Verdiensten

overzicht


Welke btw-tarieven gelden er?

De btw op geprinte boeken bedraagt 9% en de btw op e-books (digitale boeken) bedraagt 21%.

Verder rekent Pumbo 9% btw over de verzendkosten (als er alleen boeken worden verzonden) en 21% btw over overige diensten.

Uitbetalingen aan particulieren zijn netto, zonder btw. Zakelijke klanten kunnen in aanmerking komen voor uitbetaling met btw. Bent u een zakelijke klant en wilt u inclusief btw uitbetaald krijgen? Stuur ons dan een uittreksel van de Kamer van Koophandel en uw btw-nummer toe. Wij zullen uw account dan als zakelijk aanmerken in ons systeem.

Wat kost het om een boek te verkopen, wat zijn mijn verdiensten?

De verdiensten worden bepaald door de zelf te bepalen verkoopprijs minus het bijbehorende btw-tarief, minus de transactiekosten, minus de drukkosten.

Het bedrag dat overblijft is voor u.

De hoogte van de transactiekosten (± € 0,60), het btw-tarief en de drukkosten zijn afhankelijk van de verkoopprijs, de samenstelling van uw boek en eventuele volumekortingen bij grotere afnames.

In het beheer kunt u onder ‘Stap 3: Prijsbeheer’ exact zien wat de verdiensten en kosten zijn voor het betreffende boek.

Heeft u nog geen account bij ons, dan kunt u op de volgende pagina een berekening maken van uw verdiensten: kosten.

Wat kost het om een e-book te verkopen, wat zijn mijn verdiensten?

De verdiensten worden bepaald door de zelf te bepalen verkoopprijs minus het bijbehorende btw-tarief, minus de transactiekosten, minus een fee.

Het bedrag dat overblijft is voor u.

De hoogte van de transactiekosten (± € 0,60), het btw-tarief en de fee (€ 2,- + 15% van de verkoopprijs) zijn uiteindelijk afhankelijk van de verkoopprijs.

In het beheer kunt u onder ‘Stap 3: Prijsbeheer’ exact zien wat de verdiensten en kosten zijn voor het betreffende e-book.

Heeft u nog geen account bij ons, dan kunt u op de volgende pagina een berekening maken van uw verdiensten: kosten.

Hoe worden mijn verdiensten uitbetaald?

In het beheer vindt u uw openstaande saldo terug, met een overzicht van de totale opbrengsten en uitbetalingen voor een bepaalde periode.

Per uitbetaling kunt u een specificatie downloaden voor de administratie.

Indien u geld wilt laten uitbetalen, kunt u hiervoor eenvoudig een verzoek indienen.

Pumbo maakt het geld binnen één tot vijf werkdagen over en levert de nota voor uw administratie.

De uitbetalingstarieven zijn exclusief 9% of 21% btw van de verkopen.

Particulieren worden altijd exclusief btw uitbetaald.

Zakelijk kunt u in aanmerking komen voor uitbetaling inclusief btw. Stuur een aanvraag per e-mail (inclusief btw-nummer en digitaal ondertekende kopie Kamer van Koophandel) naar vragen@pumbo.nl, zodat wij uw account als ‘zakelijk’ kunnen aanmerken.

Heb ik recht op leengeld via de bibliotheek?

Uw boek ligt bij de bibliotheek en wordt uitgeleend. Heeft u dan recht op een deel van het leengeld? Ja, het verdelen van leengelden wordt verzorgd door Stichting Lira.

De Stichting Literaire Rechten Auteurs (Lira) is de auteursrechtorganisatie voor schrijvers en vertalers van allerhande schrijfwerken (gedichten, verhalen, essays, columns, hoorspelen en meer).

Meer informatie kunt u vinden op de website van Stichting Lira. Aansluiting bij Stichting Lira is verplicht als u aanspraak wilt kunnen maken op bijvoorbeeld het leengeld.

Copyright © 2006-2019 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.