De afgelopen drie jaar heeft Pumbo het First Tech Challenge-team van het Maerlant Lyceum in Den Haag gesponsord door het drukken van een projectboek. In dit artikel stelt het team van dit jaar zich aan u voor en vertellen de leerlingen waar zij zich precies mee bezighouden.

Image
Sponsoring First Tech Challenge-team

“Wij zijn Watts Up van het Maerlant Lyceum, en we doen mee aan First Tech Challenge (FTC). FTC is een internationale techniekwedstrijd, waarbij je in een team een robot bouwt en samen tegen andere teams strijdt. Verder ontmoeten we in een FTC-seizoen allemaal nieuwe mensen, en we werken regelmatig samen met andere teams.

Op onze school zijn er heel veel leerlingen die buiten school meedoen, en we hebben dan ook al enkele succesvolle FTC-jaren achter de rug. Twee jaar geleden is onze school zelfs naar de wereldfinale in Saint Louis gegaan, en daar heeft het team zelfs the Motivation Award gewonnen! Afgelopen jaar zijn we helaas niet zo ver gekomen, desondanks was het een geweldig FTC-jaar.

Bij FTC ontwerpen en programmeren we niet alleen, een groot deel is ook outreach. Dat houdt in dat we andere mensen enthousiast maken voor FTC. We zijn bijvoorbeeld elk jaar aanwezig bij de Haagse regiofinale van First Lego League, en maken daar jongere kinderen enthousiast om een paar jaar later ook FTC te gaan doen. Al onze vorderingen houden we bij in ons engineering notebook, waarvan we elk jaar een nieuwe hebben.”

Image
Ebook in 5 stappen je boek uitgeven zonder uitgever flyer
#000000
Image
Download

Download het gratis e-book

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!

Image
Ebook uitgeven in eigen beheer in 5 stappen

Reactie toevoegen