Eind vorig jaar zette de Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble haar samenwerking met Windows per direct stop. Als gevolg hiervan is hun gemeenschappelijke e-bookplatform NOOK sindsdien alleen nog actief in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en kunnen e-books in Nederland niet meer via deze weg worden verkocht. Per 1 maart aanstaande stopt de dienstverlening in Nederland definitief.

Image
NOOK Tolino

Voor u als auteur heeft dit weinig gevolgen, afgezien van het feit dat uw e-book bij ons niet meer via NOOK beschikbaar wordt gesteld. Daar staat tegenover dat we recentelijk een nieuw contract hebben gesloten met Libris/Blz., waardoor uw e-book nu ook via het platform Tolino in de (online) boekhandels van deze boekhandelketen terechtkomt als u het via Pumbo uitgeeft.

Tolino verkoopt zowel e-readers als e-books en is ontstaan uit een samenwerkingsverband van Duitse boekverkopers. In Duitsland concurreert Tolino met Amazon en inmiddels wint deze dienst ook in andere landen aan terrein. De boekhandelskorting die u bij een verkoop via Libris/Blz. dient af te staan, bedraagt 35 procent en is daarmee gelijk aan de korting die NOOK hanteerde.

Als u benieuwd bent wat het verkopen van uw e-book via dit kanaal u oplevert, kunt u dat op deze pagina berekenen. Heeft u vragen over uitgeven via Libris/Blz. of over het uitgeven van e-books in het algemeen? Neem dan contact met ons op.

Image
Ebook in 5 stappen je boek uitgeven zonder uitgever flyer
#000000
Image
Download

Download het gratis e-book

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!

Image
Ebook uitgeven in eigen beheer in 5 stappen

Reactie toevoegen