Bijgewerkt: 10 april 2018

Ieder boek dat in de boekhandel wordt verkocht, heeft een ISBN. Als het jouw droom is om je boek in de schappen van de boekhandel te zien staan – of nog beter: op de tafel met bestsellers – is het dus zaak om een ISBN te bemachtigen.

“De afkorting ISBN staat voor Internationaal Standaard Boeknummer. De veelgebruikte term ‘ISBN-nummer’ is dan ook onjuist, omdat de ‘N’ in ‘ISBN’ reeds voor ‘nummer’ staat. Het huidige ISBN bestaat uit dertien cijfers, die zijn onderverdeeld in vijf groepen: het prefix, de registratiegroep (het land van publicatie), de uitgeversaanduiding, de titelaanduiding en het controlecijfer.”

Zonder ISBN is het uitgesloten dat je boek in de online of offline boekhandel wordt aangeboden. Je bereikt een minder groot publiek, loopt potentiële klanten mis en je boek krijgt niet de aandacht die het verdient. Dat kan niet de bedoeling zijn en daarom adviseren wij je om een ISBN aan te vragen. Maar hoe kom je aan een ISBN, waar moet je allemaal rekening mee houden en – ook niet onbelangrijk – wat kost het?

Bij het aanvragen van een ISBN komt heel wat kijken en de technische termen vliegen je om de oren. We kunnen ons levendig voorstellen dat je daar niet direct wild enthousiast van wordt. Daarom hebben we een handleiding opgesteld om je stapsgewijs door dit traject te helpen.

Een ISBN wordt door boekhandels en andere partijen gebruikt om boeken te identificeren en te bestellen en is in het leven is geroepen om dit proces te vergemakkelijken. Zo niet, dan weet je dat nu.

In dit artikel gaan we uitsluitend in op het aanvragen van een ISBN. Wel willen we je nog even laten weten dat het ook mogelijk is om dit door ons te laten doen en dat dit €12,50 kost. Je kunt dit echter beter zelf doen, omdat het boek dan onder je eigen uitgeversnaam wordt geregistreerd. Dat zorgt op den duur voor een betere herkenbaarheid en voor meer naamsbekendheid.

Dit lijkt ons een goed startpunt voor het stappenplan, want de eerste stap is het aanvragen van een zogenaamd uitgeversprefix. Veel succes!

Stap 1: Vraag een uitgeversprefix aan

Voordat je zo’n indrukwekkende 13-cijferige identificatiecode aan je boek kunt toevoegen, moet je over een uitgeversprefix beschikken. Dit is een cijferreeks die is gekoppeld aan een uitgeversnaam, waaronder het ISBN van je huidige boek én die van eventuele toekomstige boeken worden geregistreerd.

In de keuze voor een uitgeversnaam ben je volledig vrij: je kunt je voor- en/of achternaam hiervoor gebruiken of je kunt een naam bedenken voor je eigen (denkbeeldige) uitgeverij. Houd er wel rekening mee dat de uitgever in de regel degene is die financieel verantwoordelijk is voor de uitgave.

Als je ervoor kiest om zelf een uitgeversnaam te verzinnen, wil dat nog niet zeggen dat je verplicht bent om je uitgeverij in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Om misverstanden te voorkomen, is het wel verstandig om van tevoren na te gaan of de naam die je in gedachten hebt niet al wordt gebruikt door een andere uitgever of door een ander (bekend) bedrijf.

ISBN registreren

Met onze hulp is het aanvragen van een uitgeversprefix een fluitje van een cent. Ga naar de website van Mijn ISBN en klik links onderin op ‘Eerste keer? Registreer’.

ISBN aanvragen

Vervolgens kom je op een pagina terecht waar je je contact- en adresgegevens kunt invullen. Bovenaan deze pagina kun je de uitgeversnaam die je wilt gebruiken kwijt. Helemaal onderaan de pagina staat een uitklapmenu. Hier kun je aangeven hoeveel ISBN’s je in de komende drie jaar verwacht te registreren.

Voor de prijs van het uitgeversprefix maakt het niet uit welke keuze je maakt: of je nu een prefix voor één of meerdere ISBN’s aanvraagt; het prefix kost (2017) standaard €53,45 exclusief 21% btw (± €64,78 inclusief btw).

Aangezien elke verschijningsvorm van een boek en iedere nieuwe druk een apart ISBN moet krijgen, raden we je af om een uitgeversprefix aan te vragen waaronder maar één ISBN kan worden geregistreerd – zelfs als je maar één boek verwacht uit te geven.

Verstandiger is het om bijvoorbeeld de optie ‘1 tot 10’  te kiezen. De overige opties zijn alleen relevant voor grote uitgeverijen. Verwacht je snel meer dan 10 ISBN’s nodig te hebben, dan moet je tegenwoordig eerst contact met bureau ISBN opnemen. Zij geven niet meer zomaar de grotere prefixen weg. De noodzaak voor meer dan 10 ISBN’s moet je dan wel kunnen onderbouwen.

Heb je het inschrijfformulier volledig ingevuld? Klik dan rechts onderin op ‘versturen’.

Stap 2: Log in op de website van Mijn ISBN

Als je account is aangemaakt of als je al een uitgeversprefix hebt, kun je op de website van Mijn ISBN www.mijnisbn.nl inloggen met het e-mailadres waarmee je je hebt ingeschreven en het wachtwoord dat je per e-mail hebt ontvangen (of met een zelfgekozen wachtwoord, als je het toegezonden wachtwoord al hebt gewijzigd).

Wanneer je eenmaal bent ingelogd, kom je op de pagina ‘mijn assortiment’ terecht, op deze pagina kun je al je aangevraagde ISBN’s opzoeken. Aan de zijkant vind je een menu met diverse opties.

Stap 3: Vul de basisgegevens in

Op de registratiepagina waar je vervolgens terechtkomt, moet je de nodige informatie over je boek achterlaten. We zullen de velden die je moet invullen puntsgewijs behandelen.

 • Titel: Dit is de titel van je boek. Als je boek uit verschillende delen bestaat die allemaal op hetzelfde moment worden uitgebracht (zoals bij een lesmethode), wordt de overkoepelende naam van de publicatie als hoofdtitel beschouwd.
 • Ondertitel: Dit is de ondertitel van je boek, zoals de naam al zegt. Bij een boek dat uit verschillende delen bestaat die tegelijkertijd worden uitgegeven, geldt de ondertitel als de naam van een afzonderlijk boek uit deze serie.
 • Reeksnaam: Als je boek deel uitmaakt van een serie waarbinnen meerdere delen zullen verschijnen, vul je de naam van deze serie in als reeksnaam.
 • Reeksnummer: Bij een boek dat onderdeel is van een reeks kun je achter het reeksnummer aangeven om welk boek uit de serie het gaat.
 • Verschijningsvorm: Dit is één van de lastigste variabelen. Zoals je weet, dien je voor iedere verschijningsvorm van je boek een apart ISBN aan te vragen. Vandaar dat het bijbehorende uitklapmenu een onwaarschijnlijk groot aantal opties biedt. Bij een paperback of hardcover is er geen vuiltje aan de lucht en kun je simpelweg voor de optie ‘paperback/softback’ of ‘hardback’ kiezen. In het geval van een ringband wordt het al iets ingewikkelder, want deze optie is niet in het keuzemenu opgenomen. Ook de alternatieve benaming ‘wire-O’ is niet bij Bureau ISBN bekend; zij spreekt over een boek met losse bladeren ofwel een ‘loose-leaf’.
 • Druksoort: Hier maak je een keuze uit de opties ‘nieuw boek’, ‘nieuwe druk’ en ‘heruitgave’ (als je boek eerder bij een andere uitgeverij is verschenen).
 • Druknummer: Hier vul je in welke druk van je boek het betreft.
 • NUR Dit is een driecijferige code die aangeeft over welk onderwerp een boek gaat en die door boekhandels en bibliotheken wordt gebruikt om te bepalen in welk schap een boek geplaatst moet worden. Heb je nog niet bepaald wat de NUR-code van je boek moet worden, dan kun je dat hier doen.
 • Taal: Hier vul je de taal waarin je boek is schreven in.
 • (Vermoedelijke) Verschijningsdatum: Hier vult u een datum in waarop u verwacht dat het boek gaat verschijnen. Dit is een indicatieve datum en staat dus niet vast.

Als u de gegevens van uw boek heeft ingevoerd klikt u op volgende, u komt dan in het onderstaande scherm terecht:

Stap 4: Geef de betrokkenen door

We zijn er bijna. Het op één na laatste dat je moet doen, is in dit scherm aangeven welke personen er betrokken waren bij de totstandkoming van je boek. Selecteer hun functies en vul hun voor- en achternamen in.

Dit is ook het moment om aan te geven dat je zelf de auteur van het boek bent, als dat inderdaad het geval is. De gegevens over de betrokkenen worden door Bol.com en een groot aantal andere online boekhandels op de verkooppagina van je boek getoond.

Als u de betrokkenen van uw boek heeft ingevoerd klikt u op volgende. In het volgende scherm hoeft u enkel nog optionele informatie door te voeren zoals de bibliografische imprint, aantal pagina’s. Hieronder vindt u een uitgebreide uitleg van deze velden.

Stap 5: Optionele (meta) data invoeren

 • Bibliografisch imprint: Dit is de uitgeversnaam zoals deze in je boek staat vermeld. Normaal gesproken is dit de uitgeversnaam die je bij het aanvragen van een prefix hebt gekozen, maar dat hoeft niet. Geef je je boek liever uit onder een andere uitgeversnaam of heb je bijvoorbeeld eenmalig samengewerkt met een bedrijf dat de kosten voor de publicatie op zich neemt, dan kun je hier ook een andere naam invullen.
 • Begeleidend materiaal: Dit veld hoef je alleen in te vullen als er een cd-rom, dvd of ander product bij je boek wordt geleverd.
 • Aantal pagina’s: Zoals je ziet, is het aantal pagina’s opgedeeld in proloog, hoofdtekst en epiloog. Beschikt je boek niet over een proloog of epiloog, dan kun je deze velden leeg laten en vul je het totale aantal pagina’s in achter de hoofdtekst. Deze velden kun je overigens ook beter niet invullen als je boek wel een proloog of epiloog heeft, omdat het aantal pagina’s dan nogal eens verkeerd wordt overgenomen.
 • Illustraties: Hier geef je aan of het binnenwerk van je boek uit meer dan tekst alleen bestaat.

Als u alles heeft ingevoerd gaat u naar volgende en kunt u de aanvraag van het ISBN afronden. Zodra u op versturen heeft geklikt duurt het ca. 1 á 2 werkdagen voordat u het ISBN heeft ontvangen.

Let op: je kunt Bureau ISBN tegen betaling een barcode van je ISBN laten maken, maar je kunt dit via onze site ook gratis doen; met onze ISBN barcode generator.

Stap 6: Gegevens wijzigen

Wil je de gegevens die je bij het aanvragen van een ISBN hebt ingevoerd in een later stadium aanpassen, bijvoorbeeld omdat je iets bent vergeten of omdat er iets is veranderd? Dan kun je dit doen op de website van Mijn ISBN www.mijnisbn.nl. In het linkermenu kun je kiezen voor Mijn assortiment, zoek het ISBN en klik vervolgens op het gevonden ISBN. Vervolgens kun je de de gegevens aanpassen en opslaan.

 

Missie geslaagd: je boek heeft een ISBN!

Gefeliciteerd! Als je hier bent aangekomen, betekent dat vast dat je alle stappen succesvol hebt doorlopen en dat je boek inmiddels óf zeer binnenkort over een eigen ISBN beschikt. Dat was makkelijker dan gedacht, of niet?

Hebben we het mis en ben je er nog niet in geslaagd om een ISBN voor je boek aan te vragen? Laat ons dan hieronder weten waar je tegenaan loopt, zodat wij je een helpende hand kunnen bieden. Ook als je aanvullende vragen hebt over het aanvragen van een ISBN, kun je die hieronder kwijt.

Laat je het aanvragen van een ISBN liever aan ons over? Neem dan contact met ons op.

Heb jij al een ISBN aangevraagd voor je boek en hoe ging dat?


gratis-ebook-uitgeven-blauw-oranje

Wouter Vink

Auteur


Deel dit artikel Pijl

40 Reacties op “Een ISBN voor je boek aanvragen in 6 stappen”

M.Terveel

Ik heb een lastige vraag, vrees ik.
Jaren geleden heb ik een boek uitgegeven onder mijn eigen naam. Ook een ISBN aangevraagd en daarbij een uitgeverij-naam bedacht. Nu heb ik een roman geschreven die ik onder (dit) pseudoniem wil publiceren.
Ik kan dus een nummer gebruiken van die uitgeverij die ik toen verzonnen had.
Mijn vraag is echter: is het dan niet (al te) gemakkelijk om te achterhalen wie ik echt ben?
Met ‘te gemakkelijk’ bedoel ik dan: met eventjes surfen op internet.

  Fabianne Rijkes

  Geen probleem, die beantwoorden we graag voor je! Het is inderdaad relatief eenvoudig om je naam te achterhalen als die aan het uitgeversprefix van je eerste boek is gekoppeld. Het ISBN bevat namelijk ook een aantal getallen die bekendstaan als de ‘uitgeversaanduiding’ en die zijn te herleiden naar je uitgeversprefix. Als de lezer ziet dat er onder dit prefix maar twee boeken zijn uitgegeven, is het vrij aannemelijk dat deze van dezelfde auteur zijn. In dat geval adviseren we je daarom om een nieuw uitgeversprefix aan te vragen.

Gert Kleijn Winkel

Ik heb ook een vraag. Bij het aanvragen van een ISBN moet je een NUR-code invullen. Het boek is een biografie over mijn vader met vooraf een klein deel over de evolutie van de mensheid. Maar mijn vader is geen kunstenaar, musicus of bekend van film en televisie maar is veehuoder.
Welke NUR-code kan ik hiervoor gebruiken?

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vraag! De NUR-code is vooral belangrijk voor de plaats die je boek in een boekhandel of bibliotheek inneemt. Ga voor jezelf na waar je wilt dat jouw boek komt te staan. Als er voor je boek geen passende subcategorie bestaat, kun je de NUR-code voor de overkoepelende categorie die het dichtst in de buurt komt gebruiken. In jouw geval zou je bijvoorbeeld voor NUR-code 320 (literaire non-fictie algemeen) of 400 (non-fictie vrije tijd/algemeen) kunnen kiezen. Deze NUR-codes worden voor veel biografieën gebruikt, kijk maar eens op Bol.com. Hopelijk is het op deze manier duidelijk. Veel succes!

   Gert Kleijn Winkel

   Bedankt voor de snelle reactie, ik denk dat NUR-code 320 (literaire non-fictie algemeen) het beste past bij het boek

Iris Janssen

Ik had ook graag even wat kunnen vragen… Ikzelf ben Belg maar woonachtig in Sofia Bulgarije… Ik heb 2 boeken in het verleden uitgebracht maar niet onder mijn persoonlijke uitgeverij, wel met een ISBN nummer op mijn naam. Nu, had ik graag gebruik kunnen maken van jullie uitgeversperfix maar is dat mogelijk als mijn boek NL is maar ikzelf woonachtig ben in Bulgarije? Wat doe ik dan met de Engelse vertalingen van mijn werk? Mogen die onder dezelfde uitgeversperfix uitgegeven worden?

Mvg, Iris Nova

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vraag, Iris! Het is zeker mogelijk om gebruik te maken van ons uitgeversprefix als je woonachtig bent in Bulgarije. Wanneer je zelf een uitgeversprefix zou aanvragen, moet die gekoppeld zijn aan het land waar je woont, maar als je gebruikmaakt van een ander prefix hoeft dat niet. De Engelse vertalingen van je werk kunnen inderdaad onder hetzelfde prefix worden uitgegeven, dat is geen probleem. Mocht je verder nog vragen over dit onderwerp hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Succes!

Danny van der Linden

Ik wil een ISBN via Pumbo aanvragen. Hoe doe ik dat?

  Yordy Spoor

  Hoi Danny,

  Je kunt ons een email sturen met de gegevens van het boek dan maken wij het voor je in orde.
  Wij zullen ook de barcode voor je aanmaken die achter op de cover moet komen te staan.

  Ik hoor het graag als er nog vragen zijn!

Rob Vennix

Ik ben in 2014 naar Santiago de Compostela gefietst en heb daarvan een reisverslag gemaakt. Het is nu zover dat de tekst gereviseerd is en dat ik kan beginnen aan het ‘construeren’ van mijn boek. Hoe lang dit gaat duren weet ik nog niet. Wanneer is het moment daar dat ik een ISBN moet aanvragen?

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vraag, Rob! De meeste auteurs vragen een ISBN (en eventueel een uitgeversprefix) aan zodra het bekend is in welke vorm het boek zal worden uitgegeven: wordt het een paperback of een hardcover, hoeveel pagina’s gaat het tellen, wat wordt de titel en wanneer komt het naar verwachting uit? In principe is dat vroeg genoeg, maar als je het ISBN eerder wilt aanvragen is dat ook mogelijk. Je kunt (vrijwel) alle gegevens namelijk achteraf wijzigen op de website van TitelBank (http://www.titelbank.nl). Reken ongeveer twee dagen voor het aanvragen van een uitgeversprefix en ISBN.

Willem

Hallo,
Mijn boek is al via Pumbo.nl gepubliceerd. Nu denk ik aan een ISBN toe te voegen. Kan dat? Zelf ben ik niet geïnteresseerd om aangemerkt te worden als uitgeverij. Al heb ik meer dan één boek gepubliceerd.

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vraag, Willem. Dat is geen probleem. Voor € 12,50 kunnen wij een ISBN voor je boek aanvragen. Zou je ons misschien een e-mail kunnen sturen met je verzoek? Dan maken wij het voor je in orde.

Margriet Tolhoek

Hoi, ook ik heb een vraagje.

Hoe zit het met de ISBN als je via POD een boek wil laten uitgeven door Pumbo?

Groetjes Margriet Tolhoek

  Fabianne Rijkes

  Hoi Margriet! Een ISBN is alleen verplicht als je je boek beschikbaar wilt stellen aan boekhandel en bibliotheek, ongeacht de gebruikte drukmethode. Mocht je dat willen, dan kunnen wij een ISBN voor je aanvragen of je kunt het zelf doen met behulp van dit stappenplan. Hopelijk heb ik je vraag hiermee beantwoord!

Sander

Hi Fabianne,

Bij het invullen van het “ISBN-formulier” wordt naar een BTW nummer gevraagd. Is dit wettelijk vereist, dus noodzakelijk, wanneer ik een boek uit ga geven via jullie of een vergelijkbare aanbieder (moet me nog definitief oriënteren)?

Alvast bedankt voor je reactie!

Groeten Sander

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vraag, Sander! In het formulier wordt inderdaad naar een btw-nummer gevraagd, maar omdat dit geen ‘verplicht veld’ is, is dit niet noodzakelijk. We horen graag van je als we je verder nog ergens bij kunnen helpen. Succes!

Nick

Hoi, ik heb twee vraagjes:

Ik wil zelf eenmalig een boek laten drukken en in eigen beheer gaan uitgeven. Ik twijfel nu of ik zelf ik zelf een ISBN moet aanvragen, of dat via jullie laat doen.

(1) Op jullie site staat het een nadeel is dat je geen eigenaar bent van het ISBN als het via Pumbo loopt. (wat is hier precies het nadeel van; mede met het oog op mijn doel: eenmalig boeken laten drukken zelf verkopen)

(2) als je eenmaal een ISBN hebt aangevraagd, hoe werkt dit in relatie tot de omslag? Krijg je bijvoorbeeld een afbeelding van een streepjescode of iets dergelijks die ik mijn illustrator op de omslag moeten laten plaatsen>

  Fabianne Rijkes

  Bedankt voor je vragen, Nick! Als je eenmalig een boek wilt laten drukken en dit zelf wilt verkopen, zijn er in principe weinig nadelen. Het enige ‘nadeel’ is dat wij op de websites van sommige internetboekhandels (onterecht) als uitgever worden vermeld als wij het ISBN voor je aanvragen, omdat deze gegevens automatisch worden overgenomen. Verder zul je een nieuw ISBN moeten aanvragen als je het boek eventueel later ergens anders wilt uitgeven.

  Als je je boek via ons uitgeeft, kunnen wij (kosteloos) een barcode voor je maken die je je illustrator kunt toesturen, ongeacht of je het ISBN zelf aanvraagt of dit door ons laat doen.

  Ik hoop dat alles op deze manier duidelijk is. Veel succes!

Henriette

Beste
Bedankt voor de duidelijke uitleg maar als ik bij titelbank inlog krijg ik de melding dat ik een FTP account nodig zou hebben? Wat is dat en kan ik dat ook weigeren?

  Yordy Spoor

  Een FTP Account is alleen nodig om geautomatiseerde TitelBank bestanden te kunnen downloaden en verwerken.
  Dit is dus niet nodig als u maar 1 of enkele titels titels wilt beheren.

Maaike van Steenis

Hallo,

Ik zou ook graag een vraag stellen. Ik wil een ISBN-nummer aanvragen voor mijn eerste boek in eigen beheer. Kan ik als uitgevers-naam gewoon mijn bedrijfsnaam gebruiken? Ik wil namelijk geen aparte uitgeverij oprichten en het boek is gerelateerd aan mijn bedrijf. Alvast dank voor de moeite!

Groeten, Maaike

Mary

Ik heb een pseudoniem gebruikt, één naam, dus zonder achternaam. Echter is de achternaam een verplicht veld, wat ook nog eens door de boekhandel is overgenomen op hun webwinkel. Kan ik dat nog aanpassen en nemen de winkels dat dan ook over? Ik wil dat die enkele naam in de media gebruikt wordt. Maar ook is er al e.e.a. gepubliceerd.

  Yordy Spoor

  Als je het ISBN zelf hebt geregistreerd dan kun je inloggen op https://www.mijnisbn.nl en daar de gegevens wijzigen. Het achternaamveld is verplicht dus dan vul je daar die naam in en het voornaamveld laat je dan leeg. Als wij het ISBN voor je hebben geregistreerd mail ons dan even wat voor naam je wilt gebruiken dan stellen wij dit voor je in.

Jos Schel

Ik heb zo’n twee jaar geleden een prefix voor een eigen uitgeverij aangevraagd en een isbn. Nu wil ik een eigen boek uitgeven onder een andere uitgeversnaam. Moet ik een nieuwe prefix aanvragen of kan ik een nieuwe uitgeversnaam toevoegen aan de bestaande prefix?

  Yordy Spoor

  Je kunt dit niet standaard aanpassen of toevoegen. Misschien dat je dit wel door bureau ISBN kunt laten doen en hiervoor kun je het beste contact opnemen https://www.isbn.nl/contact

Harry

Is het hebben van een ISBN nummer een garantie dat anderen (er zijn veel ‘uitgevers’ voor beginnende schrijvers!) niet met de titel en/of de inhoud er van doorgaan?

Helmi van Bergen

Ik zag in de beschrijving dat je de namen van betrokkenen ook moet noemen bij de aanvraag van het ISBN-nummer.
Ik heb op het colofon de volgende betrokkenen ingevuld/ worden ingevuld: de fotograag, die mijn foto heeft gemaakt, de tekstredacteur en de vormgever. Worden zij daarmee bedoeld en moet ik deze persoenen dat nog melden?

  Yordy Spoor

  Dit zijn inderdaad de betrokkenen die hiermee worden bedoeld. Het is gebruikelijk dat je deze er bij zet maar het is niet verplicht. Je kunt het altijd even netje aan de betrokkenen vragen of ze dit wel of niet willen.

Arlene

Hi. I would like to know if an ISBN filed/registered in other countries (i.e. Philippines) can be used for the books I’d like to publish here in the Netherlands. The number has not yet been used. I just assume it’s possible because ISBN is international, but I still need an expert opinion just to make sure.
Thanks in advance for your response.

Yordy Spoor

Yes it is possible to use an ISBN registered in another country in the Netherlands. It will take 1 extra step to register that ISBN here in the Netherlands at bureau ISBN, and then it can be used to register the book at the Centraal Boekhuis (CB).

Loïs

Hee hoi,

Ik vroeg mij het volgende af:

Als ik zelf een ISBN aanvraag betaal ik bijna €54,- .
Dit is wat veel voor mijn studenten-portemonnee. Klopt het dan dat ik bij pumbo enkel 12,50 betaal?

Bedankt alvast!

  Yordy Spoor

  Dat klopt inderdaad. Je maakt dan gebruik van onze uitgeversprefix waardoor het goedkoper kan.

A. Saris

Als ik alles heb aangevraagd en alles in orde is, kan ik dan een boekje uitgeven zoals ik het zelf wil hebben, zelf gemaakt via fotoboeken.nl ???

  Yordy Spoor

  Meestal zijn fotoboeken zoals Allbelli, Kruidvat en Hema heel duur. Ik weet ook niet of je daar zelf een PDF voor een cover kunt aanleveren of dat je altijd de software van hen moet gebruiken. Het is heel belangrijk dat er een barcode achterop het boek moet staan als je het boek via de boekhandels wilt uitgeven. Deze barcode moet aan een aantal eisen voldoen wat volgens mij via dat soort partijen lastiger te realiseren is. Daarnaast moet het boek aangemeld worden bij het CB en dat doen die partijen niet. Ik denk dat het beter is als je ons even een email stuurt met de specificaties van het boek zodat wij voor je kunnen uitzoeken wat je beste opties zijn.

sara

Kan ik ook de ISBN nr via PUMBO aanvragen als ik in België woon? Wat zij hier de kosten voor? Alvast bedankt.

  Yordy Spoor

  Ja, dat kan en de kosten zijn €12,50


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *