Bijgewerkt: 30 juni 2017

Ieder boek dat in de boekhandel wordt verkocht, heeft een ISBN. Als het jouw droom is om je boek in de schappen van de boekhandel te zien staan – of nog beter: op de tafel met bestsellers – is het dus zaak om een ISBN te bemachtigen.

Zonder ISBN is het uitgesloten dat je boek in de online of offline boekhandel wordt aangeboden. Je bereikt een minder groot publiek, loopt potentiële klanten mis en je boek krijgt niet de aandacht die het verdient. Dat kan niet de bedoeling zijn en daarom adviseren wij je om een ISBN aan te vragen. Maar hoe kom je aan een ISBN, waar moet je allemaal rekening mee houden en – ook niet onbelangrijk – wat kost het?

Bij het aanvragen van een ISBN komt heel wat kijken en de technische termen vliegen je om de oren. We kunnen ons levendig voorstellen dat je daar niet direct wild enthousiast van wordt. Daarom hebben we een handleiding opgesteld om je stapsgewijs door dit traject te helpen.

Als je bij dit artikel bent uitgekomen, weet je vast al dat de term ISBN staat voor Internationaal Standaard Boeknummer. Waarschijnlijk weet je ook al dat het ISBN door boekhandels en andere partijen wordt gebruikt om boeken te identificeren en te bestellen en in het leven is geroepen om dit proces te vergemakkelijken. Zo niet, dan weet je dat nu.

Als je meer over het ISBN wilt weten, verwijzen we je door naar deze pagina over het ISBN en naar de veelgestelde vragen. In dit artikel gaan we uitsluitend in op het aanvragen van een ISBN. Wel willen we je nog even laten weten dat het ook mogelijk is om dit door ons te laten doen en dat dit €12,50 kost. Je kunt dit echter beter zelf doen, omdat het boek dan onder je eigen uitgeversnaam wordt geregistreerd. Dat zorgt op den duur voor een betere herkenbaarheid en voor meer naamsbekendheid.

Dit lijkt ons een goed startpunt voor het stappenplan, want de eerste stap is het aanvragen van een zogenaamd uitgeversprefix. Veel succes!

Stap 1: Vraag een uitgeversprefix aan

Voordat je zo’n indrukwekkende 13-cijferige identificatiecode aan je boek kunt toevoegen, moet je over een uitgeversprefix beschikken. Dit is een cijferreeks die is gekoppeld aan een uitgeversnaam, waaronder het ISBN van je huidige boek én die van eventuele toekomstige boeken worden geregistreerd.

In de keuze voor een uitgeversnaam ben je volledig vrij: je kunt je voor- en/of achternaam hiervoor gebruiken of je kunt een naam bedenken voor je eigen (denkbeeldige) uitgeverij. Houd er wel rekening mee dat de uitgever in de regel degene is die financieel verantwoordelijk is voor de uitgave.

Als je ervoor kiest om zelf een uitgeversnaam te verzinnen, wil dat nog niet zeggen dat je verplicht bent om je uitgeverij in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Om misverstanden te voorkomen, is het wel verstandig om van tevoren na te gaan of de naam die je in gedachten hebt niet al wordt gebruikt door een andere uitgever of door een ander (bekend) bedrijf.

ISBN aanvragen 1.1

Met onze hulp is het aanvragen van een uitgeversprefix een fluitje van een cent. Ga naar de website van Bureau ISBN en klik rechts bovenin op ‘registreren’.

ISBN aanvragen 1.2

Vervolgens kom je op een pagina terecht waar je je contact- en adresgegevens kunt invullen. Bovenaan deze pagina kun je de uitgeversnaam die je wilt gebruiken kwijt. Helemaal onderaan de pagina staat een uitklapmenu. Hier kun je aangeven hoeveel ISBN’s je in de komende drie jaar verwacht te registreren.

Voor de prijs van het uitgeversprefix maakt het niet uit welke keuze je maakt: of je nu een prefix voor één of voor meer dan 10.000 ISBN’s aanvraagt; het prefix kost (in 2016) standaard €53,04 exclusief 21% btw (± €64,18 inclusief btw).

Aangezien elke verschijningsvorm van een boek en iedere nieuwe druk een apart ISBN moet krijgen, raden we je af om een uitgeversprefix aan te vragen waaronder maar één ISBN kan worden geregistreerd – zelfs als je maar één boek verwacht uit te geven.

Verstandiger is het om bijvoorbeeld voor de optie ‘1 tot 10’ of ’10 tot 100’ te kiezen, of – als je bedrijfsmatig of uit naam van een instelling boeken gaat uitgeven – voor de optie ‘101 tot 1.000’. De overige opties zijn alleen relevant voor grote uitgeverijen en kun je evenwel links laten liggen.

Heb je het inschrijfformulier volledig ingevuld? Klik dan rechts onderin op ‘versturen’ of op ‘registreren en doorgaan met ISBN aanvragen’.

Stap 2: Log in op de website van Bureau ISBN

ISBN aanvragen 2.1

Als je niet voor de optie ‘registreren en doorgaan met ISBN aanvragen’ hebt gekozen of al een uitgeversprefix hebt, kun je op de website van Bureau ISBN inloggen met het e-mailadres waarmee je je hebt ingeschreven en het wachtwoord dat je per e-mail hebt ontvangen (of met een zelfgekozen wachtwoord, als je het toegezonden wachtwoord al hebt gewijzigd). Dit doe je door op de homepagina rechts bovenin op ‘inloggen’ te klikken.

ISBN aanvragen 2.2

Wanneer je eenmaal bent ingelogd, kom je op een pagina terecht met een overzicht van de prefixen die je in je bezit hebt en de ISBN’s die hieronder zijn geregistreerd. Hier kun je ook zien hoeveel ISBN’s er nog onder jouw prefix kunnen worden aangevraagd en kun je eventueel een nieuw prefix aanvragen. Dat is van latere zorg, dus het volgende dat je doet, is op de knop ‘ISBN registreren’ onderaan de pagina klikken.

Stap 3: Vul de basisgegevens in

ISBN aanvragen 3

Op de registratiepagina waar je vervolgens terechtkomt, moet je de nodige informatie over je boek achterlaten. We zullen de velden die je moet invullen puntsgewijs behandelen.

 • Hoofdtitel: Dit is de titel van je boek. Als je boek uit verschillende delen bestaat die allemaal op hetzelfde moment worden uitgebracht (zoals bij een lesmethode), wordt de overkoepelende naam van de publicatie als hoofdtitel beschouwd.
 • Ondertitel: Dit is de ondertitel van je boek, zoals de naam al zegt. Bij een boek dat uit verschillende delen bestaat die tegelijkertijd worden uitgegeven, geldt de ondertitel als de naam van een afzonderlijk boek uit deze serie.
 • Sectietitel: Dit veld kun je in de meeste gevallen leeg laten, tenzij je boek naast een hoofd- en ondertitel nog een derde titel heeft om aan te geven om wat voor soort boek het gaat, zoals ‘handboek’, ‘werkboek’ of ‘antwoordenboek’.
 • Deeltitel: Dit is de titel van het deel als je boek onderdeel is van een grotere publicatie, bijvoorbeeld ‘1’, ‘I’ of ‘deel 1’.
 • Bibliografisch imprint: Dit is de uitgeversnaam zoals deze in je boek staat vermeld. Normaal gesproken is dit de uitgeversnaam die je bij het aanvragen van een prefix hebt gekozen, maar dat hoeft niet. Geef je je boek liever uit onder een andere uitgeversnaam of heb je bijvoorbeeld eenmalig samengewerkt met een bedrijf dat de kosten voor de publicatie op zich neemt, dan kun je hier ook een andere naam invullen.
 • Reeksnaam: Als je boek deel uitmaakt van een serie waarbinnen meerdere delen zullen verschijnen, vul je de naam van deze serie in als reeksnaam.
 • Reeksnummer: Bij een boek dat onderdeel is van een reeks kun je achter het reeksnummer aangeven om welk boek uit de serie het gaat.

Mocht het je nog niet helemaal duidelijk zijn wat de verschillen tussen de soorten titels zijn, dan kun je achter ieder invoerveld op het informatieteken klikken om hier meer over te lezen. Je kunt ons natuurlijk ook altijd even bellen of mailen, dan helpen wij je bij het invullen van de juiste titel op de juiste plaats.

 • Taal: Hier vul je de taal waarin je boek is schreven in.
 • Verschijningsdatum: Hier kies je de datum waarop je verwacht dat je boek zal verschijnen. Als deze datum (of één van de overige gegevens) onverwachts wijzigt, is dit eenvoudig aan te passen. Daar komen we bij stap 6 op terug.
 • Begeleidend materiaal: Dit veld hoef je alleen in te vullen als er een cd-rom, dvd of ander product bij je boek wordt geleverd.
 • Aantal pagina’s: Zoals je ziet, is het aantal pagina’s opgedeeld in proloog, hoofdtekst en epiloog. Beschikt je boek niet over een proloog of epiloog, dan kun je deze velden leeg laten en vul je het totale aantal pagina’s in achter de hoofdtekst. Deze velden kun je overigens ook beter niet invullen als je boek wel een proloog of epiloog heeft, omdat het aantal pagina’s dan nogal eens verkeerd wordt overgenomen.
 • Illustraties: Hier geef je aan of het binnenwerk van je boek uit meer dan tekst alleen bestaat.
 • Druk: Hier maak je een keuze uit de opties ‘nieuw boek’, ‘nieuwe druk’ en ‘heruitgave’ (als je boek eerder bij een andere uitgeverij is verschenen).
 • Bibliografisch druknummer: Hier vul je in welke druk van je boek het betreft.
 • Verschijningsvorm: Dit is één van de lastigste variabelen. Zoals je weet, dien je voor iedere verschijningsvorm van je boek een apart ISBN aan te vragen. Vandaar dat het bijbehorende uitklapmenu een onwaarschijnlijk groot aantal opties biedt. Bij een paperback of hardcover is er geen vuiltje aan de lucht en kun je simpelweg voor de optie ‘paperback/softback’ of ‘hardback’ kiezen. In het geval van een ringband wordt het al iets ingewikkelder, want deze optie is niet in het keuzemenu opgenomen. Ook de alternatieve benaming ‘wire-O’ is niet bij Bureau ISBN bekend; zij spreekt over een boek met losse bladeren ofwel een ‘loose-leaf’.

Bij het registreren van een ISBN voor een e-book komt nog net iets meer kijken. Als je je e-book als PDF uitgeeft, kies je voor de optie ‘Eboek: PDF met digitaal watermerk’ of ‘Eboek: PDF zonder DRM’, afhankelijk van of je e-book beveiligd moet worden of niet.

Kies je voor een watermerkbeveiliging (ofwel (social) DRM), dan wordt de naam van de koper zichtbaar en onzichtbaar in het bestand verwerkt op het moment dat het wordt gedownload, zodat je eventueel misbruik kunt achterhalen. Hiervoor betaal je per download €0,30 (Boekenbestellen.nl) of €0,12 (overige boekhandels).

Geef je je e-book als ePub uit, dan zijn dezelfde regels van toepassing en kies je voor ‘Eboek: Epub, digitaal watermerk, download/online’ of ‘Eboek: Epub zonder DRM, download/online’. Een watermerkbeveiliging is bij PDF-bestanden niet gebruikelijk en wordt voor ePubs juist vrijwel altijd gebruikt. Vergeet niet om bij een ePub ook het versienummer te vermelden. Op dit moment kun je alleen kiezen voor ePub2.

NUR-code: Dit is een driecijferige code die aangeeft over welk onderwerp een boek gaat en die door boekhandels en bibliotheken wordt gebruikt om te bepalen in welk schap een boek geplaatst moet worden. Heb je nog niet bepaald wat de NUR-code van je boek moet worden, dan kun je dat hier doen.

Stap 4: Geef de betrokkenen door

Heb je alle basisgegevens ingevuld? Dan zijn we er bijna. Het op één na laatste dat je moet doen, is aangeven welke personen er betrokken waren bij de totstandkoming van je boek. Selecteer hun functies en vul hun voor- en achternamen in.

Dit is ook het moment om aan te geven dat je zelf de auteur van het boek bent, als dat inderdaad het geval is. De gegevens over de betrokkenen worden door Bol.com en een groot aantal andere online boekhandels op de verkooppagina van je boek getoond.

Stap 5: Vul de naam van de indiener in

Als je bij deze stap bent beland, betekent dat waarschijnlijk dat je het registratieformulier succesvol hebt ingevuld. Gefeliciteerd! Dan rest alleen nog het doorgeven van je eigen naam, om aan te geven dat jij degene bent die de aanvraag voor het ISBN indient.

Zijn alle velden ingevuld? Klik dan rechts onderin op ‘versturen’ om de registratie van het ISBN te voltooien. Voor het registreren van één ISBN betaal je (in 2016) €9,32 exclusief 21% btw (± €11,28 inclusief btw).

Let op: je kunt Bureau ISBN tegen betaling een barcode van je ISBN laten maken, maar wij kunnen dit ook gratis voor je doen. Laat het ons dus zeker even weten als je hier gebruik van wilt maken.

Stap 6: Gegevens wijzigen

Wil je de gegevens die je bij het aanvragen van een ISBN hebt ingevoerd in een later stadium aanpassen, bijvoorbeeld omdat je iets bent vergeten of omdat er iets is veranderd? Dan kun je dit doen door met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord in te loggen op de website van TitelBank. Dit is een database waar alle geregistreerde ISBN’s in zijn terug te vinden, die je bijvoorbeeld ook kunt gebruiken om na te gaan of een bepaalde uitgeversnaam al in gebruik is.

ISBN aanvragen 6.1

Surf naar bovengenoemde website en klik in het menu op ‘inloggen’.

ISBN aanvragen 6.2

Als je bent ingelogd, kun je door links bovenin op ‘assortiment’ te klikken en vervolgens op ‘zoeken’ (met de optie ‘alleen eigen en gemachtigde titels’ aangevinkt) alle ISBN’s terugvinden die onder het prefix dat jij hebt aangevraagd zijn geregistreerd.

Om de gegevens te wijzigen, klik je op de titel van het boek in kwestie. Je komt dan op een pagina terecht waar je alle specificaties kunt nalezen en aanpassen en waar je ook extra informatie kunt toevoegen, zoals additionele NUR-codes en het AVI-leesniveau van je boek.

Missie geslaagd: je boek heeft een ISBN!

Gefeliciteerd! Als je hier bent aangekomen, betekent dat vast dat je alle stappen succesvol hebt doorlopen en dat je boek inmiddels óf zeer binnenkort over een eigen ISBN beschikt. Dat was makkelijker dan gedacht, of niet?

Hebben we het mis en ben je er nog niet in geslaagd om een ISBN voor je boek aan te vragen? Laat ons dan hieronder weten waar je tegenaan loopt, zodat wij je een helpende hand kunnen bieden. Ook als je aanvullende vragen hebt over het aanvragen van een ISBN, kun je die hieronder kwijt.

Laat je het aanvragen van een ISBN liever aan ons over? Neem dan contact met ons op.

Heb jij al een ISBN aangevraagd voor je boek en hoe ging dat?


gratis-ebook-uitgeven-blauw-oranje

Wouter Vink

Auteur


Deel dit artikel Pijl

28 Reacties op “Een ISBN voor je boek aanvragen in 6 stappen”

M.Terveel

Ik heb een lastige vraag, vrees ik.
Jaren geleden heb ik een boek uitgegeven onder mijn eigen naam. Ook een ISBN aangevraagd en daarbij een uitgeverij-naam bedacht. Nu heb ik een roman geschreven die ik onder (dit) pseudoniem wil publiceren.
Ik kan dus een nummer gebruiken van die uitgeverij die ik toen verzonnen had.
Mijn vraag is echter: is het dan niet (al te) gemakkelijk om te achterhalen wie ik echt ben?
Met ‘te gemakkelijk’ bedoel ik dan: met eventjes surfen op internet.

  Fabianne Rijkes

  Geen probleem, die beantwoorden we graag voor je! Het is inderdaad relatief eenvoudig om je naam te achterhalen als die aan het uitgeversprefix van je eerste boek is gekoppeld. Het ISBN bevat namelijk ook een aantal getallen die bekendstaan als de ‘uitgeversaanduiding’ en die zijn te herleiden naar je uitgeversprefix. Als de lezer ziet dat er onder dit prefix maar twee boeken zijn uitgegeven, is het vrij aannemelijk dat deze van dezelfde auteur zijn. In dat geval adviseren we je daarom om een nieuw uitgeversprefix aan te vragen.

Gert Kleijn Winkel

Ik heb ook een vraag. Bij het aanvragen van een ISBN moet je een NUR-code invullen. Het boek is een biografie over mijn vader met vooraf een klein deel over de evolutie van de mensheid. Maar mijn vader is geen kunstenaar, musicus of bekend van film en televisie maar is veehuoder.
Welke NUR-code kan ik hiervoor gebruiken?

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vraag! De NUR-code is vooral belangrijk voor de plaats die je boek in een boekhandel of bibliotheek inneemt. Ga voor jezelf na waar je wilt dat jouw boek komt te staan. Als er voor je boek geen passende subcategorie bestaat, kun je de NUR-code voor de overkoepelende categorie die het dichtst in de buurt komt gebruiken. In jouw geval zou je bijvoorbeeld voor NUR-code 320 (literaire non-fictie algemeen) of 400 (non-fictie vrije tijd/algemeen) kunnen kiezen. Deze NUR-codes worden voor veel biografieën gebruikt, kijk maar eens op Bol.com. Hopelijk is het op deze manier duidelijk. Veel succes!

   Gert Kleijn Winkel

   Bedankt voor de snelle reactie, ik denk dat NUR-code 320 (literaire non-fictie algemeen) het beste past bij het boek

Iris Janssen

Ik had ook graag even wat kunnen vragen… Ikzelf ben Belg maar woonachtig in Sofia Bulgarije… Ik heb 2 boeken in het verleden uitgebracht maar niet onder mijn persoonlijke uitgeverij, wel met een ISBN nummer op mijn naam. Nu, had ik graag gebruik kunnen maken van jullie uitgeversperfix maar is dat mogelijk als mijn boek NL is maar ikzelf woonachtig ben in Bulgarije? Wat doe ik dan met de Engelse vertalingen van mijn werk? Mogen die onder dezelfde uitgeversperfix uitgegeven worden?

Mvg, Iris Nova

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vraag, Iris! Het is zeker mogelijk om gebruik te maken van ons uitgeversprefix als je woonachtig bent in Bulgarije. Wanneer je zelf een uitgeversprefix zou aanvragen, moet die gekoppeld zijn aan het land waar je woont, maar als je gebruikmaakt van een ander prefix hoeft dat niet. De Engelse vertalingen van je werk kunnen inderdaad onder hetzelfde prefix worden uitgegeven, dat is geen probleem. Mocht je verder nog vragen over dit onderwerp hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Succes!

Danny van der Linden

Ik wil een ISBN via Pumbo aanvragen. Hoe doe ik dat?

  Yordy Spoor

  Hoi Danny,

  Je kunt ons een email sturen met de gegevens van het boek dan maken wij het voor je in orde.
  Wij zullen ook de barcode voor je aanmaken die achter op de cover moet komen te staan.

  Ik hoor het graag als er nog vragen zijn!

Rob Vennix

Ik ben in 2014 naar Santiago de Compostela gefietst en heb daarvan een reisverslag gemaakt. Het is nu zover dat de tekst gereviseerd is en dat ik kan beginnen aan het ‘construeren’ van mijn boek. Hoe lang dit gaat duren weet ik nog niet. Wanneer is het moment daar dat ik een ISBN moet aanvragen?

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vraag, Rob! De meeste auteurs vragen een ISBN (en eventueel een uitgeversprefix) aan zodra het bekend is in welke vorm het boek zal worden uitgegeven: wordt het een paperback of een hardcover, hoeveel pagina’s gaat het tellen, wat wordt de titel en wanneer komt het naar verwachting uit? In principe is dat vroeg genoeg, maar als je het ISBN eerder wilt aanvragen is dat ook mogelijk. Je kunt (vrijwel) alle gegevens namelijk achteraf wijzigen op de website van TitelBank (http://www.titelbank.nl). Reken ongeveer twee dagen voor het aanvragen van een uitgeversprefix en ISBN.

Willem

Hallo,
Mijn boek is al via Pumbo.nl gepubliceerd. Nu denk ik aan een ISBN toe te voegen. Kan dat? Zelf ben ik niet geïnteresseerd om aangemerkt te worden als uitgeverij. Al heb ik meer dan één boek gepubliceerd.

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vraag, Willem. Dat is geen probleem. Voor € 12,50 kunnen wij een ISBN voor je boek aanvragen. Zou je ons misschien een e-mail kunnen sturen met je verzoek? Dan maken wij het voor je in orde.

Margriet Tolhoek

Hoi, ook ik heb een vraagje.

Hoe zit het met de ISBN als je via POD een boek wil laten uitgeven door Pumbo?

Groetjes Margriet Tolhoek

  Fabianne Rijkes

  Hoi Margriet! Een ISBN is alleen verplicht als je je boek beschikbaar wilt stellen aan boekhandel en bibliotheek, ongeacht de gebruikte drukmethode. Mocht je dat willen, dan kunnen wij een ISBN voor je aanvragen of je kunt het zelf doen met behulp van dit stappenplan. Hopelijk heb ik je vraag hiermee beantwoord!

Sander

Hi Fabianne,

Bij het invullen van het “ISBN-formulier” wordt naar een BTW nummer gevraagd. Is dit wettelijk vereist, dus noodzakelijk, wanneer ik een boek uit ga geven via jullie of een vergelijkbare aanbieder (moet me nog definitief oriënteren)?

Alvast bedankt voor je reactie!

Groeten Sander

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vraag, Sander! In het formulier wordt inderdaad naar een btw-nummer gevraagd, maar omdat dit geen ‘verplicht veld’ is, is dit niet noodzakelijk. We horen graag van je als we je verder nog ergens bij kunnen helpen. Succes!

Nick

Hoi, ik heb twee vraagjes:

Ik wil zelf eenmalig een boek laten drukken en in eigen beheer gaan uitgeven. Ik twijfel nu of ik zelf ik zelf een ISBN moet aanvragen, of dat via jullie laat doen.

(1) Op jullie site staat het een nadeel is dat je geen eigenaar bent van het ISBN als het via Pumbo loopt. (wat is hier precies het nadeel van; mede met het oog op mijn doel: eenmalig boeken laten drukken zelf verkopen)

(2) als je eenmaal een ISBN hebt aangevraagd, hoe werkt dit in relatie tot de omslag? Krijg je bijvoorbeeld een afbeelding van een streepjescode of iets dergelijks die ik mijn illustrator op de omslag moeten laten plaatsen>

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vragen, Nick! Als je eenmalig een boek wilt laten drukken en dit zelf wilt verkopen, zijn er in principe weinig nadelen. Het enige ‘nadeel’ is dat wij op de websites van sommige internetboekhandels (onterecht) als uitgever worden vermeld als wij het ISBN voor je aanvragen, omdat deze gegevens automatisch worden overgenomen. Verder zul je een nieuw ISBN moeten aanvragen als je het boek eventueel later ergens anders wilt uitgeven.

  Als je je boek via ons uitgeeft, kunnen wij (kosteloos) een barcode voor je maken die je je illustrator kunt toesturen, ongeacht of je het ISBN zelf aanvraagt of dit door ons laat doen.

  Ik hoop dat alles op deze manier duidelijk is. Veel succes!

Henriette

Beste
Bedankt voor de duidelijke uitleg maar als ik bij titelbank inlog krijg ik de melding dat ik een FTP account nodig zou hebben? Wat is dat en kan ik dat ook weigeren?

  Yordy Spoor

  Een FTP Account is alleen nodig om geautomatiseerde TitelBank bestanden te kunnen downloaden en verwerken.
  Dit is dus niet nodig als u maar 1 of enkele titels titels wilt beheren.

Maaike van Steenis

Hallo,

Ik zou ook graag een vraag stellen. Ik wil een ISBN-nummer aanvragen voor mijn eerste boek in eigen beheer. Kan ik als uitgevers-naam gewoon mijn bedrijfsnaam gebruiken? Ik wil namelijk geen aparte uitgeverij oprichten en het boek is gerelateerd aan mijn bedrijf. Alvast dank voor de moeite!

Groeten, Maaike

Mary

Ik heb een pseudoniem gebruikt, één naam, dus zonder achternaam. Echter is de achternaam een verplicht veld, wat ook nog eens door de boekhandel is overgenomen op hun webwinkel. Kan ik dat nog aanpassen en nemen de winkels dat dan ook over? Ik wil dat die enkele naam in de media gebruikt wordt. Maar ook is er al e.e.a. gepubliceerd.

  Yordy Spoor

  Als je het ISBN zelf hebt geregistreerd dan kun je inloggen op https://www.mijnisbn.nl en daar de gegevens wijzigen. Het achternaamveld is verplicht dus dan vul je daar die naam in en het voornaamveld laat je dan leeg. Als wij het ISBN voor je hebben geregistreerd mail ons dan even wat voor naam je wilt gebruiken dan stellen wij dit voor je in.

Jos Schel

Ik heb zo’n twee jaar geleden een prefix voor een eigen uitgeverij aangevraagd en een isbn. Nu wil ik een eigen boek uitgeven onder een andere uitgeversnaam. Moet ik een nieuwe prefix aanvragen of kan ik een nieuwe uitgeversnaam toevoegen aan de bestaande prefix?

  Yordy Spoor

  Je kunt dit niet standaard aanpassen of toevoegen. Misschien dat je dit wel door bureau ISBN kunt laten doen en hiervoor kun je het beste contact opnemen https://www.isbn.nl/contact


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *