Levertijden

Hoelang duurt het drukken en uitgeven van boeken?


Laatste update: 26-10-2021
Door de inzet van avond- en weekenddiensten proberen we qua productie bij te blijven, maar door de landelijke toename van online aankopen in combinatie met het weer open gaan van de boekhandels is het enorm druk. Bij digitaal printen kan het voorkomen dat er 1 of 2 dagen later geleverd wordt dan gebruikelijk. Bij de grote oplages - via offset gedrukt - is de levertijd aan het oplopen. Neem contact met ons op voor een goede planning.

Boek drukken

Printing on demand

Paperback

Op een werkdag voor 10.00 uur ’s morgens besteld, is 1 werkdag later verzonden. → Meer over paperbacks
Vanaf 10 exemplaren: 1-2 werkdagen extra.

Hardcover

Op een werkdag voor 10.00 uur ’s morgens besteld, is 4 werkdagen later verzonden. → Meer over hardcovers
Vanaf 10 exemplaren: 1-2 werkdagen extra.

Ringband

Op een werkdag voor 10.00 uur ’s morgens besteld, is 2 werkdagen later verzonden. → Meer over wire-o
Vanaf 10 exemplaren: 1-2 werkdagen extra.

Informatie
Afwijkende levertijden worden altijd vooraf aan u doorgegeven, bijvoorbeeld bij het drukken van een grote oplage boeken of speciale uitvoeringen (genaaid gebonden, spot-uv, stempel- en foliedruk). In overleg is het vaak mogelijk om boeken met spoed te drukken.

Verzending

PostNL bezorgt voor ons de brievenbuspakjes binnen Nederland; van dinsdag tot en met zaterdag, meestal binnen 24 uur. Pakketten en buitenlandse zendingen worden door ons verzonden met GLS. Binnenlandse zendingen worden op werkdagen binnen 24 uur geleverd. Afhalen, een koerier of het gebruik van onze eigen transportdienst behoort ook tot de mogelijkheden. Of uw zending als pakket wordt verzonden is afhankelijk van het aantal en de dikte van uw boek. Tot 25mm dikte wordt standaard als brievenbuspakje verzonden.

Boek drukken

Offset druk

Paperback

De gemiddelde levertijd bedraagt 3 weken. Een snellere levering is mogelijk, maar is ook afhankelijk van de uitvoering van uw boek. Voortijdig reserveren voor het verkorten van de levertijd behoort ook tot de mogelijkheden. → Meer over paperbacks

Hardcover

De gemiddelde levertijd bedraagt 3-4 weken. Een snellere levering is mogelijk, maar is ook afhankelijk van de uitvoering van uw boek. Voortijdig reserveren voor het verkorten van de levertijd behoort ook tot de mogelijkheden.

Informatie
Levertijden worden altijd vooraf met u besproken. Na het plaatsen van de order volgt zo snel mogelijk een definitieve leverdatum. In aanloop naar feestdagen kunnen levertijden oplopen; houd daar rekening mee.

Laatste update: 26-10-2021
Het is op dit moment heel druk met grote oplages die offset gedrukt worden. Neem contact met ons op om een goede planning te kunnen maken en plan geen lanceer moment zonder dit met ons te hebben besproken. De levertijd voor een paperback loopt momenteel op tot vier à vijf weken, voor een hardcover is dat al bijna zes weken.

Boek uitgeven


Verkoop via Boekenbestellen.nl

Zodra alle bestanden gereed zijn en uw boek drukklaar is voor printing on demand, kunt u een verkoopprijs bepalen en direct publiceren.

Verkoop via boekhandels en Bol.com

Via printing on demand
Zodra alle bestanden gereed zijn en uw boek drukklaar is, een ISBN is gekoppeld aan het boek en de verkoopprijs is bepaald, kunnen wij uw boek aanmelden bij de boekhandels. Normaal gesproken nemen de (online) boekhandels alle informatie binnen 5 werkdagen over.

Levering uit magazijn
Zodra alle bestanden gereed zijn en uw boek drukklaar is, een ISBN is gekoppeld is gekoppeld aan het boek en de verkoopprijs is bepaald, kunnen wij uw boek aanmelden. Nadat de boeken daadwerkelijk zijn gedrukt en afgeleverd in het magazijn wordt het boek vrijgegeven voor de verkoop. Normaal gesproken nemen de boekhandels alle informatie binnen 5 werkdagen over.

Bestandscontrole

Hoelang het proces van bestandscontrole duurt, staat uitgelegd op deze pagina. Het uitvoeren van extra werkzaamheden aan uw bestanden, kan het proces uiteraard verlengen, waardoor het langer duurt voordat uw boek besteld kan worden of te koop kan staan. Houd daar rekening mee. Sommige aanpassingen zijn noodzakelijk, sommige niet. Wij kunnen u hier vrijblijvend advies over geven.

Copyright © 2006-2021 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.