Hoe zorg ik ervoor dat mijn boek in de bibliotheek terechtkomt?

Promotie


Om een boek in de bibliotheek te krijgen, kunt u via NBD Biblion een poging wagen.

NBD Biblion verzorgt een wekelijks aanbod van titels (zowel boeken als digitale media) aan openbare bibliotheken.

Vervolgens kunnen de bibliotheken deze titels bij NBD Biblion bestellen en zorgt deze instantie ervoor dat de producten uitleenklaar bij de bibliotheek terechtkomen.

Om een titel in aanmerking te laten komen voor opname in het aanbod ontvangt NBD Biblion graag kosteloos twee recensie-exemplaren.

U kunt de recensie-exemplaren, vergezeld van een schrijven waarin de particuliere verkoopprijs, eventuele boekhandelskorting en de adresgegevens staan vermeld, zenden naar het onderstaande adres.

NBD Biblion
Afdeling Aanbodselectie
Postbus 7454
2701 AL Zoetermeer

Als uw boek via het CB leverbaar is, kan NBD Biblion de boeken zelf bestellen. 

Bij levering vanuit het CB-magazijn is het voordeliger om NBD Biblion zelf te laten bestellen, de korting is dan ook automatisch al geregeld. Vermeld uw keuze duidelijk in de begeleidende brief.

Als uw boek niet via het CB verkrijgbaar is, kunt u aangeven dat de boeken bij ons besteld kunnen worden. Voor algemene boeken gaat het NBD uit van een kortingspercentage van minimaal 40 procent.

De tijd tussen ontvangst van de recensie-exemplaren en het zenden van de order naar aanleiding van het aantal exemplaren dat de bibliotheken bij NBD Biblion hebben besteld, bestrijkt ongeveer twee maanden.

U ontvangt behalve een order ook een brief met de tekst van de recensie die NBD Biblion ten behoeve van de aanbieding heeft laten maken.

Indien een titel niet door de redactie wordt geselecteerd voor het aanbod, worden de recensie-exemplaren geretourneerd. Meestal voorzien van een motivatie.

Een recensie-exemplaar rechtstreeks versturen vanuit ons magazijn wordt afgeraden, omdat er dan geen persoonlijke brief bij kan.

U kunt dus het best exemplaren voor thuis bestellen en vervolgens leveren aan NBD Biblion.

NBD Biblion zal in dit geval bij het CB of rechtstreeks bij Pumbo bestellen, waarvan u dan weer een verkoopbericht ontvangt.

Via de volgende link kunt u een voorbeeldbrief downloaden waarin u zelf de gegevens kunt wijzigen: brief aan NBD Biblion.


Bekijk alle artikelen in de categorie  Promotie 
Of lees meer over het drukken van boeken of het uitgeven van boeken

Copyright © 2006-2019 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.