De verkoop van het boek ‘de makkelijke Moestuin’ is nog maar kort geleden van start gegaan en mag nu al een klein succes worden genoemd. En het bijzondere is dat een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Pumbo.nl ondersteund het initiatief van harte en levert daarom een extra bijdrage per verkocht boek. Zo draagt het uitgeven van je eigen boek ook nog eens bij aan een betere wereld…

Image
Makkelijke Moestuin

Wat is de Square Foot Gardening – Foundation

Deze stichting is opgericht door Mel Barthelomew, de uitvinder van Square Foot Gardening. Hij wil hiermee zijn methode over de hele wereld verspreiden. Zijn oorspronkelijke doel was om op een makkelijkere, goedkopere en leukere manier groenten te kweken. Maar toen hij besefte dat een makkelijke moestuin voor iedereen en overal haalbaar is kreeg hij een echte missie en richtte de Square Foot Gardening foundation op. Zo zijn er al vierkante tuinen gemaakt voor basisscholen, opvanghuizen voor daklozen, scouting-verenigingen, verzorgingstehuizen voor ouden van dagen, blinden, gehandicapten in rolstoelen, jeugdgevangenissen, enz, enz. De laatste jaren is de stichting ook zeer actief in ontwikkelingslanden. Daarvoor is Mel begonnen met Het Global Gardening programma. Het doel van dit programma is: een simpele, natuurlijke en makkelijke moestuin-methode die iedereen kan uitvoeren, ook (en vooral!) vrouwen. Door SFG kunnen arme mensen gezond voedsel kweken voor hun gezin. Ze hebben er niet veel ruimte voor nodig en het materiaal om een vierkante tuin te maken is goedkoop of zelfs gratis. Over de hele wereld zijn vrijwilligers en zendelingen bezig met SFG te leren aan de mensen die het het hardst nodig hebben: de armen. In Haiti wordt getuinierd op daken! De meeste arme mensen hebben daar geen tuin, maar wel een plat dak. Zo voorkom je meteen dat de oogst wordt opgegeten door de loslopende geiten! In India heeft een pater al honderden families SFG geleerd. Deze mensen hebben voor het eerst in hun leven genoeg te eten! Bovendien verdienen ze een inkomen door een deel van de oogst op de markt te verkopen. Op de website van Mel staan nog veel meer hartverwarmende verhalen van mensen over de hele wereld.

Jelle Medema, auteur van het boek De makkelijke Moestuin: “Als je – net als ik – merkt hoe makkelijk en leuk vierkant tuinieren is wil je daar vast je steentje aan bijdragen. Misschien ken je ook wel mensen die enorm geholpen worden door een makkelijke moestuin. Zelf heb ik bijvoorbeeld een kleine vierkante moestuin gemaakt voor mijn 93-jarige opa die hij in zijn rolstoel kan bewerken. Hij is er heel blij mee en daar wordt ik weer blij van!Ik vind het supergaaf wat Mel voor arme mensen doet en verspreid daarom zijn methode zo veel mogelijk via dit boek en de website. Daarnaast draag ik een flink percentage van alle inkomsten die met advertenties, boekverkoop, media, etc. binnenkomen af aan de stichting. Door het boek aan te schaffen help je dubbel mee om Mel’s droom te verwezenlijken.

Image
Ebook in 5 stappen je boek uitgeven zonder uitgever flyer
#000000
Image
Download

Download het gratis e-book

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!

Image
Ebook uitgeven in eigen beheer in 5 stappen

Reactie toevoegen