Wet op de vaste boekenprijs

Terminologie


De Wet op de vaste boekenprijs (Wvbp) kent een uitzondering voor boeken die via POD worden geproduceerd. Dit staat aangegeven op de volgende pagina: veelgestelde vragen Wvbp. Als uw boek per stuk via POD wordt geproduceerd, hoeft het niet te worden aangemeld bij het Commissariaat voor de Media (CvdM). De regels zijn vrij onduidelijk, dus lees de vragenpagina van het CvdM goed door. Omdat wij niet de uitgever van uw boek zijn, melden wij het ook niet voor u aan bij het CvdM.

Boeken die in grote oplage worden geproduceerd, moeten wel worden aangemeld. Hiervoor heeft u een btw- en KvK-nummer nodig. Als u dit niet heeft, kunt u contact opnemen met het CvdM.

De Wvbp geldt niet voor e-books. E-bookverkopers mogen de prijs van een e-book dus zelf bepalen. Sommige verkopers houden lage prijzen aan om klanten binnen te halen. De marge die u in dat geval overhoudt, is de marge die u ook zou overhouden wanneer uw e-book tegen de reguliere verkoopprijs zou worden verkocht. Als een e-bookverkoper een lagere verkoopprijs hanteert, is dat dus van invloed op zijn marge en niet op die van u.


Bekijk alle artikelen in de categorie  Terminologie 
Of lees meer over het drukken van boeken of het uitgeven van boeken

Copyright © 2006-2022 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.