NOOK verdwijnt, Tolino verschijnt

NOOK verdwijnt, Tolino verschijnt
Gewijzigd: 28 sep 2022 04 feb 2016

Eind vorig jaar zette de Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble haar samenwerking met Windows per direct stop. Als gevolg hiervan is hun gemeenschappelijke e-bookplatform NOOK sindsdien alleen nog actief in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en kunnen e-books in Nederland niet meer via deze weg worden verkocht. Per 1 maart aanstaande stopt de dienstverlening in Nederland definitief.

Voor u als auteur heeft dit weinig gevolgen, afgezien van het feit dat uw e-book bij ons niet meer via NOOK beschikbaar wordt gesteld. Daar staat tegenover dat we recentelijk een nieuw contract hebben gesloten met Libris/Blz., waardoor uw e-book nu ook via het platform Tolino in de (online) boekhandels van deze boekhandelketen terechtkomt als u het via Pumbo uitgeeft.

Tolino verkoopt zowel e-readers als e-books en is ontstaan uit een samenwerkingsverband van Duitse boekverkopers. In Duitsland concurreert Tolino met Amazon en inmiddels wint deze dienst ook in andere landen aan terrein. De boekhandelskorting die u bij een verkoop via Libris/Blz. dient af te staan, bedraagt 35 procent en is daarmee gelijk aan de korting die NOOK hanteerde.

Als u benieuwd bent wat het verkopen van uw e-book via dit kanaal u oplevert, kunt u dat op deze pagina berekenen. Heeft u vragen over uitgeven via Libris/Blz. of over het uitgeven van e-books in het algemeen? Neem dan contact met ons op.

Reacties


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd of zonder uw toestemming gebruikt voor marketing doeleinden. Verplichte velden zijn gemarkeerd