Stappenplan voor POD-drukken

Van manuscript tot print on demand gedrukt boek


1 Registreren

Maak een account aan op deze pagina. Binnen enkele minuten ontvangt u een welkomstmail.

2 Start een project

Log in op onze website en maak een nieuw project aan onder ‘beheer’. De rest wijst zich in principe vanzelf. Loopt u onverhoopt tegen problemen aan, dan horen we graag van u zodat wij een nieuw project voor u kunnen aanmaken met de door u opgegeven specificaties.

VERVOLGSTAPPEN

3 Hoe kunt u uw binnenwerk aanleveren?

Als u bent ingelogd op Pumbo.nl dan kunt u naast het project dat u heeft aangemaakt op “Stap 2 Bestanden” klikken en vervolgens kiezen voor het uploaden van uw een binnenwerk of de cover. U kunt kiezen of u de PDF door ons automatische systeem wilt laten controleren of dat u hulp bij het opmaken wilt hebben.

Automatische controle
Als u zelf een PDF heeft gemaakt, kunt u voor deze optie kiezen. Als de controle is afgerond, ontvangt u per e-mail een link naar een online rapportage met hierin onze bevindingen en uitleg voor de vervolgstappen. Zodra de bestanden door u zijn goedgekeurd, kunt u tijdens werkuren al binnen een uur uw boek bestellen. Er vindt geen handmatige controle plaats.

Hulp bij opmaak

Kies deze optie u als u zelf geen correcte PDF kunt aanmaken. Als u ergens tegenaan loopt met het drukklaar maken van de bestanden, dan kunnen wij u altijd helpen.

U kunt ons vrijwel alle soorten tekstbestanden toesturen: Office Word, Open Office, Apple pages en afbeeldingsbestanden.

4 Hoe kunt u uw omslag aanleveren?

Voor de omslag gelden dezelfde mogelijkheden als voor het binnenwerk. Via automatische controle door ons automatische systeem of hulp bij opmaak. Het opmaken van de cover van een boek is ingewikkelder dan het opmaken van het binnenwerk. Instructies hiervoor vindt u op deze pagina. Komt u er niet uit, dan kunt u het opmaken van de cover ook aan ons overlaten. Dit doen we voorlopig geheel kosteloos en altijd in overleg met u. In dat geval ontvangen we graag een e-mail met uw idee, de afbeeldingen die u gebruikt wilt hebben (als losse bestanden) en de tekst voor het voorplat, de rug en het achterplat in een Word-bestand met (de namen van) de gewenste lettertypen.

5 Publiceer uw boek of plaats een bestelling

Publiceer uw boek via de boekhandel of via onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden. Publiceren is niet verplicht; u kunt uw boek ook uitsluitend voor eigen gebruik bestellen.

Hoe werkt het?

Leer alles over Printing on Demand

Vraagt u zich af wat er met uw boek gebeurt als u het digitaal laat drukken? Welke weg uw boek aflegt voordat u het in handen heeft, leest u op deze pagina.

Kiest u voor POD-drukken?

Copyright © 2006-2021 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.