Onze verzendtarieven hebben we lang gelijk kunnen houden omdat we externe prijsstijgingen – al dan niet tijdelijk van aard – altijd hebben kunnen compenseren met een inkoopvoordeel op grotere verzendvolumes en slimmere inzet van meerdere vervoerders.

Image
Wijziging verzendtarieven

Dat inkoopvoordeel is helaas enige tijd geleden definitief ingehaald door de forse stijgingen van energie, brandstof en verpakkingskosten. We hebben daarom besloten om onze verzendtarieven te herzien en de dienstverlening van onze vervoerders opnieuw te vergelijken.

Op kort termijn zullen we ook weer meer gebruik gaan maken van PostNL en de dienstverlening via GLS gaan afbouwen. De verzendtarieven stellen we gelijk aan de huidige tarieven van PostNL. 

De belangrijkste veranderingen:
 

  • De verzendkosten van een brievenbuspakje wijzigen van € 3,84 naar € 4,60. Dit tarief geldt voor een verzending van maximaal 25 mm dikte (30 mm inclusief verpakking).
  • PostNL hanteert een toeslag op pakketten en brievenbuspakjes verstuurd rond de feestdagen. Deze toeslag geldt voor iedereen die in 2022 pakketten en brievenbuspakjes verstuurt tijdens de piekperiode van 20 november t/m 31 december 2022. Wij rekenen deze toeslag in deze periode automatisch door in onze verzendtarieven.
  • De verzendkosten van pakketten – per doos van maximaal 10 kg – wijzigt van € 6,75 naar € 7,25. 
  • De track & trace van PostNL werkt beter, zowel online als via de app van PostNL, en biedt meer mogelijkheden – zoals betere samenwerking met afhaalpunten – dan de track & trace functionaliteit van GLS. 
  • Een ander voordeel is dat PostNL pakketten ook op zaterdag bezorgt. 
  • Internationaal wordt er niet meer zonder track & trace verzonden. Dat betekent voor levering in zone EU1 een stijging van € 9,45 naar € 13,- per doos van tot maximaal 10 kg.
  • In zones EU2, EU3 en ROW (Rest of World) zijn er weinig verschillen tussen PostNL en GLS, soms is de een iets duurder, soms juist iets goedkoper.
  • Verzendkosten voor de levering van 400 exemplaren en meer komen definitief te vervallen. Dit geldt voor levering op één adres binnen Nederland. Voor versturen naar meerdere adressen en/of levering aan het buitenland geldt een meerprijs.

Geef je jouw boek ook uit via Boekenbestellen.nl?
Sinds de lancering van Boekenbestellen.nl in 2012 rekenen we standaard €1,95 van de daadwerkelijke verzendkosten door aan de eindklanten. Dit tarief is – zeker onder de huidige omstandigheden - niet langer houdbaar en we hebben daarom besloten om de bijdrage te verhogen.

De bijdrage is gebaseerd op het gemiddelde tarief wat doorgerekend wordt binnen de boekenbranche en wordt per 1 mei gesteld op € 2,99 (voor de aankoop van éen boek op één afleveradres binnen Nederland).

Hiermee blijft het aanbod competitief, daarnaast heeft het geen invloed op jouw marge omdat de koper deze bijdrage betaald. 

.

#ffffff
Image
Pijl zwart

.

Image
Ebook in 5 stappen je boek uitgeven zonder uitgever flyer
#000000
Image
Download

Download het gratis e-book

Uw gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verstrekt, ook wij houden niet van spam!

Image
Ebook uitgeven in eigen beheer in 5 stappen

Reactie toevoegen