Paperback

Laat uw offsetboek binden als paperback

Waarom een paperback

een boek met een flexibele omslag

Onder een paperback (ook wel softcover genoemd) verstaat men een boek met een flexibel omslag, dat wordt afgewerkt met mat of glanzend laminaat en dat eventueel nog kan worden veredeld. Deze bindwijze is in veel gevallen een verstandige keuze: of u nu een roman of een managementboek heeft geschreven of misschien wel een reisgids of een studieboek. Heeft u hulp nodig bij het maken van de beste keuzes voor uw boek? Dan adviseren wij u met veel plezier en bovendien geheel vrijblijvend.

Mogelijkheden

Van circa 24 tot een onbeperkt aantal pagina’s

Staand, vierkant of liggend in vrijwel elk gewenst formaat

Omslag in full colour met mat of glanzend laminaat of vernis

Binnenwerk in zwart-wit, volledig kleur of een combinatie daarvan.

Ongelimiteerde mogelijkheden qua afwerking en veredeling

Ruime keuze uit papiersoorten

Per stuk 

Levertijd van gemiddeld 3 wekenV

Afwerking

Garenloos gebonden

Wanneer u uw boek in grote oplage als paperback laat drukken, kunt u ervoor kiezen om het te laten lijmen. Dit is gebruikelijk bij boeken met een stroeve papiersoort, zoals HVO-papier. Bij boeken met een gladde papiersoort is lijmen beduidend minder verstandig, omdat u dan het risico loopt dat de pagina’s loslaten. Een gelijmd gebrocheerd boek is iets dunner dan een genaaid gebrocheerd boek en dat kan een voordeel zijn bij de distributie. In sommige gevallen kan de keuze tussen lijmen en naaien namelijk net het verschil maken tussen brievenbuspost en pakketpost, dus dat is iets om rekening mee te houden.

Afwerking

Genaaid gebrocheerd

Laat u uw boek in grote oplage als paperback drukken en geeft u de voorkeur aan een genaaid gebrocheerd exemplaar? Dat is geen enkel probleem. Normaal gesproken is het duurder om een boek te laten naaien dan om het te laten lijmen, maar wij rekenen hier dezelfde prijs voor. Een genaaid gebrocheerd boek is een verstandige keuze als uw boek een gladde papiersoort heeft (bijvoorbeeld MC-papier), omdat de pagina’s steviger vastzitten. Over het algemeen zijn genaaid gebrocheerde boeken een paar millimeter dikker dan gelijmd gebrocheerde boeken en blijven ze net iets beter openliggen.

Voor de distributie van uw boek of tijdschrift bent u bij ons letterlijk en figuurlijk aan het juiste adres. Wij kunnen u de nodige tijd en frustraties besparen door het verpakken en verzenden voor onze rekening te nemen – en de mogelijkheden zijn legio. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over het uitbesteden van de distributie.

Twijfelt u aan uw keuze en overweegt u om uw boek niet in grote, maar in kleine oplage te laten drukken? Op deze pagina leest u alles wat u daarover moet weten. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u zich afvraagt wat in uw situatie verstandig is, want wij adviseren u met alle plezier van de wereld.

Papiersoorten

keuze uit tientallen verschillende papiersoorten

Of u nu een paperback of een hardcover laat drukken en of u dat nu doet in kleine of in grote oplage: de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Van mat tot glanzend, van gestreken tot ongestreken en variërend in gewicht van een bescheiden 50 gram tot maar liefst 200 gram. Wij hebben het beste papier voor uw boek en als u hulp nodig heeft bij het vinden daarvan, hoeft u het maar te zeggen. Lees meer over papiersoorten.

Uw paperback boek offset drukken?