Deze maand hebben we Jan Oostenbrink – auteur van het boek ‘Innerlijke Bereidheid’ – geïnterviewd. Het boek geeft antwoorden op de vraag ‘Wie ben ik echt?’ Auteur Jan Oostenbrink geeft middels dit boek een ongekend, groots en realiseerbaar perspectief op het doel van het leven: onze indruk van beperktheid en de angst voor de wereld, die daarmee gepaard gaat, ongedaan te maken. 

Image
Innerlijke bereidheid

Het rijke document biedt een systematisch, begrijpelijk en uitnodigend handvat om zicht te krijgen in de obstakels die we in het leven tegenkomen en is tevens inspiratiebron bij de zoektocht naar het vormgeven en realiseren van je allerdiepste wens, als bijvoorbeeld het schrijven en uitgeven van een eigen boek. Hieronder leest u de ervaringen van auteur Oostenbrink rondom het schrijven, uitgeven en promoten van zijn boek.

 

Wat was voor u de drijfveer om dit boek te schrijven?

“Door mijn donkere jeugd heb ik 30 jaar geleden besloten om op zelfonderzoek uit te gaan. ‘Wie ben ik echt?’ en ‘Draait de wereld nu alleen maar om geld, macht en bezit?’ En hoe kijk je eigenlijk naar dingen, is een radijs bijvoorbeeld nu rood of toch wit? Ik werd wakker en ontdekte de sleutel van mijn leven: bewustwording & verandering. Ik ben nationale en internationale opleidingen gaan volgen en heb vervolgens een eigen praktijk opgericht: ‘Begeleiding bij Bewustwording’. Mijn ervaringen deel ik graag met de lezers van mijn boek.”

 

Wanneer is het boek uitgekomen en hoelang heeft u eraan gewerkt?

“Het boek wordt zondag 11 oktober 2015 gelanceerd tijdens een boekpresentatie in Amsterdam. Ik heb er drie jaar aan gewerkt, maar ook drie jaar twijfel gehad: kan ik een goed boek schrijven? Gelukkig heb ik de twijfel overwonnen en geef ik nu mijn eigen boek uit, het voelt als een wonder!”

 

Wat is voor u de essentie van schrijven?

“Heel goed naar jezelf luisteren wat je hebt te vertellen. Ja, dat is voor mij dé essentie van schrijven. Luisteren naar de stilte, heel eerlijk zijn en toch ook die moeilijke passage aan het papier toevertrouwen. Uit je comfortzone treden, dus en dat is soms knap lastig.”

 

Wat kan het schrijverschap moeilijk maken?

“Naast die comfortzone speelt er nog iets: angst. Angst dat je denkt dat je het als auteur niet aan kunt. Je hebt zoveel afleidingen, noem alleen maar internet of de krant. Ik ben naar België en Spanje getogen om daar in alle rust aan mijn boek te werken. Toen ik terugkwam, heb ik het manuscript door zo’n 15 mensen laten ‘tegenlezen’. Dit kan ik iedereen aanraden om te doen, maar wees er bewust van dat feedback soms ook heel confronterend kan zijn. Wees trouw aan jezelf, luidt mijn advies!”

 

Een eigen boek uitgeven, hoe heeft u dat beleefd?

“Ik ben met diverse uitgevers in onderhandeling geweest, maar de beperking van inspraak stemde mij niet vrolijk. Via mijn netwerk kwam ik in contact met Pumbo. Het hele uitgeefproces heb ik als een openbaring beschouwd. Het team van Pumbo is geweldig. Ze helpen je als startende auteur stap voor stap op weg met deskundig advies, geen mail is hun te veel. Pumbo krijgt van mij een dikke 10, maar nog belangrijker: ik ben heel tevreden met het eindresultaat, prachtig!”

 

Wanneer bent u begonnen met de promotie?

“Eerlijk gezegd moet ik de promotie nog gaan oppakken, het boek schrijven en uitgeven had mijn hoogste prioriteit. Daarbij komt dat ik afgelopen zomer de dood in de ogen heb gekeken. Dan word je zelf ook weer eens goed bewust van je eigen bestaan. Wat zou jij doen als je nog 24 uur denkt te leven? Nee, ik ben blij met waar ik nu sta met mijn boek. De boekpresentatie, die velen lang zal bijblijven, zal vast attentiewaarde creëren en daarna ga ik er vol voor!”

 

Welke promotiemiddelen heeft u ingezet en wat zijn uw ervaringen?

“Ik heb de pers aangeschreven (met een uitnodiging, een persbericht en een recensie) voor mijn boekpresentatie. Mijn doel is om De Wereld Draait Door te halen. Ik heb een bijzonder en actueel verhaal voor Matthijs van Nieuwkerk. In het verleden heb ik al eens op de tribune gezeten, de volgende keer aan de tafel, als het kan. Verder ga ik lezingen geven in Nederland en België.”

 

U heeft uw website ook via Pumbo laten maken, hoe verliep dit?

“Heel verrassend! Ik was als opdrachtgever heel goed voorbereid voor het gesprek met de mensen van Pumbo. Ik wist exact hoe mijn website eruit zou komen te zien, maar het verliep anders. Yordy Spoor van Pumbo gaf mij met handige tips en goede adviezen een nog veel betere kijk op mijn boekenwebsite. Op basis van deze inzichten zijn ze bij Pumbo aan de slag gegaan, het eindresultaat mag er zijn.”

 

Wat heeft u qua promotie gedaan na de lancering van uw boek?

“Om hier de juiste invulling aan te geven, ga ik de Boek Marketing Cursus van Pumbo volgen!”

 

Wat adviseert u auteurs in spe op het gebied van schrijven en promotie?

“Ga ervoor, en ontdek wat je als auteur allemaal in je mars hebt. Haal alles uit de kast, wees niet bang dat je wordt afgewezen, of moe. Heb vertrouwen in jezelf. Wees je er wel van bewust dat je er hard voor moet werken om je eigen boek te schrijven én uit te geven. Benut alle kansen die zich voordoen. Zoek de weg naar succes en laat je nooit uit het veld slaan door een tegenvaller. Advies? Koop en bestudeer ‘Innerlijke Bereidheid’. Daarin beschrijf ik wat je duurzaam ondersteunt. Je wachtkamer zit vol, te wachten totdat jij met je diamant tevoorschijn komt.”

 

Image
Ebook in 5 stappen je boek uitgeven zonder uitgever flyer
#000000
Image
Download

Download het gratis e-book

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!

Image
Ebook uitgeven in eigen beheer in 5 stappen

Reactie toevoegen