Cat & Dog Atlas onderweg naar Afrika!

catdog_paperback_header_opt
Gewijzigd: 16 jun 2021 04 aug 2017

In navolging op de inmiddels beroemde Cat & Dog-leesboekjes, is er nu ook een Cat & Dog Atlas verschenen. In het boek komen acht landen aan bod waar veel van de Cat & Dog-lezers wonen. Omdat ook wij graag een steentje – of eigenlijk boekje – bijdragen aan het onderwijs van kinderen wereldwijd, hebben we besloten om tweehonderd boeken te drukken en te doneren aan de organisatie achter Cat & Dog! De boeken zijn inmiddels gedrukt en mede dankzij stichting Biblionef onderweg naar dorpsscholen in landen als Ghana, Suriname en Cambodja.

Hoe is Cat & Dog eigenlijk ontstaan?
Oprichter René Leijsink: “Samen met mijn vrouw ben ik tien jaar geleden in Ghana geweest. Ik heb daar een aantal maanden lesgegeven op een kleine dorpsschool en ontdekte toen dat er een groot gebrek is aan lesmateriaal. Op de dorpsschool waren slechts vijf lesboeken aanwezig en het niveau van deze boeken was veel te hoog voor het niveau van de kinderen.”

“Omdat ik zelf striptekenaar ben en een pabo-diploma op zak heb, ben ik toen maar mijn eigen lesmateriaal gaan maken. Het resultaat hiervan is een serie boekjes geworden met als titel ‘Cat & Dog’. Het concept is vrij simpel: kinderen leren bij iedere letter van het alfabet zes woorden en zijn vervolgens in staat om elf eenvoudige leesboekjes te lezen. Daarnaast heb ik nog ondersteunend lesmateriaal gemaakt, zoals een kwartetspel en andere spelletjes.”

Verspreiding
De boeken worden inmiddels wereldwijd verspreid door de Nederlandse stichting Biblionef. Zij hebben contacten in onder andere Ghana, Oeganda, Tanzania, Zuid-Afrika, India, Cambodja, Indonesië en Suriname. Daarnaast zijn René en zijn vrouw druk bezig geweest met de vertaling van de boekjes naar lokale talen, zoals lokale Ghanese talen, het Papiaments, Rwandees en Frans.

catdog_paperback_atlas_opt

Meer informatie over de organisatie, foto’s en de mogelijkheid om zelf ook te doneren: http://www.cat-and-dog.org/

Reacties


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd of zonder uw toestemming gebruikt voor marketing doeleinden. Verplichte velden zijn gemarkeerd