Boek uitgeven boekhandels

Verkoop uw boek via de fysieke én online boekhandel

Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9.6 uit meer dan 510 reviews


Hoe komt uw boek in de boekhandel

Wilt u uw boek via de boekhandel uitgeven, dan kunt u kosteloos gebruikmaken van onze aansluiting met alle boekhandels. Deze aansluiting loopt via het CB.

Het CB, die van oorsprong bekendstaat als het Centraal Boekhuis, is het grootste distributieplatform voor boeken in Nederland.

Zodra wij uw boek hebben aangemeld bij het CB, kan het worden besteld door de meer dan 2.500 boekhandels die bij deze instantie zijn aangesloten.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de distributie, de complexe administratie en het betalingsverkeer. Houd er wel rekening mee dat u een ISBN nodig heeft en dat u boekhandelskorting moet afstaan als u uw boek via deze weg uitgeeft.


UW WINST BEREKENEN

Eenvoudig online!

bereken kosten boek uitgeven online

Start berekening

Bol.com

Uw boek online verkopen op Bol.com

Maakt u gebruik van onze aansluiting, dan wordt uw boek automatisch beschikbaar gesteld aan tientallen internetboekhandels, waaronder Bol.com. De beschikbaarheid van uw boek in deze webshop kan een wezenlijk verschil betekenen voor de verkopen van uw boek.

Boek verkopen via Bol

Stappenplan

Bewandel de weg van schrijftafel naar boekhandel

Uw boek uitgeven via de boekhandel is een grote stap. Bij het uitgeven van uw boek via deze weg komt meer kijken dan bij het uitgeven ervan op iedere andere manier. Zo moet u ervoor zorgen dat u over een een ISBN beschikt en moet u incalculeren dat u boekhandelskorting moet afstaan.

Bekijk stappenplan

ISBN aanvragen

Voorzie uw boek van een uniek identificatienummer

Het aanvragen van een ISBN is één van de belangrijkste stappen die u moet zetten bij het uitgeven van een boek via de boekhandel. Een ISBN is een uniek identificatienummer dat het boekhandels, bibliotheken en distributeurs eenvoudiger maakt om uw boek te bestellen.

Meer over het ISBN

Wat zeggen onze klanten?

Auteur

Ik wil iedere schrijver aanmoedigen om met deze gedreven en gemotiveerde mensen in zee te gaan.

Ronald de Jong, ambulanceverpleegkundige

Ambulancehulpverlening.com
Auteur

Ze zijn goed bereikbaar, vriendelijk, helpen je direct en zijn altijd bereid om met je mee te denken. Zou Pumbo zeker aanbevelen, zeker als je weinig of geen ervaring hebt met uitgeven.

ITIP, school voor leven en werk

ITIP.nl
Auteur

Als uitgever van een nieuw boek ben je bij Pumbo in zeer goede handen. De support op alle aspecten om tot een goede publicatie te komen is geweldig, maar ook waardevol.

Alex van Ginneken, internet entrepreneur

AlexvanGinneken.nl
Auteur

Gezien en gehoord worden – met alle vragen die je als auteur en uitgever van een boek hebt – bleek bij Pumbo een schot in de roos. Het resultaat is een bijzonder boek dat gezien en gelezen wordt.

Jan Oostenbrink, begeleider bij Bewustwording & Verandering

InnerlijkeBereidheid.nl
Auteur

Mijn ervaringen met Pumbo zijn zeer positief. Vriendelijk, behulpzaam en klantgericht hebben ze mij ondersteund in het proces van drukken en uitgeven.

Octavia Siertsema, aanbestedingsspecialist

Octavia-Siertsema.nl
Auteur

Alle zorg en toewijding die je geeft aan jouw boek, vertaalt zich bij Pumbo in zorg en toewijding tijdens het uitgeven.

Jos Oosting, hondencoach

Honden-coach.nl
Auteur

Mijn ervaringen met Pumbo zijn zeer positief. De website en informatie is duidelijk en overzichtelijk, net zoals het beheer. Bij vragen krijg ik altijd snel een reactie en de medewerkers denken met me mee. Heel fijn!

Marleen Hartog, auteur en online ondernemer

Schisiservaringen.nl
KENNISARTIKELEN
Zo verkopen uitgevers hun boeken aan de boekhandel

Zo verkopen uitgevers hun boeken aan de boekhandel

Om hun boeken in de boekwinkel te kunnen verkopen, moeten uitgevers ze eerst aan de boekhandel zelf verkopen. Dat is de taak van de verkoopmedewerkers, ook wel accountmanagers of vertegenwoordigers genoemd. In loondienst bij uitgeverijen of extern ingehuurd zijn ze …

Lees het volledige artikel
Recht van retour

Verleid de boekhandel met het recht van retour

Je boek is sinds een paar weken op de markt, maar lijkt zijn weg naar de doelgroep maar niet te kunnen vinden. De boekhandel koopt het niet of onvoldoende in en daardoor zit jij met de gebakken peren. Een bijzonder …

Lees het volledige artikel
Hoe een boek in de boekhandel komt

Hoe een boek een plek in de winkel verovert: het verhaal van de inkopers

Je staat er niet meteen bij stil als je in een boekhandel bent: over elk boek dat er ligt, en over elk boek dat er niet ligt, is een inkoopbeslissing genomen. Wel of niet inkopen, wat beïnvloedt die keuze? Drie …

Lees het volledige artikel
Boeken in consignatie

Boeken in consignatie: hoe werkt het?

Consi-wattes? Als dat je eerste gedachte is bij het lezen van het woord ‘consignatie’, ben je daarin niet de enige. Laat je vooral niet afschrikken door deze ietwat ingewikkelde term, want die doet de eenvoud van het principe zelf geen …

Lees het volledige artikel

Uw boek uitgeven via de boekhandel?

×

Gratis e-book downloaden

Vul hieronder je voornaam en e-mailadres in. Wij mailen je dan de link naar
het e-book in 5 stappen je boek uitgeven zonder uitgever.

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!
Copyright © 2006-2022 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.