‘Dwarrelende herinneringen’, uit het leven gegrepen verhalen over dementie Gisteren, op Wereld Alzheimer Dag verscheen de verhalenbundel ‘Dwarrelende herinneringen’. Een boek met ruim 80 verhalen, gedichten, foto’s en tekeningen rondom de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. De Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) publiceert het boek op de door de World Health Organisation (WHO) uitgeroepen Wereld Alzheimer Dag die op 21 september 2011 plaatsvond.

Image
ISAO geeft verhalenbundel uit

Met de verhalenbundel die bestaat uit verhalen, gedichten en beelden die op www.wereldalzheimerdag.nl werden verzameld, hoopt ISAO meer aandacht te vragen voor de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

Deze zomer lanceerde ISAO de website www.wereldalzheimerdag.nl. Op de site nodigde de stichting mensen uit hun verhaal rondom Alzheimer te delen. Op circa een maand tijd verzamelde de stichting 82 inzendingen, waaronder verhalen, gedichten, tekeningen en foto’s. Sommige van de inzendingen zijn afkomstig van mensen die zelf aan de ziekte van Alzheimer lijden. Tevens bevat de bundel bijdragen van gerespecteerde auteur waaronder Giselle Ecury. De verhalen zijn geredigeerd en gebundeld in het boek ‘Dwarrelende herinneringen’. Het boek verscheen 21 september 2011 ter ere van Wereld Alzheimer Dag. Met de verhalenbundel hoopt ISAO extra aandacht voor onderzoek naar de ziekte te genereren. De verhalen maken soms pijnlijk duidelijk hoe zeer de ziekte van Alzheimer ingrijpt in het leven van de patiënt en zijn omgeving. Het aantal ontvangen inzendingen bevestigt de behoefte aan het delen van gevoelens en ervaringen rondom de ziekte. Volgens Nederlands gerenommeerd hersenonderzoeker Dick Swaab is de behoefte om te delen groot. In zijn voorwoord schrijft hij: “Dwarrelende herinneringen laat de emoties zien die de ziekte van Alzheimer met zich meebrengt. Deze verhalen raken natuurlijk ook mij als wetenschapper en bevestigen nog eens hoe belangrijk onderzoek naar deze ziekte is.” Wereld Alzheimer Dag De World Health Organisation (WHO) heeft 21 september uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag staat men wereldwijd stil bij de tot op heden ongeneselijke hersenziekte die voornamelijk ouderen treft en waarvan de oorzaak onbekend is.

Meer informatie over ISAO (Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek): https://www.alzheimer-nederland.nl/

Image
Ebook in 5 stappen je boek uitgeven zonder uitgever flyer
#000000
Image
Download

Download het gratis e-book

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!

Image
Ebook uitgeven in eigen beheer in 5 stappen

Reactie toevoegen