Zoals u weet houden we onze auteurs zo veel mogelijk op de hoogte van ons doen en laten, maar wat we u nog niet hebben verteld, is dat we achter de schermen al geruime tijd bezig zijn met een uitdagend project: het herontwerpen van de website Boekenbestellen.nl.

Image
vernieuwde Boekenbestellen.nl

Het heeft de nodige voeten in aarde gehad, maar inmiddels is het einde in zicht. De vernieuwde website wordt zeer binnenkort gelanceerd en zal het uw klanten nog eenvoudiger maken om uw boek te vinden én aan te schaffen. Omdat we haast niet kunnen wachten om het eindresultaat met u te delen, zullen we in dit artikel alvast een tipje van de sluier oplichten.

Wat er zoal veranderd is? Het vernieuwde Boekenbestellen.nl is moderner, overzichtelijker en bovenal gebruiksvriendelijker. De duidelijke navigatiestructuur en de heldere vormgeving maken het uw klanten mogelijk om uw boek binnen enkele seconden op te sporen, zodat het slechts een kleine moeite voor hen is om over te gaan tot het plaatsen van een bestelling.

Om u kennis te laten maken met het ontwerp zoals dat binnen afzienbare tijd op de website te bewonderen is, geven we u hieronder een sneak peek van de belangrijkste pagina’s.

 

Image
new-bb-homepage

 

Homepage

De vernieuwde homepage oogt een stuk frisser en overzichtelijker dan zijn voorganger. Door de nieuwe lay-out kunnen consumenten in één oogopslag zien wat de bestsellers zijn, welke boeken er nieuw in het assortiment zijn en welke andere boeken wij het waard vonden om uit te lichten, zonder dat zij daarbij worden afgeleid door andere informatie.

Zoals u van de huidige website gewend bent, vindt u hier ook een overzicht van de verschillende categorieën en de bijbehorende genres. Dankzij deze indeling kunnen uw klanten uw boek met een paar simpele muisklikken vinden.

De thuiswinkelwaarborg neemt nu een nog prominentere plaats op de homepage in, zodat het voor uw klanten direct duidelijk is dat zij met een betrouwbare website te maken hebben.

 

Productpagina

Het voornaamste verschil tussen de huidige productpagina en de vernieuwde variant, is dat de belangrijkste gegevens (zoals prijs en levertijd) nu duidelijker in beeld zijn gebracht.

Tevens zijn er aparte uitvouwmenu’s voor de samenvatting, de productinformatie en reviews, zodat uw klanten de informatie waar zij naar op zoek zijn gemakkelijk terug kunnen vinden.

Met de nieuwe lay-out is het bovendien meteen duidelijk of er een inkijkexemplaar van het boek in kwestie bestaat en of het boek ook als ePUB- en als PDF-bestand beschikbaar is.

 

Image
new-bb-salespage

 

Responsive design

De vernieuwde website heeft, in tegenstelling tot de huidige website, een design dat volledig responsive is. Dat betekent dat het formaat van de website zich automatisch aanpast aan het formaat van het apparaat waarop deze wordt bekeken.

Bekijken uw klanten de website op hun mobiele telefoon, dan worden de teksten en afbeeldingen die normaal gesproken naast elkaar staan onder elkaar geplaatst. Voortaan kunnen zij uw boek dus ook heel eenvoudig bestellen als zij geen computer bij de hand hebben.

Google gaat websites die responsive (mobiel vriendelijk) zijn in de loop van dit jaar hoger ranken (eerder vermelden in de zoekresultaten, op mobiele apparaten), dus dat draagt bij aan de online vindbaarheid van uw boek.

Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Houd uw e-mail dan goed in de gaten, want het duurt nog maar heel even voordat het vernieuwde Boekenbestellen.nl ook voor het grote publiek beschikbaar is.

In de tussentijd horen we graag wat u van het nieuwe ontwerp vindt, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het finetunen van de lay-out. Stuur ons een e-mail of laat het ons weten via één van onze social media kanalen, dat stellen we bijzonder op prijs.

Image
Ebook in 5 stappen je boek uitgeven zonder uitgever flyer
#000000
Image
Download

Download het gratis e-book

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!

Image
Ebook uitgeven in eigen beheer in 5 stappen

Reactie toevoegen