Kom tot rust in Het Schrijvershuisje Lutterzand!

Het Schrijvershuisje Lutterzand
Gewijzigd: 18 mei 2022 06 feb 2017

Stel: je komt net uit je werk en bent vastberaden vanavond keihard aan je manuscript te werken. Kilometers maken, dat is wat je wilt! Vol goede moed neem je plaats achter je bureau en wacht je tot de inspiratie zich aandient. Je bent net bezig de eerste zin te typen van wat aan het einde van de avond 1.500 woorden moeten zijn, als je wordt opgeschrikt door een claxonnerende auto. Dat haalt je uit je concentratie en al snel erger je je aan bijna alle geluiden om je heen: een blaffende hond, schreeuwende kinderen, gestommel bij de buren en als klap op de vuurpijl valt je dochter de kamer binnen met de vraag of je haar kunt helpen met haar huiswerk. Niet bepaald bevorderlijk voor de progressie van je manuscript.​​​​​​​

Menig auteur kampt met dit probleem: te veel afleiding en te weinig rust in de eigen omgeving, wat het schrijven bemoeilijkt en soms zelfs onmogelijk maakt. Ook Dorine Holman werd hiermee geconfronteerd. Als literair agent heeft zij regelmatig contact met binnen- en buitenlandse auteurs, uitgevers en andere professionals uit het boekenvak. Velen van hen gaven te kennen moeite te hebben met het beginnen of afronden van hun manuscript als gevolg van een teveel aan prikkels van buitenaf. Dat motiveerde Dorine Holman tot het vinden van een passende oplossing – en zo geschiedde.

Een schot in de roos

Sinds vorig najaar is Het Schrijvershuisje Lutterzand een feit: een sfeervol boshuis dat nog het meest wegheeft van een blokhut, gelegen in een schitterend natuurgebied in De Lutte, een pittoresk Overijssels dorpje aan de grens met Duitsland. Dorine Holman stelde dit knusse onderkomen ter beschikking aan (inter)nationale auteurs, aspirerend schrijvers, dichters, vertalers, journalisten, kunstenaars én ‘gewone boekenliefhebbers’ om te voorzien in hun behoefte aan een vreedzame, inspirerende plek om ongestoord te kunnen schrijven en tot rust te komen. Met succes! Het Schrijvershuisje Lutterzand bleek een schot in de roos en is sinds de opening in september 2016 volop in gebruik door zowel schrijvers als niet-schrijvers. Inmiddels heeft het huisje dienstgedaan als broedplaats voor fictie- en non-fictieboeken, dicht- en verhalenbundels, filmscripts, artikelen, afstudeerscripties, dissertaties en meer.

Veranda Het Schrijvershuisje Lutterzand

Het Schrijvershuisje Lutterzand

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt en ben je benieuwd wat je van Het Schrijvershuisje Lutterzand kunt verwachten? Een heleboel! Het huisje heeft een oppervlakte van circa negentig vierkante meter en is van alle gemakken voorzien. Het beschikt over een ruime, lichte woonkamer met bedbank en houtkachel, een tweepersoonsslaapkamer, een volledig uitgeruste keuken mét vaatwasser, een badkamer met douche en toilet, een zonnige serre en een grote veranda van ongeveer dertig vierkante meter: de enige plek waar roken is toegestaan. Verder heb je televisie, draadloos internet en een vaste telefoonlijn tot je beschikking en kun je gebruikmaken van de wasmachine en -droger. Als auteur kun je kiezen tussen een stabureau en een comfortabele bureaustoel om aan je boek te werken. Van verveling is waarschijnlijk niet snel sprake, want de boekenkasten zijn – hoe kan het ook anders – tot de nok toe gevuld.

Interieur Het Schrijvershuisje Lutterzand

De schatkamer van Twente

Eekhoorn bij Het Schrijvershuisje LutterzandIn de schitterende omgeving van Het Schrijverhuisje waan je je bijna in een sprookje. Het is dan ook niet voor niets dat natuurgebied het Lutterzand de bijnaam ‘de schatkamer van Twente’ draagt. Het Schrijvershuisje is één van de vijftien huisjes die zijn uitgestrooid over het uitgestrekte terrein van Landgoed Lutterzand, dat zo’n dertig hectare bestrijkt. Voor luidruchtige buren hoef je dus niet bang te zijn, maar buren van het stillere soort heb je wel degelijk: eekhoorns, konijnen, reeën en spechten verblijven graag in de omgeving van het huisje, die zich trouwens ook uitstekend leent voor wandelen en fietsen. De rivier de Dinkel ligt op nog geen vijf minuten lopen en is zeker een bezoekje waard. Wil je de ‘bewoonde wereld’ opzoeken, dan ben je met de auto in een minuut of vijf in het centrum van De Lutte, bereik je binnen vijftien minuten Oldenzaal en doe je er een half uur over om in Enschede te komen.

Meer weten?

Ben je toe aan een schrijfretraite en zie jij jezelf wel in Het Schrijvershuisje Lutterzand vertoeven? Voor meer informatie kun je terecht op de website. Daar kun je het huisje ook meteen huren voor een periode van minimaal één week. Wees er snel bij, want de boekingen gaan hard!

Reacties

René Voulon
ma, 06 februari 2017 - 11:46

Leuke voorzet en goed idee ! Dank.

René

Fabianne Rijkes (Pumbo)
ma, 06 februari 2017 - 15:31

Graag gedaan, René!

Eveline Gaspersz
ma, 06 februari 2017 - 14:10

Dit lijkt mij wel wat, ik ben altijd op zoek naar het ideale schrijvershuis voor mijn schrijvende echtgenoot
Kunt u mij contactinformatie sturen?

Fabianne Rijkes (Pumbo)
ma, 06 februari 2017 - 15:31

Leuk, Eveline! Op de website https://www.schrijvershuisje.com vind je meer informatie over Het Schrijvershuisje Lutterzand. Daar staan ook de contactgegevens van Dorine Holman. Haar e-mailadres is dorine@dorineholman.nl en haar telefoonnummer is 06-53650199.

Fabianne Rijkes (Pumbo)
ma, 13 februari 2017 - 09:42

Blij te horen dat we je hebben kunnen inspireren, Henk! Hartelijk dank voor je reactie.

Henk Kooy
vr, 10 februari 2017 - 14:05

Dag Fabianne,

Als ik had geweten van dit unieke schrijvershuisje, dan had ik mijn onlangs verschenen literaire thriller "Het pamflet" niet op mijn laptop aan de keukentafel geschreven! Voor een volgend boek een optie die ik serieus zal overwegen.

led opbouwspot
wo, 16 augustus 2017 - 15:37

Prima werk.

Leer beleggen op de beurs
di, 22 augustus 2017 - 15:30

Uitstekend!

Advocaat Haarlem
vr, 25 augustus 2017 - 00:35

Uitstekend!

Tattoo laseren
zo, 20 augustus 2017 - 20:56

Zeer interessant dank u!


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd of zonder uw toestemming gebruikt voor marketing doeleinden. Verplichte velden zijn gemarkeerd