Bij het aanmaken van het project heb je opgegeven hoeveel pagina’s jouw boek bevat, het is belangrijk dat dit aantal ook overeenkomt met de PDF die je via onze website aanlevert. 
Zodra je de PDF hebt geüpload zal ons controlesysteem gaan verifiëren of het aantal pagina’s overeenkomt, in het geval er een afwijking wordt geconstateerd zal je daarop een foutmelding ontvangen. 

Veelvoorkomende oorzaken van foutmeldingen zijn:

Incorrect opgegeven aantal pagina’s:
Het kan zijn dat je bij het aanmaken van het project een verkeerd aantal hebt ingevuld, controleer het aantal pagina’s van het project en de PDF en pas dit zo nodig aan.

Vergissing in het aantal pagina’s van de PDF:
Bij de meeste boeken begint de paginanummering niet op de eerste pagina maar pas bij het eerste hoofdstuk, het kan voorkomen dat de nummering dan begint met 1 terwijl dit bijvoorbeeld pagina 5 van de PDF is. Het is daarom belangrijk dat je kijkt naar het totale aantal pagina’s van de PDF en niet naar de nummering die op de pagina’s vermeld staat. Ook voor de opgave van de kleurenpagina’s is het belangrijk om daar rekening mee te houden.

 

Image
paginas-komen-niet-overeen

 

Meerekenen van cover of schutblad:
Zorg dat je enkel het totale aantal pagina’s van het binnenwerk telt. De omslag of schutbladen moeten niet meegerekend worden omdat deze apart van het binnenwerk worden gedrukt. 

Dubbelzijdige pagina’s verkeerd geteld:
Een dubbelzijdige pagina wordt vaak verkeerd geteld als één bladzijde. Het is belangrijk dat je het totale aantal pagina’s van de PDF opgeeft zonder rekening te houden met dubbelzijdig printen.

Als je een foutmelding hebt ontvangen en het aantal pagina's in de projectgegevens hebt gecorrigeerd, kun je de PDF opnieuw uploaden. Er wordt dan automatisch opnieuw gecontroleerd of het aantal pagina's correct is.

Heb je naar aanleiding van deze instructies nog vragen, neem dan contact met ons op!