumbo-icon-black