Promotie en marketing

Zorg dat uw boek de aandacht krijgt die het verdient

Image
Boek in handen

Het is het lastigste onderdeel van het zelf uitgeven van boeken: de promotie. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan vroeger en kunt u steeds meer zelf doen. Verkoop uw boek met onze kennis en hulp.

MOGELIJKHEDEN

Boek uitgeven gids

Leer alles over boekmarketing

Wij hebben de meeste uitgebreide Nederlandstalige gids geschreven over het zelf uitgeven van boeken. Deze gids hebben we online gratis ter beschikking gesteld, zodat u al onze kennis kosteloos kunt opslurpen.

In deze gids behandelen we alle aspecten van het zelf uitgeven van boeken. Van vormgeving tot drukwerk en van bibliotheken tot boekhandels; alles komt aan bod.

Image
Boek uitgeven gids

Persbericht

Breng de pers op de hoogte van uw boek

Met een goed geschreven persbericht kunt u de verkopen van uw boek een behoorlijke boost geven. Een persbericht dat gepubliceerd wordt op een website of in een krant of tijdschrift betekent meer aandacht en naamsbekendheid voor u en uw boek.

Het schrijven en verspreiden van een persbericht is een lastige opgave. Gelukkig bestaan er PR- & promotieprofessionals die exact de juiste wegen weten te bewandelen. Raadpleeg ons netwerk als u serieus met de promotie van uw boek aan de slag wilt gaan.

Image
Persbericht

Koppeling met het CB

Verkoop uw boek via de boekhandel

Uw boek te koop bij ruim 2.500 boekhandels in Nederland? Wij hebben een uitgebreide koppeling met het CB waarmee wij andere uitgevers en auteurs kunnen aanmelden. Uw boek komt te koop te staan op grote websites als Bol.com, Managementboek.nl en vele andere. Een klant zal dus nooit meer een ‘nee’ te horen krijgen.

We kunnen de distributie van boeken die via Printing on Demand worden geproduceerd via het CB laten verlopen of boeken die in grote oplage zijn gedrukt fysiek bij het CB op voorraad leggen.

Image
CB koppeling

Online promotie uitbesteden

Zo geef je de online promotie van je boek uit handen

Het promoten van een boek vormt bij self-publishing een belangrijk onderdeel. Misschien vind je dit lastig of weet je niet precies hoe je de promotie moet aanpakken? Via Pumbo kun je de online marketing voor jouw boek nu aan experts overlaten.

#000000
Image
arrow-pumbo-icon-white
Image
SEA SEO

Mailing naar boekhandels

Laat de boekhandel kennismaken met uw boek

Het is lastig om alle boekhandels in Nederland te bereiken. Er bestaat helaas geen lijst waarop de adresgegevens van alle boekhandels in Nederland staan vermeld.

Via het CB kunnen wij wel een fysieke mailing voor u versturen. Hiermee bereikt u in één keer alle boekhandels die bij het CB zijn aangesloten (exclusief filialen van AKO, de Bijenkorf en internetboekhandels).

Image
Mailing boekhandels

Flyers, posters en visitekaartjes

Promoot uw boek zowel on- als offline

Hoewel het promoten van boeken via internet steeds groter en belangijker wordt, zijn er nog steeds volop offline mogelijkheden. Het is daarom belangrijk om reclame-uitingen in print klaar te hebben. Staat u bijvoorbeeld op een beurs of geeft u een seminar? Flyers en poster zijn dan een goede manier om op te vallen. Vergeet ook de visitekaartjes niet, want ook vandaag de dag zijn die nog steeds belangrijk.

Image
Flyers

Video-interview

Zet uzelf én uw boek in de schijnwerpers

Om uzelf als expert neer te zetten binnen uw vakgebied, kunt u een video-interview laten maken. Op een locatie van uw voorkeur komen dan een cameraman en een interviewer langs. Een interview duurt ongeveer een half uur. Een ingekorte versie wordt gemonteerd afgeleverd. Deze video kunt u gemakkelijk en vrij doorplaatsen naar uw eigen website of nieuwsbrief.

Image
Video interview

Socialmediamarketing

Benut de kracht van social media

Een boek promoten via social media lijkt eenvoudig. Het is immers vrij toegankelijk en voor iedereen bereikbaar. Toch is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over een socialmediastrategie.

Omdat dit zo’n uitgebreid onderwerp is, hebben we een handleiding voor u gemaakt waarin alle grote socialmediaplatformen uitvoerig worden behandeld.

Image
Socialmediamarketing
Image
favourite-pumbo-white.png

Meer weten over onze promotiemogelijkheden?

#ffffff
Image
Pijl zwart