Tekstblick

Schakel hulp in van expert Léon BlickmanSchakel hulp in van expert Léon Blickman - Pumbo.nl

Tekstblick

Léon Blickman

Léon Blickman, sinds lange tijd werkzaam in het voortgezet onderwijs, had naast lesgeven al heel lang een andere passie: het verbeteren van teksten. In zijn studententijd hielp hij al veel medestudenten aan een beter leesbare scriptie, waar hij natuurlijk ook de (soms) vele spel- en stijlfouten uit verwijderde.

Een jaar of tien geleden besloot hij iets met die passie te gaan doen: hij richtte tekstcorrectiebureau Tekstblick op. Sindsdien heeft hij talloze manuscripten persklaar gemaakt, zowel in opdracht van uitgeverijen als van particulieren. Daarnaast heeft hij veel websites en scripties verbeterd.

Hij is van mening dat iedere tekst voor publicatie twee keer moet worden gecontroleerd, en wel om twee redenen. Ten eerste herschrijft de redacteur veel zinnen, waardoor er een typefoutje in kan sluipen. Ten tweede ziet zelfs de beste redacteur-corrector bij eerste lezing nog wel eens een foutje over het hoofd.

REDACTIE Zuid-Holland

Tarieven en mogelijkheden

Wanneer een opdrachtgever een manuscript naar mij toe stuurt, reviseer ik de tekst eerst. Daarbij verwijder ik alle fouten en maak zinnen, indien nodig, beter leesbaar. Vervolgens neem ik de gehele tekst nog een keer door, zodat ik er zeker van ben dat alles correct is. Die extra controle is echt noodzakelijk. Het valt me bij het lezen van boeken geregeld op dat een tweede correctieronde vermoedelijk achterwege is gebleven, gezien de fouten in het eindproduct.

Mijn normale uurtarief is 35 euro per uur, maar speciaal voor Pumboklanten reken ik 30 euro per uur. Bij dat bedrag blijft het ook, want sinds 1 januari 2021 neem ik deel aan de nieuwe Kleineondernemersregeling (KOR). Op grond daarvan bent u mij geen 21 procent btw verschuldigd.


Voeg toe aan offerteaanvraag  

Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW


Copyright © 2006-2022 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.