PDF controle

Lettertype insluiten


Als wij een PDF goed willen kunnen drukken dan moeten de lettertypes die in het document zijn gebruikt ook worden ingesloten in de PDF. Ook al ziet u het lettertype op uw beeldscherm betekend niet dat het lettertype ook zit ingesloten in de PDF.

Als een lettertype in de PDF zit ingesloten dan weten we zeker dat het drukwerk precies zo wordt zoals de PDF eruit ziet op het beeldscherm.

Als in een PDF de lettertypes niet zijn ingesloten is dit een technische fout die meestal veroorzaakt wordt door het programma waarmee de PDF is aangemaakt.

Als wij u bij onze PDF controle melden dat het lettertype niet is ingesloten en wij dit niet hebben kunnen repareren dan komt dit omdat het in uw situatie gaat om lettertypes die wij niet op onze computers hebben staan Het is voor ons dan onmogelijk om het lettertype alsnog in te sluiten.

Voor het aanmaken van een goede PDF kunt u de volgende handleiding volgen:
https://www.pumbo.nl/leercentrum/boek/printklare-PDF-maken (opent in nieuwe tab)

Kunt u zelf de lettertypes niet goed insluiten stuur dan de lettertypes naar ons toe. Een lettertype staat altijd op uw computer opgeslagen als een bestand en dit bestand kunt u naar ons toe mailen.

Op een Windows computer staan de lettertypes opgeslagen in de volgende map:

C:\Windows\Fonts

Zoek het lettertype en stuur deze naar ons toe.

Op een Apple computer staan de lettertypes opgeslagen die u zelf heeft toegevoegd in de volgende map: Users/gebruikersnaam/Library/Fonts

Als u na het lezen van deze pagina nog vragen hebben neem dan contact met ons op. Wij kunnen u altijd verder helpen.

Copyright © 2006-2019 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.