Vandaag heeft self-publishing platform Pumbo haar nieuwe website gelanceerd. Met de vernieuwde website biedt Pumbo auteurs het meest veelzijdige self-publishing platform van Nederland. Het in eigen beheer uitgeven van een boek of ebook is populair in Nederland. Steeds meer auteurs, maar ook organisaties en bedrijven laten hun boek, ebook, rapport of jaarverslag drukken via Pumbo.

Image
Pumbo toonaangevend

De vernieuwde website van Pumbo presenteert stapsgewijs alle info die nodig is om tot het meest optimale resultaat te komen. Uniek voor Nederland is de online cover-tool; hiermee kan een auteur zelf eenvoudig een boekcover maken die voldoet aan alle drukproefspecificaties. Naast het realiseren en drukken van boeken richt Pumbo zich ook nadrukkelijk op de verkoopfase van een boek. Met gerichte marketingtools en de onafhankelijke boekenverkoopsite Boekenbestellen.nl. Deze scala aan mogelijkheden maakt Pumbo toonaangevend binnen self-publishing in Nederland.

 

Pumbo maakt het auteurs gemakkelijk

“Wij willen auteurs, organisaties en bedrijven zo goed mogelijk faciliteren bij de realisatie van hun boek, ebook of publicatie”, geeft Yordy Spoor, mede-eigenaar van Pumbo aan. “Met onze jarenlange ervaring weten wij heel goed waar zij behoefte aan hebben. Vandaar dat wij met onze nieuwe website nog meer hebben ingestoken op online gebruikersgemak. Alle benodigde stappen worden duidelijk omschreven en relevante termen worden begrijpelijk uitgelegd.” De nieuwe website sluit hiermee naadloos aan bij de bedrijfsvoering en de kernwaarden van Pumbo. Flexibele en duidelijke oplossingen, gericht advies en persoonlijke service vormen de succesvolle basis van Pumbo. “Wij kunnen echt alle soorten boeken drukken en ebooks realiseren, voor auteurs, organisaties, bedrijven maar bijvoorbeeld ook voor grote events. Vorig jaar en ook dit jaar maken wij,  in samenwerking met merchandising company Badge, bijvoorbeeld ook het digitale programmaboek voor het Eurosongfestival. Bij Pumbo is echt heel veel mogelijk!”

 

Ook aandacht voor de verkoopfase

De heldere uitleg en de handige tools op het vernieuwde Pumbo.nl biedt auteurs een uitstekende basis voor het uiteindelijke boek. Daarna breekt de verkoopfase aan, een fase die voor auteurs best lastig is vertelt Spoor verder; “Auteurs zijn vaak puur gefocust op het schrijven en de opmaak van het binnenwerk en de cover. Wij helpen auteurs dan ook in deze voor hen zo belangrijke fase. Is het boek helemaal klaar dan wordt het gepresenteerd op de onafhankelijke boekenverkoopsite Boekenbestellen.nl. Naast een koppeling met Centraal Boekhuis zien auteurs hun boek hier tussen gelouterde titels staan. Auteurs beheren zelf hun eigen verkooppagina, bezoekers zijn zo gegarandeerd van de meest actuele informatie. Auteurs die hun boek via Pumbo uitgeven ervaren dit als een absolute meerwaarde van onze dienstverlening. Ook promoten wij de boeken via social media en kunnen auteurs gebruikmaken van een persberichten-service of een professionele videotrailer laten maken.”

Image
Ebook in 5 stappen je boek uitgeven zonder uitgever flyer
#000000
Image
Download

Download het gratis e-book

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!

Image
Ebook uitgeven in eigen beheer in 5 stappen

Comments

Petra Van Engelenburcht

Het lijkt mij best eng maar ik wou mij op het pad van zelf publishing wagen.
Ik ben niet zo handig en maak me daar dus zorgen om.
Bezit ook niet zo een grote portemonnee en wil me ook niet in de schulden helpen.
Hoe krijg je het verhaal onder de aandacht van de mensen, via promotie?
Wat is beter, een gewoon boek, ebook, of allebei.
Hoeveel pagina’s vind men prettig om te lezen?
Het antwoord op dit soort vragen vind ik niet snel op internet.
In afwachting van uw reactie,

Tristan.

Anita Boots

Beste Pumbo,

Ik heb een prentenboek gemaakt met 22 blz tekst en tekeningen. Het is de bedoeling dat het wordt uitgegeven op liggend A4 papier. Ik heb jullie site gelezen en daar staat dit formaat volgens mij niet bij. Is daar nog over te praten? Ik stuur een berichtje omdat ik op het ogenblik nog op vakantie ben en bellen even lastig is. Ik werd gisteren door iemand geattendeerd om te kijken naar jullie site en ik ben erg enthousiast, vandaar mijn vraag.
Met vriendelijke groet,
Anita Boots.

Yordy (Pumbo)

Liggend A4 kunnen we ook maken. Geen probleem!

Reactie toevoegen