Stappenplan voor POD-drukken

Van manuscript tot print on demand gedrukt boek


1 Registreren

Maak een account aan op deze pagina. Binnen enkele minuten ontvangt u een welkomstmail.

2 Neem contact op

Als u uw boek in grote oplage wilt laten drukken, kunt u het best even telefonisch (of, als u daar de voorkeur aan geeft, per e-mail) contact met ons opnemen. Dan nemen we uw wensen door en stellen we een plan van aanpak op voor het vervolgtraject. We adviseren u bij voorkeur persoonlijk, omdat het drukken van een boek in een oplage van 400 exemplaren of meer een complexe aangelegenheid is en we er zeker van willen zijn dat het eindproduct aan uw verwachtingen voldoet. Zodra het voor beide partijen duidelijk is wat de bedoeling is, kunt u verder met de volgende stappen: het starten van een project en het uploaden van het binnenwerk van uw boek.

3 Start een project

Log in op onze website en maak een nieuw project aan onder ‘beheer’. De rest wijst zich in principe vanzelf. Loopt u onverhoopt tegen problemen aan, dan horen we graag van u zodat wij een nieuw project voor u kunnen aanmaken met de door u opgegeven specificaties.

4 Binnenwerk aanleveren

Upload het binnenwerk van uw boek via onze website of via WeTransfer of stuur het ons per e-mail toe.

5 Wacht tot het binnenwerk door onze experts is gecontroleerd

Als we het binnenwerk van uw boek in goede orde hebben ontvangen, krijgt u hier binnen één werkdag persoonlijke feedback op. Soms adviseren we u om een aantal wijzigingen door te voeren. Als u dat zelf niet kunt, doen wij dat graag – en bijna altijd kosteloos – voor u. Dit gebeurt vanzelfsprekend in overleg; u moet tenslotte tevreden zijn met het eindresultaat. Zodra het binnenwerk akkoord is bevonden, brengen we u daarvan op de hoogte en kunt u aan de slag met het opmaken van de cover.

6 Lever het boekomslag aan

Upload de cover van uw boek via onze website of via WeTransfer of stuur deze ons per e-mail toe. Het opmaken van de cover van een boek is ingewikkelder dan het opmaken van het binnenwerk. Instructies hiervoor vindt u op deze pagina. Komt u er niet uit, dan kunt u het opmaken van de cover ook aan ons overlaten. Dit doen we voorlopig geheel kosteloos en altijd in overleg met u. In dat geval ontvangen we graag een e-mail met uw idee, de afbeeldingen die u gebruikt wilt hebben (als losse bestanden) en de tekst voor het voorplat, de rug en het achterplat in een Word-bestand met (de namen van) de gewenste lettertypen.

7 Wacht tot de cover door onze experts is gecontroleerd

Ook voor de cover geldt dat u hier binnen één werkdag persoonlijke feedback op krijgt als we deze in goede orde hebben ontvangen. We controleren het bestand, vragen u indien nodig om enkele wijzigingen door te voeren (of doen dat voor u) en uploaden de cover naar onze server als deze onze wederzijdse goedkeuring heeft. Zodra het binnenwerk én de cover gereed staan in ons systeem, sturen we u een e-mail om u te laten weten dat u uw boek kunt publiceren of bestellen.

8 Publiceer uw boek of plaats een bestelling

Publiceer uw boek via de boekhandel of via onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden. Publiceren is niet verplicht; u kunt uw boek ook uitsluitend voor eigen gebruik bestellen.

Hoe werkt het?

Leer alles over Printing on Demand

Vraagt u zich af wat er met uw boek gebeurt als u het digitaal laat drukken? Welke weg uw boek aflegt voordat u het in handen heeft, leest u op deze pagina.

Kiest u voor POD-drukken?

Copyright © 2006-2019 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.