Boek uitgeven boekhandels

Verkoop uw boek via de fysieke én online boekhandel

Hoe komt uw boek in de boekhandel

Wilt u uw boek via de boekhandel uitgeven, dan kunt u kosteloos gebruikmaken van onze aansluiting met alle boekhandels. Deze aansluiting loopt via het CB.

Het CB, die van oorsprong bekendstaat als het Centraal Boekhuis, is het grootste distributieplatform voor boeken in Nederland.

Zodra wij uw boek hebben aangemeld bij het CB, kan het worden besteld door de meer dan 2.500 boekhandels die bij deze instantie zijn aangesloten.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de distributie, de complexe administratie en het betalingsverkeer. Houd er wel rekening mee dat u een ISBN nodig heeft en dat u boekhandelskorting moet afstaan als u uw boek via deze weg uitgeeft.

BEREKEN UW PRIJS

Eenvoudig online

bereken kosten boek drukken online

START BEREKENING

Bol.com

Uw boek online verkopen op Bol.com

Maakt u gebruik van onze aansluiting, dan wordt uw boek automatisch beschikbaar gesteld aan tientallen internetboekhandels, waaronder Bol.com. De beschikbaarheid van uw boek in deze webshop kan een wezenlijk verschil betekenen voor de verkopen van uw boek.

BOEK VERKOPEN VIA BOL

Stappenplan

Bewandel de weg van schrijftafel naar boekhandel

Uw boek uitgeven via de boekhandel is een grote stap. Bij het uitgeven van uw boek via deze weg komt meer kijken dan bij het uitgeven ervan op iedere andere manier. Zo moet u ervoor zorgen dat u over een een ISBN beschikt en moet u incalculeren dat u boekhandelskorting moet afstaan.

BEKIJK STAPPENPLAN

ISBN aanvragen

Voorzie uw boek van een uniek identificatienummer

Het aanvragen van een ISBN is één van de belangrijkste stappen die u moet zetten bij het uitgeven van een boek via de boekhandel. Een ISBN is een uniek identificatienummer dat het boekhandels, bibliotheken en distributeurs eenvoudiger maakt om uw boek te bestellen.

MEER OVER HET ISBN
KENNISARTIKELEN
Recht-van-retour

Verleid de boekhandel met het recht van retour

Je boek is sinds een paar weken op de markt, maar lijkt zijn weg naar de doelgroep maar niet te kunnen vinden. De boekhandel koopt het niet of onvoldoende in en daardoor zit jij met de gebakken peren.

Lees verder
Zo-verkopen-uitgevers-hun-boeken-aan-de-boekhandel

Zo verkopen uitgevers boeken aan de boekhandel

Om hun boeken in de boekwinkel te kunnen verkopen, moeten uitgevers ze eerst aan de boekhandel zelf verkopen. Dat is de taak van de verkoopmedewerkers, ook wel accountmanagers of vertegenwoordigers genoemd. In loondienst bij uitgeverijen...

Lees verder
Hoe een boek een plek in de winkel verovert

Hoe een boek een plek in de winkel verovert

Je staat er niet meteen bij stil als je in een boekhandel bent: over elk boek dat er ligt, en over elk boek dat er niet ligt, is een inkoopbeslissing genomen. Wel of niet inkopen, wat beïnvloedt die keuze? Drie inkopers vertellen over he...

Lees verder
Boeken in consignatie

Boeken in consignatie: hoe werkt het?

Consi-wattes? Als dat je eerste gedachte is bij het lezen van het woord ‘consignatie’, ben je daarin niet de enige. Laat je vooral niet afschrikken door deze ietwat ingewikkelde term, want die doet de eenvoud van het principe zelf geen e...

Lees verder

Uw boek uitgeven via de boekhandel?