Boek drukken

In elke gewenste oplage en al vanaf één exemplaar leverbaar


Hardcover
Wire-O
Paperback
Paperback

Gratis ontwerp van uw cover
Gratis bestandscontrole voor een perfect resultaat
Gratis ISBN bij uitgeven
Vanaf één exemplaar leverbaar
Milieuvriendelijk drukken
Advies over de beste papiersoort voor uw boek
Ervaring: wij drukken duizenden boeken per weekKlanten waarderen ons met gemiddeld een 9.6 uit meer dan 500 reviewsBoeken drukken zonder zorgen

Voorkom problemen met het drukken van uw boeken en ontvang expertadvies. Wij drukken de boeken voor ruim 1500 nieuwe boektitels per jaar en snappen precies hoe het boekenvak werkt. Bekijk onze werkwijze in de video hiernaast.

Is uw boek onze volgende opdracht?

Start een berekening

"Hoe werkt het drukken van een boek?"


MOGELIJKHEDEN

Boeken drukken grote oplage

Een aantrekkelijke lage kostprijs per boek

Heeft u 400 of meer exemplaren van uw boek nodig? Dan kunnen wij deze voor u drukken volgens de offsettechniek: een druktechniek die uitermate geschikt is voor het drukken van grote oplagen. Hoe meer boeken u laat drukken, hoe lager de kostprijs per stuk wordt.

Met behulp van de modernste apparatuur en de nieuwste technologie zorgen we ervoor dat uw boek in de hoogst mogelijke kwaliteit van de drukpers rolt. Meer dan 10.000 tevreden klanten zijn u voorgegaan, dus u kunt het drukken van uw boek met een gerust hart aan ons overlaten.

Boek drukken via offsettechniek

Boek drukken kleine oplage

Snel, voordelig en risicovrij

Ook voor het drukken van uw boek in kleine oplage draaien wij onze hand niet om. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot de grootste POD-drukker van Nederland en dat is niet zonder reden.

Als u een kleine oplage nodig heeft, is POD ofwel Printing on Demand dan ook de beste keuze. Uw product wordt pas gedrukt op het moment dat u daar opdracht toe geeft of – als u het ook uitgeeft – wanneer er een order binnenkomt. U hoeft dus geen voorraad aan te leggen en dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Boek drukken via printing on demand

Bereken direct een prijs voor het drukken van uw boeken!
Gebruik onze online rekentool, zonder een e-mailadres achter te hoeven laten.


Ga naar de online rekentool!


Bestanden aanleveren

Wij zijn voortdurend op zoek naar nog meer gebruiksvriendelijkheid. We hebben een geautomatiseerd systeem ontwikkeld dat bestanden snel, volledig en heel uitgebreid kan controleren. Via een eenvoudige rapportage weet u dat uw bestanden helemaal in orde zijn. Of dat er misschien een kleine aanpassing nodig is. Door dit systeem kunt u snel uw eigen boek bestellen.

Komt u er niet helemaal uit?
Dan staat er altijd nog een professional voor u klaar. Zo kunnen we helpen met uw binnenwerk maar ook met het ontwerpen van een cover. Iets wat we vrijwel altijd kosteloos voor u doen.


 1  Voorbereiding

Controleer uw bestand(en). Bekijk onze uitgebreide online hulp om zelf tot een zo goed mogelijk bestand te komen. Bij vragen staan we altijd voor u klaar.


 2  Upload binnenwerk

Upload uw binnenwerk bestand eenvoudig via uw Pumbo account.


 3  Controle binnenwerk

Uw bestand wordt gecontroleerd door ons hypermoderne controlesysteem of kosteloos door een van onze professionals.


 4  Upload cover

Upload uw cover bestand eenvoudig via uw Pumbo account. Komt u er zelf niet helemaal uit? Het ontwerpen van een cover is ook best wel ingewikkeld, zeker omdat de maatvoering heel precies moet zijn. En daarom doen we dat graag kosteloos voor u. We gaan net zo lang door totdat u tevreden bent, ook als u maar één boek wilt laten drukken.


 5  Bestellen

Als de bestanden drukklaar in ons systeem staan, dan kunt u eenvoudig zelf een bestelling plaatsen.
Wat zeggen onze klanten?


 

Bekijk het hele interview met Maaike Möllmann – auteur van het boek ‘Laat me met rust’

 

Bekijk het hele interview met Reinder Postma – auteur van het boek ‘De gezonde Routine Methode’

 

Bekijk het hele interview met Seph Fontane Pennock – auteur van het boek ‘De Lean Website’ –


SUPPORT

Veel gestelde vragen

Bij het drukken van boeken

 • Ik heb hulp nodig, kunnen jullie mij helpen?

  Absoluut, geen vraag is ons te gek. Covers maken wij vrijwel altijd kosteloos voor u op, maar ook met het binnenwerk kunnen wij u verder helpen. Op de volgende pagina bieden we veel uitleg en handleidingen: https://www.pumbo.nl/leercentrum

 • Drukken jullie dubbelzijdig?

  Een boek wordt standaard dubbelzijdig gedrukt. Wij praten daarom nooit over het aantal vellen maar over het aantal pagina’s. Een papiervel wordt aan twee kanten bedrukt, één vel bestaat dus uit twee pagina’s. Dat zijn ook de pagina’s die bijvoorbeeld in Office Word, PDF of InDesign worden aangegeven.

 • Kan ik ook foto’s in kleur laten drukken?

  Ja, dat wordt als een pagina in kleur berekend. Op alle papiersoorten kunnen we foto’s afdrukken.

 • Hoeveel kost een cover in kleur?

  De cover in kleur is standaard bij de prijs inbegrepen.

 • Krijg ik een proefexemplaar?

  Vanaf een oplage van 100 stuks krijgt u altijd een gratis proefexemplaar. Als u voor een kleinere oplage een proefexemplaar wilt, dan kunt u eenvoudig één exemplaar bestellen.

 • Hoe lever ik de bestanden aan?

  Alle informatie over het voorbereiden van de bestanden staat op de volgende pagina: https://www.pumbo.nl/leercentrum. Uitleg over ons uploadsysteem https://www.pumbo.nl/ondersteuning/pdf-controle/handleiding-automatische-pdf-controle

 • Welke formaten zijn er mogelijk?

  Wij kunnen boeken tot op de millimeter nauwkeurig produceren, u hoeft dus geen vaste formaten te bestellen. De minimale en maximale formaten worden tijdens de prijsberekening getoond en zijn afhankelijk van de gekozen binding en oplage.

 • Wat is het maximale aantal pagina’s?

  Het maximale aantal pagina’s hangt af van de dikte van het papier. We kunnen boeken via printing on demand tot 50 millimeter dik produceren. Hoe dikker het papier hoe minder pagina’s er mogelijk zijn. Bij grote oplages kunnen we wel dikkere boeken maken.

 • Wat voor kleurprofiel moet ik gebruiken?

  Bij printing on demand (kleine oplage, vanaf één exemplaar) hoeft u geen rekening te houden met kleurprofielen, maar een goede gewoonte is om houtvrij offset of roman papier FOGRA27 of FOGRA52 te gebruiken. Voor machine coated papier kunt u FOGRA39 of FOGRA51 gebruiken. Kleurprofielen zijn wel belangrijker bij het drukken van een grotere oplage (400+ exemplaren), via offset techniek.

 • Kunnen jullie mij helpen met de vormgeving?

  Als het boek een eenvoudige opmaak heeft, met alleen tekst, dan kunnen wij u meestal kosteloos helpen. Als het toch meer werk is dan gedacht, dan zullen wij u vooraf informeren over de kosten. Een cover kunnen wij kosteloos voor u opmaken. Stuur ons uw idee, afbeeldingen en teksten dan gaan wij voor u aan de slag. Of download onze voorbeeld briefing.

Komt u ergens niet uit?

Onze experts staan altijd voor u klaar


Bereken de kosten voor het drukken van boeken eenvoudig met onze online rekentool!
En zonder een e-mailadres achter te hoeven laten.


Bereken direct een prijs!

HOE WERKT HET
uitleg boeken offset drukken

Offset boeken drukken, hoe werkt het.

Heeft u 400 of meer exemplaren van uw boek nodig en wilt u het dus in grote oplage laten drukken? Dan wordt uw boek gedrukt volgens het zogenaamde offsetprincipe. Offset is een vorm van vlakdruk: een druktechniek die in 1798 werd ontwikkeld in Duitsland, waarbij het drukoppervlak …

Lees het volledige artikel
hoe werkt pod

Digitaal boeken drukken, hoe werkt het.

Als u een kleine oplage van uw boek nodig heeft, wordt het digitaal gedrukt volgens het principe van POD ofwel Printing on Demand. Letterlijk vertaald betekent dit ‘printen op verzoek’ en dat is dan ook exact wat er gebeurt: uw boek wordt pas gedrukt op het moment dat u daar om …

Lees het volledige artikel
Copyright © 2006-2021 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.