Beste auteur,

Het Coronavirus; wat een vervelende situatie hè? We hopen voor iedereen dat de gevolgen beperkt blijven. Daarom doen we er ook bij Pumbo.nl alles aan om een verdere verspreiding van het virus af te kunnen remmen. Gelijktijdig proberen we wel gewoon volledig operationeel te blijven, zowel voor u als voor ons een prettig idee.

Image
welke maatregelen nemen wij tegen de verspreiding van het Coronavirus

Update Pumbo.nl
Op dit moment loopt zowel de productie en distributie van boeken geen vertraging op en zijn we volledig operationeel. Er verandert voor u helemaal niets. Leveringen van- en naar het buitenland kunnen enige vertraging oplopen vanwege verscherpte grenscontroles.

Update boekenbestellen.nl
Boeken die normaal gesproken binnen 24 uur geleverd worden uit het magazijn van het Centraal Boekhuis kunnen nu, om verzending op dezelfde werkdag te kunnen blijven garanderen, tijdelijk tot uiterlijk 21:00 worden besteld in plaats van 23:00. Deze maatregel geldt voor alle boekhandels en is ingesteld door het CB.

Update postbezorging
Door de grote aanvoer van pakketten met online aankopen en omdat vervoerders te maken hebben met personeelstekort wegens de corona crisis, kan het voorkomen dat er vertraging is bij de aflevering van een pakket. Vooralsnog zijn er op binnenlandse leveringen geen grote vertragingen. Bij internationale zendingen kan deze vertraging wel oplopen. Voor de actuele status kunt u ook terecht op de website van de vervoerder.
PostNL: https://www.postnl.nl/klantenservice/coronavirus/informatie
GLS: https://gls-group.eu/NL/nl/informatie-coronavirus
DPD: https://www.dpd.com/be/nl/support/service-alert/

Hoe wij eraan werken om dit de komende weken (of zelfs maanden) te kunnen blijven garanderen, willen we u kort toelichten middels dit bericht. Wij hebben naast de algemene adviezen ook de volgende maatregelen genomen.

 1. Vergaderingen en werkoverdrachten worden beperkt of vinden plaats door middel van conference calls.
 2. Externe contacten zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden.
 3. Bij lichte verhoging of andere klachten blijft een medewerker direct thuis.
 4. Kantoormedewerkers werken vanaf maandag 16 maart voorlopig zoveel mogelijk vanuit huis. In principe merkt u daar niets van. Onze medewerkers blijven gewoon telefonisch bereikbaar.
 5. Voorlopig kunnen er geen afspraken op kantoor plaatsvinden, een belafspraak inplannen blijft uiteraard wel gewoon mogelijk. 

Bij het drukken van onze boeken hebben we te maken met productieprocessen en bij leveringen vanuit het magazijn met orderpicking. Vanwege de aard van deze werkzaamheden, is werken vanuit huis niet mogelijk. Daarom worden er extra maatregelen genomen.

 1. Verschuiving ploegendienst. Shiften worden verschoven zodat er geen fysieke overdracht is meer van werk. Tussen de onderlinge afwisseling zit ongeveer een uur. De ploegen verschuiving kan in bepaalde situaties gevolgen hebben voor een iets langere levertijd dan dat u van ons gewend bent.
 2. Dagelijks vindt er een desinfectie ronde plaats op de meest kwetsbare plekken
 3. Afleveringen van werk vindt plaats direct na de drempel, onze chauffeur ondertekent de pakbon namens u af, met eigen pen.
 4. Pauzes zijn opgedeeld in meerdere groepen om afstand tussen productiemedewerkers te vergroten.
 5. Externe engineers van partners houden gepaste afstand en mijden onze pauzes.
 6. Bij lichte verhoging of andere klachten blijft de medewerker thuis.

Omdat onze boeken op verschillende locaties worden gedrukt, hebben we meer mogelijkheden met het verschuiven van werk naar locaties onderling. In geval van onderbezetting door ziekte kunnen we het werk dus beter verdelen.

Volgens het RIVM wordt het virus niet via goederen overgedragen dus op dat vlak zijn momenteel geen maatregelen nodig.

Ook de post en pakketbezorging blijft vooralsnog gewoon door gaan. Op dit vlak zien wij ook geen problemen.

Laten we hopen dat we op deze wijze een juiste bijdrage leveren aan het tegengaan van verdere verspreiding van het virus. We hebben tot nu toe geen ziektegevallen en hopen dat het u en uw naasten ook bespaard blijft.

Bij vragen over het bovenstaande kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Team Pumbo.nl

Image
Ebook in 5 stappen je boek uitgeven zonder uitgever flyer
#000000
Image
Download

Download het gratis e-book

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!

Image
Ebook uitgeven in eigen beheer in 5 stappen

Reactie toevoegen