Snijrand

Terminologie


De snijrand is de rand waarop het boek zal worden afgesneden. Alles buiten deze rand (afloop) zal worden weggesneden.

Het toevoegen van een afloop met snijrand is verplicht voor de cover, maar ook voor het binnenwerk als er gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen of kleuren die tegen de rand aan staan.

Elke printer heeft een bepaald bereik. Stel dat u een afbeelding volledig op A4-formaat wilt zien en u gebruikt geen afloop en snijdt niets weg, dan zit er altijd een witte rand omheen omdat de printer dat gebied niet kan bedrukken. De grootte van de rand kan variƫren en is afhankelijk van de printer.

Om ervoor te zorgen dat er geen witte rand ontstaat, maakt u het originele bestand groter, stelt u de snijrand in op het A4-formaat en plaatst u de randen van de foto over de snijrand. De printer pakt nu een groter vel papier en snijdt het restant weg, waardoor er geen witte rand meer zichtbaar is. U kunt deze techniek ook op het binnenwerk toepassen.

Wij hanteren een afloop van 3 mm. De snijrand staat dan rondom 3 mm vanaf de rand van het bestand en het bestand is rondom 3 mm groter dan het gewenste eindformaat.


Bekijk alle artikelen in de categorie  Terminologie 
Of lees meer over het drukken van boeken of het uitgeven van boeken

Copyright © 2006-2022 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.